Ξεκινούν επεμβάσεις καταρράκτη στο Νοσοκομείο Πύργου

Ο καταρράκτης στα μάτια, θα αντιμετωπίζεται πλέον χειρουργικά στο Νοσοκομείο του Πύργου, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία δεκάδων ασθενών,...


Ο καταρράκτης στα μάτια, θα αντιμετωπίζεται πλέον χειρουργικά στο Νοσοκομείο του Πύργου, βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία δεκάδων ασθενών, που αναγκάζονταν να αναζητήσουν λύση εκτός Ηλείας. Τα χειρουργεία καταρράκτη, θα ξεκινήσουν για πρώτη φορά σε επίπεδο Νομού, αρχές Νοέμβρη από τον Χειρούργο Οφθαλμίατρο του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» Νικόλαο Τσούλο, Επιμελητή Β’, ο οποίος και ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας και του Συντονιστή Διευθυντή του Οφθαλμολογικού τμήματος της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου Αβραάμ Κωστόπουλου.

Μάλιστα θα προηγηθεί η λειτουργία του ιατρείου καταρράκτη η οποία τοποθετείται την τελευταία Τετάρτη του Σεπτεμβρίου. Η ανακοίνωση της σημαντικής αυτής χειρουργικής επέμβασης, η οποία θα πραγματοποιείται με τη σύγχρονη τεχνική της φακοθρυψίας από μικρή τομή, έγινε χθες από το Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλο παρουσία των δυο ιατρών. «Ένα περίπου χρόνο πριν αναλάβαμε τη Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας. Στρατηγικός μας στόχος ήταν η σταθεροποίηση του συστήματος υγείας στο νομό σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Δε μας αρκεί όμως μόνο αυτό. Δεν περιοριζόμαστε μόνο στην κάλυψη των απαιτήσεων ενός εφημεριακού προγράμματος.

Είχαμε μιλήσει τότε για ανασυγκρότηση και «διεύρυνση» του συστήματος. Σήμερα, αντί απολογισμού όπως θα επέβαλλαν ίσως οι συμβατικοί κανόνες επικοινωνίας, ανακοινώνουμε μια συνεργασία. Και συγκεκριμένα με τον κ. Νικόλαο Τσούλο, Χειρουργό Οφθαλμίατρο, Επιμελητή B’ της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών « Ο Άγιος Ανδρέας». Η συνεργασία αυτή αφορά τη διενέργεια χειρουργείων καταρράκτη για πρώτη φορά στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου» επισήμανε ο κ. Διαμαντόπουλος τονίζοντας ότι στόχος τους δεν είναι μόνο να διευρύνουν τις υπηρεσίες που προσφέρει η συγκεκριμένη Νοσηλευτική Μονάδα.

«Προτεραιότητά μας είναι και η μείωση στο μέτρο του δυνατού του κύματος εσωτερικής μετανάστευσης για αντίστοιχες επεμβάσεις σε ιδιωτικές και δημόσιες μονάδες της Πάτρας και της Αθήνας. Προσθέτουμε μια ακόμη επιλογή. Δεν είμαστε εδώ για να διαχειριστούμε αποκλειστικά την καθημερινότητα της λειτουργίας μας. Παράλληλα βαθαίνουμε τη συνεργασία με όμορους υγειονομικούς σχηματισμούς ενσωματώνοντας γνώση και εμπειρία».

 Στον 3ο όροφο προεγχειρητική και μετεγχειρητική νοσηλεία

 Ο κ. Διαμαντόπουλος, επισήμανε ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα το δούλευαν εντατικά και μεθοδικά τους τελευταίους μήνες και πριν το δημοσιοποιήσουν ήθελαν να σιγουρέψουν κάθε λεπτομέρεια που αφορούσε την υλοποίηση του με απόλυτο κριτήριο την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού. «Ελέγξαμε και επιβεβαιώσαμε την αξιοπιστία του μικροσκοπίου που βρίσκεται στο χειρουργείο σημερινής αξίας 70 χιλιάδων ευρώ, το οποίο δεν είχε χρησιμοποιηθεί σχεδόν ποτέ. Παράλληλα ενεργοποιούμε στο κλειστό τμήμα του 3ου ορόφου, θάλαμο προεγχειρητικής και μετεγχειρητικής νοσηλείας, ο οποίος και θα διαμορφωθεί για το σκοπό αυτό. Σε μερικές μέρες, ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για το μηχάνημα φακοθρυψίας και τα αναλώσιμα του χειρουργείου ενώ στο πεδίο της νοσηλευτικής διαχείρισης ήδη έχει βρεθεί το προσωπικό που θα υποστηρίξει το συγκεκριμένο εγχείρημα στο χειρουργείο και τη νοσηλεία.

Ο Προϊστάμενος του Χειρουργείου έχει επισκεφθεί το ΠΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» για να δει από κοντά τέτοια χειρουργεία και να εκπαιδεύσει το προσωπικό. Τα βήματά μας είναι μικρά και σταθερά. Διευρύνουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε με όρους ασφάλειας και ποιότητας, αξιοποιούμε υπάρχουσες υποδομές που βρίσκονταν σε «αγρανάπαυση», εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με όμορους υγειονομικούς σχηματισμούς, ενισχύουμε το ρόλο της μονάδας στον υγειονομικό χάρτη. Αυτό που προσδιορίζει τις κινήσεις μας είναι ο σεβασμός στον ασθενή. Η Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου αλλάζει…».

Περισσότερες από 1000 χειρουργικές επεμβάσεις καταρράκτη έχει διεξάγει μέχρι τώρα στη χειρουργική του πορεία, με επιτυχία ο κ. Τσούλος και όπως δήλωσε χθες από τον Πύργο, είναι χαρούμενος που ένα εγχείρημα που είχε ξεκινήσει από παλιά, θα ευοδωθεί σύντομα από τον ίδιο. «Ελπίζω ότι θα φανώ αντάξιος των προσδοκιών των κατοίκων του Νομού Ηλείας. Να ευχαριστήσω τον διοικητή κ. Διαμαντόπουλο που με τις άοκνες προσπάθειες του και με τον ζήλο του μπόρεσε να καταστήσει και να γίνει εφικτό όλο αυτό το εγχείρημα από το οποίο νομίζω ότι θα βγει κάτι πολύ καλό και θα βοηθήσει τους κατοίκους της Ηλείας.

Χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία να εκτελέσω επεμβάσεις τελευταίου τύπου όσον αφορά τον καταρράκτη, κάτι που με γεμίζει και θεωρώ πως κάνω πολύ καλά, εφαρμόζοντας την επιστήμη της οφθαλμολογίας στους κατοίκους του Νομού. Πιστεύω πως το εγχείρημα αυτό θα ωφελήσει τον κόσμο». Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την έναρξη χειρουργείων καταρράκτη, εμφανίστηκε ο Συντονιστής Δ/ντής του Οφθαλμολογικού τμήματος κ. Κωστόπουλος, τονίζοντας ότι χρόνια προσπαθούσε να το οργανώσει αλλά εμπόδια που έβαζαν στελέχη των προηγούμενων κυβερνήσεων δε το επέτρεπαν.

«Πρόκειται για μια βασική επέμβαση ενός γενικού νοσοκομείου και είναι πολύ ευχάριστο που αποδέχτηκε την πρόταση μας ο κ. Τσούλος. Το εγχείρημα αυτό δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τις άοκνες προσπάθειες του Διοικητή που είχε τη βούληση και τη μέριμνα για την οργάνωση. Πλέον τα περιστατικά καταρράκτη που κατά κόρον έρχονταν στο Νοσοκομείο και περιπλανιόντουσαν για να βρουν εκτός Ηλείας χειρουργό, θα μπορούν να κάνουν την επέμβαση στον Πύργο χωρίς καμία ταλαιπωρία».

www.thebest.gr

COMMENTS

.
Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΣΗ/ΟΜΟΡΦΙΑ Αθλητισμός Αλτούνη Ανακοίνωση Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ Βιβλία μου Γιατί λέγεται... ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ Δελτίο Τύπου ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διεθνής Αμνηστία Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εγραψαν Εκδήλωση ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική Προορισμοί Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Ξεκινούν επεμβάσεις καταρράκτη στο Νοσοκομείο Πύργου
Ξεκινούν επεμβάσεις καταρράκτη στο Νοσοκομείο Πύργου
https://2.bp.blogspot.com/-0ZIry-3JIUs/WbPYzM95_6I/AAAAAAAB9pc/o7TYB7m-mAwOymUFTijOD8gSpwQHcJpLQCLcBGAs/s640/ezxndhoekc59b3c0068cd1e.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-0ZIry-3JIUs/WbPYzM95_6I/AAAAAAAB9pc/o7TYB7m-mAwOymUFTijOD8gSpwQHcJpLQCLcBGAs/s72-c/ezxndhoekc59b3c0068cd1e.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/09/blog-post_360.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/09/blog-post_360.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy