-->

Ερχεται στον Πύργο ο Κρις Σπύρου-Συνάντηση με Γαβρίλη Λιατσή

Μεθαύριο Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, θα επισκεφθεί την Ηλειακή πρωτεύουσα ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, πρώην Γερουσιαστής ΗΠΑ ...


Μεθαύριο Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, θα επισκεφθεί την Ηλειακή πρωτεύουσα ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, πρώην Γερουσιαστής ΗΠΑ και Πρόεδρος σήμερα της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας, Κρις Σπύρου, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της δημόσιας ζωής του έπαιξε πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο σε κάθε κίνηση της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας ή των Αμερικανών πολιτών σχετικά με τα Εθνικά θέματα της Ελλάδας.

Ο Κρις Σπύρου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, με τον οποίο γνωρίζονται από παλιά, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου και θα έχουν συζήτηση για διάφορα θέματα.

Βιογραφικό Σημείωμα Κρις Σπύρου

Ο Κρις Σπύρου γεννήθηκε στην Πορτή Καρδίτσας, (Θεσσαλία) και μετανάστευσε στην Αμερική το 1956, σε ηλικία 13 ετών. Φοίτησε στο Κολλέγιο St. Anselm στο Μάντσεστερ, Νιου Χάμσαϊρ με μεταπτυχιακές σπουδές στις Κοινωνικές Επιστήμες και τις Κοινωνικές Μεταρρυθμίσεις από το Κολέγιο Γκόνταρντ, στο Βερμόντ.

Ο κύριος Σπύρου έδωσε κύκλο διαλέξεων με θέμα «Διαδικασίες της πρακτικής πολιτικής» σε πολλά Κολέγια και Πανεπιστήμια των ΗΠΑ μεταξύ των οποίων το Harvard University, Dartmouth College καθώς και ως έκτακτος καθηγητής στο Southern New Hampshire University. Ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα το 1970 όταν εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων στο Νιού Χάμσαϊρ. Ανελίχθη γρήγορα στη θέση του αρχηγού της Βουλής, Προέδρου του Δημοκρατικού κόμματος ενώ κέρδισε την υποψηφιότητα για Κυβερνήτης στην Πολιτεία του Νιού Χάμσαϊρ.

Ο Κρις Σπύρου υπήρξε εξέχουσα πολιτική προσωπικότητα στην Πολιτεία του Νιού Χάμσαϊρ, ιδιαιτέρως δε μέσα στο Δημοκρατικό κόμμα. Η επιρροή που είχε στα τοπικά και εθνικά πολιτικά πράγματα υπογραμμίστηκε ιδιαίτερα όταν ο Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον τον ετίμησε σε δεξίωση στο Λευκό Οίκο για την σημαντική συμβολή του στην Προεδρική εκλογή του 1992.

Σε όλη τη διάρκεια της δημόσιας ζωής του έπαιξε πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο σε κάθε κίνηση της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας ή των Αμερικανών πολιτών (με συνεχείς και έντονες επαφές και διαβουλεύσεις με εξέχοντα μέλη της πολιτικής σκηνής των ΗΠΑ αλλά και με πλήθος ανοικτών επιστολών και ομιλιών,) σχετικά με τα Εθνικά θέματα της Ελλάδας όπως η διατήρηση της αναλογίας 7/10 σε στρατιωτική βοήθεια προς την Ελλάδα και την Τουρκία, οι διαμαρτυρίες και πιέσεις να μην αρθεί το Εμπάργκο προς την Τουρκία, οι πιέσεις για δίκαιη λύση του Κυπριακού, ο αγώνας για την διαφύλαξη του ονόματος της Μακεδονίας κλπ.

Τα τελευταία 14 χρόνια ως Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στην Ελλάδα την έχει μεταβάλλει σε κύρια ακαδημαϊκή δύναμη και σε ένα δυναμικό μέσο για την σύσφιγξη των Ελληνο-Αμερικανικών σχέσεων και της επιτυχίας των Ελληνοαμερικανικών ζητημάτων στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

1968 Εξελέγη μέλος και Πρόεδρος της Επιτροπής για την «Πρότυπη Μεταρρύθμιση των Πόλεων» στην πόλη Μάντσεστερ της Πολιτείας του Νιού Χάμσαϊρ (Chairman, Manchester “Model Cities Citizens Council”)

1968 Εξελέγη Πρόεδρος της «Ομοσπονδίας Πολιτών» για την «Πρότυπη Μεταρρύθμιση των Πόλεων». «Βορειοανατολική Ομοσπονδία Πολιτών Πρότυπη Ρύθμιση Πόλεων» (“Northeast Model Cities Citizens Union”) Η ομοσπονδία εκπροσωπούσε όλες τις ομάδες των πολιτών σε 46 πόλεις στις Βορειανατολικές Πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής μεταξύ των οποίων οι πολιτείες της Νέας Υόρκης, της Νέας Υερσέης, του Κοννέκτικατ, του Ρόντ Άιλαντ, της Μασαχουσέτης, του Νιού Χάμσαϊρ, του Μέιν και του Βερμόντ.

1970 Διορίστηκε από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ρίτσαρντ Νίξον στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Εθνικού Κέντρου για την Εθελοντική Δράση» (National Center For Voluntary Action). Το 50μελές Διοικητικό Συμβούλιο περιελάμβανε 8 Υπουργούς της Κυβέρνησης Νίξον και 42 διακεκριμένους πολίτες των ΗΠΑ. Ο Κρις Σπύρου διορίστηκε στο Συμβούλιο ως εθνικά αναγνωρισμένος αρχηγός του κινήματος «Συμμετοχή των Πολιτών».

1970 Εξελέγη Βουλευτής στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Νιου Χάμσαϊρ με το Δημοκρατικό Κόμμα. Ορίστηκε και υπηρέτησε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή «Κατανομής των Κονδυλίων» του προϋπολογισμού. Ο πρώτος νεοεκλεγείς Δημοκρατικός που θήτευσε σε αυτήν την ισχυρή επιτροπή από το 1918.

1972 Εξελέγη για δεύτερη φορά στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Νιού Χάμσαϊρ και εξελέγη Αναπληρωτής Αρχηγός της Αντιπολίτευσης, με διαφορά μόνο δύο ψήφων από τον Αρχηγό 61-63. 1972 Υπηρέτησε ως Πρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας του Γερουσιαστή Ed Muskie για την Προεδρία των ΗΠΑ, στο Μάντσεστερ του Νιού Χάμσαϊρ.

1974 Εξελέγη για τρίτη φορά στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Νιού Χαμσάϊρ, διεκδίκησε την ηγεσία της αντιπολίτευσης και εξελέγη Αρχηγός με ψήφους 112 -21. Ο Κρις Σπύρου επανεκλέγεται βουλευτής στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Νιού Χάμσαϊρ και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πάλι το 1976, 1978, 1980 και 1982.

1980 Υπηρέτησε ως Πρόεδρος στην Προεκλογική εκστρατεία για την επανεκλογή του Προέδρου Jimmy Carter. 1984 Υπερίσχυσε 3 Δημοκρατικών αντιπάλων στον προκριματικό γύρο και κέρδισε το Χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την υποψηφιότητα του Κυβερνήτη της Πολιτείας του Νιού Χάμσαϊρ. Ο Κρις Σπύρου είναι ο μοναδικός Ελληνοαμερικανός γεννημένος στην Ελλάδα που κέρδισε την υποψηφιότητα για Κυβερνήτης, στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. 

1988 Υπηρέτησε ως Συμπροεδρεύων στην προεκλογική εκστρατεία του Μάικλ Δουκάκη για την Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και εξελέγη εκπρόσωπος του Νιού Χάμσαϊρ για τον Μάϊκλ Δουκάκη στο Δημοκρατικό Εθνικό Συνέδριο.

1990 Ο Κρις Σπύρου εξελέγη Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος στην Πολιτεία του Νιού Χάμσαϊρ.

1992 Εξελέγη Αντιπρόσωπος του Μπιλ Κλίντον στο «Δημοκρατικό Εθνικό Συνέδριο του 1992». 

1992 Εξελέγη στην Πολιτεία του Νιού Χάμσαϊρ Πρόεδρος των εκλεκτόρων του νεοεκλεγέντος Πρόεδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον

1994 Εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στην Αθήνα. Στη θέση αυτή επανεκλέγεται συνεχώς μέχρι σήμερα.

1995 Επιλέχθηκε να υπηρετήσει ως πολιτικός σύμβουλος του τότε Προέδρου της Σερβίας και υπήρξε επίσημο μέλος της Γιουγκοσλαβικής Επιτροπής για τις Ειρηνευτικές Διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στη Βοσνία, στο Dayton, Ohio, των Ηνωμένων Πολιτειών.

2000 Εξελέγη Αντιπρόσωπος του Al Gore στο «Δημοκρατικό Εθνικό Συνέδριο του 2000».

2004-2012 Πρόεδρος του “Hellenic American University” www.hauniv.edu

2006 Εξελέγη Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου για την Αποκατάσταση της Αγίας Σοφίας. 

2012 Εξελέγη Επίτιμος Πρόεδρος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Hellenic American University 2013 Πρόεδρος της Επιτροπής στο Νιού Χαμσάϊρ για την Υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον στην Προεδρία της Αμερικής www.in2016runhillaryrun.org Από το 2006 εργάζεται μεθοδικά για την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως Χριστιανικού Ναού, όπως ήταν όταν χτίστηκε το 537μ.Χ. και αποτελεί ακόμη και σήμερα το λίκνο και το σύμβολο της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστεως.

Γίνονται όλες οι διαδικασίες με τη συνεργασία κορυφαίων νομικών συμβούλων ώστε να καταλήξουν στο διεθνές δικαστήριο όπου υπάρχει ήδη το δεδικασμένο ότι «η κατοχή δεν συνιστά ιδιοκτησία» όπως απάντησε ήδη το Αμερικανικό Κογκρέσο.


**Φωτογραφία: Συνάντηση – δείπνο, στην Βοστόνη μετά την ομιλία στο Χάρβαρντ του αείμνηστου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσου Παπαδόπουλου. Διακρίνονται ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Κρίς Σπύρου, ο Δήμαρχος Πύργου Γαβριήλ Λιατσής, ο οποίος συνοδευόταν από τον τότε Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Πάνο Δασιό, ο τέως Γενικός Γραμματέας των Ηλείων της Αμερικής Γεώργιος Παναγουλόπουλος καθώς και οι Ηλείοι Ομογενείς Αφοί Καυκά

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ερχεται στον Πύργο ο Κρις Σπύρου-Συνάντηση με Γαβρίλη Λιατσή
Ερχεται στον Πύργο ο Κρις Σπύρου-Συνάντηση με Γαβρίλη Λιατσή
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYAVsIutjhVjQRe-0kgiUyGPM3db9kDfnFqsbG3ItzDGEx5mgjo9ShkbVjtNLBGILcqfMIhSsoESJArUUwzBkgfx6xt3SHAaUjR1LwRKLJJKZEzmpcHhVSK7B7nWOnsaZE9i2c6jB_W2ri/s640/kris_1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYAVsIutjhVjQRe-0kgiUyGPM3db9kDfnFqsbG3ItzDGEx5mgjo9ShkbVjtNLBGILcqfMIhSsoESJArUUwzBkgfx6xt3SHAaUjR1LwRKLJJKZEzmpcHhVSK7B7nWOnsaZE9i2c6jB_W2ri/s72-c/kris_1.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/09/blog-post_708.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/09/blog-post_708.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy