-->

Μαύρα σύννεφα στο... δημοτικό συμβούλιο Ηλιδας!!!

Η προγραμματισμένη για χθες το απόγευμα συνεδρίασε του δημοτικού συμβουλίου Ηλιδας δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, αφού από...


Η προγραμματισμένη για χθες το απόγευμα συνεδρίασε του δημοτικού συμβουλίου Ηλιδας δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, αφού από τα 33 μέλη του μόνο... 15 [!!!] εμφανίστηκαν.
Οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις του Γ. Λυμπέρη και Ν.Διαμαντόπουλου απουσίαζαν, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η απουσία πέντε συμβούλων της πλειοψηφίας και συγκριμένα των κάτωθι:
Ρούλας Γκουβίτσα, Αλέξη Μανωλόπουλου, Μάκη Παπαγιαννόπουλου, Παντελή Δούλου και Πασσά.
Αν και δεν δήλωσε "παρών" ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Παναγόπουλος και ο επικεφαλής της παράταξης "Λαική Συσπείρωση", Αγγελος Κολόσακας, δήλωσε πως θα παραμείνει μόνο για την συζήτηση του 11ου θέματος που αφορούσε το νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με το Ilia.news, "Ενώ είναι ενημερωμένοι ότι θα λείπουν 6 σύμβουλοι γιατί προγραμματίζουν Δημοτικό συμβούλιο ; Άν δεν είναι ενημερωμένοι τότε να το κλείσουν το «μαγαζί» και να φύγουν ακούστηκε σχόλιο από τους ακροατές του δημοτικού συμβουλίου".

Αναμφισβήτητα, πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν. Ο δήμαρχος γνώριζε για την απουσία της αντιπολίτευσης αλλά και των δικών του συμβούλων; Αν ναι, γιατί προγραμματίστηκε η συγκεκριμένη συνεδρίαση η οποία περιείχε δύο πολύ σημαντικά θέματα, όπως το νοσοκομείο Αμαλιάδας και συκεκριμένα: « Επί ενστάσεως Αν. Οικονομοπούλου κατά της υπ΄ αρ. πρωτ. 14753/Δ4/1834/ 20-6-2017 απόφασης Προϊσταμένου Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, για ΕΚΠΤΩΣΗ της Αναδόχου «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ» από το έργο «ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΔΙΩΡΟΦΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΕΘ’ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΓΙΑ Τ.Ε.Π., Μ.Α.Φ. ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ Γ.Ν. ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ (Α΄ ΦΑΣΗ)».

Την περασμένη Παρασκευή συνεδρίασε το Τεχνικό Συμβούλιο και οριστικοποίησε την απόφαση να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος του έργου και επί της απόφασης αυτής πρέπει να λάβει απόφαση και το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντρέας Νικολακόπουλος υπάρχει καταληκτική ημερομηνία 10η Σεπτεμβρίου για αυτό και έπρεπε να συνεδριάσει χθες το Σώμα.

Ενα ακόμη σημαντικό θέμα ήταν η έγκριση μελέτης με τίτλο ¨Αστική Ανάπλαση ιστορικού και εμπορικού κέντρου Αμαλιάδας» για το οποίο όπως ανέφερε ο Δήμαρχος υπάρχει καταληκτική ημερομηνία.

Η απουσία όλων ανεξαιρέτως των συμβούλων [πλοιοψηφίας και αντιπολίτευσης] ήταν για να εκτεθεί ο δήμαρχος;

Αυτό έχει μεαλύτερη σημασία, ή η συζήτηση και λήψη αποφάσεων για σημαντικά ζητήματα που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της πόλης και κατά προέκταση όλου του δήμου Ηλιδας;

Από πότε οι, όποιες πολιτικές σκοπιμότητες και φιλοδοξίες προέχουν από την ανάπτυξη ενός δήμου;

Απαντήσεις, δεν οφείλει μόνο ο δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αλλά και όλοι οι απόντες, απέναντι στους πολίτες του δήμου που τους ψήφισαν!!!

 Ενα άλλο ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα κάνει ο ίδιος ο δήμαρχος με τους δικούς του, απόντες, δημοτικούς συμβούλους.

Η συνεδρίαση, λοιπόν, δεν έγινε και εκδόθηκε κατεπείγουσα πρόσκληση για συνεδρίαση του Συμβουλίου την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα με θέματα το Νοσοκομείο και την μελέτη ανάπλασης, αφού σημειώθηκε ότι υπάρχει τελικά περιθώριο για το θέμα του Νοσοκομείου μέχρι τις 13/9.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος με δήλωσή του κατήγγειλε την αντιπολίτευση και ανέφερε ότι:
«Καταγγέλλω την στάση της αντιπολίτευσης διότι εσκεμμένα δεν ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ γνώριζε ότι σήμερα είχαμε καταληκτική ημερομηνία για το θέμα του Νοσοκομείου. Είχαν ενημερώσει τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και ο πρόεδρος του Συμβουλίου και η Τεχνική υπηρεσία. Ο ίδιος είπε ότι θα βρισκόταν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Η παράταξή του έχει δέκα μέλη αλλά έστειλε μήνυμα σε όλους να μην έρθουν. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα. Και ο ο ίδιος ο επικεφαλής τους δεν έρχεται τακτικά στις συνεδριάσεις και έχει υπάρξει και άλλη φορά που έχουμε συνεδριάσει χωρίς την αντιπολίτευση.

Το θέμα του Νοσοκομείου ήταν το σοβαρότερο θέμα που είχαμε να συζητήσουμε στο δήμο. Ένα έργο που καρκινοβατεί 13-14 χρόνια, επί θητείας του κ. Λυμπέρη, για το οποίο έπρεπε να είχε γίνει αυτό που κάνουμε σήμερα πριν από δέκα χρόνια.

Πήραμε την απόφαση από το Τεχνικό Συμβούλιο και ορίσαμε αμέσως συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου γιατί έχουμε καταληκτικές ημερομηνίες σύμφωνα με τον νόμο. Αυτό που έγινε με την απουσία είναι υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου και προφανώς δεν έγινε μόνο για το θέμα του Νοσοκομείου αλλά και για το θέμα που αφορά την ιστορική ανάπλαση και πρέπει να το καταθέσουμε μέχρι της 15 του μήνα».

Επιπλέον, ο δημοτικός Σύμβουλος , κ. Χρήστος Φωτόπουλος, είπε ότι αυτή κατάσταση μειώνει το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησε από τον πρόεδρο την εφαρμογή του κανονισμού, ο οποίος προβλέπει ότι μετά από τρεις απουσίες πρέπει να διαγράφονται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. 

Έξαλλος ήταν και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Κωνσταντόπουλος αφού ήρθε από την Αθήνα τελικά άσκοπα και θα αναγκαστεί να ξανάρθει παλι την Δευτέρα .

Τέλος, ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε ότι πρέπει να είναι δικαιολογημένες οι απουσίες για να γίνει διαγραφή και ο κ. Χριστοδουλόπουλος ζήτησε από τον Πρόεδρο να αποστείλει έγγραφο σε όσους απουσιάζουν για να ενημερωθούν για το τι προβλέπει ο κανονισμός.

[Με πληροφορίες από το Ilia.news]

 * φωτογραφία αρχείου

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Μαύρα σύννεφα στο... δημοτικό συμβούλιο Ηλιδας!!!
Μαύρα σύννεφα στο... δημοτικό συμβούλιο Ηλιδας!!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgV_VVATV1ixYShxU4DQs8kwdiSrKjakoLPi6pS-30N0G6tQzY8-MIX3Cp06VBZDGVflRQJHndQAb6uK5VrASZ7Yu-MSsYbavvvXGib6gcVWpokyMXTtGI0bei9M1csDJHet3aG6kHvDviT/s640/f3afc3f0dfaf751f72a31e049a7dfe53_XL.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgV_VVATV1ixYShxU4DQs8kwdiSrKjakoLPi6pS-30N0G6tQzY8-MIX3Cp06VBZDGVflRQJHndQAb6uK5VrASZ7Yu-MSsYbavvvXGib6gcVWpokyMXTtGI0bei9M1csDJHet3aG6kHvDviT/s72-c/f3afc3f0dfaf751f72a31e049a7dfe53_XL.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/09/blog-post_983.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/09/blog-post_983.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy