-->

Οι τροφές και τα ποτά που αποφεύγουν πάση θυσία οι οδοντίατροι

Εδώ και χρόνια οι οδοντίατροι μας συστήνουν να αποφεύγουμε τα γλυκά και τις σοκολάτες για να μην χαλάσουμε τα δόντια μας. Εκτός από αυτά...


Εδώ και χρόνια οι οδοντίατροι μας συστήνουν να αποφεύγουμε τα γλυκά και τις σοκολάτες για να μην χαλάσουμε τα δόντια μας. Εκτός από αυτά όμως υπάρχουν και άλλες τροφές που βλάπτουν την στοματική μας υγεία.

Κάντε κλικ και μάθετε ποιες είναι αυτές.


Το εμφιαλωμενο νερο

Προτιμάτε να πίνετε εμφιαλωμένο από το νερό της βρύσης; Δεν είναι και τόσο σοφή απόφαση, τουλάχιστον όσον αφορά την υγεία των δοντιών σας. Κατά την επεξεργασία, το εμφιαλωμένο νερό γίνεται πιο όξινο με αποτέλεσμα να ευνοείται η τερηδόνα. Επίσης το νερό της βρύσης περιέχει χλώριο, κάτι που ενισχύει το σμάλτο. 


Τα αποξηραμενα φρουτα

Προσθέτοντας σταφίδες στο κολατσιό του παιδιού σας, του δίνετε την ευκαιρία να τρέφεται πιο υγιεινά αλλά τα αποξηραμένα φρούτα προκαλούν τερηδόνα καθώς περιέχουν πολύ ζάχαρη η οποία  κολλάει στα δόντια και τα καταστρέφει. Εάν δεν έχετε την δυνατότητα να βουρτσίσετε τα δόντια σας μετά το γεύμα, τότε καταστρέφετε το σμάλτο των δοντιών σας. 


Ποπ κορν

Εάν είστε από εκείνους που τρώνε ποπ κορν συχνά, θα έχετε προσέξει τα καλαμπόκια εκείνα που βρίσκονται στον πάτο του μπολ και δεν έχουν ανοίξει. Ναι, είναι πολύ νόστιμα ίσως αλλά μπορεί να σας σπάσουν τα δόντια. Επίσης τα ποπ κορν μένουν στα κενά ανάμεσα στα δόντια και συγκεντρώνουν βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό. 


Φαγητο με καρι

Ο κουρκουμάς που περιέχουν τα περισσότερα κάρι είναι σίγουρα πάρα πολύ υγιεινός για το νευρικό μας σύστημα. Ωστόσο εάν τον καταναλώνετε συχνά θα λεκιάσετε τα δόντια σας. Κάθε φορά που τρώτε λοιπόν κάποιο πιάτο με κάρι συνοδεύστε το με μήλα, καρότα, σέλινο ή κουνουπίδι που εμποδίζουν τη δημιουργία λεκέδων.


Παγακια

Όταν κάνει ζέστη και πίνουμε κάποιο ρόφημα ή αναψυκτικό με παγάκια είναι πολύ δύσκολο να αντισταθούμε και να μην φάμε τα παγάκια που μένουν στο τέλος. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε όμως είναι ότι αυτή η συνήθεια μπορεί να γδάρει το σμάλτο και να γρατσουνίσουμε την επιφάνεια του δοντιού ή να σπάσουμε κάποιο σφράγισμα. 


Φρεσκος χυμος πορτοκαλι

Παρόλο που όπως είναι γνωστό περιέχει πάρα πολλές βιταμίνες, περιέχει και πολλά σάκχαρα που προκαλούν τερηδόνα. Έρευνες απέδειξαν ότι η πορτοκαλάδα στο πρωϊνό μειώνει κατά 84% την σκληρότητα του σμάλτου των δοντιών. Τα οξέα που περιέχει είναι τόσο ισχυρά που με τον καιρό βλάπτουν σοβαρά τα δόντια


Φρουτα σε κονσερβα

Τα φρούτα περιέχουν ήδη πολύ ζάχαρη αλλά εκείνα που βρίσκονται σε κονσέρβα είναι επιπλέον βουτηγμένα στο σιρόπι. Τα οξέα των φρούτων σε συνδυασμό με τη ζάχαρη αποτελούν έναν πολύ κακό συνδυασμό για την στοματική μας υγεία. Εάν πρέπει να τα φάτε οπωσδήποτε επιλέξτε εκείνα που συντηρούνται στους φυσικούς τους χυμούς. 


Κοκκινο κρασι

Εάν σας έχει τύχει να σας χυθεί ποτέ κόκκινο κρασί θα  ξέρετε πολύ καλά πόσο λεκιάζει. Το ίδιο συμβαίνει και με τα δόντια σας. Εάν είστε από εκείνους που αγαπούν το κόκκινο κρασί τότε θα πρέπει να πάρετε απόφαση ότι δεν θα έχετε ποτέ λευκά δόντια. 


Λευκο κρασι

Ελπίζατε ότι θα μπορέσετε "να το ρίξετε" στο λευκό; Δυστυχώς θα σας απογοητεύσουμε. Το λευκό κρασί είναι εξίσου βλαβερό και ίσως και χειρότερο. Το λευκό κρασί είναι όξινο και αυτό κάνει τα δόντια μας πιο ευάλωτα στους λεκέδες που μπορεί να αφήσουν άλλα τρόφιμα με έντονο χρώμα. 


Σαλτσα για μακαρονια

“Επειδή περιέχουν συνήθως ντομάτα η οποία είναι όξινη, μπορεί να κάνει τα δόντια σας πιο ευάλωτα στους λεκέδες", μας προειδοποιεί η Colgate. Η ζάχαρη επίσης που περιέχεται συνήθως στις σάλτσες επίσης βλάπτει όπως είναι γνωστό τα δόντια. Για να είστε πιο ασφαλείς ετοιμάστε τη δική σας σπιτική σάλτσα ή αραιώστε εκείνη του εμπορίου με νερό. 


Ολοκληρο καλαμποκι

Κλασική επιλογή στο δρόμο το καλοκαίρι αλλά πριν αποφασίσετε να το φάτε σκεφτείτε ότι μπορεί να σας ξεκολλήσει κάποιο δόντι ή σφράγισμα. Εάν το αποφασίσετε, να έχετε μαζί σας οδοντογλυφίδες για να μπορέσετε να αφαιρέσετε τα κομματάκια από τα κενά των δοντιών σας που θα προκαλέσουν την συγκέντρωση βακτηρίων.


Αναψυκτικα διαιτης

Πιστεύατε ότι επιλέγοντας αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη βοηθάτε τα δόντια σας. Ξανασκεφτείτε το. Τα περισσότερα αναψυκτικά αυτού του είδους περιέχουν ένα οξύ που εξασθενεί το σμάλτο των δοντιών. Για να μειώσετε τη ζημιά που προκαλούν πιείτε τα με καλαμάκι.


Smoothies με φρουτα

Τα smoothies είναι γνωστό ότι περιέχουν πάρα πολύ ζάχαρη. Όταν κάνουμε χυμό με φρούτα διασπώνται οι φυτικές ίνες και εκλύουν περισσότερη ζάχαρη βλάπτοντας τα δόντια μας αλλά και την υγεία μας.


Πατατακια

Τα πατατάκια έχουν την τάση να κολλάνε στα δόντια για πολύ ώρα μετά το φαγητό και να αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης τερηδόνας. Όσο βρίσκονται λοιπόν εκεί τόσο περισσότερα οξέα παράγουν. 


Καραμελες

Όλοι το ξέρουμε αυτό, τα γλυκά χαλάνε τα δόντια. Αλλά το ξέρατε ότι συνεχίζουν να βλάπτουν την στοματική μας υγεία ακόμη και μία ώρα αφότου τα φάγαμε; Τα βακτήρια που προκαλούν τερηδόνα μετατρέπουν τη ζάχαρη σε οξύ και καταστρέφουν τα δόντια μας. 


Το λευκο ψωμι

Είναι περίεργο αλλά το άμυλο που περιέχουν οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες όπως το λευκό ψωμί και τα κράκερ μπορεί να βλάψουν τα δόντια μας. Το άμυλο αυτό μετατρέπεται σε σάκχαρο και τα βακτήρια της τερηδόνας καταστρέφουν τα δόντια.


Ο καφες

Ο καφές είναι γνωστό ότι λεκιάζει τα δόντια. Ειδικά εάν προσθέσετε και γάλα και ζάχαρη τότε τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά. Επιπλέον ο καφές προκαλεί ξηροστομία που επίσης ευνοεί τα βακτήρια. 


Λεμονι με ζεστο νερο

Το ζεστο νερό με λεμόνι είναι ένας τέλειος τρόπος για να κάνετε αποτοξίνωση αλλά προκαλεί μεγάλη ζημιά στα δόντια σας. Το πρόβλημα είναι και πάλι η οξύτητα του ροφήματος η οποία σε συχνές δόσεις μειώνει την αντοχή του σμάλτου και προκαλεί διάβρωση στα δόντια η οποία με τη σειρά της ευνοεί τη δημιουργία λεκέδων. 


Τουρσια

Τα τουρσιά είναι γνωστό ότι περιέχουν ξύδι το οποίο φυσικά είναι ιδιαίτερα όξινο με ότι συνεπάγεται αυτό για την υγεία των δοντιών μας. Εάν φάτε κάτι που περιέχει πολύ ξύδι ξεβγάλτε το στόμα σας με νερό ή φάτε μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη αποφεύγοντας να πλύνετε τα δόντια σας για τα επόμενα 30 λεπτά. 


Prosecco

Το διοξείδιο που περιέχει το prosecco είναι ιδιαίτερα όξινο και καταστρέφει τα δόντια. 


Μηλα

Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι κάνει πέρα και τον οδοντίατρο. Το μήλο είναι σκληρό και συνήθως το τρώμε με τη φλούδα με κίνδυνο να σπάσουμε ή να γδάρουμε κάποιο δόντι. Είναι προτιμότερο να τα καθαρίζετε και να τα τρώτε σε μικρά κομμάτια.


Μεντα για δροσερη αναπνοη

Μπορεί να σας χαρίζουν δροσερή αναπνοή για κάποιο χρονικό διάστημα αλλά σε βάθος χρόνου είναι καταστρεπτικές για τα δόντια επειδή φυσικά περιέχουν ζάχαρη. Οι οδοντίατροι συνιστούν να προτιμάτε εκείνες χωρίς ζάχαρη. 


Μπαρες δημητριακων

Οι μπάρες δημητριακών θεωρούνται υγιεινή επιλογή αλλά περιέχουν συνήθως πολύ ζάχαρη


Ξυδι απο μηλο

Πολλοί το χρησιμοποιούν για αποτοξίνωση αλλά το ξύδι ευθύνεται για διαβήτη, υψηλή χοληστερίνη και αυξημένο βάρος. Επίσης προκαλεί φθορές στο σμάλτο των δοντιών. Εάν θέλετε να το καταναλώνετε, διαλύστε το με νερό.


Ενεργειακα ποτα

Μπορεί να σας δίνουν ενέργεια το πρωί αλλά είναι καταστροφή για τα δόντια σας καθώς είναι όξινα και περιέχουν ζάχαρη. Τα ενεργειακά ποτά βλάπτουν χειρότερα τα δόντια από τους χυμούς φρούτων και τα άλλα αναψυκτικά.

  Lovefood

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Οι τροφές και τα ποτά που αποφεύγουν πάση θυσία οι οδοντίατροι
Οι τροφές και τα ποτά που αποφεύγουν πάση θυσία οι οδοντίατροι
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhblOrPllclS8EyWe-kuMeu7rmlUtLdtxX031LMNrw3wemtPoe6VQWDr3buVpWlzVGfUGh9WY4X6CLdPY6WtWl_mFmEQG8jUzUuBj832mDfd9yz1odnLnCPgW_qyNZVmDTKNhqLg1YALpw/s640/BBD4fI0.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhblOrPllclS8EyWe-kuMeu7rmlUtLdtxX031LMNrw3wemtPoe6VQWDr3buVpWlzVGfUGh9WY4X6CLdPY6WtWl_mFmEQG8jUzUuBj832mDfd9yz1odnLnCPgW_qyNZVmDTKNhqLg1YALpw/s72-c/BBD4fI0.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/07/blog-post_701.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/07/blog-post_701.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy