-->

Δήμαρχος Ηλιδας: "Μεγάλη μέρα η χθεσινή για το λιμανάκι Παλουκίου..."

Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν σήμερα ο Δήμαρχος Ήλιδας, κος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αφού χθες στη Βουλή πέρασε τροπολογία με την οποία...



Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν σήμερα ο Δήμαρχος Ήλιδας, κος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αφού χθες στη Βουλή πέρασε τροπολογία με την οποία πλέον Φορέας Διαχείρισης στο λιμανάκι Παλουκίου, γίνεται ο Δήμος Ήλιδας. 

"Χθες, μεγάλη μέρα για το λιμανάκι Παλουκίου. Ψηφίστηκε στη Βουλή ένα νομοσχέδιο όπου υπάρχει μια τροπολογία στην οποία φορέας διαχείρισης του Αλιευτικού Καταφυγίου γίνεται ο δήμος Ήλιδας. Πιστεύω ότι κατ' αυτό τον τρόπο θα σταματήσει η ταλαιπωρία των ψαράδων που ελλιμενίζουν τα σκάφη τους και δίνει παράλληλα την δυνατότητα στον δήμο να διεκδικήσει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης χρήματα για να μπορέσουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους ψαράδες και γνωρίζετε, αναφέρομαι σχετικά στη Μπούκα, αναφέρομαι στον Δίαυλο, που κάθε χρόνο τον ανοίγουμε παράνομα επειδή δεν υπήρχε φορέας διαχείρισης από την ημέρα που φτιάχτηκε. Γι' αυτό ταλαιπωρούνταν και ο προηγούμενος δήμαρχος με δικαστήριο που δεν έχει τελειώσει ακόμα, ο προηγούμενος αντιδήμαρχος, κος Μπούρας και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών με τους υπαλλήλους της επειδή πνίγηκε ένας άνθρωπος και ψάχνει η κόρη του να βρει ποιος είναι ο φορέας διαχείρισης για να απαιτήσει οικονομική αποζημίωση.

Δεκαπέντε χρόνια κανένας νόμιμα δεν μπορούσε να κάνει κάποια εργασία. Έχει διαλυθεί το σύμπαν εκεί, τα φώτα, το νερό, ο περιβάλλοντας χώρος και το σοβαρότερο απ' όλα, όπως σας είπα, είναι ο Δίαυλος ο οποίος είναι κλειστός".

-Νιώθω Δήμαρχε πως είσαστε σήμερα ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την εξέλιξη, διότι γνωρίζω ότι πρόκειται για ένα θέμα που το παλεύατε από την αρχή της θητείας σας. 

"Πολύ καλά το λέτε. Όμως, θα σας ενημερώσω ότι το θέμα το πάλευα από την εποχή που ήμουν αντιδήμαρχος. Από το 2007. Ήμουν ο πρώτος που ονόμασα αυτά τα λιμανάκια "ορφανά" και μαζί με μας, με την βοήθεια του Γ. Γραμματέα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, του κου Καλαματιανού, ο οποίος από την πρώτη στιγμή κατάλαβε το πρόβλημα, από την πρώτη στιγμή που επικοινώνησα μαζί του κι έχω συναντηθεί περισσότερες από 10 φορές για το θέμα και κάλεσε τους διευθυντές του υπουργείου κι έτσι είχαμε αυτή την τόσο θετική εξέλιξη χθες. Τον ευχαριστώ δημόσια όπως τον ευχαριστούν και όλοι όσοι κάνουν χρήση του λιμανιού Παλουκίου.

-Έχετε κάνει κάποιον σχεδιασμό σχετικά με τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν; 

"Πριν ακόμη το πάρουμε, το καλοκαίρι είχα φέρει μελετητές που ασχολούνται με λιμενικά έργα και οι οποίοι θα έρθουν πάλι σύντομα, να μας πουν τι πρέπει να γίνει, διότι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπάρχουν χρήματα για τέτοια έργα. Έτσι πολύ σύντομα θα φέρω το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για να προχωρήσουμε την διαδικασία της προκήρυξης μελέτης ώστε να την καταθέσουμε και να διεκδικήσουμε χρήματα, για να λυθεί επιτέλους ένα χρόνιο πρόβλημα και να έχουμε ανάπτυξη στην περιοχή".

Διαβάστε το δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα για το θέμα ο Δήμος Ηλιδας: 

Ένα πρόβλημα ετών, αυτό του φορέα που θα διαχειρίζεται το αλιευτικό καταφύγιο του Παλουκίου λύθηκε το βράδυ της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου 2017, έπειτα από νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που ψηφίστηκε στην Βουλή.
Σύμφωνα με την απόφαση η διαχείριση για το λιμανάκι του Παλουκίου περνάει στην δικαιοδοσία του Δήμου Ήλιδας.

Η επίλυση του φορέα διαχείρισης του αλιευτικού καταφυγίου αποτελούσε πρώτιστο αίτημα του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλο προς το αρμόδιο Υπουργείο και για τον λόγο αυτό είχε τους τελευταίους μήνες αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου –που κατάγεται από τον Νομό Ηλείας– κ. Διονύση Καλαματιανό. 

Μάλιστα, σε μία εκ των συσκέψεων στην Αθήνα στις αρχές του περασμένου Ιουνίου είχε ήδη συμφωνηθεί η λύση μέσω νομοθετικής ρύθμισης, ώστε φορέας του Δήμου να αναλάβει την ευθύνη της διαχείρισης του λιμανιού, σύσκεψη στην οποία εκτός των προαναφερομένων συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος. Τόσο ο Υπουργός όσο και ο Γενικός Γραμματέας αμέσως μετά είχαν δεσμευτεί ότι θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που είχαν ανακύψει.  

Ο Δήμαρχος Ήλιδας αμέσως μετά την γνωστοποίηση της νομοθετικής ρύθμισης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος, αφού εδώ και χρόνια το θέμα της διαχείρισης του λιμανιού ήταν κολλημένο στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι επαγγελματίες αλιείς που το χρησιμοποιούν.

Παράλληλα, ο κύριος Χριστοδουλόπουλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κύριο Καλαματιανό, αφού από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε χρέη Γενικού Γραμματέα στο  αρμόδιο Υπουργείο έβαλε σε πρώτη προτεραιότητα την οριστική λύση της διαχείρισης του αλιευτικού καταφυγίου, γεγονός που συνέβαλε τα μέγιστα στην ευτυχή κατάληξη.  


Πλέον, μετά την οριστική επίλυση ανοίγει ο δρόμος προκειμένου ο Δήμος να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα έργα στο σημείο (άνοιγμα διαύλου, αντικατάσταση φωτιστικών κ.α.) και να αλλάξει η εικόνα του γραφικού λιμανιού του Παλουκίου.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμαρχος Ηλιδας: "Μεγάλη μέρα η χθεσινή για το λιμανάκι Παλουκίου..."
Δήμαρχος Ηλιδας: "Μεγάλη μέρα η χθεσινή για το λιμανάκι Παλουκίου..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUEDcpg-NEETpLyyUSH8qbqG_7P0f8v35sjq1EKElCmKohCH7pyhyphenhyphen1p3gT7BMBcmXlQoJg-yEYk9U1T9FruvvlI5Hv7kHJkhhSv9xpNP00P9x73hswzuSWUxY5KDZYjPcu0FgWSq8SCJI/s640/P1110229.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUEDcpg-NEETpLyyUSH8qbqG_7P0f8v35sjq1EKElCmKohCH7pyhyphenhyphen1p3gT7BMBcmXlQoJg-yEYk9U1T9FruvvlI5Hv7kHJkhhSv9xpNP00P9x73hswzuSWUxY5KDZYjPcu0FgWSq8SCJI/s72-c/P1110229.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/11/blog-post_679.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/11/blog-post_679.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy