-->

11 σοβαρότατοι λόγοι για να "βγείτε από την πρίζα"

Αποτοξινωθειτε και επικοινωνηστε αλλιως Το ίντερνετ έχει γίνει ανάγκη, είτε για να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας είτε για να επικ...


Αποτοξινωθειτε και επικοινωνηστε αλλιως

Το ίντερνετ έχει γίνει ανάγκη, είτε για να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας είτε για να επικοινωνήσουμε με τους φίλους μας. Ωστόσο, όπως είναι πλέον γνωστό στους περισσότερους, η υπερβολική χρήση της τεχνολογίας επιβαρύνει την σωματική και την ψυχική μας υγεία. Ας δούμε μερικούς από τους σοβαρότερους λόγους που θα έπρεπε να απέχουμε από καιρό σε καιρό. 


Μας βοηθα να απομακρυνουμε τοξικα συναισθηματα

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι η πρόσβαση στο Facebook μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα ζήλιας, φθόνου και μοναξιάς σε κάποιους ανθρώπους. Χαζεύοντας τις φωτογραφίες των φίλων μας από τις διακοπές τους, την αλλαγή στην "κατάστασή" τους σε "σε σχέση' ή "παντρεμένος" καθώς και όλα τα likes, τα σχόλια και τις κοινοποιήσεις δημιουργείται μια γενική αίσθηση δυστυχίας και θλίψης στο ένα τρίτο περίπου από τα 600 άτομα που πήραν μέρος σε έρευνα του Πανεπιστημίου Humboldt University στο Βερολίνο.


Η υπερβολικη χρηση του ιντερνετ επηρεαζει την σωματικη σας ευεξια

Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα που σχετίζεται με την επαναλαμβανόμενη κίνηση των αρθρώσεων και συγκεκριμένα του καρπού, το οπτικό σύνδρομο υπολογιστών, μια εκφυλιστική πάθηση των οφθαλμών που οφείλεται στην υπερβολική χρήση του υπολογιστή καθώς και πλήθος άλλα μυοσκελετικά προβλήματα που σχετίζονται με λάθος στάση σώματος και πόνους στην πλάτη, αποτελούν όλα συμπτώματα της υπερβολικής χρήσης του διαδικτύου. 


Ο εθισμος σας στο διαδικτυο βλαπτει τις σχεσεις σας

Το να ελέγχετε συνεχώς το προφίλ σας ή να κοιτάτε το κινητό σας για να δείτε εάν έχετε μηνύματα, tweets ή ενημερώσεις δεν είναι απλώς αγένεια όταν βρίσκεστε με φίλους αλλά μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα τις σχέσεις σας με τους αγαπημένους σας. Κι η πληροφορία αυτή βασίζεται σε αποδεδειγμένα στοιχεία: έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εργαζόμενους ενήλικες στις ΗΠΑ απέδειξε ότι το 38 τοις εκατό έλεγχε συχνά τα μέιλ του ενώ έτρωγε.


"Βγειτε απο την πριζα" και θα ειστε πιο παραγωγικοι

Ο John Medina, ο συγγραφέας του βιβλίου "Brain Rules," ισχυρίζεται ότι η απασχόληση στο διαδίκτυο για θέματα που δεν αφορούν την εργασία μας μειώνει την παραγωγικότητα κατά 50 τοις εκατό. Κι αυτό επειδή έτσι όπως λειτουργεί το μυαλό μας, χρειαζόμαστε περίπου 45 λεπτά για να συγκεντρωθούμε πάλι στη δουλειά που κάναμε πριν.


Η ισορροπια δουλεια-προσωπικη ζωη δεν θα υπαρξει ποτε

Η αυξημένη χρήση του ίντερνετ μας έκανε ακόμη πιο εξαρτημένους από τη δουλειά μας. Οι εργαζόμενοι έχουν την τάση πλέον να κάνουν χρήση των συσκευών τους για να ελέγξουν τα μέιλ τους ακόμη και εκτός εργάσιμων ωρών λόγω της ανασφάλειας που αισθάνονται στον χώρο εργασίας και λόγω οικονομικής αβεβαιότητας. Όλο αυτό σημαίνει χαμένες ώρες από την οικογένεια, τους φίλους και τα χόμπι. Σύμφωνα με μελέτη του 2013 από το Κέντρο Δημιουργικής Ηγεσίας, το 60 τοις εκατό των ερωτηθέντων απάντησαν ότι περνούν 4,5 ώρες κατά μέσο όρο ελέγχοντας τα επαγγελματικά τους μηνύματα το Σαββατοκύριακο! Μια συνήθεια που κάνει κακό στην υγεία μας. 


Δεν θα χασετε και τιποτα

To FOMO (fear of missing out) ή στα ελληνικά ο φόβος μήπως χάσεις κάτι που συμβαίνει έχει αναγνωρισθεί πλέον και επίσημα ως ψυχολογική διαταραχή. Οι έρευνες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι ελέγχουν ψυχαναγκαστικά το τι συμβαίνει σε ολόκληρο τον πλανήτη και η πλειοψηφία του πληθυσμού που κάνει χρήση του ίντερνετ ελέγχει το τηλέφωνό του με το που θα ανοίξει τα μάτια του το πρωί.


Θα ειστε πιο ασφαλεις στο δρομο

Η ανάγκη μας να ελέγχουμε και να τσεκάρουμε τα πάντα συνεχώς στο κινητό μας μάς οδήγησε στην ανθυγιεινή συνήθεια να κοιτάμε το τηλέφωνό μας ακόμη κι όταν οδηγούμε ή διασχίζουμε το δρόμο. Ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται σε τέτοια φαινόμενα έχει φυσικά αυξηθεί τον τελευταίο καιρό. Περίπου 1,2 εκατομμύρια ατυχήματα το χρόνο σχετίζονται με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων ή των ακουστικών σύμφωνα με υπολογισμούς επίσημων φορέων.


Το multitasking ειναι ψεμα, δεν υπαρχει στην πραγματικοτητα

Έχετε την εντύπωση ότι μπορείτε να μοιράζεστε φωτογραφίες από το πρόσφατο ταξίδι σας στο Μιλάνο και να ακούτε το αγαπημένο σας podcast; Ο Dr. Edward Hallowell, ένας Αμερικανός ψυχίατρος ο οποίος εξειδικεύεται στο σύνδρομο ελλειματικής προσοχής και στην υπερκινητικότητα, αποκαλεί το multitasking, τη δυνατότητα να κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα δηλαδή, μύθο και υποστηρίζει ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα.


Η υπερβολικη πλοηγηση στο ιντερνετ σας κλεβει ωρες απο τον υπνο

Πότε ήταν η τελευταία φορά που πέσατε για ύπνο χωρίς να ελέγξετε μια τελευταία φορά το κινητό σας; Συχνά πιάνουμε το κινητό μας για να τσεκάρουμε τις ενημερώσεις μας αλλά το ένα οδηγεί στο άλλο και πριν το καταλάβουμε έχουμε δαπανήσει πολύτιμο χρόνο.


'Βγειτε απο την πριζα" και "αδειαστε" το μυαλο σας

Το IQ των εργαζομένων των οποίων αποσπάται η προσοχή από μέιλ και κείμενα πέφτει περισσότερο από το εάν είχαν κάνει χρήση μαριχουάνας, σύμφωνα με έρευνα της TNS Research και της Hewlett Packard. 


Η ζωη στα καλυτερα της συμβαινει γυρω σας ενω εσεις κοιτατε την οθονη

Κάθε φορά που εσείς κοιτάτε την οθόνη σας, χάνετε πράγματα που συμβαίνουν γύρω σας. Την επόμενη φορά που θα βρίσκεστε στην αγαπημένη σας συναυλία ή που θα παρακολουθείτε την παράσταση του παιδιού σας στο σχολείο, απολαύστε το με τα μάτια σας και ζήστε τη στιγμή, δεν χρειάζεται να το βιντεοσκοπήσετε.

  www.msn.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 11 σοβαρότατοι λόγοι για να "βγείτε από την πρίζα"
11 σοβαρότατοι λόγοι για να "βγείτε από την πρίζα"
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRAwj6atKU2v1Z1r_9qvLp_ZDQCZRRe5IYQibj4z4KrQfaxJqPYxq0ZmkAkFwFxfMPzYrOgUXYH1WsOwtM7Inaw5U2RFA7jtiEMaec6eBk8_3OWCWNe0J0R_pk4fzTmJibWdi5DL5NPcw/s640/BBq7aru.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRAwj6atKU2v1Z1r_9qvLp_ZDQCZRRe5IYQibj4z4KrQfaxJqPYxq0ZmkAkFwFxfMPzYrOgUXYH1WsOwtM7Inaw5U2RFA7jtiEMaec6eBk8_3OWCWNe0J0R_pk4fzTmJibWdi5DL5NPcw/s72-c/BBq7aru.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/06/11.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/06/11.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy