Θέρμανση σπιτιού: 15 συμβουλές για να κρατάτε ζεστό το σπίτι σας το χειμώνα

Θέρμανση σπιτιού: Το ξέρατε ότι ο ανεμιστήρας οροφής πρέπει να γυρνά δεξιόστροφα το χειμώνα; Μάθετε γιατί καθώς και πολλά άλλα απλά κόλπ...


Θέρμανση σπιτιού: Το ξέρατε ότι ο ανεμιστήρας οροφής πρέπει να γυρνά δεξιόστροφα το χειμώνα; Μάθετε γιατί καθώς και πολλά άλλα απλά κόλπα για να κρατάτε το σπίτι σας ζεστό ενώ έξω κάνει παγωνιά.


Θερμανση σπιτιου: Κλειστε τα δωματια που δεν χρησιμοποιειτε

Θέρμανση σπιτιού: Εάν υπάρχουν κάποια δωμάτια στο σπίτι σας τα οποία δεν χρησιμοποιείτε και τόσο συχνά, κλείστε τα. Οι κλειστές πόρτες εμποδίζουν τον κρύο αέρα από το να κυκλοφορεί στο υπόλοιπο σπίτι και κρατάνε τη θερμότητα από τα καλοριφέρ και το τζάκι στα δωμάτια που χρησιμοποιείτε.


Θερμανση σπιτιου: DIY με αλουμινοχαρτο

Θέρμανση σπιτιού: Για να μην χάνετε θερμότητα από τα καλοριφέρ που βρίσκονται σε εξωτερικούς τοίχους βάλτε αλουμινόχαρτο πίσω από τα σώματα αυτά. Σύμφωνα με την Sophie Neuberg, υπεύθυνη για τις εκστρατείες της φιλανθρωπικής οργάνωσης “Friends of the Earth,” το αλουμινόχαρτο εμποδίζει τη ζέστη να περάσει από τον τοίχο και την ανακλά πίσω στο δωμάτιο. Το αλουμινόχαρτο που έχετε στη κουζίνα σας αρκεί αλλά μπορείτε να προμηθευτείτε και το ειδικό μονωτικό αλουμινίου που βλέπετε στη φωτογραφία.


Θερμανση σπιτιου: Επενδυστε σε ενα ειδικο μπαλονι καμιναδας

Θέρμανση σπιτιού: Ένα σημαντικό μέρος της θερμότητας χάνεται από την καμινάδα. Μπορείτε να εμποδίσετε τον κρύο αέρα να μπαίνει στο σπίτι σας από την καμινάδα είτε κλείνοντας το ειδικό τάμπερ είτε αγοράζοντας ένα ειδικό μπαλόνι για καμινάδες, σύμφωνα με την διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων Claire Potter. Το μπαλόνι το οποίο τοποθετείται μέσα στην καμινάδα εμποδίζει τον κρύο αέρα να μπαίνει στο σπίτι. Το μπαλόνι αυτό θα πρέπει να το βγάζετε όταν ανάβετε το τζάκι.

 

Θερμανση σπιτιου: Καλοσωριστε το ηλιακο φως

Θέρμανση σπιτιού: Εκμεταλλευτείτε το φως και τη θερμότητα του ήλιου. Τις χειμωνιάτικες εκείνες μέρες που ο ήλιος λάμπει και δεν φυσάει, ανοίξτε τις κουρτίνες και αφήστε το φως να σας ζεστάνει.


Θερμανση σπιτιου: Τοποθετηστε κι αλλα χαλια

Θέρμανση σπιτιού: Εκτός από το ότι ομορφαίνουν το σπίτι σας, τα χαλιά εμποδίζουν τον κρύο αέρα να ανεβαίνει από το πάτωμα στο δωμάτιο. Ειδικότερα εάν το δάπεδο δεν είναι μονωμένο, μπορεί να έχετε μέχρι και 10% απώλεια της θερμότητας σύμφωνα με το Αμερικναικό Εθνικό Ίδρυμα Ενέργειας. Τα χαλιά και οι μοκέτες είναι άριστα μονωτικά υλικά και θα σας ζεσταίνουν και τα πόδια.


Θερμανση σπιτιου: Oσο πιο χοντρες τοσο πιο καλες

Θέρμανση σπιτιού: Για να μειώσετε τις απώλειες της θερμότητας από τα παράθυρα βάλτε κουρτίνες με θερμαντική επένδυση ή κουρτίνες μπάνιου από PVC οι οποίες είναι και οικονομικότερες, σύμφωνα με τον Carl Brennand, assistant manager της ιστοσελιδας Moneymagpie. Επίσης, οι κουρτίνες μπροστά από την πόρτα σας βοηθούν να κρατάτε το σπίτι σας ζεστό.


Θερμανση σπιτιου: Τι να κανετε με τους παγωμενους σωληνες

Θέρμανση σπιτιού: Πριν έρθει ο χειμώνας, φροντίστε να μονώσετε σωστά όλους τους εξωτερικούς σωλήνες του σπιτιού σας. Σε περίπτωση που κάποιος σπάσει από τον πάγο, μπορείτε να βάλετε ένα σφικτήρα στο σημείο που χάνει.


Θερμανση σπιτιου: Καλυψτε τους τοιχους

Θέρμανση σπιτιού: Η απώλεια θερμότητας από τον τοίχο μπορεί να μειωθεί καλύπτοντας τους με καθρέπτες και πίνακες. Ακόμη κι ένα χοντρό πόστερ θα κάνει διαφορά, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι κατά έναν ή δυο βαθμούς.


Θερμανση σπιτιου: Παλια καλα κολπα

Θέρμανση σπιτιού: Οι θερμοφόρες με νερό, οι ηλεκτρικές θερμοφόρες, οι ηλεκτρικές κουβέρτες και τα υποστρώματα θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε πιο άνετα. Στην έσχατη περίπτωση μπορείτε να ζεστάνετε τα σεντόνια σας με το πιστολάκι και να χωθείτε γρήγορα στο κρεβάτι.


Θερμανση σπιτιου: Ελευθερωστε τους αεραγωγους και τα καλοριφερ

Θέρμανση σπιτιού: Εάν έχετε μπλοκάρει με έπιπλα τους αεραγωγούς ή τα καλοριφέρ ήρθε η ώρα να να τα μετακινήσετε γιατί έτσι εμποδίζετε την κίνηση της θερμότητας στα δωμάτια.


Θερμανση σπιτιου: Αλλαξτε τη φορα της κινησης των ανεμιστηρων οροφης

Θέρμανση σπιτιού: Η φορά με την οποία κινούνται οι ανεμιστήρες πρέπει να αλλάζει ανάλογα με την εποχή εάν θέλουμε να τους χρησιμοποιούμε και το χειμώνα. Εάν τους βάλετε να κινούνται με τη φορά του ρολογιού σε χαμηλή ταχύτητα όταν πέφτει η θερμοκρασία, θα σας στέλνουν το θερμό αέρα προς τα κάτω.


Θερμανση σπιτιου: Μονωστε το πορτακι της γατας και τις κλειδαροτρυπες

Θέρμανση σπιτιού: Τα πορτάκια για τις γάτες και τους σκύλους καθώς και οι κλειδαρότρυπες προκαλούν πολύ μεγαλύτερη απώλεια θερμότητας από όση φαντάζεστε. Μπορείτε να γεμίσετε τα κενά και τις τρύπες με μαλλί ή κομμάτια ύφασμα. "Είναι τρομερό πόσο πολύ μπορεί να επηρεάσει τη θερμοκρασία ενός δωματίου ένα μικρό ρεύμα κρύου αέρα, αμέσως καταλαβαίνεις τη διαφορά", λέει η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων Claire Potter.


Θερμανση σπιτιου: Κλειστε τον εξαερισμο

Θέρμανση σπιτιού: Ο εξαερισμός που ενδεχομένως έχετε στην κουζίνα ή στο μπάνιο σας τραβά τον ζεστό αέρα που ανεβαίνει στο ταβάνι και τον βγάζει έξω από το σπίτι. Να χρησιμοποιείτε τον εξαερισμό με φειδώ και να τον κλείνετε όταν δεν μαγειρεύετε ή δεν κάνετε μπάνιο.


Θερμανση σπιτιου: Μονωστε ολο το σπιτι

Θέρμανση σπιτιού: Δεν είναι απλό ούτε εύκολο αλλά μπορείτε να το κάνετε μόνος σας εάν το αποφασίσετε. Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ενέργειας τα προϊόντα τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι ο πετροβάμβακας, ο υαλοβάμβακας κι άλλα εύχρηστα υλικά όπως το ανακυκλωμένο χαρτί. Θα πρέπει όμως να έχετε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης προηγουμένως και να αφήνετε περιθώρια ανάμεσα στα διάφορα μονωτικά στρώματα για να αποφύγετε τη συμπύκνωση.


Θερμανση σπιτιου: Πρωτα απο ολα ομως εσεις

Θέρμανση σπιτιού: Το να μονώσετε το σπίτι σας είναι καλή ιδέα αλλά πριν το κάνετε αυτό θα πρέπει να γεμίσετε την ντουλάπα σας με τα απαραίτητα χειμωνιάτικα ρούχα. Όταν είστε ντυμένοι ζεστά δεν κρυώνετε τόσο και μπορείτε να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα από τη θέρμανση.

 Photos

COMMENTS

.
Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ Βιολέτης ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εκδήλωση ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Θέρμανση σπιτιού: 15 συμβουλές για να κρατάτε ζεστό το σπίτι σας το χειμώνα
Θέρμανση σπιτιού: 15 συμβουλές για να κρατάτε ζεστό το σπίτι σας το χειμώνα
https://3.bp.blogspot.com/-KF_kHLVMlxU/WjVeV4DOoEI/AAAAAAACOhA/Fw7KPGnzGyokNEzkDuaovAVhaWBDzz28QCLcBGAs/s640/AAg5cOk.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-KF_kHLVMlxU/WjVeV4DOoEI/AAAAAAACOhA/Fw7KPGnzGyokNEzkDuaovAVhaWBDzz28QCLcBGAs/s72-c/AAg5cOk.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/12/15_16.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/12/15_16.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy