-->

Γυναίκα δήμαρχος στο Μοντρεάλ. Τρείς Ελληνες με την αντιπολίτευση στο Δήμο!

Η Βαλερί Πλάντ η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στο τιμόνι του Δήμου του Μοντρεάλ, έγραψε ιστορία με τη νίκη της ενάντια στον κραταιό αντίπ...


Η Βαλερί Πλάντ η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στο τιμόνι του Δήμου του Μοντρεάλ, έγραψε ιστορία με τη νίκη της ενάντια στον κραταιό αντίπαλό και προκάτοχο της Ντενί Κοντέρ, ένα έμπειρο πολιτικό και φίλο της Ελληνικής παροικίας του Μοντρεάλ. Η Βαλερί Πλάντ κέρδισε τις εκλογές του Μητροπολιτικού Δήμου του Μοντρεάλ από καθαρή αντίδραση των ψηφοφόρων στο πρόσωπο του Ντενί Κοντέρ, που διοίκησε από το 2013-2017.

Ο Ντενί Κοντέρ έγινε πρόσωπο αντιπαθές στη μάζα για πολλούς λόγους:

1.Διότι πέρασε στην κοινή γνώμη η πεποίθηση πως σπατάλησε το δημόσιο χρήμα στους εορτασμούς των 375 χρόνων του δήμου, κάνοντας λαθεμένες κινήσεις (40 εκατομμύρια δολάρια για το φωτισμό της γέφυρας Jacques Cartier, ράλλυ ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσα στο κέντρο κλπ).

2.Διότι θεωρήθηκε «αλαζών» καθώς ήταν τρομερά συγκεντρωτικός και απότομος με τους δημοσιογράφους

3.Διότι πέρασε στη μάζα η άποψη ότι χρησιμοποιούσε τα χρήματα των φορολογουμένων χωρίς να ρωτάει το δημοτικό του συμβούλιο, επιβάλλοντας στους συμβούλους του αυταρχικά τις αποφάσεις του.

4. Διότι επί τέσσερα χρόνια γίνονται έργα υποδομής στο κέντρο της πόλης του Μοντρεάλ δυσκολεύοντας τη συγκοινωνία και προκαλώντας αγανάκτηση στους οδηγούς.

5. Διότι δεν επέτρεψε να κυκλοφορούν στους δρόμους τα σκυλιά πιτμπουλ χωρίς λουρί, γενικώς ήταν αυστηρός με τους κανόνες περί σκυλιών. Στην πραγματικότητα λίγα από τα παραπάνω είναι σωστά. Βεβαίως, το εξοδολόγιο για τον εορτασμό των 375 χρόνων του Μοντρεάλ ήταν μεγάλο και ίσως υπήρξαν άστοχες επενδύσεις στο όραμα της μεγιστοποίησης της τουριστικής ταυτότητας της πόλης.

Όμως το 90% των επενδύσεων τοποθετήθηκε στους δρόμους που είχαν χαλασμένα οδοστρώματα και σε άλλα έργα υποδομής. 'Ολα τα συμβόλαια έγιναν με απόλυτη διαφάνεια, διαγωνισμούς κλπ και κανείς δε μπορεί να κατηγορήσει το δήμαρχο για ατασθαλίες. Ο δήμαρχος κατόρθωσε να αποτινάξει ο στίγμα της «διαφθοράς» από το Δήμο, ακόμη και οι εχθροί του το παραδέχτηκαν.

Ο Denis Coderre κατέκτησε νομοθετικά το στάτους της Μητρόπολης για το Μοντρεάλ με το νόμο 121, που ψηφίσθηκε ομόφωνα από το Κοινοβούλιο του Κεμπέκ , γεγονός που δίνει αυξημένες εξουσίες στο Δήμο. Ετσι, ο Δήμος του Μοντρεάλ αποκτάει αρμοδιότητες που μέχρι πρότινος είχαν επαρχιακά υπουργεία κυρίως ως προς την στέγαση χαμηλών εισοδημάτων, την καταπολέμηση της έλλειψης στέγης και την ενσωμάτωση των μεταναστών στη ζωή του Μοντρεάλ.

Ο γαλλοκαναδός , Κεμπεκιώτης Denis Coderre είχε δώσει ιδιαίτερο βάρος στις εθνικές κοινότητες και είχε υποσχεθεί να χτίσει το Μουσείο των Εθνών στο Παλιό Λιμάνι. Ταυτόχρονα , με την ανάδειξη της πόλης σε τουριστικό προορισμό κατόρθωσε να πέσει η ανεργία στο Μοντρεάλ 6,1%. Ενώ είχε υποσχεθεί να ασκήσει την «Διπλωματία του Αστεως" (Urban Diplomacy) ΄Η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Βαλερί Πλάντ, με τη δροσερή γυναικεία παρουσία της έχει υποσχεθεί πολλά και δαπανηρά έργα καθώς και αυξήσεις στα συνδικάτα. Εκτός από την έλλειψη πείρας, δεν έχει αποκτήσει ακόμη επαφές με τις εθνικές κοινότητες αν και το υποσχέθηκε. Ισως η δημιουργία του Μουσείου των Εθνικών Κοινοτήτων να είναι ένα δείγμα εκτίμησης και σεβασμού προς τον πολυπολιτισμό της πόλης.

Τρείς 'Ελληνες στο Δήμο του Μοντρεάλ

Μεγάλη και σημαντική είναι η νίκη των Ελλήνων καθώς τρείς στους τρείς υποψήφιοι εκλέχθηκαν . Η παλαιότερη ελληνικής καταγωγής δημοτική σύμβουλος, η Μαίρη Ντέρος, που έθεσε υποψηφιότητα για 6η φορά στο Δήμο του Μοντρεάλ, κέρδισε με 50% την ελληνοκρατούμενη περιοχή του Παρκ Εξ, παρότι το κόμμα της πήρε την κατιούσα με την αρνητική δημοσιότητα του δημάρχου Ντενί Κοντέρ. Ο Jim Bis, δήμαρχος της περιοχής Pierrefonds , επίσης επανεξελέγη με 46% .

Ποδηλάτης και αθλητής δεν διστάζει να κατεβαίνει από το West Island στο δημαρχείο με το ποδήλατό του τις μέρες του καλοκαιριού.Είναι ένας δήμαρχος με οικολογικό προσανατολισμό. Η νέα και φρέσκια δημοτική σύμβουλος Εφη Γιάννου-Καρμίρη στην περιοχή Bordeaux-Carterville εκλέχθηκε πανηγυρικά με 60% στην περιφέρειά της έχοντας μεγάλο πολιτικό μέλλον στα κοινά του Μοντρεάλ.

  www.huffingtonpost.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Γυναίκα δήμαρχος στο Μοντρεάλ. Τρείς Ελληνες με την αντιπολίτευση στο Δήμο!
Γυναίκα δήμαρχος στο Μοντρεάλ. Τρείς Ελληνες με την αντιπολίτευση στο Δήμο!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhz8LpdAnVwX9MqqM5rvXnCalSFXkqQvGAV8dSsicEIICrLy5GXBLsnaPD-rVZSHeVHOaMzunUV78IPY5AUEEEUEZK88qTjV751LUivol3tPlNsz_EGt0Rgdoiw0PRtsZXxtD3O-OPfG7M/s640/%25CE%25BE.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhz8LpdAnVwX9MqqM5rvXnCalSFXkqQvGAV8dSsicEIICrLy5GXBLsnaPD-rVZSHeVHOaMzunUV78IPY5AUEEEUEZK88qTjV751LUivol3tPlNsz_EGt0Rgdoiw0PRtsZXxtD3O-OPfG7M/s72-c/%25CE%25BE.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/11/blog-post_802.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/11/blog-post_802.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy