-->

Αυτά που πρέπει να αφήσεις πίσω σου, στον δρόμο για την επιτυχία

16 συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις άμεσα αν θες να είσαι επιτυχημένος στη ζωή σου!   Ποιος δεν θέλει να είναι επιτυχημένος σε ότι...


16 συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις άμεσα αν θες να είσαι επιτυχημένος στη ζωή σου! 

Ποιος δεν θέλει να είναι επιτυχημένος σε ότι καταπιάνεται; Ποιος δεν θέλει να είναι καλός και απαραίτητος στον τομέα του; Όσο σκληρά όμως κι αν προσπαθήσεις για να μάθεις κάτι ή ακόμη και τον καλύτερο μέντορα να έχεις δίπλα σου μερικές φορές αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό. Και για να καταφέρεις να είσαι σωστός σε ότι κι αν ασχολείσαι υπάρχουν κάποιες συνήθειες και συμπεριφορές που μπορεί να σε κρατάνε πίσω. Θα τις δεις παρακάτω, κι αν τις αναγνωρίσεις στον εαυτό σου προσπάθησε να τις αφαιρέσεις από τον τρόπο ζωής σου.

Ιδού: 

Οι άσχημες προσωπικές συνήθειες

Όλοι έχουν από κάποιες. Πολλές σχετίζονται με το φαγητό. Όμως ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι το πρώτο βήμα για την επιτυχία. Είτε βλέπεις πολλές ώρες τηλεόραση είτε δεν γυμνάζεσαι καθόλου ή δεν κοιμάσαι αρκετά τα βράδια, όλες αυτές οι συνήθειες ρίχνουν την παραγωγικότητά σου. Και αν δεν είσαι παραγωγικός μην περιμένεις να γίνεις επιτυχημένος.

Τα κάνεις όλα μόνος σου

Όσο έξυπνος και προκομμένος κι αν είσαι, δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος. Αυτό είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες που μπλοκάρουν την επιτυχία. Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι αναγνωρίζουν τη σημασία μιας ομάδας και ξέρουν τι είδους άτομα πρέπει να τους περιβάλλουν ώστε να προχωρούν συνεχώς μπροστά.

Οι δικαιολογίες

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν τα ρίχνουν ποτέ στην οικονομική τους κατάσταση, στην αδυναμία ή σε αποτυχίες του παρελθόντος. Καθιστούν τους εαυτούς τους αξιόπιστους και αντί να προβάλλουν δικαιολογίες συγκεντρώνονται σε αυτό που κάνουν ή στο τι μπορούν να κάνουν για να γίνουν ακόμη πιο επιτυχημένοι.

Αυτά που σε παρασύρουν

Σίγουρα όλοι θέλουμε να φτάσουμε πιο γρήγορα στον στόχο μας αλλά δεν είναι πάντα εφικτό. Η επιτυχία δεν έχει να κάνει με το πόσο σύντομα θα κάνεις λεφτά αλλά με την ικανότητα να μην παρασύρεσαι από νέες ιδέες, τάσεις και μόδες και να σκύβεις το κεφάλι στη δουλειά. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι τα έχουν καταφέρει γιατί ξέρουν πώς να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στη μεγαλύτερη εικόνα.

Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια

Μία στο τόσο δεν υπάρχει πρόβλημα να το ρίχνεις σε κάποιες πιο ένοχες απολαύσεις (βλ. ποτό, κάπνισμα, junk food κτλ). Το θέμα είναι να μην τις χρησιμοποιείς ως μέσο για να αντιμετωπίσεις το άγχος σου. Μπορεί να σου παρέχουν κάποια ικανοποίηση αλλά είναι πρόσκαιρη. Και οι επιτυχημένοι άνθρωποι κοιτάζουν πάντα πιο μακροπρόθεσμα. Ίσως πιουν ένα – δυο ποτά στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας αλλά δεν θα κατεβάσουν ένα μπουκάλι για να λύσουν κάποιο πρόβλημα.

Η ασυνέπεια στα ραντεβού

Φτάνοντας νωρίς στα ραντεβού σου δείχνεις ότι είσαι γενικά συνεπής και σκέφτεσαι τον άλλον. Σημαντικό.

Το multitasking

Κάνοντας πολλά πράγματα ταυτόχρονα το μόνο που θα καταφέρεις είναι η διάσπαση της προσοχής σου σε διαφορετικούς τομείς - έτσι μειώνεται η παραγωγικότητά σου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είσαι σε τίποτα συγκεντρωμένος 100%. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι επιλέγουν κάθε φορά ένα πράγμα όπου θα επικεντρωθούν και έπειτα προχωρούν στο επόμενο.

Η αποδοχή των άλλων

Μην σπαταλάς τον χρόνο σου ψάχνοντας για επιβεβαίωση απ' τους άλλους. Εκτός του χρόνου, σου ρουφάει την ενέργεια και περιορίζει την ελευθερία σου. Καλό είναι να δέχεσαι συμβουλές απ' τους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι αλλά στο τέλος της ημέρας εσύ είσαι αυτός που πρέπει να αποφασίσεις για τον εαυτό σου.

Η σταθερή νοοτροπία

Σύμφωνα με μελέτη της ψυχολόγου Carol Dweck στο πανεπιστήμιο Stanford University, οι άνθρωποι που έχουν κολλημένη νοοτροπία σταματούν να εξελίσσονται. Αντίθετα, οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι πάντα έτοιμοι να μάθουν κάτι καινούργιο και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες.

Το snooze

Ο σκοπός που το βάζεις είναι για να σηκώνεσαι στην ώρα σου ώστε να προλάβεις τις υποχρεώσεις σου. Αν κάθε πρωί πατάς δυο – τρεις φορές το snooze για να κάτσεις λίγο παραπάνω στο κρεβάτι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τρέχεις τελευταία στιγμή να ετοιμαστείς. Δηλαδή όχι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου.

Το «ναι» σε όλα

Πώς θα καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου αν πάντα λες «ναι» σε καθετί που σου ζητάει η οικογένεια, οι φίλοι ή οι συνάδελφοι; Οφείλεις να μάθεις να λες «όχι» δίνοντας προτεραιότητα στις δικές σου ανάγκες.

Η τελειομανία

Η αλήθεια είναι πως αν είσαι τελειομανής δεν θα είσαι ποτέ ικανοποιημένος. Θα κάνεις συνεχώς δεύτερες σκέψεις για τη δουλειά σου και αλλαγές που δεν χρειάζονται να γίνουν. Αν θες να παραμείνεις παραγωγικός αποδέξου ότι το πολύ καλό -αν όχι τέλειο- είναι αρκετό για να πας παρακάτω.

Οι άσκοπες βόλτες

Σίγουρα μια έξοδος για ποτό μετά τη δουλειά είναι χαλαρωτική αλλά πρέπει να το κάνεις με μέτρο. Αν δηλαδή βγαίνεις καθημερινά, ειδικά με άτομα που δεν μοιράζεσαι κοινούς στόχους, απλά σπαταλάς χρόνο που θα μπορούσες να αφιερώνεις αλλού. Το ίδιο ισχύει και με τις πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση.

Το παίζεις εξυπνάκιας

Προσπάθησε να είσαι ξεχωριστός και δημιουργικό μυαλό αλλά ποτέ μην προσπαθείς να το παίζεις έξυπνος. Έχει αποδειχθεί πολλές φορές πως ακόμη και οι πιο έξυπνοι άνθρωποι κάνουν γελοία λάθη γιατί έχουν υπερβολική αυτοπεποίθηση ή στερούνται συναισθηματικής νοημοσύνης.

Περιμένεις να σου χαμογελάσει η τύχη

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν κάθονται με τα χέρια σταυρωμένα περιμένοντας τον παράγοντα τύχη. Το ρίχνουν στη δουλειά και διαμορφώνουν την τύχη τους καθώς φροντίζουν να είναι πάντα προετοιμασμένοι, αισιόδοξοι και ανοιχτόμυαλοι.

Ξοδεύεις αλόγιστα και απρόσεκτα

Είναι γνωστό πως οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι γενικά ολιγαρκείς και όταν ξοδεύουν τα χρήματά τους το κάνουν για να κερδίσουν περισσότερα. Αντί δηλαδή να αγοράζουν πανάκριβα ρούχα και πράγματα για το σπίτι προτιμούν να επενδύσουν σε κάτι που θα τους αποφέρει λεφτά.

 Πηγή: askmen.com

  www.epixeiro.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αυτά που πρέπει να αφήσεις πίσω σου, στον δρόμο για την επιτυχία
Αυτά που πρέπει να αφήσεις πίσω σου, στον δρόμο για την επιτυχία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMVibTRJ8gYpLY7MVeEwetwHnRkufvluOLS0lRBoQVoluhCHE1jKayIYEEBk-bpZvVpAdHWeGioZ4FRgudw8yaz_vZ1AtXpGGxZdGDbDOsu92EP_BCbFh3iaFo-XIlkmzWJ4H2auRBN-c/s640/happy_businessman_roof.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhMVibTRJ8gYpLY7MVeEwetwHnRkufvluOLS0lRBoQVoluhCHE1jKayIYEEBk-bpZvVpAdHWeGioZ4FRgudw8yaz_vZ1AtXpGGxZdGDbDOsu92EP_BCbFh3iaFo-XIlkmzWJ4H2auRBN-c/s72-c/happy_businessman_roof.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/12/blog-post_109.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/12/blog-post_109.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy