-->

ΕΡΝΕΣΤ ΧΕΜΙΝΓΟΥΕΪ

1899: Γεννήθηκε στο Οακ Παρκ του Ιλινόις, ενός προαστίου του Σικάγου. 1902: Όταν έγινε τριών ετών, ο πατέρας του Δρ. Χεμινγουέι πήρε τ...


1899: Γεννήθηκε στο Οακ Παρκ του Ιλινόις, ενός προαστίου του Σικάγου.

1902: Όταν έγινε τριών ετών, ο πατέρας του Δρ. Χεμινγουέι πήρε το γιο του στο πρώτο του ταξίδι για ψάρεμα.

1909: Ο Δρ. Χεμινγουέι έδωσε στο γιο του ένα πραγματικό όπλο.

1917: Ο Ερνεστ Χεμινγουέι προσπάθησε να καταταγεί στις αμερικανικές εκστρατευτικές δυνάμεις αλλά απορρίφθηκε. Άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος της εφημερίδας Kansas City.

1918: Ο Χεμινγουέι έγινε δεκτός ως οδηγός ασθενοφόρου στον Ερυθρό Σταυρό. Τραυματίστηκε σοβαρά στο ιταλικό μέτωπο και για να αναρρώσει χρειάστηκαν μήνες. Μετά την ανάρρωσή του πήγε στον πόλεμο ως υπολοχαγός στον ιταλικό στρατό. Παρασημοφορήθηκε από τις ΗΠΑ και την Ιταλία για την ανδρεία του.

1919: Επέστρεψε στις ΗΠΑ και αποφάσισε να γίνει συγγραφέας.

1920: ο Χεμινγουέι εργάστηκε ως δημοσιογράφος της εφημερίδας Toronto Star.

1921: Έγραψε μικρά διηγήματα τα οποία απορρίφθηκαν και κυρίως άρθρα για την εφημερίδα Chicago Tribune. Παντρεύτηκε τη Χάντλεϊ Ρίτσαρντσον. Στο ταξίδι του μέλιτος πήγε στη Γαλλία μέσω Ισπανίας.

1922: Ο Χεμινγουέι ως ανταποκριτής της Toronto Star κάλυψε τους ελληνο-τουρκικούς πολέμους και τις ειρηνικές διασκέψεις. Επισκέφθηκε την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ελβετία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία. Έγινε μέλος του κύκλου των λογοτεχνών στο Παρίσι όπου γνώρισε προσωπικότητες όπως η Γερτρούδη Στάιν και ο Εζρα Πάουντ.

1923: Το πρώτο βιβλίο του “Three Stories and Ten Poems” [τρία διηγήματα και δέκα ποιήματα] εκδόθηκε από ένα μικρό εκδοτικό οίκο στο Παρίσι σε 300 αντίτυπα. Ο Τζον, ο πρώτος του γιος, γεννήθηκε στις ΗΠΑ.

1924: Ύστερα από σύντομη διαμονή στο Σικάγο, ο Χεμινγουέι πήγε μαζί με την οικογένειά του στο Παρίσι, όπου εκδόθηκε το δεύτερο βιβλίο του “In Our Time” [Στην εποχή μας] από άλλον μικρό εκδοτικό οίκο. Πουλήθηκαν 170 αντίτυπα. Η σύζυγός του ζήτησε διαζύγιο.

1925: Ως συγγραφέας που αγωνίζεται σκληρά, ο Χεμινγουέι συνεχίζει να γράφει. Το διάλειμμά του ήταν η παρακολούθηση ταυρομαχιών στην Ισπανία.

1926: TORRENTS OF SPRING [Οι Χείμαρροι της Άνοιξης], ένα μικρό μυθιστόρημα που σατιρίζει τους λογοτέχνες φίλους του, κυκλοφόρησε από την εκδοτική εταιρία Τσαρλς Σκρίμπνερ και Υιοί. Γάμος με την Πολίν Πφάιφερ. Το βιβλίο του “The Sun Also Rises” [Ο ήλιος ανατέλλει ξανά] εκδόθηκε λίγο αργότερα και έγινε μπεστ σέλερ.

1927: MEN WITHOUT WOMEN [Άνδρες χωρίς γυναίκες], εκδόθηκε η νέα συλλογή μικρών διηγημάτων του.

1928: Γεννήθηκε ο γιος του Πάτρικ. Ο πατέρας του, Δρ. Χεμινγουέι, αυτοπυροβολείται και αυτοκτονεί.

1930-1932: Στα χρόνια που έπασχε από κατάθλιψη, το πολιτικό του ενδιαφέρον κατέληξε σε αποτυχία. Εγκαταστάθηκε στο Κι Ουέστ της Φλόριντα και έγραψε το βιβλίο “Death in the afternoon” [Θάνατος το απομεσήμερο], ένα κλασικό εγχειρίδιο ταυρομαχίας.

1933: WINNER TAKE ALL [Ο νικητής τα παίρνει όλα]: Άλλη μια συλλογή μικρών διηγημάτων εκδίδεται. Το βιβλίο “A Farewell to Arms” [Αποχαιρετισμός στα όπλα] διασκευάστηκε για τον κινηματογράφο. Ο Χεμινγουέι πήγε με τη γυναίκα του σε σαφάρι στην Αφρική και εκεί ταξίδευαν επί πέντε μήνες.

1934-1935: GREEN HLLS OF AFRICA [Οι Πράσινοι λόφοι της Αφρικής]: Εκδίδεται ένα βιβλίο ενδοσκοπικού χαρακτήρα με τις εμπειρίες τους.

1936: Ο Σκρίμπνερ εξέδωσε το βιβλίο “To Have and to Have Not” [Να έχεις και να μην έχεις]. Την ίδια περίοδο ο Χεμινγουέι ήταν πολεμικός ανταποκριτής στον Ισπανικό Εμφύλιο, συντασσόμενος με τους υποστηρικτές της δημοκρατίας εναντίον των δυνάμεων του Φράνκο.

1937-1938: Την περίοδο αυτή ο Χεμινγουέι έγραψε το έργο “The Fifth Columin” [Η Πέμπτη Φάλαγγα και Σαράντα Εννέα]. Η θεατρική παραγωγή της «Πέμπτης Φάλαγγας» για θέατρο της Νέας Υόρκης δεν είχε επιτυχία.

1939: Ο Χεμινγουέι άρχισε να γράφει το περίφημο μυθιστόρημά του “For Whom The Bells Tolls” [Για ποιον χτυπά η καμπάνα].

1940: Εκδόθηκε το βιβλίο «Για ποιον χτυπά η καμπάνα». Ο Χεμινγουέι αγόρασε το “Finca Vigia”, ένα μεγάλο αγρόκτημα με σπίτι σε προάστιο της Αβάνας στην Κούβα. Ο Χεμινγουέι και η Πολίν Πφάιφερ χώρισαν.

1941: Ο Χεμινγουέι παντρεύτηκε την Μάρθα Γκέλχορν. Αναγνωρισμένος πλέον συγγραφέας, τα βιβλία του πωλούνταν σε αρκετά εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

1942-1943: Το βιβλίο «Για ποιον χτυπά η καμπάνα» μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνιστές την Ινγκριντ Μπέργκμαν και τον Γκάρι Κούπερ. Ο Χεμινγουέι κατατάχτηκε στο αμερικανικό ναυτικό.

1944: Το Pilar, όπως ονομαζόταν το σκάφος του Χεμινγουέι, καταδίωκε υποβρύχια στα νερά της Καραϊβικής. Ο συγγραφέας πήγε ως πολεμικός ανταποκριτής στην Αγγλία και την Γαλλία. Εκεί γνώρισε τη μέλλουσα σύζυγό του, Μέρι Ουέλς. Ο τρίτος γάμος του καταλήγει σε διαζύγιο.

1945: Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ο Χεμινγουέι είχε ενεργό δράση στο κίνημα της Γαλλικής Αντίστασης. Βοήθησε στην απελευθέρωση του Παρισιού. Το διήγημά του “The killers” [Οι Φονιάδες] διασκευάστηκε για τον κινηματογράφο, με την Άβα Γκάρντνερ και τον Μπαρτ Λάνκαστερ στους κεντρικούς ρόλους.

1946: Ο Χεμινγουέι παντρεύεται την Μέρι Ουέλς και επιστρέφουν για να ζήσουν στη Κούβα.

1947: Η ταινία, “The Macomber Affair” με πρωταγωνιστές τη Τζόαν Μπένετ και τον Γκρέγκορι Πεκ, βασίζεται στο μυθιστόρημα του Χεμινγουέι, «Η σύντομη ευτυχισμένη ζωή του Φράνσις Μακόμπερ».

1948: Ήταν μια χρονιά σημαντικής συγγραφικής δουλειάς στην Κούβα.

1949: MY OLD MAN [Ο Γέρος μου] έγινε κινηματογραφική ταινία υπό τον τίτλο “Under my Skin” [Κάτω από το δέρμα μου].

1950: Εκδόθηκε το βιβλίο “Across the River and into the Trees” [Μέσα από το ποτάμι και τα δένδρα]. Το μυθιστόρημα “To Have and to Have Not” [Να έχεις και να μην έχεις] διασκευάστηκε για την μεγάλη οθόνη. Ο τίτλος της ταινίας: The Breaking Point.

1951: Ο Χεμινγουέι έγραψε μυθιστορήματα για περιοδικά.

1952: Το περιοδικό Life δημοσιεύει σε σειρές το μυθιστόρημα «Ο Γέρος και η Θάλασσα», το οποίο εκδίδεται επίσης ως βιβλίο. Το “Snow of Kilimanjaro” [Χιόνια του Κιλιμάντζαρο] έγινε ταινία με τους Άβα Γκάρντνερ, Σούζαν Χέιγουορντ και Γκρέγκορι Πεκ.

1953-1954: Στη διάρκεια ενός σαφάρι με την Μις Μέρι όπως αποκαλούσε την σύζυγό του, ο Χεμινγουέι επέζησε δύο συντριβών αεροσκαφών. Έλαβε τη διάκριση του επίτιμου θηροφύλακα της Κένυας, αλλά σημαντικότερο ήταν το βραβείο Πούλιντζερ και αργότερα το βραβείο Νόμπελ που έλαβε για το βιβλίο του «Ο Γέρος κι η Θάλασσα», την κορωνίδα του συγγραφικού του έργου.

1956: Ο καταξιωμένος συγγραφέας έγραψε άρθρα για τα περιοδικά Life και Look.

1957: THE SUN ALSO RISES [Ο Ήλιος ανατέλλει ξανά] μεταφέρεται στον κινηματογράφο. Το βιβλίο «Αποχαιρετισμός στα όπλα» γίνεται ταινία για δεύτερη φορά.

1958: «Ο Γέρος και η Θάλασσα» γίνεται κινηματογραφική ταινία με τον Σπένσερ Τρέισι ως ηθοποιό και αφηγητή.

1958: Ο συγγραφέας αρρωσταίνει. Μαζί με τη σύζυγό του φεύγουν από την Κούβα και εγκαθίστανται στο Ketchum του Αϊντάχο των ΗΠΑ.

1960: Ο Χεμινγουέι συνεχίζει να γράφει άρθρα για περιοδικά. 1961: Οι σειρές “Papa’s” για τις ταυρομαχίες εκδόθηκαν από το περιοδικό Life. Ο Χεμινγουέι αυτοκτονεί με την κυνηγετική του καραμπίνα Η σύζυγός του Μέρι μετέτρεψε το σπίτι τους στην Κούβα σε ένα διεθνή βωμό στη μνήμη του.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : ΕΡΝΕΣΤ ΧΕΜΙΝΓΟΥΕΪ
ΕΡΝΕΣΤ ΧΕΜΙΝΓΟΥΕΪ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8xsOY0P3CEU7NIpDSDY6z0Fmi5daVpUJv4aI2a2_rWT3uDai-dlyqw_8qU6l4362TXyfqAAqF3m5su6W9z-Fo_RfLEvr1x8erMLEDRlW0CFhyDeJY0cIPuqjV0zeuqUvKRps0mSYCiuYg/s640/67.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8xsOY0P3CEU7NIpDSDY6z0Fmi5daVpUJv4aI2a2_rWT3uDai-dlyqw_8qU6l4362TXyfqAAqF3m5su6W9z-Fo_RfLEvr1x8erMLEDRlW0CFhyDeJY0cIPuqjV0zeuqUvKRps0mSYCiuYg/s72-c/67.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/08/blog-post_865.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/08/blog-post_865.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy