-->

Δήμαρχος Ηλιδας: «Δεν υπάρχουν ρατσιστικές συμπεριφορές στην Αμαλιάδα. Περιμένω απαντήσεις από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση»

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό που σημειώθηκε, για ακόμη μία φορά, στο 4ο δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας, όταν μητέρα ανέφερε ότι λυπάτα...


Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό που σημειώθηκε, για ακόμη μία φορά, στο 4ο δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας, όταν μητέρα ανέφερε ότι λυπάται που ανήκει στην ελληνική φυλή, για το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν πολλά τσιγγανόπαιδα της συνοικίας Παπακαυκά, παρέμβαση έκανε ο δήμαρχος Ηλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις σε ‘μάς, ανέφερε ότι πριν από ένα μήνα είχε καλέσει σε σύσκεψη στο γραφείο του τον διευθυντή του 4ου δημοτικού σχολείου, εκπροσώπους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων καθώς και τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κύριο Ζέβλα, και είχε δοθεί η διαβεβαίωση ότι η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα έκανα ότι ήταν δυνατόν ώστε τα παιδιά των λαϊκών να μη φύγουν από το συγκεκριμένο σχολείο.

«Παρατηρείται το φαινόμενο», συνέχισε ο δήμαρχος Ηλιδας, «ότι δεν γράφονται στο σχολείο παιδιά λαϊκών επειδή φοιτούν πολλά τσιγγανόπαιδα. Έχει καταστρατηγηθεί», συνέχισε, «μια απόφαση που έχει παρθεί. Η συνοικία Παπακαυκά χωρίζεται σε δύο τμήματα. Έχει έναν κεντρικό δρόμο, το δρόμο της Σοφίας Βέμπο. Από το ένα τμήμα του δρόμου τα τσιγγανόπαιδα πηγαίνουν στο 4ο δημοτικό σχολείο και από το άλλο τμήμα στο 2ο δημοτικό. Από την εποχή που το 4ο δημοτικό σχολείο στεγαζόταν σε λυόμενα, επειδή ήταν κοντά, τους βόλευε να στέλνουν α παιδιά τους στο 4ο δημοτικό. Αυτό συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τάξεις που το 90% είναι παιδιά Ρομά και το υπόλοιπο 10% παιδιά λαϊκών».

Ο δήμαρχος απέκλεισε το ενδεχόμενο ότι υπάρχουν ρατσιστικές συμπεριφορές, τονίζοντας ότι σε όλα τα σχολεία υπάρχουν τσιγγανόπαιδα και παιδιά αλλοδαπών και δεν έχει σημειωθεί κανένα πρόβλημα.

«Το θέμα θα λυθεί εάν τηρηθεί η απόφαση που έχει παρθεί και σας προανέφερα. Τα παιδιά, δηλαδή, να πηγαίνουν όπου προβλέπεται. Για να γραφτεί ένα παιδί πρέπει να υπάρχει αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας. Άκουσα δασκάλους να λένε ότι δεν το κοιτούν και γράφουν όλα τα παιδιά. Αυτό είναι όμως κακό και για τα ίδια τα τσιγγανόπουλα όπου πρέπει να φοιτούν και σε άλλα σχολεία ώστε ακόμη καλύτερα να ενσωματωθούν στη κοινωνία. Δεσμεύτηκε ο κ. Ζέβλας ότι αυτή η κατάσταση δεν θα συνεχιστεί και θα κάνει ότι προβλέπεται ώστε τα παιδιά να κατανέμονται σε όλα τα σχολεία της πόλης. Μάλιστα, με διαβεβαίωσε ότι θα πάρει ο ίδιος όλες τις αιτήσεις και θα τις εξετάσει και αν χρειαστεί την δική μου παρέμβαση θα μου το ζητήσει. Χθες το πρωί», συνέχισε ο κ. Χριστοδουλόπουλος, «πήρα έγγραφο του διευθυντή του 4ου δημοτικού σχολείου το οποίο διαβίβασα στον κ. Ζέβλα και του ζήτησα να επιλυφθεί άμεσα του θέματος διότι άλλα συζητήσαμε και άλλα βλέπω να γίνονται στη πράξη».

Και κατέληξε τονίζοντας ότι περιμένει απαντήσεις από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση». Να θυμίσουμε ότι με αφορμή την παραπάνω δήλωση της μητέρας είχε παρέμβει με δηλώσεις του και το μέλος της Πανευρωπαϊκής ομάδας Ρομά, κύριος Νίκος Μπατζαλής αναφέροντας ότι, επειδή το κόμπλεξ, η έλλειψη παιδείας, τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις δεν θα σβήσουν ποτέ από την μαύρη ψυχή κάποιων ανθρώπων, τους λέμε πως δεν θα καταφέρουν να μας απομονώσουν, ούτε τα παιδιά μας να μείνουν χωρίς μόρφωση.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμαρχος Ηλιδας: «Δεν υπάρχουν ρατσιστικές συμπεριφορές στην Αμαλιάδα. Περιμένω απαντήσεις από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση»
Δήμαρχος Ηλιδας: «Δεν υπάρχουν ρατσιστικές συμπεριφορές στην Αμαλιάδα. Περιμένω απαντήσεις από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDvMAqsO6SSvhjkL_CZR8q5kYZcWJiaCOeIA5k9dnKWRhOmMVQJr_C-MNiip4uyhLJlhtuhkBIDA5sO1Z8cXetF72ZJzlMcRDagdjBWPGCL5EFtfV26ViWBXMpr6E70DcAyUBkO7idV20/s640/tetarto-1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDvMAqsO6SSvhjkL_CZR8q5kYZcWJiaCOeIA5k9dnKWRhOmMVQJr_C-MNiip4uyhLJlhtuhkBIDA5sO1Z8cXetF72ZJzlMcRDagdjBWPGCL5EFtfV26ViWBXMpr6E70DcAyUBkO7idV20/s72-c/tetarto-1.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/06/blog-post_282.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/06/blog-post_282.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy