-->

Δύο νέοι γιατροί στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας-Ισως το Νοέμβριο ο Πολάκης στη πόλη

Γ. Λέντζας: "Εάν πίστευα ότι δεν έχει προσδόκιμο το νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν θα ήμουν σε αυτή την θέση"! Τρεις νέοι για...


Γ. Λέντζας: "Εάν πίστευα ότι δεν έχει προσδόκιμο το νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν θα ήμουν σε αυτή την θέση"!

Τρεις νέοι γιατροί ήρθαν στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, εκ των οποίων η μία θα στελεχώσει το περιφερειακό ιατρείο Λαμπείας και οι άλλες δύο την χειρουργική και παθολογική κλινική Αμαλιάδας.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο site, www.newsgf.net, ο Διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Γιάννης Λέντζας, ο οποίος ανέφερε πως, "παρουσιάστηκαν ήδη δύο γιατροί υπηρεσίας υπαίθρου που ανήκουν στο Κ.Υ. Σιμόπουλου και περιμένουμε ακόμη μία γιατρό εκ των οποίων οι δύο θα παραμείνουν στη νοσηλευτική μονάδα Αμαλιάδας για την κάλυψη των αναγκών της χειρουργικής και της παθολογικής κλινικής. Η τρίτη γιατρός θα πάει στο Κ.Υ. Σιμόπουλου για να καλύψει το περιφερειακό ιατρείο Λαμπείας που είναι άγονο, δυσπρόσιτο και βρίσκεται περίπου 30-35 χλμ μακριά από το Σιμόπουλο. Είναι επιτακτική ανάγκη να πάει εκεί".

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει, για ακόμη μια φορά, τον κ. Λέντζα ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα δήλωνε πως το νοσοκομείο Αμαλιάδας ούτε θα κλείσει ούτε θα υποβαθμιστεί.
"Στη συνάντηση που είχαμε κάνει με τον αναπληρωτή υπουργό κο Πολάκη και κράτησε πολλή ώρα, μιλήσαμε για ο νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Αναγνώρισε ο υπουργός τα προβλήματα που υπάρχουν και η βούληση του υπουργείου είναι να μην έχουμε περαιτέρω συρρίκμνωσ αλλά αναβάθμιση και να προχωρήσουν και κάποια έργα. Ένα από αυτά τα έργα είναι το τελείωμα της νέας πτέρυγας, ένα έργο που σέρνεται 14 χρόνια.

Ήρθαν οι τεχνικές υπηρεσίες σε πού γρήγορο χρόνο, έγινε μια καταγραφή του τι χρειάζεται α γίνει, έγιναν και κάποιες συναντήσεις με τον δήμο και την τεχνική του υπηρεσία, δόθηκαν κάποιες οδηγίες για την απεμπλοκή του έργου από την σημερινή του κατάσταση έτσι 'ωστε μετά να μπει μέσα το υπουργείο Υγείας και με δικά του κονδύλια, από το αποθεματικό του και από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων χρειάζονται ακόμη περίπου στις 700.000 ευρώ για να δημοπρατηθεί και ολοκληρωθεί η πτέρυγα σαν ένα ενιαίο έργο. Όπως γνωρίζεται, κ. Φάκο, το έργο είναι δύο φάσεων: Είναι το ισόγειο και το υπόγειο και ο όροφος. Από κει και πέρα έχουμε στείλει και τα αιτήματά μας στο υπουργείο ως νοσηλευτική μονάδα Αμαλιάδας, δηλαδή για την πρόσληψη τεσσάρων μόνιμων ιατρών που αφορούν την αναισθιολογία, την καρδιολογία, την χειρουργική και την ορθοπεδικά.

Έχουμε στείλει τους καταλόγους με τις μετακινήσεις και τις μετατάξεις του προσωπικού που έχουν γίνει σε άλλα νοσοκομεία και περιμένουμε από το υπουργείο, εφόσον κρίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμένουν στις θέσεις εκείνες που καλύπτουν και μεταφέρθηκαν λόγω αναγκών, να επιστρέψουν ώστε να μπορέσει να στελεχωθεί ακόμη καλύτερα και η νοσηλευτική και η διοικητική υπηρεσία και η ιατρική του νοσοκομείου της Αμαλιάδας. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ είχα τονίσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει το νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Αυτό ήδη φαίνεται. Ίσως να έχουμε κι επίσκεψη του υπουργού κ. Πολάκη μέσα στο Νοέμβριο όπου σε αυτή την κατεύθυνση θα ειπωθούν όλα όσα λέμε και θα σας πω και το τελευταίο: Εάν πίστευα ότι δεν έχει προσδόκιμο το νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν θα ήμουν σε αυτή την θέση".

Σε ερώτησή μας εάν η κατάσταση της υγείας στην Ηλεία είναι σε χειρότερη κατάσταση από άλλους νομούς, ο διοικητής του νοσοκομείου απάντησε πως η υγεία στην Ηλεία έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης.
"Σε σχέση με τους άλλους νομούς, το πρόβλημα είναι πως υπάρχει μια κατάτμηση των ιατρικών και νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε πολλούς υγειονομικούς σχηματισμούς. Για παράδειγμα, εμφανίζεται στο νομό να έχουμε τρία νοσοκομεία, άσχετα εάν υπάρχει ένα Νομαρχιακό που δεν είναι νομαρχιακό αλλά νοσοκομείο της πόλης του Πύργου συν αυτό της Αμαλιάδας και συν το υποτιθέμενο νοσοκομείο Κρεστένων που όμως έχει μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας. Αυτή η κατάτμηση των δυνάμεων σε περιόδους κρίσεις δημιουργούν κάποια θέματα.

Είμαι υπέρ της άποψης ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα νοσηλευτικό ίδρυμα σε κ΄θε νομό το οποίο, όμως, να εξυπηρετεί απόλυτα τις ανάγκες, να μην υπάρχουν διακομιδές σε όμορους νομούς και όμορα νοσοκομεία, να είναι πλήρως ανεπτυγμένο, να έχει την υποδομή του τριτοβάθμιου νοσοκομείου, γιατί στην παρούσα φάση που βρίσκονται τα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας καλώς υπάρχουν και τα δύο διότι το ένα συμπληρώνει το άλλο. Ο Πύργος από μόνος του δεν μπορεί να αντέξει και να κρατήσει τη νοσηλευτική κίνηση των ασθενών.

Γι' αυτό χρειάζεται η λειτουργία του νοσοκομείου της Αμαλιάδας. Υπάρχουν φορές που είναι τέτοια η πληθώρα των περιστατικών που ανοίγει και η εφημερία της Αμαλιάδας για να δεχτούμε τα περιστατικά. Πρέπει, επομένως, αυτές τις δύο νοσηλευτικές μονάδες να τις δυναμώσουμε, να τις αναβαθμίσουμε για να μπορέσουμε να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας".

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δύο νέοι γιατροί στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας-Ισως το Νοέμβριο ο Πολάκης στη πόλη
Δύο νέοι γιατροί στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας-Ισως το Νοέμβριο ο Πολάκης στη πόλη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2H_kdAUF9bWXo-tBovt7v9y3VzLhK6qbUroZXdIQYzawMCEz-GfWzXzlgNcp6C0TH38p3dn5x3Y339THZGKaKZaJYa1i6kta5o9CDh6f4JV6hYfXQWDsrold3-2L6L2dShxNi2dPpxeo/s640/P1110123.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2H_kdAUF9bWXo-tBovt7v9y3VzLhK6qbUroZXdIQYzawMCEz-GfWzXzlgNcp6C0TH38p3dn5x3Y339THZGKaKZaJYa1i6kta5o9CDh6f4JV6hYfXQWDsrold3-2L6L2dShxNi2dPpxeo/s72-c/P1110123.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/11/blog-post_521.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/11/blog-post_521.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy