Δήμαρχος Ηλιδας: Εδωσε διευκρινήσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου

*Στη δική μας θητεία κανένα έργο δεν θα μείνει ατελές για 10-15 χρόνια... Διευκρινήσεις σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ήλι...


*Στη δική μας θητεία κανένα έργο δεν θα μείνει ατελές για 10-15 χρόνια...

Διευκρινήσεις σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ήλιδας, έδωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. 
"Το τεχνικό πρόγραμμα, όπως θα ακούσατε προχθές στο δημοτικό συμβούλιο, στις ερωτήσεις που έκανε η αντιπολίτευση, δεν είναι μόνο τα νέα έργα τα οποία προφανώς και προγραμματίζονται από τα χρήματα που έχει ο δήμος και είναι τα μόνα σίγουρα, όπως είναι η ΣΑΤΑ, η κρατική επιχορήγηση, είναι η χρηματοδότηση που είχαμε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και ίδια έσοδα, αλλά είναι και τα συνεχιζόμενα και τα μεταφερόμενα.

Τα μεταφερόμενα είναι αυτά τα οποία εκτελούνται, δεν τελείωσαν και μεταφέρονται στην επόμενη χρονιά και τα συνεχιζόμενα είναι αυτά στα οποία έχουμε εξασφαλισμένη την πίστωση αλλά για κάποιο λόγο δεν έχει υπογραφεί σύμβαση ή δεν έχει γίνει ακόμα δημοπρασία.
Και τέτοια έργα είναι πάρα πολλά. Θα δείτε στον προϋπολογισμό ότι αγγίζουν περίπου τα 20-25 εκατομμύρια. Σε αυτά τα έργα, και απάντησα το ίδιο στην αντιπολίτευση, ο δήμος έχει βάλει πάρα πολλά χρήματα και από ίδια έσοδα για να τελειώσουν τα μεγάλα έργα τα οποία όλα είχαν προβλήματα με τον προϋπολογισμό.

Θα ξεκινήσω με το μεγάλο έργο της αποχέτευσης των δημοτικών διαμερισμάτων που εκεί για να μπορέσουμε να τελειώσουμε και να γίνει λειτουργικό προσπαθήσαμε, με την ειδική γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, την κα Φωτονιάτα, κι εξασφαλίσαμε μια πίστωση 2.500 εκατομμύρια κι εντός των ημερών υπογράφουμε προγραμματική σύμβαση, όπως επίσης για το αντιπλημμυρικό στο Γεράκι, 1.300 από την Περιφέρεια, την αποπεράτωση της εισόδου της πόλης 300.000 από την Περιφέρεια και από ίδια έσοδα, την αποπεράτωση του περιπτέρου και την ανάπλασης στη περιοχή του φράγματος, 500.000 από την Περιφέρεια.

Θα μπορούσα να απαριθμήσω και τόσα άλλα που έχουμε βάλει από ίδια έσοδα. Αν αυτά τα χρήματα ο δήμος δεν τα έβαζε για να τα αποπερατώσει θα ήταν όχι στα συνεχιζόμενα αλλά στα νέα έργα, τα προτεινόμενα. Αγώνα μεγάλο κάναμε και γι αυτά ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε χρήματα, που όμως δεν τα πιστώνουν σε εμάς.

Μας είπε προχθές η αντιπολίτευση ότι αυτά τα έργα τα βρήκαμε. Ναι, αλλά τα συνεχίζουμε και δεν τα αφήνουμε κουφάρια. Προσπαθούμε να τα αποπερατώσουμε. Κανένα έργα στη δική μας θητεία δεν θα μείνει για 10-15 χρόνια να μην είναι διεκπεραιωμένο όπως παραλάβαμε πολλά τέτοια έργα, όπως το 4ο δημοτικό, το νοσοκομείο για το οποίο παλεύουμε να τελειώσουμε εμπρόθεσμα μέσα στο χρονοδιάγραμμα".

Σε ερώτημά μας για το νοσοκομείο Αμαλιάδας και σε ποιο στάδιο βρίσκεται το θέμα της νέας πτέρυγας, ο Δήμαρχος Ήλιδας απάντησε πως, "είχε έρθει η Επιτροπή Παρακολούθησης η οποία επιβλέπει κάθε έργο το οποίο δεν είναι του δήμου, γιατί  ο δήμος δεν φτιάχνει νοσοκομεία ή ΤΕΙ ή το ΧΥΤΥ κ.λ.π. Με προγραμματική σύμβαση ο κύριος του έργου του το αναθέτει να το υλοποιήσει".

Ο κος Χριστοδουλόπουλος διευκρίνισε ότι, "τα έργα που κύριος του έργου είναι άλλος, είτε υπουργείο, είτε η Περιφέρεια κ.λ.π., ο δήμος μας, επειδή έχει Τεχνική Υπηρεσία, αναλαμβάνει με προγραμματική σύμβαση να τα φτιάξει. Σε αυτή την προγραμματική σύμβαση μπαίνει και μια επιτροπή παρακολούθησης και από τις δύο πλευρές, είτε από τρεις, όπως για το νοσοκομείο, ώστε να παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου.

Για το νοσοκομείο υπήρχε προγραμματική σύμβαση  όπου πρόεδρος αυτής της επιτροπής ήταν θεσμοθετημένα ο εκάστοτε δήμαρχος. Αυτή η επιτροπή όμως δεν είχε συνεδριάσει ποτέ. Ήταν το μέσο που θα πίεζε για να τελειώσει το έργο, να βρει χρήματα και οτιδήποτε άλλο.
Αυτή την επιτροπή την συγκάλεσα, για πρώτη φορά πέρυσι όταν είδα πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος πίεσης προς τον εργολάβο και συγκλήθηκε πάλι φέτος. Είναι η επιτροπή που συνεδρίασε πριν δύο εβδομάδες εδώ και καταλήξαμε σε συμπεράσματα τα οποία κοινοποιήθηκαν στον υπουργό κι έκανε επιτόπου αυτοψία στο έργο και εστάλη στην υπηρεσία να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της επιτροπής. Είναι, λοιπόν, ένας τρόπος πίεσης".

Στο ερώτημα σε ποια κατάσταση είναι σήμερα το θέμα της νέας πτέρυγας, ο Δήμαρχος είπε ότι το ισόγειο έχει πάρει τον δρόμο του.
"Βγήκε ο εργολάβος έξω, από κει και πέρα ο άνθρωπος, η εταιρεία, η κοινοπραξία, όποιος ήταν εκεί, έχει κάθε δικαίωμα να προσφύγει στα δικαστήρια και να διεκδικήσει ότι θέλει, πλην όμως με νομικές διεκδικήσεις, Τώρα που έχει φύγει από το έργο, γίνεται μια αποτίμηση των υπολειπόμενων εργασιών ώστε να βγει ένας προϋπολογισμός που θα σταλεί στο υπουργείο κι εκείνο, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των δυο εκπροσώπων του υπουργού που συμμετείχαν στην επιτροπή, θα πάρει το ισόγειο.

Αν δεν συμμορφωθεί ο εργολάβος στην προθεσμία που του έχουν δώσει, σύμφωνα με την ειδική πρόσκληση που του έστειλε η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών να αποπερατώσει το έργο σε συγκεκριμένη προθεσμία, θα ξεκινήσει πάλι η διαδικασία της έκπτωσης, όπως είχε συμβεί και με το ισόγειο. Εύχομαι να μη φτάσουμε πάλι σε ένα τέτοιο σημείο και να τελειώσει στην προθεσμία που του έθεσε η επιτροπή, αλλά εάν φτάσουμε εκεί τότε θα αναλάβει την αποπεράτωσή τους το υπουργείο".

COMMENTS

.
Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ Βιολέτης ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εκδήλωση ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Δήμαρχος Ηλιδας: Εδωσε διευκρινήσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου
Δήμαρχος Ηλιδας: Εδωσε διευκρινήσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου
https://2.bp.blogspot.com/-p-6mqLhyY1Q/WhlICuBhNcI/AAAAAAACKTk/2mwW80WY-0wtIR8UXxo4qIbFOeuI5RtwQCLcBGAs/s640/%25CE%25A7%25CE%25A1%25CE%2599%25CE%25A3%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%2594%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A3.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-p-6mqLhyY1Q/WhlICuBhNcI/AAAAAAACKTk/2mwW80WY-0wtIR8UXxo4qIbFOeuI5RtwQCLcBGAs/s72-c/%25CE%25A7%25CE%25A1%25CE%2599%25CE%25A3%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%2594%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259F%25CE%25A3.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/11/blog-post_428.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/11/blog-post_428.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy