Ψεύτες με ονοματεπώνυμο

Ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος, ο πρόεδρος της Βουλής , υπουργοί και βουλευτές πριν 29 μήνες Πριν 29 μήνες (Δεκέμβριος 2014) οι β...


Ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος, ο πρόεδρος της Βουλής , υπουργοί και βουλευτές πριν 29 μήνες Πριν 29 μήνες (Δεκέμβριος 2014) οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν σχέδιο νόμου "για την επαναφορά της 13ης σύνταξης (δώρου Χριστουγέννων) για συντάξεις ως 700 ευρώ". Στην κορυφή της λίστας των βουλευτών, φιγουράριζε το όνομα του πρωθυπουργού, του ίδιου ανθρώπου που συμφώνησε για την 23η περικοπή συντάξεων στη διάρκεια του Μνημονίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας που τότε υπόσχονταν ότι "θα βάλει «φρένο» στις μειώσεις των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, με σταδιακή αποκατάστασή των απωλειών τους τα χρόνια του μνημονίου" σε μερικά εικοσιτετράωρα από το βήμα της Βουλής, θα υπερασπιστεί τη συμφωνία που έκανε με τους δανειστές για περικοπές συντάξεων και μισθών και για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Για να μπορεί ο καθένας να κρίνει αυτά που θα ακούσει στην Βουλή κατά τη ψήφιση του 4ου Μνημονίου, αλλά και για να αξιολογήσει αυτούς τους βουλευτές που θα εγκρίνουν τις περικοπές και το ξεπούλημα, παραθέτει το κείμενο που διένειμε το γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την "πρόταση νόμου".

Επίσης παρουσιάζει τη λίστα εκείνων των βουλευτών που υποστήριζαν την πρόταση. Στις 22-12-2014 ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, διένειμε το εξής κείμενο:

 "Η κυβέρνηση και η τρόικα με τις πολιτικές της σκληρής λιτότητας που εφάρμοσαν τα τελευταία πέντε χρόνια, μείωσαν τις συντάξεις από 20% έως 50%, οδηγώντας τους συνταξιούχους -και ιδιαίτερα τους χαμηλοσυνταξιούχους- και τις οικογένειές τους στην οικονομική εξαθλίωση και στη φτώχεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί προγραμματικά, ότι ως κυβέρνηση θα βάλει «φρένο» στις μειώσεις των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, με σταδιακή αποκατάστασή των απωλειών τους τα χρόνια του μνημονίου με βάση τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας, ξεκινώντας πρώτα απ' όλα από τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ένα πρώτο και άμεσο μέτρο αποκατάστασης των απωλειών των συντάξεων στα έτη των μνημονίων με την παρούσα πρόταση νόμου, προωθεί την επαναχορήγηση της δέκατης τρίτης σύνταξης, δηλαδή του δώρου Χριστουγέννων, στους χαμηλοσυνταξιούχους με μηνιαίες κύριες συντάξεις κάτω από τα 700 ευρώ. Η παρούσα πρόταση νόμου θα αποτελέσει μια άμεση μετεκλογική νομοθετική ρύθμιση, που θα προωθήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος άμεσων μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, που παρουσίασε στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει την παρούσα πρόταση νόμου σήμερα, 22/12/2014, που οι συνταξιούχοι θα έπαιρναν το δώρο Χριστουγέννων τους, εάν δεν τους το είχε καταργήσει η τότε μνημονιακή κυβέρνηση με το νόμο 4093/2012. Με βάση τα επίσημα στοιχεία του Ιουλίου 2014, η ρύθμιση αυτή αφορά 1.162.920 συνταξιούχους, που παίρνουν μηνιαίες κύριες συντάξεις κάτω από 700 ευρώ και συνολικό ετήσιο κόστος 543.055.600 ευρώ, όπως αυτό παρουσιάστηκε αναλυτικά στην παρουσίαση της σχετικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ."

Η πρόταση νόμου είχε τίτλο : "Αποκατάσταση της 13ης σύνταξης (δώρου Χριστουγέννων) για συντάξεις έως 700 ευρώ" και στην Αιτιολογική έκθεση αναφερονταν μεταξύ άλλων, ότι: "Η κοινωνική καταστροφή που συντελείται στην Ελλάδα στην εποχή των μνημονίων και της τρόικας, είναι άνευ προηγουμένου.

Οι υφεσιακές πολιτικές, που υιοθετούνται απαρέγκλιτα από τις αρχές του 2010, έχουν οδηγήσει α) σε πραγματικά ποσοστά ανεργίας άνω του 30%, β) σε αδήλωτη εργασία, που κινείται σταθερά πάνω από το 30%, γ) σε μειώσεις μισθών 20%-50%, δ) σε μειώσεις συντάξεων που μεσοσταθμικά φτάνουν το 32% με βάση τις ακαθάριστες συντάξεις, αλλά που ξεπερνούν το 40% εάν συνυπολογίσουμε την αύξηση της φορολογίας και τις “ειδικές” και ''προσωρινές'' παρακρατήσεις των συντάξεων και ε) σε ποσοστά φτώχειας 35% στο σύνολο του πληθυσμού. Το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας βρέθηκε εξαρχής στο στόχαστρο των νεοφιλελεύθερων ελίτ.

Αντί να ληφθούν μέτρα αυξημένης κοινωνικής προστασίας των θυμάτων της οικονομικής κρίσης, η συγκυρία αξιοποιείται από την κυβέρνηση και την τρόικα ως ευκαιρία απορρύθμισης και κατεδάφισης της κοινωνικής πολιτικής, κατάργησης του δημόσιου, καθολικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και μετατροπή ενός συστήματος βασισμένου στην αλληλεγγύη των γενεών σε ένα νεοφιλελεύθερο κεφαλαιοποιητικό μοντέλο σύγκρουσης των γενεών, ενοχοποίησης των ηλικιωμένων, σταδιακής απόσυρσης του δημοσίου από τη χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης και ιδιωτικοποίησής της.

Συντάξεις πείνας, καταληστευμένα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, παραμετρικές αλλαγές (αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώσεις συντάξεων κλπ.), που οδηγούν πρακτικά σε αδυναμία πρόσβασης στην πλήρη σύνταξη λόγω και της απορρύθμισης-ακραίας ευελιξίας στην αγορά εργασίας, συνθέτουν ένα ζοφερό σκηνικό ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική κατάρρευση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης. Το καταστροφικό έργο της τρόικας και των κυβερνήσεων της τελευταίας πενταετίας σε βάρος της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων, διευκολύνθηκε από τις διαχρονικές αντι-ασφαλιστικές νομοθετικές παρεμβάσεις των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην προ μνημονίων περίοδο, που κινήθηκαν με συνέπεια στο δρόμο της υποβάθμισης και εν τέλει της ιδιωτικοποίησής του δημοσίου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Η επαναθεμελίωση και αναβάθμιση ενός ισχυρού και βιώσιμου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης δημόσιου, αλληλέγγυου, καθολικού και αναδιανεμητικού, αποτελεί ένα βασικό πυλώνα για την κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας μας με κεντρικό άξονα την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του στη συνείδηση των ασφαλισμένων, την οικονομική βιωσιμότητα και την κοινωνική αποτελεσματικότητά του. Η δραστική καταπολέμηση φαινομένων που τορπιλίζουν τη βιωσιμότητά του, όπως είναι η πρωτοφανώς υψηλή ανεργία, η γενικευμένη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, οι μειώσεις μισθών, η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροαποφυγή, η αδήλωτη εργασία και οι ανασφάλιστες εργασιακές σχέσεις, συνδυάζονται με πολιτικές αντιστροφής του σημερινού οργανωτικού κατακερματισμού του με συγκλίσεις, όμως που δεν θα είναι, όπως συμβαίνει σήμερα, στο κατώτερο επίπεδο.

Ο επανασχεδιασμός, η αποκατάσταση και η αναβάθμιση του χαρακτήρα και του ύψους των παροχών του δημοσίου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, προϋποθέτει την πλήρη αποκατάσταση των μηχανισμών χρηματοδότησής του με υποχρεωτική τριμερή συμμετοχή, με συμπληρωματικούς δημόσιους πόρους για την κάλυψη των απωλειών, που υπέστησαν τα αποθεματικά και η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων από τη συστηματική για περισσότερο από μισόν αιώνα λεηλασία τους. Είναι προφανές ότι η επιχείρηση για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου και δίκαιου δημοσίου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, εξαρτάται ευθέως από την επανεκκίνηση της οικονομίας και την επιτυχή παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με προτεραιότητες την αντιμετώπιση της ανεργίας, την αναδιανομή των εισοδημάτων υπέρ των λαϊκών στρωμάτων και την αποκατάσταση και αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Επιπλέον, απαιτείται η λήψη ορισμένων μέτρων άμεσης εφαρμογής στην κατεύθυνση της ανακούφισης κυρίως των θυμάτων της ανθρωπιστικής κρίσης και της ακραίας φτώχειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί ότι ως κυβέρνηση θα βάλει «φρένο» στις μειώσεις των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, με σταδιακή αποκατάστασή των απωλειών τους τα χρόνια του μνημονίου με βάση τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας, ξεκινώντας πρώτα απ' όλα από τους χαμηλοσυνταξιούχους. Ως ένα πρώτο και άμεσο μέτρο αποκατάστασης των απωλειών των συντάξεων στα έτη των μνημονίων με την παρούσα πρόταση νόμου, προωθούμε την επαναχορήγηση της δέκατης τρίτης σύνταξης, δηλαδή του δώρου Χριστουγέννων, στους χαμηλοσυνταξιούχους με μηνιαίες κύριες συντάξεις κάτω από τα 700 ευρώ.

Η παρούσα πρόταση νόμου θα αποτελέσει μια άμεση μετεκλογική νομοθετική ρύθμιση, που θα προωθήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς. Ειδικότερα, η ψήφιση της παρούσας Πρότασης Νόμου, καθίσταται επιβεβλημένη και για τους εξής λόγους: Σύμφωνα με τις αντίστοιχες προβλέψεις της διαχρονικώς (μέχρι το έτος 2012) ισχύουσας σχετικής νομοθεσίας, οι σημερινοί συνταξιούχοι είχαν υποχρεωθεί να καταβάλλουν, σ’ ολόκληρη τη διάρκεια της ενεργούς εργασιακής τους ζωής, το σύνολο των προβλεπόμενων ασφαλιστικών εισφορών για κύρια σύνταξη που αναλογούσαν στον ασφαλισμένο και για τα εισπραττόμενα ποσά ως επιδόματα εορτών (δώρα) Χριστουγέννων και Πάσχα (όπως και για τα αντίστοιχα ποσά του επιδόματος αδείας). Παρόμοια υποχρέωση είχαν και οι κατά καιρούς εργοδότες των πρώην μισθωτών σημερινών συνταξιούχων σε σχέση με την καταβολή της αντίστοιχης εργοδοτικής ασφαλιστικής εισφοράς.

Συνεπώς, το ποσόν των αναλογούντων επιδομάτων εορτών (δώρων) Χριστουγέννων και Πάσχα (αλλά και του επιδόματος αδείας) έχει ήδη προπληρωθεί, από ασφαλισμένους και εργοδότες και έχει προεισπραχθεί από τα ασφαλιστικά Ταμεία, σταδιακά, με τις καταβολές των ως άνω ασφαλιστικών εισφορών. Η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης να καταργήσει με το Ν. 4093/2012 το δικαίωμα των συνταξιούχων να εισπράττουν τα επιδόματα εορτών (δώρα) Χριστουγέννων και Πάσχα, συνιστά μονομερή ενέργεια του κράτους σε βάρος τους, που επιφέρει ανεπίτρεπτη βλάβη στα συναφή δικαιώματά τους. Από τα πιο πάνω, καθίσταται σαφές ότι η επαναφορά και επαναχορήγηση των επιδομάτων εορτών (δώρων) Χριστουγέννων και Πάσχα αποτελεί επιβεβλημένη πράξη της Πολιτείας, αναγκαία για να αποκαταστήσει τις αρχές της συνέπειας και της εντιμότητας του κράτους απέναντι στους συνταξιούχους που κατέβαλλαν στο σύνολό τους τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές και επί των ποσών που αντιστοιχούσαν στα επιδόματα εορτών (δώρα) Χριστουγέννων και Πάσχα.

Η παρούσα Πρόταση Νόμου αποτελεί, λόγω των σημερινών συνθηκών, ένα πρώτο βήμα για τη σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών των συντάξεων εξαιτίας των ανωτέρω περικοπών. Με βάση τα επίσημα στοιχεία του Ιουλίου 2014, η ρύθμιση αυτή αφορά 1.162.920 συνταξιούχους, που παίρνουν μηνιαίες κύριες συντάξεις κάτω από 700 ευρώ και συνολικό ετήσιο κόστος 543.055.600 ευρώ."

Και τέλος οι βουλευτές που κατέθεσαν την πρόταση νόμου συμφωνώντας μετα παραπάνω επειχειρήματα ήταν :

Τσίπρας Αλέξης
Στρατούλης Δημήτρης
Μητρόπουλος Αλέξης
Αγαθοπούλου Ειρήνη - Ελένη
Αθανασίου Νάσος
Αλεξόπουλος Απόστολος
Αμανατίδης Γιάννης
Αμμανατίδου Ευαγγελία
Αποστόλου Ευάγγελος
Αυλωνίτου Ελένη
Βαλαβάνη Νάντια
Βαμβακά Τζένη
Βαρεμένος Γεώργιος
Βούτσης Νικόλαος
Γαϊτάνη Ιωάννα
Γάκης Δημήτρης
Γελαλής Δημήτρης
Γερμανίδης Αθανάσιος
Γεροβασίλη Όλγα
Γεωργοπούλου – Σαλτάρη Έφη 
Δερμιτζάκης Κωνσταντίνος
Διακάκη Μαρία
Διαμαντόπουλος Ευάγγελος
Διώτη Ηρώ
Δραγασάκης Γιάννης
Δρίτσας Θεόδωρος
Δριτσέλη Παναγιώτα
Ζαχαριάς Κωνσταντίνος
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Ζερδελής Γιάννης
Θεοπεφτάτου Αφροδίτη
Ιγγλέζη Αικατερίνη
Καλογερή Αγνή
Κανελλοπούλου Μαρία
Καραγιαννίδης Χρήστος
Καρά Γιουσούφ Αϊχάν
Κατριβάνου Βασιλική
Καφαντάρη Χαρούλα
Κοδέλας Δημήτρης
Κοντονής Χαράλαμπος – Σταύρος
Κούβελα Φωτεινή
Κουράκης Αναστάσιος
Κουρουμπλής Παναγιώτης
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Κωνσταντοπούλου Ζωή
Κυριακάκης Βασίλης
Λαφαζάνης Παναγιώτης
Μαντάς Χρήστος
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μιχαλάκης Νικόλαος
Μιχελογιαννάκης Ιωάννης
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Μπόλαρη Μαρία
Ξανθός Ανδρέας
Ουζουνίδου Ευγενία
Παναγούλης Ευστάθιος
Πάντζας Γεώργιος
Παπαδημητρίου (Μάνια) Γεσθημανή
Πετράκος Αθανάσιος
Σαμοΐλης Στέφανος
Σταθάκης Γεώργιος
Σταθάς Γιάννης
Σταμπουλή Αφροδίτη
Συρμαλένιος Νικόλαος
Τριανταφύλλου Μαρία
Τσακαλώτος Ευκλείδης
Τσουκαλάς Δημήτρης
Φωτίου Θεανώ
Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Χατζηλάμπρου Βασίλης
Χατζησοφιά Άννα

Του Γ. Τριποταμιανού

  premium.paratiritis.gr

COMMENTS

.
Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΣΗ/ΟΜΟΡΦΙΑ Αθλητισμός Ανακοίνωση Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ Βιβλία μου Γιατί λέγεται... ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ Δελτίο Τύπου ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ/ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διεθνής Αμνηστία Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εγραψαν Εκδήλωση ΕΝΔΥΣΗ/ΥΠΟΔΗΣΗ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΜΟΥ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική Προορισμοί Πύργος Ρεπορτάζ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΟΥ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙΑ/ΔΙΑΜΟΝΗ Υγεία ΥΓΕΙΑ/ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΑΓΗΤΟ Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me AUTO/MOTO Break News CAFE/BAR EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Ψεύτες με ονοματεπώνυμο
Ψεύτες με ονοματεπώνυμο
https://2.bp.blogspot.com/-GoEmBoxoe_4/WRwydL8PfMI/AAAAAAABylA/2LckNfr0ziwYi0Tj-y9YM1k3HzH6fUeqQCLcB/s640/bksksu.w_hr_3.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-GoEmBoxoe_4/WRwydL8PfMI/AAAAAAABylA/2LckNfr0ziwYi0Tj-y9YM1k3HzH6fUeqQCLcB/s72-c/bksksu.w_hr_3.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/05/blog-post_968.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/05/blog-post_968.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy