-->

Η τρομοκρατία «ξαναχτυπά» τη Βρετανία-6 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε νέα νύχτα τρόμου

Δύο περίπου εβδομάδες μετά την συγκλονιστική επίθεση που σημειώθηκε στο Μάντσεστερ κι ενώ οι Βρετανοί προσπαθούν ακόμα να κλείσουν τις ...


Δύο περίπου εβδομάδες μετά την συγκλονιστική επίθεση που σημειώθηκε στο Μάντσεστερ κι ενώ οι Βρετανοί προσπαθούν ακόμα να κλείσουν τις πληγές τους, οι τρομοκράτες ξαναχτυπούν στην καρδιά της χώρας, προκαλώντας πανικό αλλά και τεράστιες ανησυχίες για την ασφάλεια όλων μας. Όλα ξεκίνησαν όταν οι δράστες έριξαν το φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου προτού επιτεθούν με μαχαίρια εναντίον περαστικών στη γειτονική περιοχή Μπόροου Μάρκετ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι.

Τουλάχιστον 48 άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε πέντε νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων, η οποία επεσήμανε ότι έχει παράσχει βοήθεια σε πιο ελαφρά τραυματίες επιτόπου. Οι αστυνομικές Αρχές δήλωσαν πως πρόκειται για την τρίτη τρομοκρατική επίθεση που σημειώνεται στη Βρετανία σε διάστημα τριών μηνών και καταγράφεται λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου και λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την επίθεση στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ, όπου σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι.

Τα διεθνή μέσα αναφέρουν πως οι δράστες έπεσαν νεκροί από τα πυρά των ανδρών της αστυνομίας, ενώ τονίζουν πως σύμφωνα με τις Αρχές οι τρομοκράτες δεν φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικές ύλες.

Το ισλαμικό κράτος είχε προειδοποιήσει

Καμία οργάνωση δεν έχει προς το παρόν αναλάβει την ευθύνη. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είχε αναφερθεί στην "πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας" σε ανακοίνωσή της. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στις κοντινές περιοχές.

Στο μεταξύ το Ισλαμικό Κράτος νωρίτερα χθες κάλεσε τους υποστηρικτές του μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων Telegram να εξαπολύσουν επιθέσεις με φορτηγά, μαχαίρια και όπλα εναντίον των "Σταυροφόρων" στη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού. Nωρίτερα ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να αναβληθούν οι βουλευτικές εκλογές της 8ης Ιουνίου μετά τη νέα επίθεση.

Η Γερμανία στο πλευρό της Βρετανίας

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι η χώρα της βρίσκεται "αποφασιστικά στο πλευρό της Βρετανίας" μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. "Σήμερα μας ενώνει, πέρα από κάθε σύνορο, η φρίκη και το πένθος, αλλά επίσης και η αποφασιστικότητα", τόνισε η Μέρκελ σε σύντομη ανακοίνωσή της. "Το επαναβεβαιώνω για τη Γερμανία: τη μάχη ενάντια σε κάθε μορφή τρομοκρατίας στεκόμαστε αποφασιστικά στο πλευρό της Βρετανίας".

Στήριξη και από Γαλλία

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τόνισε σήμερα ότι η Γαλλία στέκει "στο πλευρό του Ηνωμένου Βασιλείου", μετά "τη νέα τραγωδία" η οποία έπληξε το βράδυ του Σαββάτου το Λονδίνο. "Απέναντι σε αυτή τη νέα τραγωδία, η Γαλλία είναι περισσότερο από ποτέ στο πλευρό του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι σκέψεις μου πάνε στα θύματα και στους οικείους τους", έγραψε ο Μακρόν στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Συνομιλία Τραμπ-Μέι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι για να της εκφράσει τα συλλυπητήριά του για την "βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση" που διαπράχθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Λονδίνο και να της προσφέρει την "πλήρη υποστήριξή" του, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

Κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξης, ο Τραμπ "επαίνεσε την ηρωική αντίδραση της αστυνομίας και των άλλων υπηρεσιών που επενέβησαν και προσέφερε την πλήρη υποστήριξη των ΗΠΑ στην έρευνα και για να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι υπεύθυνοι για αυτές τις πράξεις μίσους", αναφέρεται σε ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας για την τηλεφωνική συνδιάλεξη των δύο ηγετών.

  www.reporter.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Η τρομοκρατία «ξαναχτυπά» τη Βρετανία-6 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε νέα νύχτα τρόμου
Η τρομοκρατία «ξαναχτυπά» τη Βρετανία-6 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε νέα νύχτα τρόμου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEis3s1W2G3xjyruRz9a9dCZihBL0f65GJW1fxw2D4352OIOSEnH1utn0sJYMbVGkKogKLrPOvljtYobszlleL1bYRs4jVPz1b2jO5j-1qx0pbHGt5abcPwBszERAliTQZ8T50p7U_jyHac/s640/545ff2a9d6d4333f1a44412d1100eb97_XL.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEis3s1W2G3xjyruRz9a9dCZihBL0f65GJW1fxw2D4352OIOSEnH1utn0sJYMbVGkKogKLrPOvljtYobszlleL1bYRs4jVPz1b2jO5j-1qx0pbHGt5abcPwBszERAliTQZ8T50p7U_jyHac/s72-c/545ff2a9d6d4333f1a44412d1100eb97_XL.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/06/6.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/06/6.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy