-->

Αγγελος Κολόσακας: το Δ.Σ. Ηλιδας παρουσιάζει σημάδια διάλυσης

Πιστή στις απόψεις που καταθέτει η "Λαϊκή Συσπείρωση", δεν ξέφυγε και σήμερα από τις θέσεις που πάντα εκφράζει, στη συνέντευξ...


Πιστή στις απόψεις που καταθέτει η "Λαϊκή Συσπείρωση", δεν ξέφυγε και σήμερα από τις θέσεις που πάντα εκφράζει, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι ο επικεφαλής της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης του Δήμου Ηλιδας, Αγγελος Κολόσακας. Ο ίδιος, αναφέρθηκε στη μελέτη της ανάπλασης, στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου Ηλιδας, αλλά και για το νοσοκομείο, που στην τελευταία συνεδρίαση οδήγησε σε μικροσυμπλοκές δημοτικών συμβούλων. 

«Θα μπορούσαν τα χρήματα που δίνονται γι αυτή την παρέμβαση να δοθούν ώστε να κατασκευαστούν για παράδειγμα τα πεζοδρόμια στην Αντωνίου Πετραλιά, από τις γραμμές του τρένου μέχρι τον κόμβο Παπακασελά. Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει δημοτικό σχολείο, υπάρχει ιερός ναός, υπάρχει πολυκατάστημα και αρκετοί δημότες κάνουν πεζοπορία. Αντί για πεζοδρόμιο υπάρχουν μπάζα, χορτάρια, είναι χώροι αδιαμόρφωτοι, με αποτέλεσμα πολύ κόσμος να αναγκάζεται να κατέβει στο οδόστρωμα με τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί.

Είναι έργο που θα έλυνε το πρόβλημα της ασφαλούς κυκλοφορίας, όσων κυκλοφορούν εκεί, είτε πεζών είτε αυτοκινήτων», ανέφερε χαρακτηριστικά. Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του για την μελέτη της ανάπλασης, τόνισε επίσης, ότι, «προβλέπεται να ξηλωθεί ολόκληρη και να ανακατασκευαστεί από την αρχή η πλατεία Ηρώων. Αντί για αυτό θα μπορούσε να κατασκευαστεί η πλατεία Καραμανλού που είναι ακόμα χωμάτινη, είναι σε κατάσταση προπολεμική, η πλατεία στις εργατικές κατοικίες στην Αγία Άννα, να λυθεί το πρόβλημα των κατοίκων της οδού Δερβενακίων που πλημμυρίζουν κι έχουν κάνει κατά επανάληψη αιτήσεις στη δημοτική αρχή.

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά ακόμα παραδείγματα που αφορούν τις λαϊκές συνοικίες και όχι το κέντρο. Βέβαια, πιο άμεσης προτεραιότητας από τα έργα ανάπλασης είναι για την πόλη μας έργα που αφορούν την αντισεισμική θωράκιση κύρια των σχολείων, αντιπλημμυρικής προστασίας ή της αγροτικής οδοποιίας, όπως φάνηκε στις τελευταίες πυρκαγιές. Τέτοια έργα όμως δεν είναι στις προτεραιότητες της Ε.Ε. αφού δεν τα χρηματοδοτεί, ούτε και η δημοτική αρχή διαθέτει κονδύλια ή διεκδικεί για τέτοια έργα».

Αμέσως μετά ο κ. Κολόσακας, αναφέρθηκε στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Η Λαϊκή Συσπείρωση” είχε βάλει το θέμα της λειτουργίας του καθώς και του ΔΣ του νομικού προσώπου “Ο Ηλείος”, στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Όσα έγιναν στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις δικαίωσαν όσα είχαμε πει. Ότι το ΔΣ παρουσιάζει σημάδια διάλυσης. Όχι πως τρέφουμε αυταπάτες ότι με τον συσχετισμό δύναμης που υπάρχει μέσα στο ΔΣ μπορεί να παρθούν φιλολαϊκές αποφάσεις, αλλά απλά μπορούμε ως παράταξη να καταθέτουμε την άποψή μας για να μας κρίνουν οι δημότες. Όλα αυτά που γίνονται από τις δύο μεγάλες παρατάξεις γίνονται γιατί συμφωνούν και πρέπει να δείξουν ότι διαφωνούν.

Συμφωνούν στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του κεφαλαίου. Βρίσκονται στο ίδιο κρεβάτι αυτής της πολιτικής και τσακώνονται για το πάπλωμα». Σε ότι αφορά τα επεισόδια που συνέβησαν στην έκτακτη συνεδρίαση της προηγούμενης Δευτέρας ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τόνισε ότι, «δεν λέει κανένας να μην υπάρχει έντονη διαφωνία κι έχουμε αντιπαραθέσεις ως παράταξη και με την προηγούμενη και την τωρινή δημοτική αρχή. Άλλο όμως η αντιπαράθεση και άλλο η πόλωση και η όξυνση. Όταν γίνεται σύρραξη ανάμεσα στις δυο παρατάξεις δεν μιλάμε για αντιπαράθεση. Μπορείς να κάνεις σκληρή κριτική, αλλά να έχεις την δυνατότητα να μιλήσεις. Τώρα, δεν μπορείς να μιλήσεις».

Σε ότι αφορά το νοσοκομείο Αμαλιάδας είπε ότι, "για το θέμα δηλώσαμε ότι δεν θα συμμετέχουμε σε αυτή την διαδικασία. Επαληθευτήκαμε από την εξέλιξη της συζήτησης και της απόφασης που πάρθηκε. Βέβαια, για όλα όσα ακούστηκαν στην αρχή της συνεδρίασης, “ότι θα πας φυλακή, εγώ δεν θα πάω φυλακή θα πας εσύ”, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι άλλο κρύβει όλη αυτή η ιστορία. Επίσης, το τεχνικό συμβούλιο, που είναι έξι μέλη, τα 3 ψήφισαν να είναι έκπτωτος ο εργολάβος και τα άλλα τρία να μην είναι. Εδώ θέλω επίσης να τονίσω το εξής: αναδεικνύεται και δικαιώνεται η θέση που έχουμε καταθέσει και λέμε το εξής: και με αφορμή για την κουβέντα που έγινε για τα χρέη του δήμου με τις μελέτες κλπ.

Είχαμε πει ότι εάν υπήρχε ένας δημόσιος φορέας, δηλαδή αυτοί οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στα
διάφορα μελετητικά γραφεία εταιρειών, ήταν εργαζόμενοι σε ένα δημόσιο φορέα που θα εξέλειπε το καπιταλιστικό κέρδος, και οι εργαζόμενοι δούλευαν μέσα από έναν δημόσιο ενιαίο φορέα και μελετών και κατασκευών θα υπήρχαν τέτοιου είδους φαινόμενα; Όχι, δεν θα υπήρχαν. Δεν θα γινόταν σύρραξη στο ΔΣ ποιος θα είναι ο εργολάβος ο οποίος θα αποπερατώσει το έργο. Δεν θα ασχολιόταν με τέτοια θέματα το ΔΣ αλλά θα αναδείκνυε το ζήτημα, το πρόβλημα της αναγκαιότητας της λειτουργίας της πτέρυγας και το κράτος μέσα από έναν σχεδιασμό θα έλυνε το πρόβλημα».



Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε και ο Γιώργος Καραπάνος ο οποίος έκανε μόνο ένα σχόλιο, σε ότι αφορά την λειτουργία του Δ.Σ. Ηλιδας:

«Η πλειοψηφία και η μείζονα αντιπολίτευση του δήμου όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα είναι αγκαλιά και συναποφασίζουν για φορολογία, για αύξηση τελών στους δημότες και τσακώνονται για το ποιος εργολάβος θα αναλάβει το νοσοκομείο.

Ο λαός ας κρίνει».

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αγγελος Κολόσακας: το Δ.Σ. Ηλιδας παρουσιάζει σημάδια διάλυσης
Αγγελος Κολόσακας: το Δ.Σ. Ηλιδας παρουσιάζει σημάδια διάλυσης
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_Kf12Xubb5P_Yfial88oJ2TdRJZ7UpcUGhVnw4UkZbUcpjox36ll7SiUgpl0qAqhOaTX8TU4n_eKOexIFbU0h_jayaEEy81vtfKrXDhR1jrO8HsfooMnAKGUPnqCYWO6WXfpvL1YfMA_b/s640/P1100757.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_Kf12Xubb5P_Yfial88oJ2TdRJZ7UpcUGhVnw4UkZbUcpjox36ll7SiUgpl0qAqhOaTX8TU4n_eKOexIFbU0h_jayaEEy81vtfKrXDhR1jrO8HsfooMnAKGUPnqCYWO6WXfpvL1YfMA_b/s72-c/P1100757.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/09/blog-post_818.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/09/blog-post_818.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy