-->

18 συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ σε συνεργασία με το Business Insider και την Laura Vanderkam, μια ειδικό σε θέματα διαχείρισης χρόνου, δη...


Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ σε συνεργασία με το Business Insider και την Laura Vanderkam, μια ειδικό σε θέματα διαχείρισης χρόνου, δημοσίευσαν ένα άρθρο σχετικά με τις πρωινές συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων. Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάποιες από τις συνήθειές τους που μπορούμε να υιοθετήσουμε κι εμείς και να βρεθούμε στο προσκήνιο.


Να σηκωνεστε νωρις Από ότι φαίνεται όταν κάποιος σηκώνεται νωρίς είναι υγιής, πλούσιος και σοφός! Όπως αποδείχθηκε από έρευνα της Vanderkam, τα 18 από τα 20 στελέχη, συμπεριλαμβανομένου και της CEO της Pepsi CEO Indra Nooyi και του Twitter Jack Dorsey — ανέφεραν ότι ξυπνάνε πριν τις 6 π.μ. τις εργάσιμες.


Αντικαταστηστε τον καφε και το τσαι με νερο

Πολλά σκληρά εργαζόμενα στελέχη έχουν αντικαταστήσει το πρωινό τους τσάι ή τον καφέ με σκέτο νεράκι. Ξεκινώντας τη μέρα μας με νερό βοηθάμε το σώμα μας να ενυδατωθεί ενώ μας κάνει να είμαστε σε εγρήγορση. Η Arianna Huffington από την Huffington Post και ο επικεφαλής της Birchbox Man, Brad Lande είναι από τους φαν της συνήθειας αυτής.


Ασκηθειτε πριν το πρωινο

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι φροντίζουν να ξεμπερδεύουν με την άσκησή τους νωρίς το πρωί. Η άσκηση μειώνει τα επίπεδα του στρες και καταπολεμά τις συνέπειες μιας πλούσιας σε λιπαρά διατροφής. Με την τακτική άσκηση επίσης βελτιώνεται η ποιότητα του ύπνου. Γνωστοί επιχειρηματίες και επενδυτές, όπως η CEO της Xerox, Ursula Burns, φροντίζουν να ασκηθούν σωστά πριν ξεκινήσουν τη μέρα τους.


Τα projects με προτεραιοτητα γινονται καλυτερα το πρωι

Οι πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας είναι η καλύτερη ώρα για να ασχοληθείτε με τα θέματα εκείνα που θεωρείτε πιο σημαντικά, αναφέρουν οι πλούσιοι και διάσημοι. Καθώς τις ώρες εκείνες είναι απίθανο να σας διακόψει κάποιος μπορείτε να εργασθείτε απερίσπαστοι.


Βρειτε χρονο για τα χομπι σας

Πέρα από τη δουλειά είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνετε και λίγο χρόνο στα χόμπι σας. Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι φροντίζουν να περνούν λίγη ώρα το πρωί κάνοντας πράγματα που τους αρέσουν, όταν είναι ακόμη φρέσκοι και γεμάτοι ενέργεια.


Αφιερωστε χρονο στην οικογενεια σας

Δεν είναι απαραίτητο να τρώτε όλοι μαζί το βράδι για να περνάτε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας. Σύμφωνα με μια έρευνα, αρκετά στελέχη περνούν λίγο χρόνο μαζί με την οικογένειά τους ετοιμάζοντας όλοι μαζί πρωινό, διαβάζοντας παραμύθια στα μικρότερα παιδιά ή απλώς συζητώντας γύρω από το τραπέζι.


Να περνατε ποιοτικο χρονο με τον/την συντροφο σας

Στο τέλος της ημέρας μπορεί να μην έχετε πλέον ενέργεια να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τον/την σύντροφό σας. Ποια είναι η λύση; Περάστε λίγες τρυφερές στιγμές μαζί το πρωί. Το να συζητάτε ή να κάνετε ότι σας ευχαριστεί μαζί μπορεί να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα.


Στρωστε το κρεβατι σας

Το να στρώνετε το κρεβάτι σας μπορεί να σας χαρίσει μια πιο χαρούμενη και παραγωγική ζωή. Ο Charles Duhigg, συγγραφέας του βιβλίου “The Power of Habit,” λέει ότι πέρα από το γεγονός ότι έτσι τηρείτε μια σειρά από καλές συνήθειες, η πρακτική αυτή βοηθά συνήθως τους ανθρώπους να αισθανθούν “μια αίσθηση ευεξίας και να αναπτύξουν την ικανότητα να τηρούν όσα έχουν προγραμματίσει".


Συναντηθειτε με ανθρωπους για πρωινο

Εάν κανονίζετε συναντήσεις για πρωινό μπορεί να προλάβετε να είστε σπίτι πιο νωρίς. Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι είστε πιο παραγωγικοί από ότι το απόγευμα και οι συναντήσεις δεν διακόπτονται τόσο συχνά όσο τα γεύματα εργασίας.


Καντε διαλογισμο

Οι άνθρωποι που έχουν υψηλά κίνητρα έχουν την τάση να έχουν και υψηλές προσδοκίες, τόσο από τον εαυτό τους όσο κι από τους άλλους και τους είναι δύσκολο κάποιες φορές να αποστασιοποιηθούν από τις υποχρεώσεις που έχουν συνέχεια στο μυαλό τους. Σαν αποτέλεσμα, αρκετοί πετυχημένοι άνθρωποι φροντίζουν είτε να διαλογίζονται είτε να προσεύχονται κάποια στιγμή μέσα στη μέρα. Μια οικονομική σύμβουλος ανέφερε στην Vanderkam ότι το γεγονός ότι πλέον κάνει 20 λεπτά διαλογισμό την ημέρα την βοήθησε να βελτιώσει τη ζωή της.


Αναλογιστειτε τα καλα που εχετε στη ζωη σας

Φροντίζοντας κάποια στιγμή μέσα στη μέρα να γράφετε όλα τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες, βάζει τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις και κάνει τον άνθρωπο πιο συνειδητό. Ο Tim Ferriss, συγγραφέας του “The 4-Hour Workweek,” συμφωνεί ότι το να σημειώνει τους λόγους για τους οποίους είναι ευγνώμων και το τι περιμένει στο μέλλον τον έχει κάνει πιο χαρούμενο και ικανοποιημένο.


Προγραμματιστε και φτιαξτε στρατηγικη

Ο προγραμματισμός της ημέρας, της εβδομάδας και του μήνα βοηθά τα στελέχη να δώσουν προτεραιότητα με αποτελεσματικό τρόπο. Επιπλέον, ενδυναμώνει τις δεξιότητες διαχείρισης χρόνου που ήδη έχουν. Ένα τραπεζικό στέλεχος που έγινε δασκάλα ανέφερε σε συνέντευξη που έδωσε στην Vanderkam ότι το γεγονός ότι προγραμματίζει την ημέρα της πριν το πρωινό κάνει το πρόγραμμά της πιο διαχειρίσιμο.


Ελεγξτε τα email το πρωι

Παρόλο που πολλοί ειδικοί διαχείρισης χρόνου προτείνουν να ελέγχετε τα email αργότερα μέσα στη μέρα, πολλά στελέχη είναι το πρώτο πράγμα που κάνουν το πρωί. Μια γρήγορη ματιά για να πάρετε μια ιδέα για τυχόν επείγοντα θέματα θα σας βοηθήσει να τα επιλύσετε όσο είστε ακόμη φρέσκιοι και γεμάτοι ενέργεια. Η Gretchen Rubin, συγγραφέας του “The Happiness Project,” ξυπνά πριν από την οικογένειά της το πρωί για να ελέγξει τα εισερχόμενα καθώς και τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που όπως λέει τη βοηθά να αντιμετωπίζει τα δυσκολότερα θέματα με επιτυχία.


Ενημερωθειτε για τις ειδησεις το πρωι

Είτε πρόκειται για την εφημερίδα, είτε για το facebook, καλό θα ήταν να έχετε μια ιδέα του τι συνέβη στον κόσμο όσο το δυνατόν νωρίτερα. Ο CEO της GE Jeff Immelt φροντίζει να ξεκινά την ημέρα του με το CNBC και τις εφημερίδες, ενώ ο CEO της Virgin America David Cush ακούει αθλητικές ειδήσεις και διαβάζει τις εφημερίδες το πρωί.


Καντε τις δυσκολες δουλειες πρωτα

Όταν ετοιμάζετε τη λίστα με όσα έχετε να κάνετε, φροντίστε να βάλετε πάνω πάνω όσα σας αγχώνουν, γλυτώνοντας πολύ στρες. Η υπόλοιπη μέρα θα σας φανεί πολύ πιο εύκολη με αυτό τον τρόπο.


Συνεχιστε την επιτυχια

Αυτό είναι ιδιαίτερα βοηθητικό όταν έχετε να κάνετε κάποια δύσκολη ή δυσάρεστη δουλειά. Σε ένα ημερολόγιο σημειώστε με ένα μεγάλο “X” κάθε μέρα που ασχολείστε με αυτό. Σύντομα θα έχετε μπροστά σας μια σειρά από “X” που θα σημειώνουν την πρόοδό σας και θα σας παρακινούν να συνεχίσετε μέχρι να το ολοκληρώσετε.


Παρτε μαζι σας κολατσιο

Το καλό κολατσιό θα βοηθήσει τον μεταβολισμό σας και θα σας γεμίσει ενέργεια και παραγωγικότητα. Προγραμματίστε από πριν τα σνακ που θα πάρετε μαζί σας και που θα σας βοηθήσουν να έχετε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.


Εργαστειτε ανεξαρτητα απο τις συνθηκες

Η επίμονη εργασιακή συνήθεια αποτελεί το σίγουρο δρόμο για αυξανόμενη παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα. Μία από τις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των επαγγελματιών και των ερασιτεχνών είναι ότι οι πρώτοι φροντίζουν να εργάζονται έναν ελάχιστο χρόνο κάθε μέρα ανεξάρτητα από το αν έχουν όρεξη ή όχι. Όταν πιέζετε τον εαυτό σας να εργασθεί πάνω σε κάτι το οποίο απεχθάνεστε για 15 λεπτά μόνο θα αποκτήσετε το κίνητρο που χρειάζεστε για να συνεχίσετε. 

Photos

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 18 συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων
18 συνήθειες των επιτυχημένων ανθρώπων
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTVns2BokjjnRPTMS2wRMZBi1ReGCDEHZXKK9jl51nRMHt06YkL58yQKdhfiJQ1tIJMQrwoSAFdQouI2_Fjy0OFu3uOt5I2vIwj4OJwCaGHHPoHqoJoSZ2yT25t-yiVuc20LdimsLdEcs/s640/BBn7Qk4.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTVns2BokjjnRPTMS2wRMZBi1ReGCDEHZXKK9jl51nRMHt06YkL58yQKdhfiJQ1tIJMQrwoSAFdQouI2_Fjy0OFu3uOt5I2vIwj4OJwCaGHHPoHqoJoSZ2yT25t-yiVuc20LdimsLdEcs/s72-c/BBn7Qk4.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/12/18_14.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/12/18_14.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy