Ανατροπή στον Κρυμμένο Θησαυρό! Για πρώτη φορά δικό τους παιχνίδι θα κάνουν 49 πληρώματα του πατρινού καρναβαλιού

Μία ανατροπή θα έχει το φετινό Πατρινό Καρναβάλι καθώς 49 πληρώματα ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν «συμπληρωματικό παιχνίδι κρυμμέν...


Μία ανατροπή θα έχει το φετινό Πατρινό Καρναβάλι καθώς 49 πληρώματα ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν «συμπληρωματικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού»... ξεχωριστά από αυτό του Δήμου. Αυτή η απόφαση ελήφθη όπως επισημαίνουν, μετά από την άρνηση του Δήμου Πατρέων, να τους αναθέσει τη διοργάνωση του παιχνιδιού. Τα παραπάνω αλλά και πολλές άλλες λεπτομέρειες γνωστοποιήθηκαν σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα εκπρόσωποι πληρωμάτων, στα γραφεία του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πάτρας(Καραϊσκάκη 66).

Ωστόσο υποστήριξαν ότι η πρωτοβουλία τους δεν αποσκοπεί στο να ανοίξουν πόλεμο με τον Δήμο. «Δεν κάνουμε πόλεμο αλλά πρόταση θέλοντας από εδώ και πέρα να γίνει κάτι καλύτερο. Όλο αυτό είναι ένας ήπιος τρόπος να δείξουμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Δε θέλουμε ρήξη με τον Δήμο αλλά να πείσουμε ότι κάτι δε πάει καλά με το καρναβάλι και ότι χρειάζεται μία αλλαγή, μία ανατροπή. Το κύριο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού είναι του Δήμου και πρέπει να είναι του Δήμου.

Εμείς είμαστε εδώ για να προτείνουμε κάτι νέο, πρέπει όμως και ο Δήμος να αντιμετωπίσει το θεσμό με σοβαρότητα,» ανέφεραν μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Φάκαλος και ο Δημητρης Κουρμπανάς. «Στο περσινό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού συμμετείχαν 65 πληρώματα ενώ ολοκλήρωσαν 53. Τα περισσότερα πληρώματα,είμαστε φίλοι μεταξύ μας, διαπιστώσαμε μία καθίζηση του κρυμμένου θησαυρού και του καρναβαλιού γενικότερα ...τόσο σε ποιοτικό και ποσοτικό επίπεδο όσο και σε στελεχιακό και χρηματοδοτικό.

Πεποίθηση μας είναι ότι το καρναβάλι δεν πάει καλά και χρειάζεται μία ανάταξη. Μέσα από συζητήσεις φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι γι αυτή τη φθίνουσα πορεία δεν ευθύνεται μόνο ο Δήμος…αλλά οι συγκυρίες και εμείς οι ίδιοι, τα πληρώματα που είμαστε ενεργά όλα αυτά τα χρόνια. Αρχές Νοέμβριου συγκαλέσαμε μία συνάντηση όλων των πληρωμάτων και μετά από κάποιες συναντήσεις αποφασίσαμε ότι δεν γίνεται να μείνουμε άπραγοι ξέροντας ότι ο Δήμος έχει και άλλα σημαντικά πράγματα να σκεφτεί αλλά και ότι δεν γίνεται μόνο να ζητάμε από τον Δήμο σε καιρούς κρίσεις. Φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει και να δίνουμε…ότι πρέπει κάτι να κάνουμε και να προσφέρουμε. Ζητήσαμε να μας ανατεθεί το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού με σκοπό να παίξουμε ένα ωραίο και ευφάνταστο καρναβαλικό παιχνίδι και να βοηθήσουμε να υπάρξει ένα παιχνίδι αντάξιο του θεσμού και της ιστορίας της πόλης.

Μετρήσαμε τις δυνάμεις, τις δυνατότητες μας και συνειδητοποιήσαμε ότι τα πληρώματα που βρεθήκαμε μαζί έχουμε διοργανώσει περισσότερα από 8 παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού τα τελευταία χρόνια", επεσήμανε ο Δημήτρης Φάκαλος. Και πρόσθεσε: Οι Δημοτικοί υπάλληλοι ποτέ δεν έχουν διοργανώσει παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού …είναι κάτι που γίνεται από εθελοντές ιδιώτες. Έτσι ζητήσαμε να συνδράμουμε κι εμείς στη διοργάνωση. Συντάξαμε μια λεπτομερή πρόταση και την καταθέσαμε στον Καρναβαλικό Οργανισμό. σε αυτή την κίνηση συμμετείχε το 85% των πληρωμάτων που συμμετέχει στον κρυμμένο θησαυρό.

Η πρόταση μας βασίστηκε στα μέσα που έχουμε, στην τεχνογνωσία και στην όρεξη μας. Ζητήσαμε να συνεισφέρει ο Δήμος 5-6.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Καρναβαλιού και εμείς θα βρίσκαμε τους υπόλοιπους πόρους μέσω χορηγών. Για να είμαστε ξεκάθαροι για να διοργανωθεί ένα σωστό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού χρειάζονται 12-15.000 ευρώ».

Ο Δημήτρης Κουρμπανάς (εκπρόσωπος του πληρώματος 159) αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά που θα έχει το "+πληρωματικόπαιχνίδικρυμμένου θησαυρού" αλλά και στο στόχο του. «Μετά την απόρριψη της πρότασης από τον Δήμο αποφασίσαμε ότι θέλουμε να υλοποιήσουμε το παιχνίδι πρώτα από όλα για εμάς τους ίδιους, τα πληρώματα που συμμετέχουμε. Δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα νέο θεσμό. Θέλουμε το παιχνίδι να είναι στη κλασσική του μορφή υπό την αιγίδα του Δήμου, στο πλαίσιο του καρναβαλιού της Πάτρας. Η δομή του θα είναι κλασσική θα έχει τις φάσεις πλοήγησης στις γειτονίες της πόλης , τις φάσεις πλατειάς με τα παιχνίδια, τους γρίφους, τα θεάματα …Απλά θέλουμε να το προσεγγίσουμε πιο σύγχρονα, να εντάξουμε νέες τεχνολογίες και να λάβουμε υπόψη μας τον καιρό.

Πρέπει να δουλέψουμε την επικοινωνία του παιχνιδιού έχοντας μαζί μας τα μέσα και τα social media έτσι ώστε να έχουμε θεατές που θα μάθουν γι αυτό και θα θελήσουν να συμμετάσχουν. Μέχρι τώρα υπάρχει μία εσωστρέφεια. Θέλουμε να κάνουμε κάτι που θα αξίζει ο κόσμος να δει και που θα το καταλαβαίνει... που θα το διασκεδάσει. Η επιτροπή θα είναι μέσα από τα ίδια τα πληρώματα αλλά οι άνθρωποι της επιτροπής δεν θα είναι διαγωνιζόμενοι.

Κάνουμε κάτι για να περάσουμε καλά θέλοντας όμως να λειτουργήσει ως οδηγός για να ξανά πάμε του χρόνου στο Δήμο και να προτείνουμε πάλι να μας αναθέσει την διοργάνωση» ανέφερε. Τέλος έγινε σαφές ότι τα πληρώματα ελπίζουν ότι αυτό γίνεται πρώτη και τελευταία φορά, ότι θα δείξουν τι μπορούν να κάνουν και ότι του χρόνου ο Δήμος θα αντιμετωπίσει το θέμα διαφορετικά.

  www.thebest.gr

COMMENTS

.
Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ Βιολέτης ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εκδήλωση ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ Πύργος Ρεπορτάζ Σημεία πώλησης Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Ανατροπή στον Κρυμμένο Θησαυρό! Για πρώτη φορά δικό τους παιχνίδι θα κάνουν 49 πληρώματα του πατρινού καρναβαλιού
Ανατροπή στον Κρυμμένο Θησαυρό! Για πρώτη φορά δικό τους παιχνίδι θα κάνουν 49 πληρώματα του πατρινού καρναβαλιού
https://3.bp.blogspot.com/-AgYF68lCIP8/WjvFzlBZGqI/AAAAAAACPLQ/VoUYXbr5D4oYimbkrgu8wdB8vTk1wBOxACLcBGAs/s640/irkimfklzd5a3bb92216095.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-AgYF68lCIP8/WjvFzlBZGqI/AAAAAAACPLQ/VoUYXbr5D4oYimbkrgu8wdB8vTk1wBOxACLcBGAs/s72-c/irkimfklzd5a3bb92216095.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/12/49.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/12/49.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy