Ομόφωνο ψήφισμα υπέρ της Φλόγας στην Ολυμπία!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΑΔΡΙΑ...


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 17ου Φόρουμ των Επιμελητηρίων Αδριατικής – Ιονίου, το οποίο διεξήχθη στην πόλη Πεσκάρα της Ιταλίας. Το Επιμελητήριο Ηλείας, εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κώστας Νικολούτσος ο οποίος ταυτοχρόνως εκπροσωπούσε και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, ο β’ Αντιπρόεδρος Κώστας Λεβέντης και ο Δντής του Επιμελητηρίου Ηλείας Γιάννης Αντωνόπουλος.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Φόρουμ, συζητήθηκε μια πλειάδα θεμάτων που αφορούσαν σε μοντέλα διακυβέρνησης, την χάραξη στρατηγικών καθώς και τον σχεδιασμό και την σύναψη εδαφικών συνεργειών στο πλαίσιο της Μακροπεριφέρειας. Ανάμεσα στις βασικές ενότητες, με αρκετούς ομιλητές η κάθε μία, ήταν και η «Γαλάζια ανάπτυξη», η Περιφερειακή Διασύνδεση και τα λιμάνια ως τουριστικές πύλες των πόλεων, η ποιότητα του Περιβάλλοντος και της Γεωργίας, ο Αειφόρος Τουρισμός και η Γυναικεία Επιχειρηματικότητα.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κώστας Νικολούτσος ανέπτυξε το θέμα: «Η εμπειρία της πόλης της Ολυμπίας», ως εισηγητής στην ιδιαίτερα σημαντική ενότητα με θέμα «Η πολιτιστική κληρονομιά και ο τουρισμός ως ανταγωνιστικός μοχλός ανάπτυξης». Στην ομιλία του, ο κ. Νικολούτσος ενημέρωσε τους συνέδρους και για το ζήτημα που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια με την χρήση μη Ολυμπιακών Φλογών σε επίσημες διοργανώσεις του Ολυμπιακού Κινήματος το οποίο δημιουργεί σοβαρές παρενέργειες και επιπτώσεις εις βάρος του αυθεντικού παγκόσμιου συμβόλου. Στο κλείσιμο της εισήγησης του, κατατέθηκε ψήφισμα με προτάσεις για την οριστική και ιστορικά αποδεκτή αντιμετώπιση του ζητήματος, επ’ ωφελεία του Ολυμπιακού Κινήματος, το οποίο έγινε δεκτό ομοφώνως από τους συμμετέχοντες στο Φόρουμ.

Αναλυτικά μάλιστα το ψήφισμα έχει ως εξής:

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η υπεύθυνη αρχή για την Ολυμπιακή Φλόγα, . Θα πρέπει να αναλάβει τη δέσμευση για τoν τερματισμό όλων των τελετών που διεξάγονται σε άλλα μέρη εκτός από την αρχαία Ολυμπία για την απόκτηση φλόγας που θα χρησιμοποιηθεί για αθλητικές συναντήσεις και φεστιβάλ που συνδέονται με τους Ολυμπιακούς θεσμούς, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων ή τα Ευρωπαϊκά Ολυμπιακά Φεστιβάλ Νεότητας, διότι βλάπτουν τη μοναδικότητα και αυθεντικότητα του μοναδικού Ολυμπιακού Συμβόλου.

Θα πρέπει να εξετάσει την υλοποίηση της επιστημονικής πρότασης για την ενίσχυση της αυθεντικότητας του αγαπημένου Ολυμπιακού συμβόλου, μετά από εις βάθος μελέτη των ιστορικών πηγών: «την αποκατάσταση του αρχαίου εθίμου της αιώνιας, άσβεστης φλόγας στον ιστορικά τεκμηριωμένο τόπο της, σε ειδική εστία στο Πρυτανείο εντός του αρχαιολογικού χώρου Ολυμπίας». . Θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο διατήρησης της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, παρά το γεγονός ότι δεν αντιστοιχούν σε ολυμπιακά δρώμενα της αρχαιότητας.

Λόγω της θετικής επίδρασης της όμορφης τελετής, η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας να πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια ενόψει των θερινών και Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και κάθε φορά να «ανανεώνεται» η άσβεστη Ολυμπιακή Φλόγα πριν από την αναχώρησή της από τον ιερό χώρο. . Θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο αναβίωσης ενός ακόμη αρχαίου εθίμου, σχετικού με την φωτιά, "την μεταφορά της ιερής φλόγας". Μετά από μια καλά σχεδιασμένη επίσημη τελετή, θα ανάβει μια δάδα από την αυθεντική, άσβεστη Ολυμπιακή Φλόγα από τον βωμό του Πρυτανείου της Ολυμπίας και θα μεταφέρεται (με ή χωρίς λαμπαδηδρομία) στην διοργανώτρια πόλη και θα λαμβάνει την δεσπόζουσα θέση στο Ολυμπιακό Στάδιο για την υλοποίηση οποιουδήποτε παγκόσμιου αθλητικού γεγονότος υπό την αιγίδα του Ολυμπιακού Κινήματος. .

Θα πρέπει τέλος να εξετάσει, υπό την επίδραση του μοντέλου «μητρόπολη - αποικία» της αρχαιότητας, το ενδεχόμενο της μεταφοράς της αυθεντικής Ολυμπιακής Φλόγας σύμφωνα με τη μέθοδο που περιγράφηκε προηγουμένως και μόνιμης διατήρησής της στα κεντρικά γραφεία της ΔΟΕ στη Λοζάννη και σε όλες τις πόλεις του κόσμου που φιλοξένησαν Ολυμπιακούς Αγώνες ώστε να υπενθυμίζει και να τιμά τη σχέση ανάμεσα στην αρχαιότητα και τη σύγχρονη εποχή και να καταδεικνύει τους δεσμούς που υφίστανται μεταξύ των πόλεων που έχουν φιλοξενήσει το Ολυμπιακό Πνεύμα.

Έτσι θα είναι δυνατόν κάθε αθλητική εκδήλωση στον κόσμο που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ολυμπιακού Κινήματος, να λαμβάνει την αυθεντική Ολυμπιακή Φλόγα από τον πλησιέστερο βωμό. Για χάρη των Ολυμπιακών αξιών, πρέπει να αποτελεί προϋπόθεση sine qua non ότι δίπλα στην Ολυμπιακή Σημαία σε διάφορα Ολυμπιακά γεγονότα μπορεί να καίει μόνο μια φλόγα με τα αυθεντικά "Ολυμπιακά γονίδια".

COMMENTS

.
Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΣΗ/ΟΜΟΡΦΙΑ Αθλητισμός Ανακοίνωση Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ Βιβλία μου Γιατί λέγεται... ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ Δελτίο Τύπου ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διεθνής Αμνηστία Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εγραψαν Εκδήλωση ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική Προορισμοί Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Ομόφωνο ψήφισμα υπέρ της Φλόγας στην Ολυμπία!
Ομόφωνο ψήφισμα υπέρ της Φλόγας στην Ολυμπία!
https://2.bp.blogspot.com/-jaHxwBmB2Pk/WUgl1mEMVVI/AAAAAAAB03I/ysS2ZDYn-4IeenVaVf97ITcJnd2pRpS0wCLcBGAs/s640/FORUM%2BFLOGA%2B2.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-jaHxwBmB2Pk/WUgl1mEMVVI/AAAAAAAB03I/ysS2ZDYn-4IeenVaVf97ITcJnd2pRpS0wCLcBGAs/s72-c/FORUM%2BFLOGA%2B2.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/06/blog-post_882.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/06/blog-post_882.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy