-->

Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: Αντιπαραθέσεις για το έγγραφο του Προέδρου

-Στο επίκεντρο της συζήτησης και οι εργασίες στον Οικισμό Ανάληψη  Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο...


-Στο επίκεντρο της συζήτησης και οι εργασίες στον Οικισμό Ανάληψη 

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας και το θέμα που κυριάρχησε ήταν ένα έγγραφο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ανδρέα Νικολακόπολου και το οποίο προκάλεσε τις αντιδράσεις των Δημοτικών Συμβούλων κάνοντας λόγο για προσβλητικό περιεχόμενο. Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολακόπουλος, απέστειλε έγγραφο σε 18 Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι έχουν απουσιάσει σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις του Συμβουλίου και επίσης, σύμφωνα με το έγγραφο, θα πρέπει να γνωρίσουν στον Πρόεδρο τους λόγους απουσίας τους για να κριθεί εάν ήταν δικαιολογημένες οι απουσίες και επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον Κώδικα προβλέπονται σχετικές κυρώσεις που φτάνουν ακόμα και στην Έκπτωση απο το Σώμα, ενώ ζητούνται εξηγήσεις για αυτούς που απουσίαζαν απο την συνεδρίαση στις 8 Σεπτεμβρίου.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννης Λυμπέρης, τόνισε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο εισάγει νέα ήθη παρομοιάζοντας το ως την εποχή των χωροφυλάκων, κατηγορώντας παράλληλα τον κ. Νικολακόπουλο για έλλειψη δημοκρατικότητας, ενώ επεσήμανε ότι τρία χρόνια δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του για να συνεννοηθούν πριν οριστεί συνεδρίαση υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος εξαρχής έχει ενημερώσει το Σώμα ότι τις Τετάρτες καθώς και Πέμπτες βρίσκεται στις συνεδριάσεις της ΚΕΔΕ.

Ο κ. Νικολακόπουλος, ανέφερε πως το θέμα του εγγράφου είχε τεθεί από την προηγούμενη συνεδρίαση και τόνισε πως πρέπει να λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο και να υπάρχει σεβασμός καθώς κι ότι ο ίδιος προσπαθεί να διασφαλίσει την λειτουργία του Συμβουλίου.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κ. Άγγελος Κολόσακας, επεσήμανε πως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν είναι στο Γυμνάσιο, για να καταθέσουν χαρτί από γιατρό για να ενημερώσουν για τις απουσίες και ότι πρέπει να τηρείται ο κανονισμός και να ενημερώνεται ο Πρόεδρος, ενώ χαρακτήρισε άστοχο το έγγραφο ζητώντας παράλληλα να αποσυρθεί και τόνισε ότι και στην διαδικασία που αφορά κατεπείγουσα συνεδρίαση πρέπει να αναφέρονται οι λόγοι σύγκλισή της.

Ο κ. Πατρινός Αντώνης, μιλώντας στη χθεσινή συνεδρίαση, ανέφερε πως το σχετικό έγγραφο είναι σαν ανα απευθύνεται σε μαθητές και όχι σε άτομα που διαβουλεύονται και υπογράμμισε πως πριν αποσταλεί το έγγραφο έπρεπε να είχε γίνει διαβούλευση με το προεδρείο ενώ το χαρακτήρισε προσβλητικό και ζήτησε να ανακληθεί.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η αντιδήμαρχος κα. Ρούλα Γκουβίτσα η οποία δήλωσε ότι εξεπλάγη από τον κ. Πατρινό για τα όσα δήλωσε και επίσης για τα όσα ακούστηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση εκφράσεις που την προσβάλλουν και μάλιστα σεξουαλικού περιεχομένου και επεσήμανε ότι εάν επαναληφθεί και δεν ανακληθεί και δεν ζητηθεί συγνώμη τότε η ίδια θα αποχωρεί από την συνεδρίαση.

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος πρότεινε να δοθεί ψήφισμα οτι δεν συμφωνεί το Συμβούλιο με την πρόταση της κυβέρνησης για κατάσχεση πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το δημόσιο καθώς και ψήφισμα που θα καταδικάζει την ενέργεια του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ να ζητά προτάσεις για ενοποίηση Νοσοκομείων, ενώ επίσης μετά από πρόταση του κ. Κολόσακα, επικαιροποιήθηκε το ψήφισμα ότι διαφωνεί το Συμβούλιο για την παρακράτηση των αποθεματικών των Δήμων.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος, απάντησε στις ερωτήσεις που έθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ξεκινώντας από το Νοσοκομείο και για τις εργολαβίες και την δημοπράτηση με τον Δήμαρχο να τονίζει ότι: «Στην εργολαβία που έγινε με τη διαδικασία τη μελέτης κατασκευής, προβλεπόταν ο εργολάβος, να κάνει την μελέτη η οποία θα προέβλεπε για το σύνολο της, θα κατασκεύαζε το υπόγειο και το ισόγειο, αλλά η μελέτη θα είχε και τον όροφο, ο οποίος όροφος δημοπρατήθηκε σε δεύτερη φάση.Οι υποδομές προέβλεπαν το σύνολο του έργου και κακώς είχαν μπει και στην μία και στην άλλη εργολαβία,το ασανσέρ και ο αλεξικέραυνός και είναι η Επιτροπή Δημοσίων Έργων που εξετάζει το φάκελο, είναι οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, που εξετάζουν το φάκελο, καθώς και ο Εισαγγελέας».

Επιπλέον, ο κ. Χριστοδουλόπουλος απάντησε στην ερώτηση του κ. Κωνσταντόπουλου για το γυμναστήριο του 4 Δημοτικού Σχολείου, εξηγώντας τις διαδικασίες που έχουν γίνει και για την εξέλιξή του, ενώ απάντησε για την ανάπλαση της Σοχιάς στο εάν έχει παραδοθεί το έργο λέγοντας πως: "Δεν είμαι στην θέση να σας πω αν έχει παραδοθεί ή οχι. Θα ενημερωθώ απο τις υπηρεσίες και σε επόμενες συνεδριάσεις θα σας ενημερώσω». Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κωνσταντόπουλος, αναφέρθηκε για το Οικισμό της Ανάληψης και για τα έργα που γίνονται εκεί τονίζοντας πως: » Το ψέμα πάει σύννεφο. Εγώ είμαι πάρα πολύ αντικειμενικός και για το συγκεκριμένο θέμα πριν κάποιους μήνες υπήρξαν έντονοι διαξιφισμοί. Επαληθεύτηκα γιατί το έργο έχει σταματήσει. Έχει σταματήσει εδώ και δύο μήνες,δεν υφίσταται έργο στην Ανάληψη.

Σε πρόσφατη επαφή που είχα με τον εργολάβο απάντησε ότι προσπαθεί να βγάλει άκρη στον Δήμο, στο ποιος είναι υπεύθυνος, για να πληρωθεί, γιατί αν δεν πληρωθεί δεν το ξεκινάει το έργο. Επειδή το συζήτησα μαζί του και επειδή διακρίνω οτι γίνεται με ευκολία παράταση του έργου, σε ένα έργο το οποίο έπρεπε να είχε παραδοθεί τώρα, χωρίς να ρίχνω ευθύνες στον Δήμαρχο, ο οποίος έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά για το συγκεκριμένα θέμα, όμως ρίχνω ευθύνες στους αντιδημάρχους της τεχνικής υπηρεσίας . Το έργο έπρεπε να παραδίνεται αλλά πάμε μετά από ένα χρόνο και θέλω να με ενημερώσετε για το τι γίνετε ακριβώς με το έργο. Ακόμα, το έργο σταμάτησε μετά από επώνυμη καταγγελία και δεν αναφέρθηκε το όνομα του καταγγέλλοντος. Να σημειώσω πως εγώ είμαι ξεκάθαρος και δεν είμαι απέναντι στην παράταξή μου αλλά θέλω το δίκαιο. Και το δίκιο όταν σε πνίγει κάποια στιγμή, θα πρέπει κάποιος να απολογηθεί και χωρίς να γίνονται διαξιφισμοί. Για το συγκεκριμένο θέμα έχω καταντήσει γραφικός, που δούλεψε σαν παράταξη, που πήρε χρήματα η Δημοτική Αρχή,που πήγε να το υλοποιήσει και τελικά έχει μείνει στον αέρα.

Στη συνέχεια ο κ. Κωνσταντόπουλος παρακάλεσε τον αντιδήμαρχο να πει ποιος είναι ο υπεύθυνος του έργου και το τι γίνεται από εδώ και πέρα και περιέγραψε του κινδύνους που εγκυμονούν από τη καθυστέρηση του έργου, ενώ προέτρεψε την Δημοτική Αρχή να επικεντρωθεί στο έργο, γιατί είναι ένα έργο εκτάκτου ανάγκης.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος, απάντησε πως ότι επειδή δεν υπάρχει υπόλογος του έργου δεν σημαίνει οτι αυτό καθυστερεί τη πληρωμή του εργολάβου και εξήγησε την διαδικασία του τρόπου πληρωμής του εργολάβου και ότι αναμένεται να πληρωθεί, ενώ ανέφερε πως η καταγγελία δεν ήταν επώνυμη, αλλά ανώνυμη, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες. Τέλος, ο κ. Χριστοδουλόπουλος, τόνισε πως από εδώ και πέρα δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στην πληρωμή και πρέπει απαραιτήτως να γίνει εργασία οδοστρωσίας γιατί έρχεται χειμώνας.

  ilia.news

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: Αντιπαραθέσεις για το έγγραφο του Προέδρου
Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: Αντιπαραθέσεις για το έγγραφο του Προέδρου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisbbA2Nl27B8pRgk9tNgIHYJvBclxFG1mYLafJDa0uAAbBND-ZjpItO7NVoI1vQZQgD8-q5SOJMp5DvKFlJorOFYZbdn8WHzoHeTBcIxV8TEiwZnmD68p78A3q0Ea_lupnJ_6SmofKYWo/s640/dimotiko-simvoulio-ilidas-2-1-450x253.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisbbA2Nl27B8pRgk9tNgIHYJvBclxFG1mYLafJDa0uAAbBND-ZjpItO7NVoI1vQZQgD8-q5SOJMp5DvKFlJorOFYZbdn8WHzoHeTBcIxV8TEiwZnmD68p78A3q0Ea_lupnJ_6SmofKYWo/s72-c/dimotiko-simvoulio-ilidas-2-1-450x253.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/09/blog-post_568.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/09/blog-post_568.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy