-->

Κύριε Δήμαρχε του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, τι θα κάνετε;

Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.   -Αβραάμ Λίνκολν [16ος Πρόεδρος τ...


Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό. 
-Αβραάμ Λίνκολν [16ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών]- 

 Οι αντιδράσεις και η ανησυχία των κατοίκων του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ολοένα και μεγαλώνει, μετά το οριστικό κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας, το οποίο κι έχει, δικαιολογημένα, προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Και δεν είναι μόνο ο φόβος για το ενδεχόμενο αύξησης της εγκληματικότητας στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και το ότι ο δήμος χάνει υπηρεσίες πολύ σημαντικές και συνεχώς συρρικνώνεται.

Οι αντιδράσεις των δημοτών είναι, κυρίως, ορατές μέσα στα κοινωνικά δίκτυα, και όχι μόνο από τους μόνιμους κατοίκους που διαμένουν στο δήμο, αλλά και από αυτούς που κατάγονται από την περιοχή και διαμένουν σε άλλες περιοχές της χώρας, ακόμα και στο εξωτερικό.

Γράφω τα τελευταία χρόνια στο site TGBNEWS.COM, που εδρεύει στον Καναδά.
Ειλικρινά, δεν περίμενα ότι οι αναρτήσεις μου, σε ότι έχει σχέση με τον συγκεκριμένο δήμο, θα διαβάζονταν από τόσους πολλούς ομογενείς - προφανώς ανθρώπους που έλκουν την καταγωγή τους από τον δήμο κι ενδιαφέρονται να μάθουν τι συμβαίνει. [Να μια ευκαιρία που δίνεται στη δημοτική αρχή να συσπειρώσει δίπλα της τους ομογενείς].

Στα δημοσιεύματά μου, με αφορμή το κλείσιμο του ΑΤ Ανδραβίδας και ιδιαίτερα σε 'κείνο που έχει τον τίτλο, "Μερικές επισημάνσεις για τον δήμαρχο", ενδεχομένως να ήμουν πολύ σκληρός μαζί του.
Προσωπικά, τον άνθρωπο δεν τον γνωρίζω ούτε ποτέ έχω συνομιλήσει μαζί του. Μια φορά που το επιδίωξα, και ήταν στις 31 Μαΐου που ζήτησα να μου κάνει μια δήλωση για το θέμα, αρνήθηκε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας του με συνεργάτη του, ενώ ούτε καταδέχτηκε να με γνωρίσει, αφού εκείνη την ώρα ήμουν στο δημαρχείο και θα μπορούσε να είχε επιστρέψει.

Εν πάση περιπτώσει, όχι ότι έχω κάποιο πρόβλημα με αυτό, αλλά με την ανικανότητα του να λύσει θέματα το δήμου του, όπως καταγγέλλουν οι συνδημότες του. Κι αυτή την ανικανότητα και μόνο καυτηριάζω, όπως βέβαια και ότι καλό μπορεί να κάνει.

Αλλά το θέμα, δεν είναι τι κάνω ή τι αισθάνομαι εγώ, αλλά το πως αισθάνονται οι πολίτες του δήμου του που τον ψήφισαν για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα όλου του ιστορικού δήμου στο οποίο έχει την τιμή να ηγείται τα τελευταία τρία χρόνια.
Διότι ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης με την πλούσια ιστορική του αξία [άραγε Δήμαρχε γνωρίζετε την ιστορία του Κάστρου Χλεμούτσι ή της Αγιάς Σοφιάς στην Ανδραβίδα;], αξίζει να έχει καλύτερη τύχη, απ' ότι έχει μέχρι σήμερα.
Και βέβαια δεν αφήνω καμία αιχμή για τους προηγούμενους δημάρχους που έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να αναπτυχθεί ο δήμος τους, σε εποχές που τα δύο κέντρα της Ηλείας, Πύργος και Αμαλιάδα, απολάμβαναν την μερίδα του Λέοντος.

Όμως, το θέμα είναι τι κάνετε εσείς σήμερα... 
Θα συνεχίσετε μια πορεία που χάραξαν οι προηγούμενοι συνάδελφοί σας, ή ικανοποιείτε απλά το "εγώ" σας με το να σας αποκαλούν, "κύριε Δήμαρχε";

Στην παράταξη σας σήμερα, υπάρχουν άξιοι άνθρωποι τους οποίους υποχρεούστε να ακούτε και να ζητάτε την συμβουλή τους για τα θέματα του δήμου. Κάποιοι από αυτούς είναι... μπαρουτοκαπνισμένοι στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν χρειάζεται να αναφέρω ονόματα μήπως και ξεχάσω κανέναν. Όμως υπάρχουν και πρέπει να τους ακούτε, αν θέλετε οι επόμενοι, όπως και οι πολίτες, να σας μνημονεύουν έχοντας στο νου τους ευχάριστες αναμνήσεις από εσάς και να μη σας θυμούνται ως μια θλιβερή παρένθεση που πέρασε κάποτε από τον δήμο τους.
Η και πάλι μπορείτε να μιλήσετε με τους άλλους συναδέλφους σας δημάρχους που έχουν πολλά χρόνια στη Τοπική Αυτοδιοίκηση και η πορεία των δήμων τους αποδεικνύει την ικανότητα που τους διακατέχει.

Να υιοθετήσετε κάτι που είπε ο Σίγκμουντ Φρόιντ: "Κάποια μέρα, κοιτώντας πίσω, τα χρόνια που αγωνίστηκες θα σου φαίνονται πιο ωραία"!

Αυτό όμως εξαρτάται μόνο από εσάς!!! 

Καιρός να αλλάξετε ρότα κύριε Δήμαρχε.
Να έρθετε πιο κοντά στον πολίτη, να ενδιαφερθείτε περισσότερο για τα προβλήματά του.

Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό, που είμαι σίγουρος ότι σας διαφεύγει:
Οποιαδήποτε υποβάθμιση συμβαίνει στον δήμο σας, έχει μακροπρόθεσμα είτε μεσοπρόθεσμα, αρνητικές συνέπειες σε όλο το Νομό. 
Διότι, αν δεν το έχετε [και κακώς] αντιληφθεί, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης αποτελεί σημαντικό κομμάτι ενός πανέμορφου Νομού που δυστυχώς ακόμα δεν έχει βρει τη θέση που του αξίζει.

Αύριο ο Εμπορικός Σύλλογος Λεχαινών καλεί σε σύσκεψη τα προεδρεία όλων των Εμπορικών Συλλόγων του Δήμου σας, με αφορμή το κλείσιμο του Α.Τ. Ανδραβίδας. Αντιλαμβάνεστε πως υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Εσείς τι θα κάνετε; Θα παραμένετε, ως ο πρώτος πολίτης του Δήμου, αμέτοχος στην υποβάθμιση της περιοχής σας;

Υ.Γ.: Μην ανησυχείτε, δεν θα επανέλθω στο συγκεκριμένο θέμα, διότι ο ρόλος μου ως δημοσιογράφου τελείωσε εδώ. Εκτός, βέβαια, και αν προκύψει άλλο πρόβλημα στο δήμο σας, κάτι που ειλικρινά απεύχομαι.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Κύριε Δήμαρχε του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, τι θα κάνετε;
Κύριε Δήμαρχε του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, τι θα κάνετε;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZi8ar8aFNjGHzgoCrPg9P4YTVu4snMiKve1SrhM4f4IN47NGeQnvTLPDu0WbICCilFyIfv8JMdXzh8LaNe1dZZ1VjE1hA5GjUZv9Rmo6vS9E-GlqaJV3aNLZrhViqc8idva2o1iJWsFI/s640/d9983c02f77d827e407d920a3ed9c777.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZi8ar8aFNjGHzgoCrPg9P4YTVu4snMiKve1SrhM4f4IN47NGeQnvTLPDu0WbICCilFyIfv8JMdXzh8LaNe1dZZ1VjE1hA5GjUZv9Rmo6vS9E-GlqaJV3aNLZrhViqc8idva2o1iJWsFI/s72-c/d9983c02f77d827e407d920a3ed9c777.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/06/blog-post_839.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/06/blog-post_839.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy