-->

Ίντερνετ: Οι ψεύτικες ειδήσεις που έπεισαν σχεδόν τους πάντες

15 ημερες πληρες σκοταδι Το Αύγουστο του 2015, μια ιστοσελίδα ψεύτικων ειδήσεων, το Newswatch33, δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο "Η...


15 ημερες πληρες σκοταδι

Το Αύγουστο του 2015, μια ιστοσελίδα ψεύτικων ειδήσεων, το Newswatch33, δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο "Η NASA επιβεβαιώνει ότι στη Γη θα επικρατήσει απόλυτο σκοτάδι επί 15 ημέρες τον Νοέμβριο του 2015". Σύμφωνα με το άρθρο, ο αξιωματούχος της NASA Charles Bolden ανέφερε ότι ένα αστρονομικό φαινόμενο που θα προκληθεί από τον Δία και την Αφροδίτη θα είναι η αιτία του απόλυτου σκότους. Σε λίγο καιρό τα νέα είχαν κάνει το γύρο του διαδικτύου και τα μηνύματα έπεφταν βροχή. Η NASA, ωστόσο, δεν προέβη ποτέ σε τέτοιου είδους δηλώσεις. 


Το περιφημο 'The Blair Witch Project' βασιστηκε σε πραγματικα γεγονοτα

Το 1999 παρακολουθήσαμε μια ταινία τριών φοιτητών οι οποίοι εξαφανίστηκαν σε ένα δάσος στο Μέριλαντ ενώ γυρνούσαν ένα ντοκιμαντέρ για την μάγισσα του Μπλερ. Η ταινία προωθήθηκε στο ίντερνετ ως υλικό που τραβήχτηκε από φοιτητές και το οποίο βρέθηκε αργότερα σε μια παλιά καλύβα ένα χρόνο αργότερα. Οι ψεύτικες φήμες διέδιδαν επίσης ότι οι ηθοποιοί είτε είχαν πεθάνει είτε είχαν χαθεί. Την εποχή εκείνη ήταν πολλοί οι θεατές που το πίστεψαν. . (Φωτ.) Η ηθοποιός Heather Donahue σε σκηνή από την ταινία. 


Google TV

Οι κάθε είδους πρωτοποριακές κινήσεις της Google γίνονται συνήθως πρωτοσέλιδα και προσελκύουν το ενδιαφέρον του κόσμου. Βασιζόμενος στο γεγονός αυτό, το 2007 ο Mark Erickson ανέβασε στο YouTube ένα βίντεο στο οποίο έδειχνε πώς να συνδεθείς με την μυστική Google TV (η οποία όντως παρουσιάστηκε το 2010). Ο τύπος ισχυριζόταν ότι όσοι είχαν λογαριασμό Gmail έπρεπε να συνδεθούν και να αποσυνδεθούν πολλές φορές στον λογαριασμό τους μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη τους η ένδειξη TV πάνω στο λογότυπο του Gmail. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν φάρσα. 


Η νεκρη νεραιδα

Την Πρωταπριλιά του 2007, μια φωτογραφία η οποία απεικόνιζε μια μουμοποιημένη νεράιδα η οποία βρέθηκε τάχα στο Ντερμπισάιρ της Αγγλίας προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους λάτρεις των φαινομένων αυτών. Η σελίδα που περιείχε την φωτογραφία κατέγραψε 20.000 επισκέψεις σε μία μόνο μέρα. Αργότερα, ο Dan Baines, επαγγελματίας φροντιστής ταινιών, αποκάλυψε ότι επρόκειτο για πρωταπριλιάτικο αστείο. Η φωτογραφία κατέβηκε. 


Η νεκρη νεραιδα

Την Πρωταπριλιά του 2007, μια φωτογραφία η οποία απεικόνιζε μια μουμοποιημένη νεράιδα η οποία βρέθηκε τάχα στο Ντερμπισάιρ της Αγγλίας προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους λάτρεις των φαινομένων αυτών. Η σελίδα που περιείχε την φωτογραφία κατέγραψε 20.000 επισκέψεις σε μία μόνο μέρα. Αργότερα, ο Dan Baines, επαγγελματίας φροντιστής ταινιών, αποκάλυψε ότι επρόκειτο για πρωταπριλιάτικο αστείο. Η φωτογραφία κατέβηκε. 
Φορτιστης απο κρεμμυδια

Όσο υπέροχο κι εάν ακούγεται, δυστυχώς απέχει πολύ από την αλήθεια. Το 2007, κυκλοφόρησε στο YouTube ένα βίντεο στο οποίο επιδεικνύετο η φόρτιση κάποιας ηλεκτρονικής συσκευής με ένα κρεμμύδι και δύο φλιτζάνια Gatorade. Πολλοί έσπευσαν να το δοκιμάσουν και συνέδεσαν τις συσκευές τους με το ταπεινό κρεμμυδάκι. 


Lonelygirl15

Ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2006. Το Lonelygirl15 ήταν ένα κανάλι στο YouTube όπου μια Αμερικανίδα έφηβη παρουσίαζε την καθημερινή της ζωή. Μετά από μερικά επεισόδια, ξεκίνησε να δίνει λεπτομέρειες σχετικά με κάποια μυστηριώδη αίρεση στην οποία ανήκαν οι γονείς της και η ανταπόκριση του κοινού αυξήθηκε. Μετά από λίγο οι δημιουργοί του βίντεο αποκάλυψαν ότι το όλο σκηνικό ήταν ψεύτικο. 


Η ανακαλυψη του σωματος του Μεγαλοποδαρου

Ο Μεγαλοπόδαρος ή Bigfoot είναι ένα μυθικό ον που είναι μισός άνθρωπος και μισός πίθηκος και ζει στη Β. Αμερική. Όταν λοιπόν το 2008 ένα ζευγάρι κυνηγών του Μεγαλοπόδαρου δήλωσαν ότι βρήκαν το σώμα του, έγινε σάλος στα μήντια. Μετά από μια συνέντευξη Τύπου και πολλές εικασίες το ζευγάρι παραδέχθηκε ότι το όλο συμβάν δεν ήταν παρά μια πλάκα. 

Οι καμηλες αραχνες του Ιρακ

Κατά τη διάρκεια της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ το 2004, κυκλοφόρησε στο ίντερνετ η φωτογραφία μιας γιγάντιας αράχνης καμήλας. Ο φωτογράφος ισχυριζόταν ότι οι αράχνες αυτές έφταναν τα 20-25 εκατοστά μήκος και έτρεχαν με 40 χλμ. την ώρα. Ευτυχώς οι εντομολόγοι ξεκαθάρισαν ότι παρόλο που οι αράχνες της ερήμου τρέχουν γρήγορα, απέχουν πάρα πολύ από τα 40 χλμ. την ώρα. Η φωτογραφία ήταν προφανώς απάτη και πάρθηκε από γωνία που την κάνει να φαίνεται πολύ μεγαλύτερη από όσο είναι στην πραγματικότητα. 


Η προσβαση στο ιντερνετ ειναι παραμονη σε κατασταση μεθης

Το 1994 δημοσιεύθηκε ένα άρθρο στο περιοδικό PC Computing σύμφωνα με το οποίο επρόκειτο να περάσει ένα νομοσχέδιο το οποίο θα απαγόρευε το σερφάρισμα στο ίντερνετ σε κατάσταση μέθης. Τα νέα ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων σε τέτοιο βαθμό που το γραφείο του Γερουσιαστή Edward Kennedy αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση για να διαψεύσει την είδηση. 

Photos

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ίντερνετ: Οι ψεύτικες ειδήσεις που έπεισαν σχεδόν τους πάντες
Ίντερνετ: Οι ψεύτικες ειδήσεις που έπεισαν σχεδόν τους πάντες
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjz_sFF5hg_uqkfmAIGsIa_mL512wefgtw8TYfIcb91nicUBCpZPHh2cUlOKLm5wzXEH_YJ3qQpib3wCJFBPaYWw_MgaV7JCGYz0UFcUy6cyt177zdUzRsHPwbDXSdawt_tD02mx-OkWLC4/s640/AAqIuOD.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjz_sFF5hg_uqkfmAIGsIa_mL512wefgtw8TYfIcb91nicUBCpZPHh2cUlOKLm5wzXEH_YJ3qQpib3wCJFBPaYWw_MgaV7JCGYz0UFcUy6cyt177zdUzRsHPwbDXSdawt_tD02mx-OkWLC4/s72-c/AAqIuOD.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/08/blog-post_172.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/08/blog-post_172.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy