-->

Αυτές είναι οι ολοκληρωμένες κοινωνικές δομές από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας [φωτογραφίες]

«Είναι μια πολιτική κατάκτηση για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Δώσαμε έναν επιτυχημένο αγώνα και σήμερα μπορούμε, μετά και την ουσιασ...


«Είναι μια πολιτική κατάκτηση για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Δώσαμε έναν επιτυχημένο αγώνα και σήμερα μπορούμε, μετά και την ουσιαστική διαβούλευση με τους Δήμους, να διαχειριστούμε ποσό άνω των 81 εκατ. ευρώ, προκειμένου να συνδράμουμε τους πολίτες που έχουν ανάγκη με τις 39 συνολικά δομές που έχουμε εντάξει. Διαθέτουμε σχέδιο για να συνδράμουμε τις κοινωνικές ομάδες που έχουν άμεση ανάγκη».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας εισηγούμενος στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, το θέμα των δράσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα 2014-2020. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχοντας προχωρήσει έγκαιρα σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, διεκδίκησε και εξασφάλισε σημαντικούς πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την υλοποίηση δράσεων που απευθύνονται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και όχι μόνο. Μεταξύ άλλων αφορούν υποστήριξη της κινητικότητας των εργαζομένων, την προώθηση της κοινωνικής ένταξης, την καταπολέμηση της φτώχειας, όπως επίσης κάθε διάκρισης, τις επενδυτικές προτεραιότητες, την έξυπνη εξειδίκευση κ.α Μεταξύ των δομών που έχουν λειτουργήσει είναι και τα 19 Κέντρα Κοινότητας.

Ένα από αυτά, το Κέντρο Κοινότητας Αιγίου, επισκέφθηκε προ ημερών ο Περιφερειάρχης απ’ όπου ενημερώθηκε ότι κατά το πρώτο δίμηνο λειτουργίας του έχουν εγγραφεί 400 ωφελούμενοι. Αντίστοιχες επισκέψεις προγραμματίζονται το αμέσως επόμενο διάστημα και σε άλλα Κέντρα Κοινότητας, όπως στην Αμαλιάδα και την Πάτρα. Ειδικότερα, στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται : - 19 Κέντρα Κοινότητας σε όλους τους Δήμους της ΠΔΕ με π/υ 5.090.043,20€- 2 Δομές για Αστέγους στο Δ. Πατρέων με π/υ 1.095.120€ (Λειτουργία Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων (ΑΚΗΑ) και Υπνωτηρίου) 1 Δομή για Αστέγους στο Δ. Αγρινίου με π/υ 631.800€ (Λειτουργία Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων (ΑΚΗΑ) και Υπνωτηρίου) Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – λειτουργία κέντρων συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε περιφερειακό επίπεδο (Συμβουλευτικό Κέντρο Πάτρας) με π/υ 288.900€.

Η Πράξη έχει ως στόχο τη συνέχιση της λειτουργίας και την αναβάθμιση των Συμβουλευτικών Κέντρων (ΣΚ) περιφερειακής εμβέλειας για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας κατά των γυναικών και συγκεκριμένα, για την υποστήριξη των γυναικών που υποφέρουν ή απειλούνται από αυτήν.

Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας - Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Πύργου με π/υ 177.717€. Στο πλαίσιο της παρούσας Πράξης προβλέπεται η συνέχιση της λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου (ΣΚ) Πύργου η οποία περιλαμβάνει και τη συνέχιση ή/και την ανάπτυξη δράσεων υποστήριξης και αρωγής, με την οπτική του φύλου Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας-Λειτουργία ξενώνων φιλοξενίας Δήμου Πατρέων με π/υ 642.472,92€.

Η Πράξη έχει ως στόχο τη συνέχιση της λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας κατά των γυναικών και συγκεκριμένα, για την υποστήριξη των γυναικών που υποφέρουν ή απειλούνται από αυτήν. Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας-Λειτουργία ξενώνα φιλοξενίας Δήμου Αγρινίου με π/υ 600.120€. Στο πλαίσιο της παρούσας Πράξης προβλέπεται η συνέχιση της λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενίας (ΞΦ) Δήμου Αγρινίου η οποία περιλαμβάνει και τη συνέχιση ή/και την ανάπτυξη δράσεων υποστήριξης και αρωγής, με την οπτική του φύλου.

7 Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο στους Δήμους Πατρέων, Αγρινίου, Ναυπακτίας, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Ι. Π. Μεσολογγίου, Ήλιδας, Θέρμου με π/υ 2.128.679,12€. Η πράξη Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών αφορά στη λειτουργία των παρακάτω δομών: Τα Κοινωνικά Παντοπωλεία είναι δομές διανομής τροφίμων, ειδών παντοπωλείου, ειδών ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένων προϊόντων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων, παιχνιδιών, cd, κλπ, σε σταθερή και τακτική βάση σε ωφελούμενα άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Η Δομή Παροχής Συσσιτίων παρέχει γεύματα, σε σταθερή και τακτική βάση, σε ωφελούμενα άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Οι δομές Σίτισης και Βασικών Αγαθών επιδιώκεται να λειτουργήσουν σε συνέργεια με το ΤΕΒΑ με ελάχιστο αριθμό ωφελουμένων τα 100 νοικοκυριά ανά δομή. Το Κοινωνικό Φαρμακείο αφορά στην παροχή σε σταθερή και τακτική βάση δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων σε ωφελούμενα άτομα που τα έχουν ανάγκη. 5 Κέντρα Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΗΦ) στην ΠΔΕ με π/υ 2.181.600€. (2 στην Πάτρα με φορείς υλοποίησης την Μέριμνα και τον σύλλογο Μαχητές, 2 στο Αγρίνιο με φορείς υλοποίησης το Εργαστήρι Παναγία Ελεούσα και τον σύλλογο ΑμεΑ Ηλιαχτίδα, και 1 στην Ναύπακτο με φορέα υλοποίησης τον σύλλογο ΑμεΑ Αλκυνόη) Η πράξη αφορά στη λειτουργία Κέντρων Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρίες 2 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στους Δήμους Αγρινίου και Ήλιδας με π/υ 717.669,42€. Τα ΚΗΦΗ παρέχουν υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια, κλπ).

Ανακαίνιση – Αναβάθμιση Αμφιθεάτρων στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Επίσης, μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν το Περιφερειακό Συμβούλιο ήταν και η «Ανακαίνιση – Αναβάθμιση Αμφιθεάτρων Σχολής Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικής Σχολής» του Πανεπιστημίου Πατρών, έργο προϋπολογισμού 1.942.300,00€, που πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 001), έτους 2017. Το έργο αφορά στα αμφιθέατρα της Σχολής Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικής Σχολής ─ Αντικατάσταση επιστρώσεων των δαπέδων και επισκευή των επενδύσεων τοίχων και ψευδοροφών, αποξήλωση υφιστάμενων καθισμάτων – εδράνων, χρωματισμοί των εξωτερικών τοίχων, δημιουργία WC και πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες στα αμφιθέατρα του α’ ορόφου, κλπ.. ─ Εργασίες ανακαίνισης των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, του ηλεκτροφωτισμού, του κλιματισμού, κατασκευή αναλκυστήρων για δημιουργία προόσβασης για ΑΜΕΑ, εγκατάστασης Wifi hotspots, κλπ.. Αντικατάσταση εδράνων - καθισμάτων στα αμφιθέατρα της Σχολής Θετικών Επιστημών» το οποίο περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση νέων καθισμάτων και εδράνων αντικαθιστώντας τα υφιστάμενα κατόπιν της αποξήλωσής τους.





www.thebest.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αυτές είναι οι ολοκληρωμένες κοινωνικές δομές από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας [φωτογραφίες]
Αυτές είναι οι ολοκληρωμένες κοινωνικές δομές από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας [φωτογραφίες]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqLAkw-yypcQ4OhPyKSrTc7jrK_0CadD9xoA_Et5qm4Ldti83SHc0PVJKcOYWGDeYudO363hL6uz4seUGHm2ZIbIN74Gdq77RqxcC-jZhtFOQSOp3rsloqjCjDl9LkqwlsRoElzGhtzbM/s640/exgzlpisjh5a0486ba16fc6.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqLAkw-yypcQ4OhPyKSrTc7jrK_0CadD9xoA_Et5qm4Ldti83SHc0PVJKcOYWGDeYudO363hL6uz4seUGHm2ZIbIN74Gdq77RqxcC-jZhtFOQSOp3rsloqjCjDl9LkqwlsRoElzGhtzbM/s72-c/exgzlpisjh5a0486ba16fc6.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/11/blog-post_525.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/11/blog-post_525.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy