-->

20 πράγματα που δεν θέλουν να ξέρεις οι τράπεζες

Είτε αποταμιεύεις είτε απλώς πληρώνεις λογαριασμούς μέσω τραπέζης, οι τράπεζες έχουν πολλά μυστικά κόλπα για να κερδίσουν όσο περισσότερ...


Είτε αποταμιεύεις είτε απλώς πληρώνεις λογαριασμούς μέσω τραπέζης, οι τράπεζες έχουν πολλά μυστικά κόλπα για να κερδίσουν όσο περισσότερα χρήματα μπορούν από εσένα. Δες 20 από αυτά που πρέπει να προσέχεις. 


Δεν προκειται να παρεις το ποσοστο που διαφημιζουν

Οι πιστωτές δεν είναι υποχρεωμένοι πάντα να προσφέρουν το ποσοστό που διαφημίζουν σε όλους τους δανειολήπτες που πέρασαν με επιτυχία τον έλεγχο της τράπεζας. Θα το δώσουν σε ένα ποσοστό αυτών και στους υπόλοιπους θα προσφέρουν κάτι λιγότερο συμφέρον για αυτούς. 


Ο τραπεζικος σου λογαρισμος δεν αξιζει τα λεφτα που πληρωνεις γι' αυτον

Υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί που προσφέρουν πολλά επιπλέον όπως δωρεάν ασφάλεια ταξιδιού παραδείγματος χάρη με αντάλλαγμα φυσικά κάποια μεγαλύτερη χρέωση. Σε περίπτωση που δεν κάνετε χρήση ΟΛΩΝ αυτών που σας προσφέρουν επιπλέον, δεν αξίζει να πληρώνετε δεκάρα παραπάνω. 


Πληρωνοντας με καρτα εκεινοι παλι κερδιζουν

Όταν πληρώνετε με τη χρεωστική ή την πιστωτική σας, ο έμπορος χρεώνεται κάποιο συγκεκριμένο ποσό για τη συναλλαγή. Το μεγαλύτερο μέρος της χρέωσης αυτής επιστρέφει στην τράπεζα. Εσύ ξοδεύεις τα χρήματά σου κι η τράπεζα κερδίζει. 


Το να μην εχεις δανειστει στο παρελθον δεν ειναι παντα καλο

Όταν η τράπεζα σε ελέγχει για να αποφασίσει εάν θα σου δανείσει, κοιτά το ιστορικό σου. Εάν δεν έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο δάνειο ή άλλη πίστωση στο παρελθόν δεν ξέρει πόσο "καλός" δανειολήπτης είσαι. Για το λόγο αυτό το να μην έχεις δανειστεί ποτέ μπορεί να είναι χειρότερο από το να μην είσαι και ο ιδανικός δανειολήπτης. 


Μπορει να πραγματοποιησουν εκ νεου την εντολη σας

Υπάρχουν κάποιες τράπεζες οι οποίες θα πραγματοποιήσουν κάποια εντολή σας την ίδια μέρα, από το μεγαλύτερο ποσό στο μικρότερο. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε δικαίωμα υπερανάληψης και συμπέσει η εντολή, τότε θα πληρώσετε περισσότερα χρήματα σε χρεώσεις. 


Πραγματοποιουν τις καταθεσεις τελευταιες

Ας πούμε ότι βάλατε χρήματα στον λογαριασμό σας την ίδια μέρα που έχετε δώσει πάγιες εντολές πληρωμών και έχετε δικαίωμα υπερανάληψης. Οι τράπεζες θα πραγματοποιήσουν πρώτα τις πληρωμές σας, κάνοντας χρήση της υπερανάληψης, πριν "περάσουν" την κατάθεση επωφελούμενες των σχετικών χρεώσεων. 
Μπορει και να καθυστερησουν την επιταγη σας

Η κατάθεση της επιταγής μπορεί να πάρει και μέρες καθώς οι τράπεζες καθυστερούν για πολλούς λόγους με τη δικαιολογία ότι ελέγχουν την επιταγή. Η καθυστέρηση αυτή μπορεί να έχει πάλι σαν αποτέλεσμα να πληρώσετε χρεώσεις υπερανάληψης. 


Δεν την χρειαζεστε την ασφαλεια αυτη

Όταν παίρνετε κάποια μορφή δανείου, η τράπεζα σας πουλά συνήθως κάποιου είδους ασφάλεια που θα καλύπτει τις πληρωμές σας σε περίπτωση που σας συμβεί κάτι. Ωστόσο, εάν διαβάσετε τα ψιλά γράμματα μπορεί να ανακαλύψετε ότι δεν καλύπτει ΟΛΟ το ποσό που θα οφείλετε σε αυτή την περίπτωση. Ίσως θα έπρεπε να σκεφτείτε να κάνετε κάποιου άλλου είδους ασφάλεια.


Εξοφλωντας πρωιμα το χρεος σας θα σας στοιχισει περισσοτερα

Έχετε την εντύπωση ότι εξοφλώντας το δάνειο ή την υποθήκη σας νωρίτερα θα βγείτε κερδισμένοι. Πολλοί πιστωτές ωστόσο θα σας "τιμωρήσουν" για αυτό με επιπλέον χρέωση. 

Καταργωντας μια αχρησιμοποιητη πιστωτικη καρτα μπορει να ζημιωνεστε

Οι τράπεζες ελέγχουν τη χρήση των καρτών σας πριν σας χορηγήσουν δάνειο. Θέλουν να δουν πόση πίστωση χρησιμοποιείτε από αυτή που σας δίνουν. Εάν το ποσοστό είναι μεγάλο τότε θεωρούν ότι είστε σε απόγνωση. Καταργώντας μια κάρτα μειώνετε τις πιθανότητες για νέο δάνειο. 


Η δοση μπορει να ανεβει ακομη κι οταν πεφτουν τα επιτοκια

Υπάρχουν κάποια δάνεια τα οποία δεν συνδέονται με τα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας. Έτσι ο πιστωτής μπορεί να αυξήσει το επιτόκιο εάν είναι κυμαινόμενο ακόμη κι εάν αυτά δεν έχουν αυξηθεί. 


Διαβαστε τα ψιλα γραμματα

Αφήστε τα επιτόκια, οι τράπεζες χρεώνουν για τη διαχείριση και πολλά άλλα πράγματα. Βεβαιωθείτε ότι διαβάσατε προσεκτικά τα "ψιλά" γράμματα που μπορεί να περιλαμβάνουν επιπλέον χρεώσεις που δεν γνωρίζετε. 


Δεν υπαρχουν δωρεαν τραπεζικες υπηρεσιες

Ακόμη κι εάν δεν πληρώνετε μηνιαία χρέωση για τον λογαριασμό σας, και πάλι δεν είναι δωρέαν. Χρεώνεστε είτε μέσω του ανύπαρκτου επιτοκίου του λογαριασμού σας είτε μέσω άλλων χρεώσεων για κινήσεις που κάνετε, έμμεσα ή άμεσα.


Οι τραπεζες βασιζονται στην αναβλητικοτητα σας

Τις πιο συμφέρουσες συμφωνίες τις προσφέρουν στους νέους πελάτες τους. Οι τράπεζες κερδίζουν από το γεγονός ότι δεν αλλάζετε τράπεζα και δεν ψάχνετε για τη πιο συμφέρουσα συναλλαγή. 


Το παλιο σας χρεος μπορει να εχει την μεγαλυτερη αξια

Όσο πιο μακρύ το ιστορικό σας τόσο το καλύτερο επειδή οι τράπεζες θέλουν να μάθουν πως διαχειρίζεστε τα χρέη σας. Το να ακυρώσετε την παλαιότερη πιστωτική σας κάρτα μπορεί να μην είναι και τόσο καλή ιδέα. 


Τα λεφτα σας μπορει να σας στοιχιζουν ακριβα

Σε κάποιες χώρες, όπως και στη δικιά μας, θα αναγκαστείτε να πληρώσετε ένα ποσό εάν σηκώσετε χρήματα από ΑΤΜ άλλης τράπεζας. 


Προσεξτε τις χρεωσεις της καρτας σας στο εξωτερικο

Βεβαιωθείτε ότι η τράπεζά σας δεν σας χρεώνει επιπλέον για χρήση της κάρτας στο εξωτερικό για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις. 


Το επιτοκιο αποταμιευσεων δεν διαρκει για παντα

Οι τράπεζες μπορεί να σας δελεάσουν με κάποιο καλό αρχικό επιτόκιο για τις καταθέσεις σας το οποίο όμως να μειώσουν στη συνέχεια. Βεβαιωθείτε ότι είστε ενήμεροι σχετικά και εάν δεν σας συμφέρει αλλάξτε τράπεζα. 


Μην αλλαζετε χρηματα στην τραπεζα

Εάν χρειάζεστε για κάποιο λόγο κάποιο ποσό σε ξένο νόμισμα, μην αλλάξετε χρήματα στην τράπεζα. Προτιμήστε κάποια εξειδικευμένη εταιρεία συναλλάγματος. 


Περιμενουν να την "πατησετε"

Οι τράπεζες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα και δεν λειτουργούν με γνώμονα το καλό της ανθρωπότητας. Ελπίζουν να καθυστερήσετε τις πληρωμές σας, να σας χρεώσουν επιπλέον για κάποιο λάθος σας και να καταλήξετε να τους χρωστάτε. Γι΄αυτό το λόγο να έχετε τα μάτια σας ανοικτά.  

Lovemoney

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 20 πράγματα που δεν θέλουν να ξέρεις οι τράπεζες
20 πράγματα που δεν θέλουν να ξέρεις οι τράπεζες
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgH7pt-kI7ngiNSwMeS20JhSBpO14AHfBiIANXdIGxrGgjw4nXMJJrrD__hejB2QSt6TOaEeOijCcSsdow2vHgMdlpAlCtjmAxkoN9ZGhHQAHTyezvmMhus32EgrGqSVcFeWGaMs79COrw/s640/AAoOyF2.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgH7pt-kI7ngiNSwMeS20JhSBpO14AHfBiIANXdIGxrGgjw4nXMJJrrD__hejB2QSt6TOaEeOijCcSsdow2vHgMdlpAlCtjmAxkoN9ZGhHQAHTyezvmMhus32EgrGqSVcFeWGaMs79COrw/s72-c/AAoOyF2.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/12/20_75.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/12/20_75.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy