-->

20 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν

Τζον Φ. Κενεντι  Η δολοφονία του Κένεντι συντάραξε τον κόσμο και απασχόλησε τα μήντια περισσότερο από κάθε άλλη δολοφονία πολιτικού. Α...


Τζον Φ. Κενεντι 

Η δολοφονία του Κένεντι συντάραξε τον κόσμο και απασχόλησε τα μήντια περισσότερο από κάθε άλλη δολοφονία πολιτικού. Αποτέλεσε δε το θέμα για αμέτρητες θεωρίες συνωμοσίας, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο συμβάν στην αμερικανική ιστορία. Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Ντάλας, στις 22 Νοεμβρίου του 1963, ο 35ος πρόεδρος των ΗΠΑ John F. Kennedy, δέχθηκε δύο σφαίρες. Ο πρωταρχικός ύποπτος για τη δολοφονία ο Lee Harvey Oswald, σκοτώθηκε δύο ημέρες αργότερα. 


Σανταμ Χουσειν

Μετά τη σύλληψή του από τον αμερικανικό στρατό, ο πρώην πρόεδρος του Ιράκ κρεμάστηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 2006 από τον ιρακινό στρατό.  Αρχικά κατηγορήθηκε για διασυνδέσεις με την Αλ-Κάιντα και στη συνέχεια αποδείχθηκε ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για το μακελειό των 148 Σιιτών το 1982.


Μαλκομ X

Ο ακτιβιστής και ηγέτης του Έθνους του Ισλάμ από το 1954 μέχρι το 1964, Malcolm X δολοφονήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου του 1965 ενώ μιλούσε σε ένα πλήθος 400 ατόμων στο Χάρλεμ. Υπεύθυνοι για τη δολοφονία του ήταν μέλη του Έθνους του Ισλάμ. 


Μαρτιν Λουθερ Κινγκ

Ο King ήταν ένας Αφροαμερικανός πάστορας, ειρηνιστής ο οποίος έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών στην Αμερική. Πυροβολήθηκε στο λαιμό ενώ στεκόταν στο μπαλκόνι του μοτέλ Lorraine στο Μέμφις στις 4 Απριλίου του 1968. Τα κίνητρα του James Earl Ray παραμένουν αδιευκρίνιστα μέχρι σήμερα αλλά την εποχή εκείνη υπήρχαν τεράστιες φυλετικές εντάσεις στις ΗΠΑ. 


Ρομπερτ Φ. Κενεντι

Ειπώθηκε ότι έπεσε κι εκείνος θύμα της περίφημης κατάρας των Κένεντι, ο μικρότερος αδελφός του 35ου προέδρου των ΗΠΑ, Robert F. Kennedy δολοφονήθηκε στις 5 Ιουνίου του 1968. Τα κίνητρα της δολοφονίας από τον Παλαιστίνιο Sirhan Sirhan παραμένουν μέχρι σήμερα αδιευκρίνιστα. 


Χαρβει Μιλκ

Ο ακτιβιστής των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων κατά τη δεκαετία του 70, Harvey Milk εκλέχθηκε στο Σώμα Επιθεωρητών του Σαν Φρανσίσκο το 1977. Δολοφονήθηκε από τον ομοφοβικό συνάδελφό του Dan White στις 27 Νοεμβρίου του 1978. Ο δήμαρχος George Moscone σκοτώθηκε κι εκείνος κατά τη διάρκεια του συμβάντος. 


Αβρααμ Λινκολν

Ο 16ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Abraham Lincoln κατάφερε να διατηρήσει την Ένωση κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου. Δολοφονήθηκε από έναν υποστηρικτή των Νοτίων στις 14 Απριλίου του 1865 αμέσως μετά την επανεκλογή του. Ήταν ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που δολοφονήθηκε.
 

Πιμ Φορτουιν

Ο ακροδεξιός Ολλανδός πολιτικός ο οποίος εξέφραζε ιδιαίτερα ακραίες θέσεις εναντίον των μεταναστών και των ισλαμιστών Pim Fortuyn δολοφονήθηκε στις 6 Μαίου του 2002 από τον αριστερό ακτιβιστή Volkert van der Graaf σε μια προσπάθεια του τελευταίου να βάλει ένα τέλος στην προσπάθεια του Fortuyn να αναμοχλεύει τον φόβο εναντίον των μουσουλμάνων.  Το έγκλημα του Van der Graaf δημιούργησε ένα κλίμα συμπάθειας προς το πρόσωπο του Fortuyn βάζοντας το κόμμα του στη Βουλή. 


Μπεναζιρ Μπουτο

Εκλέχθηκε δύο φορές πρωθυπουργός του Πακιστάν, αλλά δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης αυτοκτονίας στις 27 Δεκεμβρίου του 2007 έχοντας ανακοινώσει την πρόθεσή της να είναι και τρίτη φορά υποψήφια.  Η Benazir Bhutto προέρχετο από μια πολιτική οικογένεια με τραγικό παρελθόν καθώς ο πατέρας της, ο πρώην ηγέτης του Πακιστάν, εκτελέστηκε με απαγχονισμό, ένας από τους αδελφούς της σκοτώθηκε από αστυνομικούς ενώ ένας άλλος πέθανε κάτω από ύποπτες συνθήκες. 


Jo Cox

Εν μέσω θερμών αντιπαραθέσεων που αφορούσαν το Brexit, η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Jo Cox, η οποία υποστήριζε την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ δολοφονήθηκε στις 16 Ιουνίου του 2016 από τον νεοναζί Thomas Mair. Επτά ημέρες αργότερα το Brexit εγκρίθηκε. 


Πιερ Λαπορτ

Ο Υπουργός Εργασίας δεν ήταν και ο πιο δημοφιλής πολιτικός, αλλά η δολοφονία του από το Απελευθερωτικό Μέτωπο του Κεμπέκ κατά τη διάρκεια της κρίσης του Οκτωβρίου του 1970 άφησε ανεξίτηλο στίγμα στην ιστορία του Καναδά. 


Ζορζ Μαντελ

Ο Γάλλος υπουργός (1934-1940), Georges Mandel δολοφονήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1944 στο Δάσος του Φοντενεμπλό ενώ συμμετείχε στην αντίσταση.  Μέχρι σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί εάν δολοφονήθηκε από ναζιστές ή Γάλλους στρατιωτικούς. 


Πετρα Κελι

Η ακτιβίστρια οικολόγος και ιδρύτρια του Πράσινου Κόμματος της Γερμανίας Petra Kelly πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες την 1 Οκτωβρίου του 1992. Σύμφωνα με επίσημες αναφορές της αστυνομίας, δολοφονήθηκε από τον εραστή της, ο οποίος ήταν κι εκείνος μέλος του κόμματος, και ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Παρόλα αυτά φίλοι του ζευγαριού πιστεύουν πως και οι δύο δολοφονήθηκαν από την κυβέρνηση. 


Μπορις Νεμτσοφ

Ο φανατικός αντίπαλος της κυβέρνησης Πούτιν, Boris Nemtsov δολοφονήθηκε κοντά στο Κρεμλίνο στις 27 Φεβρουαρίου του 2015. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη κάποιων Τσετσένων υπόπτων αλλά ποτέ δεν αποδείχθηκε το ποιος διέταξε τη δολοφονία του. 


Kιμ Γιονγκ-Ναμ

Ο ετεροθαλής αδελφός του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un, ο Kim Jong-nam, δολοφονήθηκε υπό μάλλον φαιδρές συνθήκες.  Ο γιος του Kim Jong-il βρήκε το θάνατο όταν δύο γυναίκες, πιστεύοντας ότι συμμετέχουν σε κάποιο τηλεοπτικό σόου τύπου Candid Camera, του έριξαν θανατηφόρο δηλητήριο στο πρόσωπο στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 13 Φεβρουαρίου του 2017. 


Ντενις Βορονενκοφ

Ο Denis Voronenkov ήταν ένας πρώην Ρώσος πολιτικός ο οποίος διέφυγε στην Ουκρανία. Δολοφονήθηκε στο Κίεβο στις 23 Μαρτίου του 2017. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Petro Poroshenko, η δολοφονία του ήταν έργο της Ρωσίας. Ο δολοφόνος, Pavel Parshov, υπέκυψε στα τραύματα που του κατάφερε ο σωματοφύλακας του Voronenkov


Αντρει Καρλοφ

Οι φωτογραφίες της συγκεκριμένης δολοφονίας σε γκαλερί τέχνης στην Άγκυρα στις 19 Δεκεμβρίου του 2016 έγιναν viral. Ο Τούρκος αστυνομικός αξιωματούχος Mevlut Mert Altintas δολοφόνησε τον Ρώσο πρέσβη στην Τουρκία, Andrei Karlov, σε μια προσπάθεια να δείξει την αντίθεσή του στην στήριξη του Κρεμλίνου προς την κυβέρνηση της Συρίας. 


Φραγκισκος Φερνινανδος της Αυστριας

Η δολοφονία του Αρχιδούκα Φραγκίσκου Φερνινάνδου της Αυστρίας και της γυναίκας του στο Σεράγεβο θεωρείται η αφορμή της έναρξης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Στις 28 Ιουνίου του 1914, ο Σέρβος εθνικιστής Gavrilo Princip πυροβόλησε και σκότωσε τον Αρχιδούκα και τη γυναίκα του. Η αυτοκρατορία της Αυστρο-Ουγγαρίας, με τη στήριξη της Γερμανίας, κατηγόρησε τη Σερβία για τη δολοφονία πυροδοτώντας όλα όσα συνέβησαν στη συνέχεια τα οποία οδήγησαν στον πόλεμο. 


Ερρικος IV

Ο Γάλλος βασιλιάς Ερρίκος Δ' μαχαιρώθηκε από έναν Καθολικό εξτρεμιστή στις 14 Μαίου του 1610 εν μέσω πολιτικο-θρησκευτικών εντάσεων. Ο διάδοχός του, Λουδοβίκος ΙΓ, θα έμενε στο θρόνο για τα επόμενα 33 χρόνια. 


Μαρια Αντουανετα και Λουδοβικος ΙΣΤ

Επρόκειτο για τους τελευταίους εκπροσώπους της γαλλικής μοναρχίας οι οποίοι και θανατώθηκαν κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

  Espresso  

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 20 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν
20 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7hR-GVcOveY7fy5HhCqFjyM9IgXZafkSpvve1HLPSsB2umvHRABX3yA1aH0qvp3Ry1_B3BVU9Wz6QE6VkxhsPT4OH1f6XdPciQp1nN8uRbLXYYKju6HAD5CQYbsB2zsxK0uq0gcLa9Qs/s640/AAoMfDX.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7hR-GVcOveY7fy5HhCqFjyM9IgXZafkSpvve1HLPSsB2umvHRABX3yA1aH0qvp3Ry1_B3BVU9Wz6QE6VkxhsPT4OH1f6XdPciQp1nN8uRbLXYYKju6HAD5CQYbsB2zsxK0uq0gcLa9Qs/s72-c/AAoMfDX.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/10/20_10.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/10/20_10.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy