-->

Τι σχεδιάζει η Bayer για το μέλλον της γεωργίας, έρχονται 15 νέα προϊόντα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Bayer «Διάλογος για το Μέλλον της Γεωργίας 2017», που έγινε στις 18-20 Σεπτεμβρίου 20...


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Bayer «Διάλογος για το Μέλλον της Γεωργίας 2017», που έγινε στις 18-20 Σεπτεμβρίου 2017, στο Monheim της Γερμανίας. Ο ΑγροΤύπος παραβρέθηκε στην εκδήλωση και σας μεταφέρει τις εξελίξεις. Μια αποκλειστική συνέντευξη με τον Δρ Mathias Kremer, Head of Crop Strategies & Portfolio Management, της Bayer CropScience AG, μπορείτε να διαβάσετε στο Τεύχος 9 του περιοδικού «Γεωργία - Κτηνοτροφία», που κυκλοφορεί το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, στα περίπτερα.

Στη συνέντευξη, ο Δρ Mathias Kremer αναλύει τις πρόσφατες και μελλοντικές δραστηριότητες της εταιρείας στον τομέα των βιολογικών προϊόντων φυτοπροστασίας. Δίνει επίσης ενδιαφέρουσες απαντήσεις για το πώς θα χειρισθεί η Bayer τα γενετικά τροποποιημένα καθώς και τα ζιζανιοκτόνα Roundup και Basta, μετά τη συγχώνευση με τη Monsanto. Έτοιμος να ανταποκριθεί στις μελλοντικές ανάγκες του καταναλωτή, της αγοράς και της κοινωνίας, παρουσιάστηκε ο Τομέας της Επιστήμης Γεωργίας της Bayer AG, στο εταιρικό συνέδριο «Διάλογος για το Μέλλον της Γεωργίας 2017 - Future of Farming Dialog 2017».

Η εκδήλωση αυτή φέρνει κοντά βασικά στελέχη από διαφορετικούς τομείς της γεωργικής βιομηχανίας, με στόχο να τονίσει την ανάγκη που υπάρχει στις διαφορετικές εμπλεκόμενες ομάδες (συμπεριλαμβανομένων της βιομηχανίας, των κυβερνητικών εκπροσώπων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των εκπροσώπων των Μ.Κ.Ο.) να συνεργάζονται προς τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου συστήματος παραγωγής τροφής που θα είναι και το πιο κατάλληλο για το μέλλον. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο κ. Liam Condon, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG και επικεφαλής του Τομέα Bayer CropScience και ο κ. Adrian Percy, επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης παγκοσμίως για τον Τομέα της Bayer CropScience.

Καινοτομία και Βιώσιμη Γεωργία για όλους

Εστιάζοντας την ομιλία του στην βιώσιμη γεωργία, ο κ. Liam Condon επιβεβαίωσε, τη δέσμευση του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας να επενδύσει στην καινοτομία και να αναπτύσσει εξατομικευμένες αγρονομικές λύσεις για τους παραγωγούς, προκειμένου να ανταποκριθούν στις δικές τους ιδιαίτερες ανάγκες και προκλήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Condon τόνισε ότι η προτεινόμενη εξαγορά της Monsanto αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία που μπορεί να οδηγήσει στη θετική διαμόρφωση του μέλλοντος της Γεωργίας. «Είναι υποχρέωσή μας να διασφαλίσουμε ότι η καινοτομία διατίθεται τόσο στους μεγάλους όσο και στους μικρούς παραγωγούς ανά τον κόσμο. Μόνο τότε μπορούμε να συνεισφέρουμε σημαντικά στη διασφάλιση ενός βιώσιμου συστήματος σίτισης παγκοσμίως».

Ολοκλήρωση της εξαγοράς της Monsanto αρχές 2018

Σχετικά με την εξαγορά της Monsanto ανέφερε ότι έχει υπάρξει πρόοδος και με βάση τα τελευταία δεδομένα που υπάρχουν για το θέμα, η ολοκλήρωση της συμφωνίας υπολογίζεται ότι θα γίνει κοντά στις αρχές τους 2018 και όχι μέσα στο 2017.

Digital Farming (Γεωργία Ακριβείας)

Ένας νέος τομέας που γίνονται σημαντικές επενδύσεις από την εταιρεία, είναι αυτός της ψηφιακής τεχνολογίας. «Δεσμευόμαστε να επενδύσουμε τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ στο πρόγραμμα μας Digital Farming από το 2015 έως το 2020», ανέφερε ο κ. Condon. Αναφέρθηκε επίσης ότι οι λύσεις που προσφέρει η Digital Farming συμβάλλουν στην ικανοποίηση των αυξανόμενων απαιτήσεων της κοινωνίας όσον αφορά τη διαφάνεια και τη βιωσιμότητα. «Συνεπώς, συνεργαζόμαστε στενά με εξαιρετικά ικανούς εταίρους όπως η Bosch και η FaunaPhotonics, πανεπιστήμια, νεοφυείς επιχειρήσεις (start-up) και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, όπως η Quantified Planet. Με τη δωρεά και την ανταλλαγή δεδομένων, συμβάλλουμε στην έρευνα για τη βιοποικιλότητα προς όφελος τόσο της γεωργίας όσο και της κοινωνίας», πρόσθεσε.

15 νέα προϊόντα για τους αγρότες μέχρι το 2020

Κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του, ο κ. Condon πλαισιώθηκε από τον κ. Adrian Percy, επικεφαλής του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης παγκοσμίως για τον Τομέα Επιστήμης Γεωργίας, ο οποίος παρουσίασε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις επενδύσεις της Bayer στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης. «Στον Τομέα Επιστήμης Γεωργίας, επενδύουμε περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως στην έρευνα και την ανάπτυξη ώστε να φέρουμε νέα προϊόντα στην αγορά και να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που επηρεάζουν τους παραγωγούς σε όλο τον κόσμο», επεσήμανε ο κ. Percy. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι 15 νέα προϊόντα της εταιρείας θα εισαχθούν στην αγορά από το 2017 έως το 2020.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για τις καινοτόμες λύσεις μας, όπως τα μυκητοκτόνα Luna και Aviator Xpro καθώς και το εντομοκτόνο Sivanto, τα οποία αποτελούν όλα αποδείξεις της ικανότητάς μας να καινοτομούμε. Αξίζει, επίσης, να γίνει αναφορά στους σπόρους σόγιας LibertyLink και τις υβριδικές ποικιλίες κανόλα InVigor με την πατενταρισμένη τεχνολογία μας για την μείωση του θρυμματισμού των λοβών (καρπών)», δήλωσε ο κ. Percy. «Τα προϊόντα αυτά έχουν συμβάλει σημαντικά στα έσοδα μέσα σε λίγα μόνο χρόνια». Η Bayer διαθέτει στην προϊοντική της σειρά στο κομμάτι της Ανάπτυξης ποικιλία λύσεων φυτοπροστασίας φυσικής προέλευσης, όπως, το Poncho ™ / VOTiVO ™ 2.0.

Διαθέσιμες στο ευρύ κοινό οι πληροφορίες από τις μελέτες της Bayer

Από τα τέλη του 2017, οι περιλήψεις των μελετών της Bayer για μεγάλο αριθμό δραστικών ουσιών θα είναι διαθέσιμες σε όλους τους ενδιαφερόμενους μέσω μιας ειδικά σχεδιασμένης διαδικτυακής πύλης. Πρόσθετες πληροφορίες θα παρέχονται με τη μορφή εκπαιδευτικών βίντεο, infographics και περαιτέρω επεξεργασμένου επιστημονικού υλικού. Στην επόμενη φάση, οι χρήστες θα μπορούν επίσης να ζητήσουν πρόσβαση σε πλήρεις και αναλυτικές εκθέσεις μελετών σχετικά με την ασφάλεια. Αυτές οι πρωτοβουλίες γίνονται στα πλαίσια της δέσμευσης της εταιρείας για ασφάλεια και διαφάνεια. «Θέλουμε όλοι - από το ευρύ κοινό μέχρι την επιστημονική κοινότητα - να είναι σε θέση να βρουν τις πληροφορίες που θέλουν με ένα τρόπο γρήγορο και εύκολα κατανοητό», είπε ο κ. Percy.

Παραγωγός και καταναλωτής πρέπει να έρθουν πιο κοντά

Σύμφωνα με πρόσφατη παγκόσμια έρευνα που πραγματοποίησε η Bayer σε 10.000 ανθρώπους, σε 10 χώρες, περισσότεροι από 9 στους 10 ανθρώπους πιστεύουν ότι η εξασφάλιση ασφαλών, προσιτών και θρεπτικών τροφίμων για όλους μέσω της καινοτομίας αποτελεί επείγον ζήτημα. Ωστόσο, πολλοί καταναλωτές παραμένουν σκεπτικοί όσον αφορά στην εμπιστοσύνη τους στην επιστήμη και την έρευνα. «Η αποδοχή της κοινωνίας είναι καθοριστική», σημείωσε ο κ. Percy ζητώντας την εφαρμογή μίας προσέγγισης η οποία εμπλέκει όλους τους ενδιαφερόμενους, προσφέροντας καλύτερη συμμετοχή της κοινωνίας, ιδίως των νεότερων καταναλωτών, μέσω της ενεργού ακρόασης, του ανοιχτού διαλόγου και της καλύτερης εκπαίδευσης σχετικά με τα οφέλη της καινοτομίας.

«Για το λόγο αυτό στο φετινό Διάλογο για το Μέλλον της Γεωργίας συγκαλέσαμε μια ποικιλόμορφη ομάδα φέρνοντας σε επαφή εκπροσώπους από όλες τις σημαντικές ομάδες». Το πρόγραμμα AgVocacy της Bayer παρέχει, για παράδειγμα, ολοκληρωμένη κατάρτιση στους ανθρώπους του κλάδου βοηθώντας τους να μοιραστούν και να εξηγήσουν το έργο τους στους καταναλωτές, ενώ εκπαιδευτικά προγράμματα όπως το BayLabs και τα Youth Ag-Summit και το Making Science Make Sense βοηθούν στην γνωριμία της νέας γενιάς με την επιστήμη. Επιπλέον, το πρόγραμμα Bayer Bee Care, καθώς και η πρωτοβουλία Bayer Forward Farming, αποτελούν σημαντικές πλατφόρμες διαλόγου που συμβάλλουν στη μείωση του χάσματος μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή. «Χωρίς την έρευνα της βιομηχανίας, οι καινοτομίες στη γεωργία για την αντιμετώπιση των μελλοντικών αναγκών μας σε τρόφιμα θα μειωθούν σημαντικά. Ως επιστήμονες, η πρόκλησή μας είναι να εμπλακούμε αποτελεσματικά και να επικοινωνήσουμε σε αυτά τα θέματα», συνοψίζει ο κ. Percy. «Το μέλλον της διατροφής εξαρτάται από την δημιουργία ενός ισχυρότερου δεσμού μεταξύ της γεωργίας και της κοινωνίας».

  www.agrotypos.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τι σχεδιάζει η Bayer για το μέλλον της γεωργίας, έρχονται 15 νέα προϊόντα
Τι σχεδιάζει η Bayer για το μέλλον της γεωργίας, έρχονται 15 νέα προϊόντα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmK4FRwDIGMXVCdw1QSY-qCWeGm6X92DBdfLVZWNHHuGjHYoHiEtrLi1cGg1CLZKvgixomumjMv-8wT985-XP80Cbr_mrT-h86yFKXIf0rf9z0fSkX3rv1FgBWsVyFGmCPFlgb-Brf2_0/s640/bayer_future_farming6.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmK4FRwDIGMXVCdw1QSY-qCWeGm6X92DBdfLVZWNHHuGjHYoHiEtrLi1cGg1CLZKvgixomumjMv-8wT985-XP80Cbr_mrT-h86yFKXIf0rf9z0fSkX3rv1FgBWsVyFGmCPFlgb-Brf2_0/s72-c/bayer_future_farming6.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/10/bayer-15.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/10/bayer-15.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy