-->

Γ. Λιατσής: "Θα στείλουμε εξώδικο στην Περιφέρεια..."

Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής , στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, του τέθηκε ερώτημα από το newsgf.net...


Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, του τέθηκε ερώτημα από το newsgf.net, σχετικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Ηλειακής πρωτεύουσας. Ο δήμαρχος υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός για το τι παρέλαβε κι έριξε τις ευθύνες για τη μη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 

Ολόκληρη η απάντησή του ήταν η κάτωθι:

"Δεν έχω μιλήσει ποτέ για το τι παρέλαβα, επειδή κι εγώ, όπως έχω πει χιλιάδες φορές, βιώνω τα ίδια προβλήματα που βιώνει ο απλός πολίτης. Για τα ίδια πράγματα που μπορεί και διαμαρτύρεται ένας πολίτης, για τα ίδια μπορώ κι εγώ να διαμαρτυρηθώ.
Τι διαπιστώνω λοιπόν;
Διαπιστώνω ότι το 2000 άφησα μια κούκλα και βρήκα μια πανούκλα. Και το λέω τώρα γιατί παλεύουμε για ένα θέμα, βρίσκουμε άλλο ανοικτό. Μια χαοτική κατάσταση. Δεν κατηγορώ κανέναν, αυτά τα πράγματα δεν έχουν πρόσωπο. Δεν λέω ότι φταίει ο ένας και ο άλλος. Η διοίκηση του δήμου είναι μια πολύπλοκη διαδικασία. Για να διοικείς έναν δήμο πρέπει να έχεις κάποια προσόντα, πρέπει να έχεις δυνατότητα να μανατζάρεις αυτό το σύστημα και να πάρεις ανθρώπους που ενδεχομένως είναι οι σύμβουλοί σου, οι αντιδήμαρχοί σου κλπ, να τους οδηγήσεις σε μία λογική που να έχουν σχέση μ' ένα πρόγραμμα. Αν δεν έχεις πρόγραμμα, δεν έχεις όραμα, δεν έχεις τίποτα, κινείσαι με ταχύτητα του προηγούμενου, όπου αυτός έχει αφήσει τν πόλη. Σαν ένα αυτοκίνητο που το οδηγείς μέχρι να τελειώσουν τα καύσιμα.

Μετά από 3 χρόνια κι έχοντας μπροστά μου άλλα δύο, που είναι μεγάλος χρόνος, μπορώ πλέον χωρίς να κατηγορώ κανέναν να διορθώνω εκείνα που βρήκα χαλασμένα. Εγώ μαζί με τον Κώστα Νικολούτσο, είναι γραμμένα στις εφημερίδες που μπορεί ο καθένας να τα βρει και να τα διαβάσει, έδωσα μεγάλη μάχη με τον Σουφλιά, όταν ήταν αρμόδιος υπουργός, για να φέρω φανάρια στον Πύργο. Βλέπετε πως τα φανάρια στην Πατρών και την Μανωλοπούλου σβηστά. Το ερώτημα είναι ένα: Τα βλέπω εγώ ή τα βλέπει όλος ο κόσμος; Γιατί όλος ο κόσμος ανέχεται αυτή την διαδικασία; Εμείς βάφουμε και ξαναβάφουμε τις γραμμές, οι τροχονόμοι γράφουν και ξαναγράφουν και αδιαφορεί πλήρως κι έχει γίνει ένα πανηγύρι παρανομίας της στάθμευσης και δεν ξέρει κανείς από πού να περάσει και από πού να μην περάσει;

Είναι υπόθεση του δήμου το να φτιάξει τα φανάρια; Μήπως ο δήμος που το αξιολογεί σαν πρώτο θέμα είναι τσιγκούνης; Ακούστε να σας πω και ας με διαψεύσει ο κ. Κατσιφάρας. Ήρθα σε επαφή μαζί του, του είπα ότι ζητάω μια χάρη για λογαριασμό της ασφάλειας των συμπολιτών μου, δώσε εντολή να μας επισκευάσουν τα φανάρια.

Θα πω και το εξής: Όλα τα ρίχνουμε στους ρομά, αλλά δεν μπορεί κανείς να αποδείξει ότι ρομά ήταν αυτός που ανέβηκε στον φανοστάτη, είχε τις τεχνικές δυνατότητες να βγάλει την πλακέτα μέσα από το φανάρι και να το απενεργοποιήσει για να πάρει το καλώδιο που κάνει 1 λεπτό για να το πουλήσει. Δεν είμαι συνήγορος κανενός.

Για τα φανάρια λοιπόν συνεννοηθήκαμε με την περιφέρεια ότι θα τα φτιάξουν. Με παρέπεμψε ο κ. Κατσιφάρας στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, τον κ. Λύτρα. Συζήτησα μαζί του, θεώρησα ότι είναι απαράδεκτο στη πρωτεύουσα του νομού να μη λειτουργούν τα φανάρια κι εδώ υπάρχουν και ποινικές ευθύνες αν γίνει κάποιο ατύχημα. Ο κ. Λύτρας μας παρέπεμψε σε άλλον αρμόδιο.

Η διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών πολλές φορές έχει ασχοληθεί με το θέμα. Σκεφτόμαστε τώρα να στείλουμε ένα εξώδικο, όχι να μας φτιάξουν τα φανάρια αλλά να μας δώσουν την δυνατότητα να ξοδέψουμε από τον δήμο χρήματα για να τα φτιάξουμε.
Στην πρωτεύουσα του νομού για να κάνω μια παρέμβαση στην 28η Οκτωβρίου, στη λογική ότι πρέπει να υπάρχει μια έκφραση την ημέρα της παρέλασης, εθνική, δεν μπορώ, όπως παλιά, διότι τώρα την ευθύνη την έχει η περιφέρεια.
Περιμένουμε λοιπόν την περιφέρεια και αν δεν κάνει γρήγορα εμείς θα κινηθούμε με τον τρόπο που σας ανέφερα για να προασπίσουμε την ασφάλεια των πολιτών. Αφησα ελεγχόμενη στάθμευση στην Μανωλοπούλου και βρήκα μπάχαλο.

Τώρα, είμαστε σε επαφή με έναν καθηγητή Πανεπιστημίου να βάλουμε την έξυπνη διαδικασία της στάθμευσης με τους αισθητήρες που λένε ότι στη τάδε θέση είναι παράνομα σταθμευμένο ένα αυτοκίνητο, να εμφανίζεται σε μια οθόνη και να προβαίνει η Τροχαία στις απαραίτητες ενέργειες. Όχι για εισπρακτικούς λόγους αλλά για καλύτερη λειτουργία του δήμου.

Με τι όμως να πρωτοασχοληθούμε; Να σας παρουσιάσουμε τα θέματα την επόμενη εβδομάδα που θα κάνει πάταγο; Ψάχνουμε να βρούμε ένα σημείο ένα σημείο να ξεκινήσουμε και δεν μπορούμε. Με τις υπηρεσίες του δήμου που έχουν μείνει οι μισοί γιατί οι περισσότεροι έφυγαν όταν άλλαξε η διοίκηση του δήμου με τις μετατάξεις; Κάνουμε ότι μπορούμε με την ευθύνη που μας διακατέχει".

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Γ. Λιατσής: "Θα στείλουμε εξώδικο στην Περιφέρεια..."
Γ. Λιατσής: "Θα στείλουμε εξώδικο στην Περιφέρεια..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1J-AbV7kpMQ2PO69W6jzOORnkQx3YiR7gpihC49_34F3caJODVNVaILZa1zAO9eGggMgK7tza6LCm00tnePeXaVaBRZ0B7fz7OM8rqxOkofX_KjqM3wTwSVw_QB9bUh3ZFenPxm5JCbY/s640/P1100872.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1J-AbV7kpMQ2PO69W6jzOORnkQx3YiR7gpihC49_34F3caJODVNVaILZa1zAO9eGggMgK7tza6LCm00tnePeXaVaBRZ0B7fz7OM8rqxOkofX_KjqM3wTwSVw_QB9bUh3ZFenPxm5JCbY/s72-c/P1100872.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/10/blog-post_64.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/10/blog-post_64.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy