-->

Πρόσφατα επιτεύγματα της καταρρέουσας δημοτικής αρχής Πύργου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑ Α) Η πολυδιαφημιζόμενη, από τις αρχές του έτους που διανύουμε, άφιξη τουριστών στον Πύργο, μάλλον έγινε κάτω από...


ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑ

Α) Η πολυδιαφημιζόμενη, από τις αρχές του έτους που διανύουμε, άφιξη τουριστών στον Πύργο, μάλλον έγινε κάτω από πλήρη μυστικότητα .Κανένας συμπολίτης δεν αντιλήφθηκε κάτι σχετικό. Κατά περίεργο τρόπο, στο τέλος περίπου της τουριστικής περιόδου προ ολίγων ημερών, ο Δήμαρχος έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο, δυο σχετικά με τον Τουρισμό θέματα .

Το ένα αφορούσε την έγκριση ανάθεσης σε εταιρεία ΙΚΕ της εκτέλεσης περιήγησης με τραινάκι τουριστικό στον Πύργο, και το άλλο θέμα αφορούσε την έγκριση ανάθεσης στην ίδια εταιρεία ΙΚΕ, της μεταφοράς τουριστών στον Πύργο από το Κατάκολο με τουριστικά λεωφορεία. Στη συνεδρίαση αυτή απουσίαζαν οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου.

Ο αρμόδιος πρόεδρος της επιτροπής Ποιότητας Ζωής αντιδήμαρχος Κος Μπέλτσος εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνη απόφαση της επιτροπής, διαφορετική από τις προσδοκίες του Δημάρχου. Σαφώς από τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, για τα συγκεκριμένα θέματα απαιτείται εισήγηση της επιτροπής Ποιότητας Ζωής . Φοβούμενος ο Δήμαρχος την διαφαινόμενη αρνητική στάση των Δημοτικών Συμβούλων, απέσυρε κακήν κακώς τα συγκεκριμένα θέματα από την συνεδρίαση .

Πρέπει να απαντηθούν τα ερωτήματα:

1ον )Ποιος έκλεισε τη συμφωνία με τον άγνωστο – γνωστό «Χ» Επιχειρηματία?

2ον) γιατί δεν είχε προηγηθεί καμία συνεννόηση στο εσωτερικό της παράταξης του Δημάρχου?

3ον)Γιατί η Δημοτική Αρχή δεν είχε απαντήσει σε σχετικό αίτημα συμπολίτη μας ,Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας ,για έκδοση άδειας λειτουργίας συρμού(τραινάκι) στον αστικό χώρο της πόλης και η αίτηση εκκρεμεί πάνω από δυο χρόνια?

4ον)Γιατί ο Δήμαρχος, συμπεριφέρεται επιπόλαια ή δόλια σχετικά με ένα τόσο σοβαρό θέμα? Από την αρχή του χρόνου είχε την ευχέρεια οργάνωσης, σοβαρά και νόμιμα να ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Γιατί προσπάθησε να παραπλανήσει το Δημοτικό Συμβούλιο αφού είναι γνωστό ότι η έγκριση της οδικής καταλληλότητας στην πόλη, χορηγείται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και δεν χρειαζόταν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Την άδεια περιήγησης με τραινάκι εκδίδει ο ΕΟΤ.

Την άδεια μεταφοράς τουριστών με ανοιχτό λεωφορείο εγκρίνει ο ΕΟΤ και ο αρμόδιος υπουργός. Βέβαια απαιτείται η βεβαίωση καταλληλότητας του οδικού δικτύου που εκδίδει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

5ον) Γιατί ο Δήμαρχος, χωρίς άδειες της πολεοδομίας, προβαίνει σε κατασκευές αμφιβόλου χρησιμότητας, σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, παρουσιάζοντας αυτές ως απαραίτητες για τον τουρισμό της πόλης? Να μας παρουσιάσει την προβλεπόμενη από το νόμο αδειοδότηση.

6ον)Γιατί αποφράσει δρόμους, πεζόδρομους εντελώς παράνομα .Η Αστυνομική Διεύθυνση τι πράττει επ’αυτού, με δεδομένη καταγγελία πολιτών? Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την προσέλκυση τουριστών στον Πύργο. Ήταν βασικό μέρος του προγράμματος μας. Τις έχουμε επαναλάβει αρκετές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο, τις έχουμε καταθέσει γραπτώς.

Β)Αφού πέρασαν τρία χρόνια πλήρους απαξίωσης εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής στο χώρο της Παιδείας, ο Δήμαρχος επιδιδόμενος στην πολιτική των πυροτεχνημάτων , «έριξε», στη δημοσιότητα τη μεγάλη ιδέα να στεγαστούν σχολεία στο κτίριο του πρώην Μανωλοπούλειου Νοσοκομείου. Είναι γνωστό ότι ο χώρος στο πρώην Νοσοκομείο, με τα κτίρια που υπαρχουν ,έχει χαρακτηριστεί Πολιτιστικό Πάρκο.

Η κατάσταση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων εδώ και χρόνια είναι τραγική. Απαιτούνται πολυδάπανες και χρονοβόρες εργασίες (Αυτό έχει ενδιαφέρον, εάν υπάρχει απευθείας ανάθεση!!) Ο συνωστισμός εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων προς μια συγκεκριμένη περιοχή ,δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή . Η επιβάρυνση των συγκεκριμένων κτιρίων, από υγειονομικής απόψεως ,για εκπαιδευτική χρήση είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από αρμόδιους φορείς της πολιτείας. Γιατί ο Δήμαρχος σκόπιμα καθυστερεί την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων, μελετητικά ώριμων και με δεδομένου της ύπαρξης οικοπέδων?

Γιατί ο ίδιος και οι εντολοδόχοι του δημιουργούν προσκόμματα? Γιατί αφήνει τις προκηρύξεις του Υπουργείου Παιδείας για ένταξη κατασκευής σχολικών κτιρίων να περνούν ανεκμετάλλευτες για τον Πύργο? Η προσφορά του Δημάρχου στον Τομέα της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα στην πόλη είναι αρνητική Υπονόμευσε με την στάση του ανεπανόρθωτα την λειτουργία του Ειδικού Σχολείου. Εκστόμισε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την καταστροφική για την πόλη φράση «Να σηκωθούν να φύγουν τα ΤΕΙ από τον Πύργο» Υπονομεύει την προοπτική κατασκευής κτιρίου για την στέγαση του 1ουΛυκείου, ενώ είχε παραδοθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, σχεδόν έτοιμο προς δημοπράτηση το έργο.

ΚΑΛΟΥΜΕ τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, σε κοινή πορεία, αποκάλυψη των σχεδίων του Δημάρχου, αποτροπής αυτών αλλά και σε υποβολή από κοινού θεμάτων προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. ΈΧΟΥΜΕ ,μπροστά μας δυο χρόνια, μέχρι τις Αυτοδιοικητικές εκλογές το φθινόπωρο του 2019. Δεν πρέπει να σταματήσουν οι δείκτες στο ρολόι του Δήμου Πύργου. Η ανατροπή της αρνητικής πορείας της πόλης μας περνα μέσα από συνεργασία και διαμόρφωση όρων προοπτικής στο μέλλον, με συμφωνίες σε επίπεδο αρχών-θέσεων-προτάσεων-δράσεων.

Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ είναι πολιτικος–κοινωνικος- αναπτυξιακός θεσμός και απαιτεί συμπεριφορές που αναφέρονται σε αντίστοιχες αξίες

 Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΝΑΣΑ»
 ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Πρόσφατα επιτεύγματα της καταρρέουσας δημοτικής αρχής Πύργου
Πρόσφατα επιτεύγματα της καταρρέουσας δημοτικής αρχής Πύργου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0-x0kdpAcJ_wvT6piDQ_jYwaAikV4cdeLHMG6rOdHlhETTNRuS4qh-MA37d92EUC2cGq5HuEKeK0czJ5LmZSWZ4SIZghfBn0l-H-3DsV53FQygKCbahMtG9A-AmSRReUfW5yFRcz82fEe/s640/%25CE%25BB%25CE%25AE%25CF%2588%25CE%25B7.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0-x0kdpAcJ_wvT6piDQ_jYwaAikV4cdeLHMG6rOdHlhETTNRuS4qh-MA37d92EUC2cGq5HuEKeK0czJ5LmZSWZ4SIZghfBn0l-H-3DsV53FQygKCbahMtG9A-AmSRReUfW5yFRcz82fEe/s72-c/%25CE%25BB%25CE%25AE%25CF%2588%25CE%25B7.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/09/blog-post_443.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/09/blog-post_443.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy