-->

Ασυνήθιστα συμπτώματα στα γεννητικά όργανα: πότε πρέπει να ανησυχήσεις;

Νιώθεις φαγούρα εκεί χαμηλά; Μήπως έχεις παρατηρήσει κάποια δυσάρεστη οσμή στα γεννητικά σου όργανα τελευταία; Τότε ίσως να υποκρύπτετ...


Νιώθεις φαγούρα εκεί χαμηλά; Μήπως έχεις παρατηρήσει κάποια δυσάρεστη οσμή στα γεννητικά σου όργανα τελευταία; Τότε ίσως να υποκρύπτεται κάποιο Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα. Διάβασε παρακάτω ποιες ενδείξεις- συμπτώματα θα πρέπει να σε ανησυχήσουν και τι να κάνεις για να τα αντιμετωπίσεις.

Τσούξιμο: Το τσούξιμο ή κάψιμο στην γεννητική περιοχή συνδέεται με μυκητιάσεις, τριχομονάδες και χλαμύδια λόγω της ουρηθρίτιδας που προκαλεί. Ωστόσο, όταν συμβαίνει κυρίως κατά την ούρηση μπορεί να οφείλεται και σε ουρολοίμωξη, γι’ αυτό καλό θα ήταν να κάνεις μια καλλιέργεια ούρων μαζί με την κολπική καλλιέργεια.

Φαγούρα: Η φαγούρα μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Συνδέεται κυρίως με μυκητιάσεις, κονδυλώματα και κολπίτιδες, ενώ μπορεί να πρόκειται και για φθειρίαση του εφηβαίου. Για να εντοπίσεις από πού προέρχεται θα πρέπει να κάνεις κλινική αλλά και κολπική εξέταση.

Έντονες εκκρίσεις: Οι έντονες εκκρίσεις μπορεί να μη σημαίνουν τίποτα μπορεί όμως να σημαίνουν και μόλυνση από τριχομονάδες ή από χλαμύδια. Για αυτό, αν επιμένουν για μέρες συνιστάται να επισκεφθείς έναν γιατρό και να κάνεις καλλιέργεια κολπικού υγρού.

Δύσοσμες εκκρίσεις: Οι δύσοσμες εκκρίσεις παραπέμπουν είτε σε μυκητίαση είτε σε κολπίτιδες. Τα υπεύθυνα βακτήρια είναι συνήθως οι τριχομονάδες ή τα χλαμύδια.

Πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ: Τα περισσότερα ΣΜΝ επιφέρουν πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή. Οι τριχομονάδες, τα χλαμύδια, ο έρπης γεννητικών οργάνων, η μόλυνση από τον ιό HPV, η σύφιλη και οι μυκητιάσεις μπορεί να προκαλέσουν πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή.

Μικρά έλκη σαν σπυράκια: Αυτό το σύμπτωμα είναι ορατό και με γυμνό μάτι και για να διευκρινιστεί για τι πρόκειται, συνιστάται μια απλή κλινική εξέταση. Συνήθως πρόκειται για οξυτενή κονδυλώματα που οφείλονται στον ιό HPV ή για έρπητα γεννητικών οργάνων. Όταν διαγνωστούν με την εξέταση, στη συνέχεια, θα πρέπει να γίνει και τεστ ΠΑΠ και HPV DNA test για να διαπιστωθεί από ποιον τύπο έχεις προσβληθεί.

Αιμορραγία στον πρωκτό: Η αιμορραγία στον πρωκτό μπορεί να οφείλεται απλώς σε αιμορροΐδες, αλλά μπορεί και να οφείλεται σε κάποιο ΣΜΝ όπως τα κονδυλώματα, ο έρπης, η γονόρροια ή η σύφιλη. Για να διαγνωστεί η ακριβής αιτία θα πρέπει να επισκεφθείς ένα δερματολόγο ή έναν γυναικολόγο.

Αιμορραγία από τον κόλπο: Η αιμορραγία από τον κόλπο όταν δεν είναι ορμονικής αιτιολογίας μπορεί να οφείλεται σε κάποιο ΣΜΝ. Για αιμορραγία έχει ενοχοποιηθεί η μόλυνση από χλαμύδια.

Πώς να αντιμετωπίσεις τα παραπάνω συμπτώματα

Αν σε ταλαιπωρεί κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα απευθύνσου άμεσα σε δερματολόγο, γυναικολόγο και διαγνωστικό κέντρο. Θα χρειαστεί να κάνεις κλινική εξέταση, ειδικές αιματολογικές εξετάσεις, καλλιέργεια κολπικού υγρού και τεστ ΠΑΠ. Είναι σημαντικό να πας στο γιατρό από τις πρώτες κιόλας ενδείξεις, ώστε να οτιδήποτε κι αν είναι να μην προχωρήσει σε επόμενο στάδιο και γίνει πιο σοβαρό.

Για να προλάβεις ένα ΣΜΝ ακολούθησε τις συμβουλές μας:

Χρησιμοποίησε πάντα προφυλακτικό- Μην αμελείς την προστασία σου. Μπορείς να απολαμβάνεις το σεξ, αλλά με προφυλάξεις. Εφάρμοσέ το από την αρχή της πράξης και με το σωστό τρόπο. 

 blog.doctoranytime.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ασυνήθιστα συμπτώματα στα γεννητικά όργανα: πότε πρέπει να ανησυχήσεις;
Ασυνήθιστα συμπτώματα στα γεννητικά όργανα: πότε πρέπει να ανησυχήσεις;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipqc65BXtaEGzbNsSlJVX88LF9_e3buL4ssJoxjr9jwXIPTCmW5u4WvA3lt8n0_N8XOmEllEEwxciBJLjI3lZV4YKAGU0_FJv7eytDdUnu-qOTrjTDRVYazBpfi03Y7ns2lqdztFUoWBw/s640/condom1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipqc65BXtaEGzbNsSlJVX88LF9_e3buL4ssJoxjr9jwXIPTCmW5u4WvA3lt8n0_N8XOmEllEEwxciBJLjI3lZV4YKAGU0_FJv7eytDdUnu-qOTrjTDRVYazBpfi03Y7ns2lqdztFUoWBw/s72-c/condom1.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/03/blog-post_181.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/03/blog-post_181.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy