-->

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Τι θα μπορούσε να κάνει η δημοτική αρχή και... δεν κάνει!!!

H επιστολή-καταγγελία της Προέδρου του Ιππικού Συλλόγου Ανδραβίδας "Οι Κένταυροι", Αλεξάνδρας Αλτούνη , [ διαβάστε εδώ... ], ε...


H επιστολή-καταγγελία της Προέδρου του Ιππικού Συλλόγου Ανδραβίδας "Οι Κένταυροι", Αλεξάνδρας Αλτούνη, [διαβάστε εδώ...], επίσης, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, που εστάλει το πρωί στο site μας, έφερε στην επιφάνεια νέα ζητήματα που αφορούν τον συγκεκριμένο δήμο και την παρούσα δημοτική αρχή, η οποία φαίνεται να μη διαχειρίζεται τις τύχες του ιστορικού δήμου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Βέβαια, δεν περιμένω από τον δήμαρχο, Ναμπίλ Μοράντ, ν' απαντήσει στα ερωτήματα που θέτει η κα Αλτούνη, όπως άλλωστε δεν το έχει κάνει ποτέ στα ερωτήματα που του έχουν τεθεί από το www.newsgf.net.

Εξάλλου, δεν έχει περάσει πολύ καιρός από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου μου είπε ότι "σε εσένα δεν απαντάω"!

Ισως, ο συγκεκριμένος δήμαρχος έχει μάθει να τον "χαϊδεύουν" κάποια φιλικά του τοπικά μέσα ενημέρωσης και ως εκ τούτου στο δικό μας site [που σίγουρα δεν τον "χαϊδεύει], δεν θέλει να απαντήσει. Δικό του θέμα και αναφαίρετο [;;;] δικαίωμά του, αν και η απάντηση σ' ένα μέσο δίνεται για την πληροφόρηση των πολιτών!
Φυσικά, προσωπικά, δεν καίγομαι για το αν απαντάει ή δεν απαντάει. Αλλωστε, θα του απαντήσουν οι πολίτες στις επόμενες εκλογές!

Από κει και πέρα, με αφορμή τα όσα καταγγέλλει η κα Αλτούνη, θέλω στη συνέχεια να παραθέσω ένα δημοσίευμα από φιλικό site, μόνο και μόνο για να του δείξω πόσα πολλά θα μπορούσε να κάνει, αν πράγματι ενδιαφερόταν για τον δήμο του.

Γιατί, τελικά, πόσο μυαλό χρειάζεται για να γίνουν σπουδαία πράγματα στο Δήμο που θα ωφεληθεί όλη η Ηλεία;

Έχω όμως μια απορία: Καλά ο συγκεκριμένος δήμαρχος και όσα κάνει ή δεν κάνει για τον δήμο του. Οι υπόλοιποι σύμβουλοι της παράταξής του, τι κάνουν; Πως επιτρέπουν να εμφανίζει τέτοια εικόνα ο δήμος τους και τι θα πουν στους πολίτες που τους ψήφισαν; 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ SITE ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΙΠΠΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ: 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Σχολή Ιππασίας Πατρών και την Θεραπευτική Ιππασία Αχαϊας οργανώνουν μία ενημερωτική ημερίδα με τίτλο: «Άλογο: Θεραπευτής, ψυχολόγος, Δάσκαλος για τα άτομα με αναπηρία» την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στις Κυδωνιές Δ. Ερυμάνθου (πλησίον δ.δ. Βασιλικού).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

"Η θεραπευτική Ιππασία αποτελεί μια εναλλακτική, ολιστική, θεραπευτική προσέγγιση για άτομα με αναπηρία. Χρησιμοποιείται συμπληρωματικά και υποστηρικτικά στις φυσιοθεραπευτικές μεθόδους χωρίς να τις αντικαθιστά. Ενέχει σωματικά, κοινωνικά, εκπαιδευτικά και ψυχολογικά οφέλη και αποτελεί μια ευχάριστη αθλητική και παράλληλα θεραπευτική δραστηριότητα. Η θεραπεία με το άλογο είναι μοναδική γιατί μεταφέρει μια εξειδικευμένη σειρά κινήσεων στον αναβάτη η οποία είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη αλλά συγχρόνως δημιουργείται και μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ αλόγου και αναβάτη.

• Ενδείκνυται για αποκατάσταση των παρακάτω:

-Εγκεφαλική παράλυση, μυϊκή δυστροφία, δισχιδής ράχη, βλάβες νωτιαίου μυελού
-Μυασθένειες, σκλήρυνση κατά πλάκας, εγκεφαλικό επεισόδιο, τύφλωση, κώφωση -Ημιπληγία, απουσία ή παραμόρφωση άκρων
-Αυτισμός
-Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ—Υ)
-Σύνδρομο Rett
-Νοητική υστέρηση
-Μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς
-Σύνδρομο Down

• Ενισχύεται η σωματική λειτουργία, η ψυχική διάθεση και συμβάλλει στην κοινωνική ενσωμάτωση.

• Η Θεραπευτική Ιππασία είναι η εφαρμογή ιππασίας για άτομα με αναπηρία με βασικό σκοπό την αποκατάσταση (κινητική, κοινωνική κτλ) του ατόμου, και τη βελτίωση της υγείας και της ζωής τους.

• Το άλογο στην περίπτωση αυτή γίνεται θεραπευτικό μέσο.

Η θεραπευτική ιππασία εφαρμόζεται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως ειδικά εκπαιδευμένα άλογα, ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον, εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, ειδικό εξοπλισμό. Όταν το άλογο περπατά, μιμείται τον ανθρώπινο βηματισμό, μεταφέροντας στον κορμό του ιππέα του την ίδια ακριβώς κίνηση που μεταδίδουν τα πόδια στους ανθρώπους με φυσιολογική κίνηση.

Η Ιππική Ακαδημία Αχαϊας θα επιδιώξει με κάθε πρόσφορο μέσο την ενημέρωση των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαϊας για τη θεραπευτική Ιππασία ως μια μοναδική εμπειρία με ευεργετικά οφέλη για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους χρόνιους πάσχοντες και τις οικογένειές τους. Η Ιππική Ακαδημία Αχαϊας επιδιώκει την άρση κάθε είδους κοινωνικού αποκλεισμού που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία , να αποβάλει κάθε αίσθημα κατωτερότητας, μειονεξίας και να τα επαναφέρει στην ενεργό λειτουργική, κοινωνική και παραγωγική ζωή μέσα από την άμεση επαφή αυτών με τη φύση και των κατάλληλων μεθόδων θεραπευτικής Ιππασίας που προσφέρει το αθλητικό σωματείο.

Η ενημέρωση των ενδιαφερομένων θα γίνει από την φυσικοθεραπεύτρια κα Ειρήνη Κάπαρη και από την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα στην ιππασία κα Αλεξάνδρα Σακελλαρίου.

Η βραδιά θα πλαισιωθεί από το μουσικό συγκρότημα: «OFF THE ROAD JAZZ TRIO»".

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Τι θα μπορούσε να κάνει η δημοτική αρχή και... δεν κάνει!!!
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Τι θα μπορούσε να κάνει η δημοτική αρχή και... δεν κάνει!!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbkUwz2HmYQsPY_TvglQZrMKbsccfVG_shkBEv0qn9xtADXTGoPGeicyw50stOTMRHMdHDAnwSUTpoTmG4AVwqKpQKveE_aiLFrW0qdqlBrKmCt1zTwpid2bINrAtS3d_2QHJsQ6_zFhnz/s640/13248460_1298557266838525_346758315777531624_o.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbkUwz2HmYQsPY_TvglQZrMKbsccfVG_shkBEv0qn9xtADXTGoPGeicyw50stOTMRHMdHDAnwSUTpoTmG4AVwqKpQKveE_aiLFrW0qdqlBrKmCt1zTwpid2bINrAtS3d_2QHJsQ6_zFhnz/s72-c/13248460_1298557266838525_346758315777531624_o.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/09/blog-post_111.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/09/blog-post_111.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy