-->

Η αυθεντική φιλοξενία συναντά την αρχοντιά της Λακωνικής Μάνης

Στις βραχώδεις νότιες παρυφές του Ταϋγέτου, στη Μάνη, µέσα από τα γαλανά νερά του κόλπου του Οιτύλου προβάλει το πετρόκτιστο ξενοδοχείο ...


Στις βραχώδεις νότιες παρυφές του Ταϋγέτου, στη Μάνη, µέσα από τα γαλανά νερά του κόλπου του Οιτύλου προβάλει το πετρόκτιστο ξενοδοχείο Πέτρα και Φως. Η αφαιρετική ιδιοτυπία της πέτρας και του ήλιου προσδιορίζει το σχήµα του λογότυπου του ξενοδοχείου, κάνοντας αναφορά στο απέριττο και λιτό φυσικό περιβάλλον της Μάνης. Η εικόνα συµπληρώνεται µε το γαλαζοπράσινο του σηµείου όπου η θάλασσα συναντά τον ουρανό.

Η δηµιουργία µιας εικόνας αναγνωρίσιµου συµβόλου το οποίο δηµιουργεί χρωµατική αντίθεση µε φόντο την πέτρα και την φύση αντανακλά το πνεύµα του «Πέτρα & Φως». Με σεβασµό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική και ενταγµένο µοναδικά στο φυσικό περιβάλλον έχει κατασκευαστεί και ανακαινιστεί το ξενοδοχείο. ∆ιαθέτει 23 πλήρως εξοπλισµένα ηλιόλουστα καταλύµατα υψηλής αισθητικής και ποιότητας διακόσµησης, µε ξύλινα δοκάρια στην οροφή και ξύλινο δάπεδο. Όλα τα δωµάτια διαθέτουν µοναδική θέα στη θάλασσα, στο µαγευτικό κόλπο του Οιτύλου, για µία αξέχαστη διαµονή µε όλες τις ανέσεις.

Οι παραδοσιακές αρχιτεκτονικές λεπτοµέρειες αναδεικνύουν το τοπίο και υποδέχονται το λαµπρό φως, δαµάζοντάς το µέσα από πέτρινα θολωτά ανοίγµατα και οδηγώντας το ανάµεσα στις σκούρες πέτρες της λακωνικής γης, µετατρέποντας το ξενοδοχείο σε έναν µαγικό τόπο από πέτρα και φως. Η λιτή πολυτέλεια χαρακτηρίζει την κάθε λεπτοµέρεια προσκαλώντας το φιλοξενούµενο να ανακαλύψει την άγρια οµορφιά και τη µοναδική γοητεία της Μάνης και να ζήσει µια αυθεντική εµπειρία.

Μια από τις παλαιότερες πόλεις

Στην καρδιά της Μάνης βρίσκεται το γραφικό Οίτυλο ή αλλιώς Αποσκιερή Μέσα Μάνη, όπως αποκαλείται από τους ντόπιους. Πρόκειται για ένα γραφικό χωριό µε καλοδιατηρηµένα λιθόχτιστα σπίτια, πλακόστρωτα δροµάκια και παλιές εκκλησίες, όπως ο ναός της κοιµήσεως της Θεοτόκου. Το µέρος προσφέρεται για ήσυχους περίπατους µε διαδροµές απείρου κάλλους και µοναδική χλωρίδα και πανίδα. Στις νοτιοδυτικές παρυφές του χωριού, από τη θέση «Φρύγανο» ξεκινά ο παλιός πλακόστρωτος δρόµος, διαµορφωµένο σήµερα µονοπάτι, που ενώνει το Οίτυλο µε το πεδινό τµήµα στο µυχό του κόλπου. Η θέα που προσφέρεται απλόχερα, συναντά τις φραγκοσυκιές, τα φρύγανα και τις ελιές, µέχρι τη θάλασσα που λαµπυρίζει στο βάθος.

Ακαταμάχητες γαστρονομικές εμπειρίες και μοναδικές στιγμές χαλάρωσης

Η υπέροχη εξωτερική βεράντα του εστιατορίου Ανερούσα του Πέτρα & Φως Boutique Hotel & Spa, που αναδεικνύει τη γραφικότητα και τη µοναδικότητα του τοπίου είναι ιδανική για να απολαύσει ο φιλοξενούµενος τα υπέροχα καλοκαιρινά πιάτα µε αρώµατα Ελλάδας µε την εγγυηµένη υπογραφή του καταξιωµένου chef Χριστόφορου Πέσκια. Με πρώτες ύλες της Μανιάτικης γης, ολόφρεσκα προϊόντα τοπικής παραγωγής και σύγχρονες τεχνικές, το Ανερούσα προσφέρει µεσογειακές γεύσεις διατηρώντας την ελληνική παράδοση.

Γεύσεις µε εκπλήξεις και επιτυχηµένους συνδυασµούς δηµιουργούν ευφάνταστα πιάτα υψηλής αισθητικής τα οποία οι επισκέπτες απολαµβάνουν µε θέα το µαγευτικό κόλπο του Οιτύλου. Πιάτα όπως η παραδοσιακή µανιάτικη µακαρονάδα µε σύγκλινο, αυγό και καβουρδισµένη µυζήθρα, ο δροσερός ντάκος µε τριµµένη ντοµάτα, µανιάτικες ελιές τσακιστές και σφέλλα, ο σολοµός στη σχάρα µε σάλτσα πορτοκάλι, οι τραβηχτές πίτες και ο κόκορας µε χυλοπίτες, συνοδευόµενα από την εντυπωσιακή λίστα κρασιών που διαθέτει το εστιατόριο, αποτελούν ένα µικρό δείγµα των εκπλήξεων που επιφυλάσσονται. Ο πλούτος και η υψηλή ποιότητα των υλικών σε συνδυασµό µε τη λίστα κρασιών, το επαγγελµατικό service και την ιδιαίτερη ατµόσφαιρα, εγγυώνται µια µοναδική και αξέχαστη γαστρονοµική εµπειρία.

Κέντρο αναζωογόνησης και ευεξίας

Μέσα στο ξενοδοχείο Πέτρα και Φως βρίσκεται το ατµοσφαιρικό Ηιόνη spa. Το όνοµα του προέρχεται από τη Νηρηίδα Ηιόνη, την αρχαιοελληνική θεότητα των κόλπων και των παραλιών. Οι Νηρηίδες κατά την ελληνική µυθολογία ήταν νύµφες που ζούσαν στο βυθό της θάλασσας, στο παλάτι του πατέρα τους, Νηρέα, και σύµφωνα µε την παράδοση ήταν ιδιαίτερα περήφανες για την οµορφιά τους.

Το Ηιόνη spa προσκαλεί τον φιλοξενούµενο να ανακαλύψει εκτός από τη µοναδική άγρια οµορφιά και γοητεία της Μάνης, τις καταπληκτικές θεραπείες προσώπου και σώµατος, µε αγνά φρέσκα υλικά, που αγκαλιάζουν τις αισθήσεις, δηµιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον για µικρές και µεγάλες απολαύσεις στη χαλάρωση και την αναζωογόνηση.

Δραστηριότητες στην περιοχή Ιππασία

Ο καλύτερος τρόπος για να έρθει ο επισκέπτης σε επαφή µε τη φύση και να περιηγηθεί στα σοκάκια, στα βουνά, στα φαράγγια, στα ποτάµια και στις παραλίες της Μάνης είναι µια βόλτα µε άλογο.

Ποδηλασία

Ένας ιδανικός και εναλλακτικός τρόπος εξερεύνησης της Μάνης αποτελεί το ποδήλατο. Οι λάτρεις του mountain bike θα ανακαλύψουν πανέµορφες διαδροµές µέσα σε καταπράσινα τοπία χρησιµοποιώντας ένα πλήθος κοινοτικών χωµατόδροµων, δασικών δρόµων και µονοπατιών.

Καταδύσεις

Οι παραλίες της Αποσκιερής Μάνης στην πλειονότητά τους έχουν βράχια και σκεπάζονται από χοντρό χαλίκι ή κροκάλες. Ο βυθός προσφέρεται για εξερεύνηση µε µάσκα και καταδύσεις και τα όχι τόσο ισχυρά ρεύµατα διευκολύνουν τους λιγότερους έµπειρους.

 Κείμενο: Μαρία Χατζηδιονυσίου

  www.agronews.gr


COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Η αυθεντική φιλοξενία συναντά την αρχοντιά της Λακωνικής Μάνης
Η αυθεντική φιλοξενία συναντά την αρχοντιά της Λακωνικής Μάνης
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvJGn9xQhXW6gAw5tOyFjLHQdGsUcMYDSFCiHuGZIjTB71ijDOpPnQPzDl1ixu5Y3Mx-db1dZG8Fw3dFgjlIcH8Thc6DDEhrNDdN-V9eotffzmA9tqfOaBnGggKHOVOxHpQd_R9EJK8jo/s640/6A8AC3F5B7DFE826959A00AC47DC6C9C.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvJGn9xQhXW6gAw5tOyFjLHQdGsUcMYDSFCiHuGZIjTB71ijDOpPnQPzDl1ixu5Y3Mx-db1dZG8Fw3dFgjlIcH8Thc6DDEhrNDdN-V9eotffzmA9tqfOaBnGggKHOVOxHpQd_R9EJK8jo/s72-c/6A8AC3F5B7DFE826959A00AC47DC6C9C.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/08/blog-post_876.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/08/blog-post_876.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy