Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Σιγή ιχθύος από την δημοτική αρχή & και το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου

Όταν στις 19 Σεπτεμβρίου 2017 δημοσιεύσαμε την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο δεν...


Όταν στις 19 Σεπτεμβρίου 2017 δημοσιεύσαμε την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο δεν ενέκρινε έξοδα παράστασης της Αντιπροέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης, Άννας Γεωργιοπούλου, λόγω του ότι η δαπάνη κρίθηκε ΩΣ ΜΗ ΝΌΜΙΜΗ, οπότε το χρηματικό ένταλμα δεν δύναται να θεωρηθεί, [διαβάστε εδώ], περιμέναμε ότι η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης θα είχε την ευθιξία να δώσει μια απάντηση.

Βέβαια, από την άλλη, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου του Λ.Τ. και δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, δεν… απαντάει στο δικό μας site, ανωρωτούμενος γιατί ασχολούμαστε τόσο πολύ με τον Δήμο του.

Λογικό το βρίσκω, αφού έχει μάθει να … «προστατεύεται» από τα φιλικά του μέσα ενημέρωσης και κανείς να μη δημοσιοποιεί τα κακώς κείμενα της περιοχής του!

Αλλά αυτό που δεν έχει καταλάβει ο συγκεκριμένος δήμαρχος είναι ότι δίνοντας μια απάντηση, στην ουσία ενημερώνει τους πολίτες του δήμου του.

Ας είναι… Εκείνοι ας χαρακτηρίσουν τη στάση του…

Από κει και πέρα ας θυμηθούμε τι έλεγε το έγγραφο για τα έξοδα παράστασης της Αντιπροέδρου:

"Επιστρέφεται αθεώρητο το υπ αριθμ. 11 Χ.Ε. πληρωμής του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης οικ. έτους 1017, ποσού 216,50 ευρώ, που εκδόθηκε στο όνομα της φερόμενης ως δικαιούχου "ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ" και αφορά "Έξοδα παράστασης Αντιπροέδρου Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης μηνός Ιανουαρίου 2017" διότι, από τα συνημμένα δικαιολογητικά προκύπτει ότι με την αριθμ. 77/07-04-2017 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η καταβολή εξόδων παράστασης στην φερόμενη ως δικαιούχο με την ιδιότητα της Αντιπροέδρου του ως άνω Νομικού Προσώπου κατά παράβαση των οριζομένων στην παρ. 11 του άρθρου 25 και στην περ. [ζ] του άρθρου 7 του ν. 4354/15. 

Εν όψη των ανωτέρω, η εντελλόμενη δαπάνη κρίνεται μη νόμιμη και το χρηματικό ένταλμα δεν δύναται να θεωρηθεί" 

Όσο, όμως, και αν η διοίκηση του Λ.Τ. Κυλλήνης δεν απαντάει, τα ερωτήματα παραμένουν:

Η εν λόγω κυρία λαμβάνει επί 3ετία την αποζημίωση της πρόεδρου του νομικού προσώπου του Δήμου; 

Κι αν αυτό συνάδει με το γεγονός ότι η ΔΕΗ όπου εργάζεται είναι δημοσίου χαρακτήρα; 

Συνεπώς, μήπως, οφείλει να επιστρέψει τα χρήματα που μέχρι τώρα έλαβε -αν έλαβε και πόσα;- ως πρόεδρος του νομικού προσώπου; 

Επίσης… 

αληθεύει ότι το Νομικό Πρόσωπο του δήμου δεν έχει πλέον.. χρήματα, αφού δαπάνησε πολλές χιλιάδες ευρώ σε… πανηγύρια κι εκδηλώσεις; 

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου, Ανδρέας Κορομηλάς, σε απάντησή του είχε πει ότι δεν είχε επίσημη ενημέρωση για το θέμα και πως θα ζητήσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα η απάντηση του κ. Κορομηλά ήταν η εξής:

Κύριε Φάκο δεν υπάρχει καμία ΕΠΙΣΗΜΗ ενημέρωση μου (..ως μέλος του Δ.Σ του Δ.Λ.Τ. ΚΥΛΛΗΝΗΣ) γνωρίζω το θέμα ..μόνο από.. διασπορά ειδήσεων. Θα ζητούσα επίσημη ενημέρωση στο προσεχές Δ.Σ. Είχα ζητήσει κατά την ψήφιση των Οδοιπορικών της Αντ/δρου στο Δημοτικό Συμβούλιο, να ελεγχτεί η σχέση εργασίας της (ΔΕΔΔΗΕ~ΔΕΗ).. Εάν έχει Δημόσιο Χαρακτήρα.... 
Όπως διαβάζω από το κείμενο σας ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ απέρριψε το Χ.Ε (σίγουρα) βρίσκοντας θετική την παρατήρηση μου. Το Σχόλιο σας περί επιστροφής χρημάτων είναι Εύλογο. Θα περιμένω κ το αποτέλεσμα της ΕΝΣΤΑΣΗΣ που έχει δικαίωμα να αποστείλει στο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ κ να είστε σίγουρος πως θα "Πάρω θέση". 

Βέβαια, αναμένουμε αυτό το… περιβόητο δημοτικό συμβούλιο, αφού ο Πρόεδρος είχε δεσμευτεί από τις 6 Σεπτεμβρίου 2017 ότι θα γινόταν νέα συνεδρίαση με θέμα το Λιμάνι Κυλλήνης.
Λίγο περισσότερο από ένα μήνα αργότερα το συμβούλιο δεν έχει ακόμη γίνει και δείχνει αυτό πόσο πολύ ενδιαφέρον έχουν για το λιμάνι τους [και δεν αναφέρομαι στον πρόεδρο του Δ.Σ Δημήτρη Χάρδα].

Και είναι τόοοοσο πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον της παρούσης δημοτικής αρχής για το λιμάνι που το δείχνει και η δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου:

«Αυτό που με λυπεί είναι ότι το λιμάνι της Κυλλήνης δεν έχει προχωρήσει, μέχρι τώρα, στις αναγκαίες μελέτες για να μπορεί να ενταχθεί σε κάποια προγράμματα και να χρηματοδοτηθεί από κει κάποιο έργο. Δηλαδή, αυτό που έχει γίνει κάποια χρόνια με το λιμάνι του Κατακόλου. 

Eχουν από το παρελθόν ετοιμαστεί και συνεχίζουν να προετοιμάζονται οι μελέτες προκειμένου το λιμάνι αυτό να έχει μια καλύτερη εικόνα, να έχει υποδομές υποδοχής των επισκεπτών, να αποπνέει ένα άρωμα πολιτισμού σε μία χώρα και σε ένα τόπο που για πρώτη φορά έρχεται ο επισκέπτης σε επαφή με τον κυρίως κορμό της Ελλάδας. Aυτό γίνεται στο λιμάνι του Κατακόλου».

Κατά τ’ άλλα είμαστε μια ωραία… «οικογενειακή» ατμόσφαιρα!

Τα συμπεράσματα δικά σας…!!!

COMMENTS

.
Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΣΗ/ΟΜΟΡΦΙΑ Αθλητισμός Ανακοίνωση Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ Βιβλία μου Γιατί λέγεται... ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ Δελτίο Τύπου ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διεθνής Αμνηστία Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εγραψαν Εκδήλωση ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική Προορισμοί Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Σιγή ιχθύος από την δημοτική αρχή & και το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Σιγή ιχθύος από την δημοτική αρχή & και το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου
https://1.bp.blogspot.com/-AN5DsizZZy0/Wduk40ji2AI/AAAAAAACBDQ/a5s7YeNIUAUpQy1fUE9cS9UDiMlQDXnZgCLcBGAs/s640/jkj.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-AN5DsizZZy0/Wduk40ji2AI/AAAAAAACBDQ/a5s7YeNIUAUpQy1fUE9cS9UDiMlQDXnZgCLcBGAs/s72-c/jkj.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/10/blog-post_806.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/10/blog-post_806.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy