-->

Πέντε προορισμοί με γεύση διακοπών για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ένα από τα πιο ονειρεμένα τριήμερα της χρονιάς, αυτό του Αγίου Πνεύματος, κατέφτασε έτοιμο να μας χαρίσει μια πρώτη δόση χαλάρωσης, ευτ...


Ένα από τα πιο ονειρεμένα τριήμερα της χρονιάς, αυτό του Αγίου Πνεύματος, κατέφτασε έτοιμο να μας χαρίσει μια πρώτη δόση χαλάρωσης, ευτυχίας και καλοκαιρινών διακοπών. Οι επιλογές στην Ελλάδα είναι πολλές και σίγουρα τα νησιά πρωταγωνιστούν. Αυτό, όμως, δεν αποκλείει και την υπόλοιπη Ελλάδα. Δείτε τις προτάσεις μας και επιλέξτε βάσει γούστου.    

Σύρος, η αρχόντισσα των Κυκλάδων 

Οι δεινοί λάτρεις των Κυκλάδων, που αναμένουν πώς και πώς το καλοκαίρι για να απολαύσουν ξανά το κυκλαδίτικο άρωμά τους, μπορούν να περάσουν ένα πανέμορφο νησιώτικο τριήμερο στη  Σύρο  , την ιδιαίτερη πατρίδα του Μάρκου Βαμβακάρη. Εκεί θα βολτάρετε στην Ερμούπολη, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, θα περπατήσετε στην Άνω Σύρο, ένα  μεσαιωνικό οικισμό χτισμένο πάνω σε βράχια  με θέα την Ερμούπολη και το λιμάνι από ψηλά, θα περιπλανηθείτε στο αριστοκρατικό θέρετρο του νησιού, την  Ντελαγκράτσια  και θα απολαύσετε τα μπάνια σας στη Βάρη, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σύρου, δίπλα στον ομώνυμο γραφικό οικισμό, στο Δελφινάκι στα βόρεια του νησιού με τη χρυσαφένια του άμμο, αλλά και στην παραλία της Ποσειδωνίας, στη μικρή παραλία Κόμητο και στις Αγκαθωπές που συγκεντρώνουν καλές κριτικές. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε συριανό τυρί «Σαν Μιχάλη» από την… πηγή, κοπανιστή, σκορδολουκάνικα και, φυσικά, λουκούμια. 


Πύλος, η πόλη της Μεσσηνίας με το νησιώτικο άρωμα 

Στις δυτικές ακτές του νομού Μεσσηνίας, με θέα το Ιόνιο, η  Πύλος  γνωρίζει σημαντική τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, μετά την ολοκλήρωση της τεράστιας ξενοδοχειακής μονάδας Costa Navarino, η οποία έχει φιλοξενήσει καλλιτέχνες του εξωτερικού –και του εσωτερικού. Απέχει  275 χιλιόμετρα από την Αθήνα  και 50 από την Καλαμάτα και η πρώτη εντύπωση που δημιουργεί είναι κάτι από νησί του Αργοσαρωνικού, με τα άσπρα της σπίτια με τα κεραμίδια.

Η κεντρική της πλατεία με τα πλατάνια, η  Πλατεία των Τριών Ναυάρχων  , είναι ένα από τα μέρη που θα σας καθηλώσουν για να πιείτε τον καφέ, το ούζο σας ή να τσιμπήσετε κάτι, ενώ διάσπαρτα στην περιοχή θα βρείτε διάφορα μνημεία της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου που κρατούν ζωντανό το παρελθόν της. Οι επιλογές για θάλασσες, λίμνες και βαρκάδες είναι αρκετές, με το  Πολυλίμνιο  στη μέση του δρόμου Πύλου-Καλαμάτας να αποτελεί ένα μικρό παράδεισο με καταρράκτες και λιμνούλες, την παραλία της  Βοϊδοκοιλιάς,  βόρεια της Πύλου, να εντυπωσιάζει με τα νερά και το σχήμα της και τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας να αποτελεί πολύ σημαντικό υγροβιότοπο, όπου βρίσκουν καταφύγιο πάρα πολλά είδη αποδημητικών πουλιών. 


Πήλιο, από το ορεινό στο παραθαλάσσιο 

Το καλοκαίρι έφτασε, οι ομίχλες και τα χιόνια αποτελούν πλέον παρελθόν για το  Πήλιο  και τα χωριά του, παραλιακά και ορεινά, σας περιμένουν. Αν ψάχνετε κάτι «ζωηρό», παραθαλάσσιο και τουριστικό να διαμείνετε, επιλέξτε τον   Άγιο Ιωάννη  ή το   Χορευτό,  ενώ καλές ορεινές επιλογές είναι η  Τσαγκαράδα, η Ζαγορά, οι Μηλιές, η Πορταριά.  Για μπάνιο, επιλέξτε τον Μυλοπόταμο, μια από τις πιο διάσημες παραλίες του Ανατολικού Πηλίου που τον Αύγουστο δεν πέφτει καρφίτσα, τη Λαμπινού με τα καθαρά και βαθιά νερά, κάτω από τον ομώνυμο οικισμό, τον Λημνιώνα ανάμεσα σε Μυλοπόταμο και Λαμπινού, όπως και τα Ποτιστικά στα νότια του ανατολικού Πηλίου. 


Ύδρα, η επαναστατική 

Μια από τις καλύτερες επιλογές για απόδραση το τριήμερο, καθώς είναι ρομαντική, νησιώτικη, αλλά και κοντινή επιλογή. Η όμορφη πόλη της  Ύδρας  είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στα βόρεια του νησιού, ενώ δεξιά και αριστερά από την είσοδο του λιμανιού, βρίσκονται οι Προμαχώνες με τα κανόνια, που προστάτευαν παλαιότερα τον οικισμό. Το γεγονός ότι εκεί  δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα  θα σας ηρεμήσει από τα καυσαέρια και την κίνηση και οι μετακινήσεις με γαϊδουράκια θα δώσουν παραδοσιακό χαρακτήρα στην απόδρασή σας.

Περιπλανηθείτε στα στενά και πλακόστρωτα σοκάκια και θαυμάστε την ιδιαίτερη, τοπική αρχιτεκτονική των αρχοντικών της Ύδρας, ανηφορίστε στα γραφικά δρομάκια και περπατήστε στην παλαιότερη συνοικία της πόλης, στο μεσαιωνικό οχυρό οικισμό της Κιάφας για να απολαύσετε τη θέα που φτάνει μέχρι την Πελοπόννησο! Για  μπάνιο  κατευθυνθείτε στην Υδρονέτα, το Αυλάκι, τον Βλυχό που είναι ένας πανέμορφος, παραθαλάσσιος οικισμός, αλλά και τον Μώλο με τη μεγάλη και όμορφη παραλία του.


Πάργα, με την επτανησιακή αρχιτεκτονική 

Απέχει αρκετά χιλιόμετρα από την Αθήνα (περίπου 430), αλλά το τριήμερο που έχετε μπροστά σας ενδείκνυται για να την επισκεφτείτε και να νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε νησί των Επτανήσων. Λιθόστρωτα δρομάκια, πράσινο, ανθισμένες γειτονιές,  επτανησιακή αρχιτεκτονική   και όμορφη θάλασσα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της που θα απολαύσετε στη διαμονή σας εκεί, ενώ από το  ενετικό της κάστρο   του 14ου αιώνα θα απολαύσετε εκπληκτική θέα σε όλο το Ιόνιο. Για ακόμη περισσότερο μαγευτικό τοπίο, περάστε μια βόλτα από το εκκλησάκι στου Αι Σώστη κάτω από το βράχο, πάνω από την ομώνυμη παραλία.

Περίπου 5 χιλιόμετρα βόρεια της Πάργας σας περιμένει και το Κάστρο του Αλή Πασά, σε ένα ύψωμα ανάμεσα από τα χωριά Ανθούσα και Αγιά. Και για μπάνιο οι επιλογές είναι πολλές, στην  Πάργα  και την ευρύτερη περιοχή. Οι πιο γνωστές παραλίες είναι ο Βάλτος πίσω από το Ενετικό κάστρο της Πάργας, ο Λύχνος μόλις 4 χιλιόμετρα μακριά, η κεντρική παραλία της πόλης, το Κρυονέρι κι αν έχετε χρόνο και όρεξη, προτιμήστε να κατευθυνθείτε προς τα  Σύβοτα  και τις παραλίες της περιοχής, όπως την παραλία Πισίνα, την Μπέλλα Βράκα και τις υπόλοιπες.

  clickatlife.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Πέντε προορισμοί με γεύση διακοπών για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
Πέντε προορισμοί με γεύση διακοπών για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCEoCyHSJ98a-kjQMs1JnU-F7_OUoveIVf464QQmGIwbnPkBxrIMhT6gtMwd8fun2h71rJLiITlnEMM0T7mVq985Gwh4ZrXKkcUqO9CWQS2uVUHLVXsOQ6SuDN84Gc0-D6h6CLvG3o080/s640/suros.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCEoCyHSJ98a-kjQMs1JnU-F7_OUoveIVf464QQmGIwbnPkBxrIMhT6gtMwd8fun2h71rJLiITlnEMM0T7mVq985Gwh4ZrXKkcUqO9CWQS2uVUHLVXsOQ6SuDN84Gc0-D6h6CLvG3o080/s72-c/suros.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/06/blog-post_47.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/06/blog-post_47.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy