-->

Παξοί-Αντίπαξοι: σκηνικό σαν παραμύθι

Το μικρό, αλλά ένα από τα πιο λαμπερά στολίδια του Ιονίου, οι Παξοί, μπορούν να μετατρέψουν τις διακοπές σε παραμύθι με υπέροχη αρχή, μέ...


Το μικρό, αλλά ένα από τα πιο λαμπερά στολίδια του Ιονίου, οι Παξοί, μπορούν να μετατρέψουν τις διακοπές σε παραμύθι με υπέροχη αρχή, μέση και τέλος.   Μπορεί να είναι «μικροί στο μάτι» κοιτώντας τους στο χάρτη 7 μίλια νότια της  Κέρκυρας  να απαρτίζουν μια μικρή κουκίδα στα νησιά του Ιονίου, στην πραγματικότητα όμως διαθέτουν μεγαλείο που προσφέρεται μάλιστα  χωρίς να σας φάνε οι δρόμοι και τα χιλιόμετρα  .

«Ξεσκονίστε», λοιπόν, τα ιταλικά σας και πάμε.     Άφιξη στον Γάιο  Φτάνοντας στους Παξούς, το πρώτο πράγμα που θα δείτε είναι ο  Γάιος, η πρωτεύουσα του νησιού,  ο οποίος προστατεύεται φυσικά από δύο νησάκια, την Παναγιά και τον Άγιο Νικόλαο και σχηματίζει ένα εντυπωσιακό φιορδ αλλάζοντας την κλασική εικόνα λιμανιού που έχουμε στο μυαλό μας. 

Ο Γάιος, όπως και όλο το νησί, χαρακτηρίζεται από  πυκνή βλάστηση και παραδοσιακά σπίτια με κεραμίδια,  που συμβάλλουν στο να διατηρείται η αυθεντικότητα του τόπου, παρά την τουριστική ανάπτυξη. Τα περισσότερα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης βρίσκονται σε αυτή την περιοχή, με πολλά από αυτά να «περικυκλώνουν» την ενετική πλατεία. 


Στον Γάιο θα βρείτε και το κάστρο του Άη Νικόλα, στην ομώνυμη νησίδα, το Μοναστήρι της Παναγίας στο νησάκι, το Μουσείο Παξών όπου φιλοξενείται το ψήφισμα για την προσάρτηση των Επτανήσων στο Ελληνικό κράτος το 1864, ενώ για μακροβούτια σας περιμένουν οι καταγάλανες  παραλίες  -ή αλλιώς «σπιάντζες» στην τοπική διάλεκτο με τις ιταλικές καταβολές-  Κλωνί Γουλί, Καμίνι, Κακή Λαγκάδα.  Αυτό που πρέπει να έχετε υπόψη στους Παξούς, είναι ότι στις περισσότερες παραλίες θα πρέπει να ξεχάσετε την άμμο και να περάσετε από πλήθος μεγάλων πετρών μέχρι να βουτήξετε στα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, τα οποία περιτριγυρίζουν όλο το νησί. 

Τα υπόλοιπα χωριά  

Στους Παξούς μπορείτε να πάρετε το αυτοκίνητό σας για περισσότερη άνεση, μπορείτε όμως και  να τους γυρίσετε με τα καραβάκια  που κάνουν το γύρο του νησιού ξεκινώντας από το Γάιο   ή να νοικιάσετε με την παρέα σας ένα μικρό σκαφάκι  και να ξεκινήσετε τη δική σας περιπέτεια.   Η Λάκκα, το  δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του νησιού   σάς περιμένει στα βόρεια, περίπου 8 χιλιόμετρα από τον Γάιο, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο με τα λευκά, παραδοσιακά σπίτια, τα πλούσια δέντρα και τα τιρκουάζ νερά. Εκεί μην παραλείψετε να κάνετε τη βουτιά σας στο  Μονοδένδρι   (στο δρόμο ανάμεσα σε Λάκκα και Λογγό), υπό τους ήχους καλοκαιρινής μουσικής (όχι trendy μπιτάκια) από το beach bar (με δωρεάν ξαπλώστρες). Αν πάρετε το δρόμο που πηγαίνει προς το Φάρο και κάνετε παράκαμψη δεξιά, θα δείτε τον εντυπωσιακό, ύψους 32 μέτρων, πέτρινο φάρο του 1832. 


Ο τρίτος μεγαλύτερος οικισμός των Παξών είναι ο  Λογγός,  στα 5 χιλιόμετρα από τον Γάιο, στα ανατολικά του νησιού, χτισμένος σε ένα μικρό κόλπο. Το τοπίο είναι απόλυτα γραφικό με  παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Επτανήσων   και πολλά βενετσιάνικα στοιχεία. Εκεί μπορείτε να γευματίσετε σε κλίμα ηρεμίας στις ψαροταβέρνες και να κάνετε τη βόλτα σας απολαμβάνοντας τις ομορφιές του τόπου. Μπάνιο στον Λογγό θα κάνετε στην παράλια του  Λεβρεχιού και τα Μαρμάρια  , ενώ αξίζει να κάνετε μια βόλτα και στο εργοστάσιο (ελαιοτριβείο, σαπωνοποιεία) του Ανεμογιάννη στην άκρη του οικισμού, με το άγαλμα της θεάς Αθηνάς στην είσοδό του, που σταμάτησε να λειτουργεί το 1980. 

Τα Μαγαζιά είναι άλλος ένας  μικρός οικισμός στο κέντρο του νησιού   που παλαιότερα ήταν η πρωτεύουσα. Βρίσκεται στο δρόμο που ενώνει τον Γάιο με τον Λογγό κι αξίζει μια επίσκεψη για να απολαύσετε τη μαγευτική θέα του ηλιοβασιλέματος από την  τοποθεσία Ερημίτης  στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων.   Ο παλαιότερος οικισμός του νησιού είναι ο Οζιάς με τα ερείπια της παλαιοχριστιανικής βασιλικής του Αγίου Στεφάνου. Η  παραλία στο Μογγονήσι,  στο νότιο τμήμα των Παξών, θα σας φανεί παράδεισος, αφού είναι  η μοναδικής αμμώδης παραλία  . 


Αντίπαξοι: σε φόντο φωσφορούχου τιρκουάζ  

Αν φτάσετε μέχρι τους Παξούς και δεν πάρετε το καραβάκι από το Γάιο για να πάτε στους  Αντίπαξους  , θα έχετε διαπράξει ένα μεγάλο σφάλμα. Ο λόγος είναι ότι οι δύο παραλίες που βρίσκονται εκεί, η  Βρίκα και το Βουτούμι  μοιάζουν βγαλμένες από παραμύθι. Το χρώμα τους είναι  έντονο τιρκουάζ  που συνδυάζεται με τη λευκή άμμο (εδώ το σκηνικό αλλάζει από τις πέτρες των Παξών) και το πράσινο στο φόντο δημιουργεί ένα απίστευτο θέαμα. Αν και τα πολλαπλά σκάφη που καταφτάνουν καταστρέφουν σε ένα βαθμό την αγνή αυτό το φυσικό συνδυασμό χρωμάτων, οι Αντίπαξοι είναι πραγματικά το μέρος που δεν θα ξεχάσετε εύκολα. 

Αν πεινάσετε, δυο ταβέρνες, η μία εκ των οποίων ψηλά στο λόφο με  πανοραμική θέα στον κόλπο  , είναι έτοιμες να ικανοποιήσουν τις γαστριμαργικές σας επιθυμίες, πριν ξαναγυρίσετε στη βάση σας, τους ονειρεμένους Παξούς. 

Πώς θα φτάσετε  

Στο παραμυθένιο αυτό στολίδι των Επτανήσων μπορείτε να φτάσετε  από την Ηγουμενίτσα  (Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας 26650 99460) καθημερινά με το φεριμπότ,  από την Κέρκυρα  (Λιμεναρχείο Κέρκυρας 2661365200) καθημερινά με φεριμπότ και  από την Πάργα  (Λιμεναρχείο Πάργας 26840 31227) κάθε μέρα με καΐκι.

  clickatlife.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Παξοί-Αντίπαξοι: σκηνικό σαν παραμύθι
Παξοί-Αντίπαξοι: σκηνικό σαν παραμύθι
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjI_8JcvCMEgW_V6dYTp3tT8eEMUxvo-PGFGIK226sYJdajui56MBHmXtXrKK5voaFcUniOX8rEQ1Zj-PSQ5L3qIiGYkEPAaIjIc4fBS6sgMQgH_xTIb2CnF6MtnyG51gDyYFuUnXdVeR0/s640/AApNw5l.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjI_8JcvCMEgW_V6dYTp3tT8eEMUxvo-PGFGIK226sYJdajui56MBHmXtXrKK5voaFcUniOX8rEQ1Zj-PSQ5L3qIiGYkEPAaIjIc4fBS6sgMQgH_xTIb2CnF6MtnyG51gDyYFuUnXdVeR0/s72-c/AApNw5l.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/08/blog-post_329.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/08/blog-post_329.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy