Δήμος Πύργου: Αναμορφώνεται το σιντριβάνι-Δημιουργούνται νέες παιδικές χαρές

Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, με αφορμή την υπογραφή της προκήρυξης του διαγωνισμού γ...Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, με αφορμή την υπογραφή της προκήρυξης του διαγωνισμού για το σιντριβάνι που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Ηλειακής πρωτεύουσας.
Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκαρτσιάρης και ο μηχανικός κ. Άρης Φιλιππόπουλος.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Λιατσής αναφέρθηκε πρώτα σε όλες τις παρεμβάσεις που η δημοτική αρχή θα κάνει άμεσα. «Με αμείωτο ενδιαφέρον και μέσα στα πλαίσια του προγραμματισμού που έχουμε κάνει, και με δεδομένο ότι έχουμε εξασφαλίσει τα απαραίτητα χρήματα, μιλάμε πια με βεβαιότητα για ενέργειες της δημοτικής αρχής που αποσκοπούν ώστε το ιστορικό μας κέντρο να αποκτήσει τη μορφή ακριβώς που θέλουμε και που θα είναι η μορφή που θα αντιπροσωπεύει την πόλη μας και θα είναι αντάξια των προσδοκιών μας. Η υπόθεση «ιστορικό κέντρο» έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από τις αρχές της πρώτης μου «τουριστική πόλη», βάζουμε τις βάσεις να είναι ένας ωραιότατος προορισμός για όσους έρχονται στο λιμάνι του Κατακόλου που, χιλιάδες φορές έχω τονίσει, ότι είναι Πύργος και όχι κάτι ξεκομμένο. Άρα, δικαιούμεθα να έχουμε λόγο στη διακίνηση των τουριστών. Ποτέ δεν ονειρευτήκαμε ότι εμείς, ως πόλη, θα γίνουμε διαμετακομιστικό κέντρο επιβατών προς άλλες περιοχές και κατευθύνσεις,  χωρίς όμως να αποκλείουμε την θέληση οποιουδήποτε να πάει όπου θέλει όταν αποβιβάζεται στο λιμάνι. Αλλά δηλώνουμε ότι κι εμείς εδώ είμαστε.
θητείας, με σκαμπανεβάσματα στην εξέλιξή του και θα μπορούμε πια να λέμε ότι έχουμε ένα ωραίο σπίτι ελάτε να το δείτε. Και ποιοι θέλουμε να το δουν; Αυτοί που, το συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίαση θα δώσει την συγκατάθεσή του, θα έρχονται και να διακινούνται κι εδώ  όπως γίνεται στις τουριστικές πόλεις. Δηλαδή, αλλάζουμε μανδύα, βαπτίζουμε την πόλη μας,

Ήδη καταφέραμε και συνδέσαμε και θα το επιβεβαιώσουμε με μια γιορτή που θα κάνουμε, την οδό Διάκου, την οποία ελευθερώσαμε από τα αυτοκίνητα και είναι καθαρά πεζόδρομος και τώρα μπαίνουμε στη διαδικασία της επισκευής, γιατί είχαν γίνει πολλά άσχημα εκεί, όπως σπασμένα δέντρα, πλακάκια κ.λ.π. Και ο ομφάλιος λώρος που συνδέει του μουσείο μας με το κέντρο της πόλης μας ήδη υπάρχει.

Θα αρχίσουμε τώρα να νοιαζόμαστε για την Αγία Κυριακή και πως θα την αναδείξουμε. Ειδικότερα θα ασχοληθούμε με τον Άγιο Αθανάσιο που είναι έργο Τσίλερ, πως κι εκείνο θα το αναδείξουμε με συμπληρωματικά έργα που θα γίνουν κλπ. Αυτά, όμως, έχουν εμπόδια. Υπάρχει το συν των ανθρώπων που έχουν κατανοήσει τι θέλουμε να κάνουμε και το πλην των ανθρώπων που δεν θέλουν να καταλάβουν, ή δεν τους ενδιαφέρει, ή ευκαιριακά θέλουν να βλέπουν ότι μπορεί να υπάρχει μια δική τους εκμετάλλευση από την πόλη. Αυτά είναι το σύνολο του πακέτου»

Στη συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο σιντριβάνι, τονίζοντας τα κάτωθι:

«Σήμερα υπογράφω τη προκήρυξη για το διαγωνισμό που θα γίνει για το σιντριβάνι, που είναι μια ωραία πράξη της οικογένειας Λάτση. Είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι θα κάνουμε στο σιντριβάνι γιατί όταν κατασκευάστηκε ήταν πολύ υψηλών προδιαγραφών για την εποχή του. Όσοι θυμούνται, ήταν ένα σιντριβάνι που άλλαζε χρώματα, άλλαζε ο σχηματισμός των νερών, κ.λ.π.

Η διεύθυνση μελετών, με τον κ. Φιλιππόπουλο, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Πιστεύω ότι το αισθητικό αποτέλεσμα θα αποζημιώσει και τους ίδιους αλλά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για τον κόσμο. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα το απολαύσουμε. Δεν είναι απλά ένα σιντριβανάκι αλλά κάτι το τελείως ξεχωριστό».

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Φιλιππόπουλος που μίλησε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου. «Σε σχέση με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του σιντριβανιού τα υλικά είναι σύγχρονα, η διάταξη που έχει το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ημισφαιρικό με ακροφύσια ανοξείδωτα και περιμετρικά θα υπάρχουν πίδακες. Ολη αυτή η διαμόρφωση θα συμπληρώνεται από εναλλασσόμενο φωτισμό. Πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι υψηλής αισθητικής. Μιλάμε για ένα σύγχρονο συντριβάνι με όλες τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει ένα σιντριβάνι στο κεντρικό σημείο της πόλης. Το κόστος του ανέρχεται στις 45.000».

Αμέσως μετά, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκαρτσιάρης, αναφέρθηκε στην κατασκευή των παιδικών χαρών που η δημοτική αρχή έχει αποφασίσει να φτιάξει.
«To δεύτερο κατά σειρά έργο που θα γίνει στο χώρο της πλατείας, θα είναι η παιδική χαρά, η οποία θα φτιαχτεί στο χώρο του Επαρχείου. Την Δευτέρα, στην Οικονομική Επιτροπή, έγινε αναμόρφωση προϋπολογισμού. Υπάρχει τεχνική έκθεση και μελέτη, την οποία έχει συντάξει ο κ. Φιλιππόπουλος. 

Έγινε, λοιπόν, αναμόρφωση προϋπολογισμού και πιστεύουμε ότι μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού στο δημοτικό συμβούλιο, αμέσως θα γίνει ο διαγωνισμός για την παιδική χαρά και θα συνεχίσουμε, όπως έχει εξαγγείλει ο δήμαρχος, με άλλες τρεις παιδικές χαρές. Όμως, σε πρώτη φάση ξεκινάμε με την παιδική χαρά πάνω στο Επαρχείο». 

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Λιατσής τόνισε ότι, «το θέμα της παιδικής χαράς το αντιμετωπίζουμε με εξαιρετική ευαισθησία και με μεγάλη υπευθυνότητα, όμοια με κείνη που αναγκάζει τον υπεύθυνο της παιδείας και την διευθύντρια να γυρνάνε σε όλα τα σχολεία. 
Υπευθυνότητα σημαίνει το να κοιτάς και μέσα κι έξω από το σχολείο και πολλές φορές το έξω από το σχολείο είναι πολύ οδυνηρό για τους μαθητές και τους κηδεμόνες αν δεν προσεχθεί. Θα σας τα παρουσιάσουμε αυτά σε μια άλλη στιγμή».

COMMENTS

.
Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΣΗ/ΟΜΟΡΦΙΑ Αθλητισμός Ανακοίνωση Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ Βιβλία μου Γιατί λέγεται... ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ Δελτίο Τύπου ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διεθνής Αμνηστία Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εγραψαν Εκδήλωση ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική Προορισμοί Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Δήμος Πύργου: Αναμορφώνεται το σιντριβάνι-Δημιουργούνται νέες παιδικές χαρές
Δήμος Πύργου: Αναμορφώνεται το σιντριβάνι-Δημιουργούνται νέες παιδικές χαρές
https://3.bp.blogspot.com/-6vT1qJUph54/Wcz1HUBWv1I/AAAAAAAB_wE/AbeqrfPkiJMGJ0ACbVQiK5eivXGtLcz1ACLcBGAs/s640/%25CE%25B5%25CE%25B9%25CE%25BA%25CF%258C%25CE%25BD%25CE%25B1%2B%25CF%2583%25CE%25B9%25CE%25BD%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25B2%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%258D.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-6vT1qJUph54/Wcz1HUBWv1I/AAAAAAAB_wE/AbeqrfPkiJMGJ0ACbVQiK5eivXGtLcz1ACLcBGAs/s72-c/%25CE%25B5%25CE%25B9%25CE%25BA%25CF%258C%25CE%25BD%25CE%25B1%2B%25CF%2583%25CE%25B9%25CE%25BD%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25B2%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%258D.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/09/blog-post_428.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/09/blog-post_428.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy