-->

Τα μαθήματα και τα εργαστήρια στο 1ο Φεστιβάλ Γιόγκα

Πολλά, ποικίλα και εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα γύρω από την Γιόγκα, τον Διαλογισμό, την Ομοιοπαθητική και τις Εναλλακτικές θεραπείες ...


Πολλά, ποικίλα και εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα γύρω από την Γιόγκα, τον Διαλογισμό, την Ομοιοπαθητική και τις Εναλλακτικές θεραπείες περιλαμβάνουν τα εργαστήρια και σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 1ου Φεστιβάλ Γιόγκα στον Πύργο το τριήμερο 23-25 Ιουνίου στο Κτήμα Ηλιοστάσι. Μερικά από τα θέματα αυτά παρουσιάζουμε σήμερα.

Ρόου Τσουάν, Τσι Γκονγκ και Κινεζική Ιατρική 
από τον Θοδωρή Αλτάνη

Ο Θοδωρής Αλτάνης είναι Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Βελονιστής. Επίσης είναι δάσκαλος του τμήματος Ρόου Τσουάν και Τσι Γκονγκ του Κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Πύργου «Φοίνικας». Ρόου Τσουάν: Το Ρόου Τσουάν (Μαλακή Γροθιά) είναι μια από τις προχωρημένες τέχνες εσωτερικής δύναμης (Νέι γκονγκ) των πολεμικών τεχνών του Σαολίν, η οποία συνδυάζει την πεμπτουσία των τεχνών του Σαολίν με τη γοητεία της αέρινης και αέναης κίνησης σε ένα αρμονικό σύνολο που αποτελείται από απαλές και ταυτόχρονα ισχυρές συνεχείς κινήσεις.

Οι κινήσεις αυτές συνδυάζονται με απόλυτη ηρεμία του νου, δύναμη και σωστή αναπνοή. Το Ρόου Τσουάν αποτελεί την πρόγονη και παραδοσιακή μορφή του πολύ μεταγενέστερου Τάι Τζι Τσουάν που δημιούργησε ο στρατηγός των Μινγκ Τσεν Ουάν Τινγκ, ο οποίος είχε εκπαιδευθεί στο ναό Σαολίν, ενσωματώνοντας τεχνικές που είχε μάθει εκεί. Τσι Γκονγκ: Το Τσι Γκονγκ ή Τσι Κουνγκ, είναι μια μορφή ήπιας άσκησης που αποτελείται από τεχνικές αναπνοών και απαλές κινήσεις που επαναλαμβάνονται πολλές φορές.

Το Τσι Γκονγκ χρησιμοποιείται στην Κίνα εδώ και χιλιάδες χρόνια προκειμένου να καθαρίσει, να δυναμώσει και να ενισχύσει την κυκλοφορία της ζωτικής μας ενέργειας (Τσι) σε σώμα και νου και να βελτιωθεί και να διατηρηθεί η υγεία. Γκονγκ στα κινέζικα σημαίνει εργασία ή καλλιέργεια και Τσι είναι η ζωτική ενέργεια που κυκλοφορεί στο σώμα μας. Επομένως Τσι Γκονγκ σημαίνει καλλιέργεια της ενέργειας του σώματος ή ακόμη πιο σωστά «καλλιέργεια επάνω στην ενέργεια και καλλιέργεια της ενέργειας επάνω μας». Εισαγωγή στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική - Γνωριμία με τον βελονισμό (ομιλία): Γνωριμία με τις αρχές που διέπουν την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, τη θεωρία του yin - yang, τη θεωρία των 5 στοιχείων κι εφαρμογή τους στο βελονισμό, στο τσι γκονγκ και στο τάι τζι.

Μασάζ άγγιγμα της πεταλούδας 
από την Στέλλα Κατσογιάννη

Η Στέλλα Κατσογιάννη είναι Φυσικός, MSc Περιβαλλοντικής Βιολογίας, Μέντορας Κβαντικής Ζωής, Σύμβουλος και Πρακτικός Ολιστικής Υγείας και Ήπιας Βιο-Ενεργειακής. Εργαστήριο Μασάζ Άγγιγμα της Πεταλούδας: Το Μασάζ Άγγιγμα της Πεταλούδας είναι μία εξαιρετικά αποτελεσματική τεχνική θεραπευτικού μασάζ μέσα από πολύ απαλά αγγίγματα. Η απλότητα καθώς και το ότι δεν απαιτείται πολύ χρόνος για την εφαρμογή του (10-12 λεπτά) κάνει την εκμάθηση και την εφαρμογή του εύχρηστη και προσιτή σε όλους. Μία πολύ χρήσιμη τεχνική που μπορούμε να προσφέρουμε όλοι στα παιδιά μας γιατί ενισχύει το δεσμό ανάμεσα στο γονέα και το παιδί και βοηθάει στην αποκατάσταση της ροής ενέργειας μετά απο τραυματικές εμπειρίες.

Απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να τη χρησιμοποιήσει για προσωπική θεραπεία, σε επαγγελματίες υγείας, ψυχικής υγείας, περιγεννητικής φροντίδας και εναλλακτικών και συμπληρωματικών θεραπειών, παιδαγωγούς, δασκάλους γιόγκα, γυμναστές, γονείς και άλλα άτομα που φροντίζουν βρέφη και παιδιά, άτομα που φροντίζουν ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες (ασθενείς, άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα σε οίκους ευγηρίας, ορφανοτροφεία, κ.ά.) και άτομα που φροντίζουν ζωάκια.

Μέθοδος Silva και Hypnovision 
από τον Παναγή Μεταξάτο

Ο Παναγής Μεταξάτος σπούδασε Οικονομικά και Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 1995 διδακτορικό στον Ψυχοπροσανατολισμό και είναι αναγνωρισμένος Master Hypnotherapist από το National Guild of Hypnotists των ΗΠΑ και συγγραφέας τριών βιβλίων. Μέθοδος Silva: Το 1929 ο Dr Bremmer ανακάλυψε ότι όταν ο νους είναι ήρεμος, ο εγκέφαλος λειτουργεί και ενεργοποιεί τα νευρωνικά του δίκτυα κατά 90% ενώ όταν βρίσκεται κάτω από ένταση μόνο 10%. Το 1966 ο Jose Silva μετά από 22 χρόνια έρευνας παρουσίασε τη Μέθοδο του, με την οποία μπορεί κάποιος με ολιγόωρη εκπαίδευση να ελέγχει τις εγκεφαλικές του συχνότητες και να χρησιμοποιεί το σύνολο σχεδόν των δυνατοτήτων του, αλλάζοντας τη ζωή του προς το καλύτερο.

Στο 2ωρο εργαστήριο θα εξηγήσω πόσο εύκολα μπορεί να γίνει αυτό και θα κάνω και μια επίδειξη μνήμης που αποδεικνύει τη σπουδαιότητα της Μεθόδου. Hypnovision, H Τέχνη της Ζωής: Μια επίδειξη ύπνωσης προκαλεί σε πολλούς διαφορετικές αντιδράσεις και συναισθήματα. Σ’ αυτό το 2ωρο θα έχω την ευκαιρία να σας δείξω και να εξηγήσω, πώς αυτό το φαινόμενο της ύπνωσης μπορεί να σας απαλλάξει από δυσκολίες και προβλήματα που σας ταλαιπωρούν στην καθημερινότητα σας. Θα μάθετε πώς οι διάφορες τεχνικές μπορούν να γεφυρώσουν τις διαφορές ανάμεσα στον εσωτερικό σας εαυτό (υποσυνείδητο) και τον εξωτερικό σας εαυτό (συνειδητό).

Αναλυτικότερα βιογραφικά σημειώματα 

Θοδωρής Αλτάνης

Ο Θοδωρής Αλτάνης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ειδικευθεί στην ειδικότητα της Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης και είναι διπλωματούχος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης (European Board of Physical & Rehabilitation Medicine). Έχει εξειδικευθεί στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική & Βελονισμό μετά από διετή φοίτηση στο Διεθνές Μετεκπαιδευτικό Κέντρο Βελονισμού. Ο Σιφού Θ. Αλτάνης (Σι Χαν Μπεν) είνι επίσης δάσκαλος του τμήματος Ρόου Τσουάν και Τσι Γκονγκ του Κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Πύργου «Φοίνικας». Είναι από ετών μαθητής του Σι Γιαν Τζουό, ιδρυτή και διευθυντή του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν , του φορέα που αποτελεί τον επίσημο εκπρόσωπο του Σαολίν στην Ελλάδα. Υπό την καθοδήγησή του έχει εντρυφήσει στις τέχνες του Σαολίν (κουνγκ φου, τσι γκονγκ, ρόου τσουάν) καθώς και στην μελέτη και τη γνώση της ιατρικής Τσαν του Σαολίν. Στα ταξίδια του στην Κίνα έγινε δεκτός σαν μαθητής του Σι Γιουνγκ Σιν, ηγούμενου της μονής Σαολίν.

Είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο του Ναού Σαολίν με το γενεαλογικό όνομα Σι Γιαν Σουέι και ανήκει στη 34η γενεά άμεσης διαδοχής του Σαολίν. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής του Σαολίν Τσουάν από το κέντρο Έρευνας Πολεμικών Τεχνών & Πολιτισμού του Τσανγκ Τσουν στην Κίνα. Είναι κάτοχος μαύρης ζώνης 3ου ντουάν της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γου Σου Κουνγκ Φου στο Σαολίν Κουνγκ Φου, καθώς και μαύρης ζώνης της ΕΟΠΤ (Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών) στο Σαολίν Κουνγκ Φου. Είναι αναγνωρισμένος δάσκαλος των τεχνών του Σαολίν από την Ελληνική Ομοσπονδία Σαολίν. Διδάσκει τις εσωτερικές τέχνες του Σαολίν (Ρόου Τσουάν, Τσι Γκονγκ) στο Κέντρο Πολιτισμού Σαολίν του Πύργου «Φοίνικας».

Στέλλα Κατσογιάννη

Γεννήθηκα και ζω στην Αττική. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Από μικρή ηλικία έδειξα ενδιαφέρον για τις θετικές επιστήμες και τον άνθρωπο. Στα 17 μου πέρασα στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης ξεκινώντας έτσι το ταξίδι στον κόσμο της επιστήμης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Κβαντική Φυσική. Η αγάπη μου για τον άνθρωπο και το περιβάλλον με οδήγησε να παρακολουθήσω παράλληλα μαθήματα από το τμήμα Βιολογίας και να συνεχίσω κάνοντας μεταπτυχιακό στην Περιβαλλοντική Βιολογία μαθαίνοντας μεταξύ άλλων για τις θεραπευτικές ιδιότητες φυτών και βοτάνων χρησιμοποιώντας τα πλέον και ως μέσο θεραπείας.

Ως ανήσυχο πνεύμα ήθελα διαρκώς να διευρύνω τις γνώσεις μου και να βρίσκω πρακτική εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης στην καθημερινότητα με στόχο τη βελτίωση της ζωής του ανθρώπου. Αναζητούσα πάντα τρόπους και μεθόδους όπου θα αντιμετώπιζαν τον άνθρωπο ολιστικά και όχι τμηματικά. Είμαστε τρίπτυχα όντα, όπως πρώτος δίδαξε ο αρχαίος φιλόσοφος Θαλής ο Μιλήσιος. Έτσι ο επόμενος σταθμός μου ήταν η Συναισθηματική Νοημοσύνη και ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP) πριν μπω στον κόσμο των εναλλακτικών – φυσικών θεραπειών και εκπαιδευτώ σε διάφορες μεθόδους και τεχνικές όπως η Ήπια Βιο Ενεργειακή (GΒΕ), η Θεραπεία Polarity, τα ανθοϊάματα Bach, η Τεχνική Συναισθηματικής Απελευθέρωσης (ΕFT), το Ho’oponopono κ.ά. Άρχισα να πειραματίζομαι και να παρατηρώ τις αλλαγές πρώτα σε εμένα την ίδια και τη ζωή μου και έπειτα στους άλλους ανθρώπους γύρω μου. Όσο πιο πολύ πειραματιζόμουν και εμβάθυνα τόσο περισσότερο έβλεπα τη σύνδεση αλλά και τη κοινή βάση όλων. Δεν υπάρχουν συμπτώσεις και τυχαία γεγονότα! Εμείς διαμορφώνουμε τη ζωή μας! Το μόνο που χρειάζεται είναι να ενεργοποιήσουμε το δυναμικό των άπειρων δυνατοτήτων που έχουμε όλοι μας! Είμαι εδώ να ενθαρρύνω εσένα να δημιουργήσεις τη ζωή που επιθυμείς χωρίς να προαπαιτείται επιστημονικό ή άλλης φύσεως υπόβαθρο. Αυτή τη γνώση θέλω να μοιραστώ μαζί σου ώστε να γίνεις και εσύ δημιουργός των δικών σου θαυμάτων αλλάζοντας για πάντα τον τρόπο που βλέπεις τη ζωή σου!

Παναγής Μεταξάτος

Ο Παναγής Μεταξάτος γεννήθηκε στην Κεφαλονιά. Σπούδασε Οικονομικά και Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ενώ το 1985 ολοκλήρωσε έναν κύκλο σπουδών (4 χρόνια) στην Ατομική Ψυχολογία. Το 1995 πήρε το διδακτορικό του στον Ψυχοπροσανατολισμό από το Ινστιτούτο Ψυχοπροσανατολισμού, για τις μελέτες του στο E.S.P. Είναι αναγνωρισμένος Master Hypnotherapist από το National Guild of Hypnotists των ΗΠΑ και εκπαιδεύει υπνωτιστές με τη γνωστή μέθοδο Hypnovision. 

Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων που έχουν εκδοθεί στα ελληνικά και στα βουλγαρικά. Από το 1985 παρουσιάζει τη γνωστή Μέθοδο Silva για τον έλεγχο του στρες και την εξέλιξη του νου, την οποία εισήγαγε ακόμη και στην Κύπρο, τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Είναι από τους περισσότερο βραβευμένους παρουσιαστές της Μεθόδου Silva σ’ όλο τον κόσμο έχοντας κερδίσει επανειλημμένα το President Cup και το World Cup. Από φοιτητής ξεκίνησε τις εκδοτικές του δραστηριότητες και υπήρξε ιδρυτής και μέτοχος δύο μεγάλων εκδοτικών οίκων στην Ελλάδα: Χαρλένικ Ελλάς και Αλκυών. Είναι παντρεμένος με τη Μαριάννα Βαγενά και έχουν 4 παιδιά.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τα μαθήματα και τα εργαστήρια στο 1ο Φεστιβάλ Γιόγκα
Τα μαθήματα και τα εργαστήρια στο 1ο Φεστιβάλ Γιόγκα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIbzZfjoSdR8uvoj7qIZNDeKepvRSAzJ_ewNaUdHLccibAGFacTnHbjjX2_M3ATivr0ZRsoDCnne8c-JszasKy5d7U0zbYmJqz_EEErT7hLziq32uNzAjpxMJTdLFxmWqjSSMl_9gvSuc/s640/beach-1835213_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgIbzZfjoSdR8uvoj7qIZNDeKepvRSAzJ_ewNaUdHLccibAGFacTnHbjjX2_M3ATivr0ZRsoDCnne8c-JszasKy5d7U0zbYmJqz_EEErT7hLziq32uNzAjpxMJTdLFxmWqjSSMl_9gvSuc/s72-c/beach-1835213_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/06/1_19.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/06/1_19.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy