-->

ΔΣ Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Δεν διαφέρει από.... παιδική χαρά!!!

*Παιδάκια πάνε κι έρχονται την ώρα της συνεδρίασης.... *Σύζυγοι συμβούλων κάθονται σε θέσεις δημοτικών συμβούλων,  σηκώνονται και κάθ...



*Παιδάκια πάνε κι έρχονται την ώρα της συνεδρίασης....

*Σύζυγοι συμβούλων κάθονται σε θέσεις δημοτικών συμβούλων,  σηκώνονται και κάθονται ότι ώρα θέλουν...

*Σύμβουλοι σηκώνονται... φεύγουν... κι επιστρέφουν ότι ώρα τους κάνει κέφι... 

*Σύμβουλοι αποχωρούν από την συνεδρίαση ότι ώρα θέλουν και δεν κρίνουν σκόπιμο να  ενημερώσουν το προεδρείο....

*Σύμβουλοι μιλούν μεταξύ τους ή στο κινητά τους, αδιαφορώντας εάν εκείνη την ώρα μιλάει ο δήμαρχος ή συνάδελφός τους... 

*Πολίτες σηκώνονται από τις θέσεις τους να... τσακωθούν με τον δήμαρχο... 


Κύριοι και κυρίες του δημοτικού συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, καταντήσατε το δημοτικό συμβούλιο μια παιδική χαρά....

Αν συμπεριφέρεστε έτσι στα δημοτικά σας συμβούλια είναι δυνατόν να περιμένουν οι πολίτες την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του δήμου; 


Το σημερινό μου άρθρο δεν έχει σκοπό να προσβάλλει κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά μόνο να καυτηριάσει συμπεριφορές. Συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι εκλέχτηκαν για να εκπροσωπήσουν τους δημότες.

Φυσικά, σε όλη αυτό την τραγική κατάσταση, υπάρχουν σύμβουλοι που τιμούν τον ρόλο τους -έναν ρόλο που τους εμπιστεύθηκαν οι δημότες.
Δεν θα αναφέρω ονόματα, αλλά θα πω το εξής: Ότι για την τραγωδία αυτής της κατάστασης ευθύνονται και οι ίδιοι που επιτρέπουν όλο αυτό το μπάχαλο.

Κύρια ευθύνη έχει ο Πρόεδρος του ΔΣ Δημήτρης Χάρδας, ο οποίος για να μην είναι κανένας παραπονούμενος, αφήνει τους συμβούλους να παίρνουν τον λόγο όποτε θέλουν, να λένε ότι λένε για όση ώρα θέλουν και όλοι οι υπόλοιποι να "εξοντώνονται" από την πολύωρη υποχρέωση να ακούν για ώρα ότι κατεβάζει το κεφάλι του ομιλούντα.
Δεν ήταν τυχαίο ότι χθες ο ίδιος, αναγκάστηκε να αναφωνήσει, "μην κάνετε κατάχρηση της καλοσύνης μας"! 

Όμως ο ίδιος, ως η κεφαλή του Συμβουλίου, πρέπει να γίνει πιο αυστηρός. Τον ξέρω πολλά χρόνια. Γνωρίζω ότι μπορεί να διευθύνει, εάν το θέλει και να επιβάλλει την τάξη. Και όχι να αφήνει να δημιουργείται ο... κακός χαμός.
Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπει όλα όσα αναφέρω στην αρχή, και που δεν συνέβησαν μόνο χθες, αλλά σε όλα τα δημοτικά συμβούλια -τουλάχιστον όσα έχω παρακολουθήσει. Συμβούλια, που στην κυριολεξία σε εξοντώνουν σωματικά και πνευματικά, όπως συνέβη χθες.

Η λειτουργία του ΔΣ Ανδραβίδας-Κυλλήνης πρέπει να αλλάξει επειγόντως. 

Ο κος Χάρδας, όσο υπομονετικός κι αν είναι... όσο κι αν δεν θέλει να παραπονιέται κανένας ότι δεν είχε αρκετό χρόνο να μιλήσει... πρέπει να γίνει πιο αυστηρός. Δεν πρέπει να υπάρχει τόση... δημοκρατία στα δημοτικά συμβούλια η οποία τελικά οδηγεί κάποιους σε κατάχρηση..
Δεν είναι δυνατόν ένα δημοτικό συμβούλιο να αναλώνεται σε ανούσια ζητήματα και την ώρα των σοβαρών θεμάτων η κούραση των συμβούλων να είναι τόσο μεγάλη που να μη μπορούν να παρακολουθήσουν τις τοποθετήσεις.

Εδώ μπαίνουν δύο σημαντικά ζητήματα: 
Το πρώτο αφορά την ιεράρχηση των θεμάτων. Για παράδειγμα χθες. Ήταν δυνατόν να βρισκόταν 2ο θέμα στην ημερήσια διάταξη η.. παραχώρηση κοινοτικού γραφείου Ν. Μανωλάδας στην πρεσβεία Μπαγκλαντές και η υπαγωγή του αλιευτικού καταφυγίου Λεχαινών στο Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης, να βρίσκεται στην 16η θέση; Όταν γνωρίζατε ότι το θέμα "έκαιγε" και υπήρχαν αντιδράσεις τις προηγούμενες ημέρες;
Εκτός, βέβαια, κι αν αυτό επιδιώκει ο συντάκτης την ημερήσιας διάταξης: Να μπαίνουν τα σοβαρά ζητήματα πολύ αργά ώστε η φυσιολογική κούραση [σωματική και πνευματική] των συμβούλων να μη τους επιτρέπει να τα αξιολογούν κατάλληλα.
Αν αυτός είναι ο σκοπός σας, τότε και γι αυτό ας σας κρίνουν οι δημότες σας!!!!

Το δεύτερο ζήτημα αφορά την ψήφιση των θεμάτων. Όταν ένας σύμβουλος συνομιλεί με άλλον, ή παίζει με το κινητό του τηλέφωνο, είναι δυνατόν να έχει ορθή κρίση στη ψήφιση των θεμάτων;

Παρακολουθώ δημοτικά συμβούλια από το 1999. Τέτοια δημοτικά συμβούλια, σαν τα δικά σας, αποτελούν όχι απλώς πανηλειακή πρωτιά, αλλά πανελλαδική!

Μη βιαστεί κάποιος να με κατηγορήσει ότι υποδεικνύω το πως πρέπει να λειτουργήσει το συμβούλιό σας. Δεν είναι ο στόχος μου αυτός και στην ουσία ούτε με ενδιαφέρει εάν θέλετε να δείχνετε τέτοια εικόνα. Όμως, καυτηριάζω συμπεριφορές και καταστάσεις τις οποίες βλέπω αλλά και ακούω από άλλους συμβούλους να λένε. 

Κάτι άλλο που προκαλεί αλγεινή εντύπωση: Μιλάει ο δήμαρχος και σύμβουλοι [και] της πλειοψηφίας συνομιλούν μεταξύ τους, γελάνε μεταξύ τους, στέλνουν ή δέχονται μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα.
Πλήρης απαξίωση, όχι του προσώπου, αλλά του θεσμού που ο κος Ναμπίλ Μοράντ εκπροσωπεί. Είναι δυνατόν να μιλάει ο δήμαρχος, πέρα από το αν διαφωνεί ή συμφωνεί κάποιος μαζί του, και να μην τον προσέχουν όλοι μα όλοι οι σύμβουλοι;

Ο ίδιος όμως παραδίδει μαθήματα δημοκρατικής συμπεριφοράς και συναδελφικής αλληλεγγύης. Όσο και αν μαζί του έχω διαφωνήσει, εντούτοις του αναγνωρίζω ότι δεν διακόπτει ποτέ κανέναν όταν μιλάει, παρακολουθεί όλες τις τοποθετήσεις με ιδιαίτερη προσοχή, και ποτέ δεν έχει σηκωθεί από την θέση του, εκτός βέβαια και αν παραστεί μια μεγάλη ανάγκη.
Συγκεκριμένα χθες, νομίζω πως μόνο μια φορά σηκώθηκε από την θέση του, σε αντίθεση με άλλους [και] της πλειοψηφίας που πηγαινοέρχονταν λες και βρίσκονταν σε κανένα πάρκο.

Δεν θα επεκταθώ περισσότερο, διότι αυτά που έγραψα τώρα φτάνουν.
Και δεν επεκτείνομαι διότι κράτησα μια επισήμανση του προέδρου, Δημήτρη Χάρδα, που ανέφερε ότι από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα συντάσσεται κατάλογος ομιλητών και συγκεκριμένος χρόνος ομιλίας του καθενός.

Ελπίζω να το τηρήσει!!!!




COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : ΔΣ Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Δεν διαφέρει από.... παιδική χαρά!!!
ΔΣ Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Δεν διαφέρει από.... παιδική χαρά!!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghZP6Dg4q7-0JPzEw9iMEN6aJyi3JghKiAamTEJAecPyho8ymG0V8K1LaZet88HbRq73yS62nOZEOLh7sPiaXQZPDGq8L_UdPuan1BRm9ZbfMqaNATfocrh3C3d0R1xFSFmavPYqzUjbg/s640/P1110275.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghZP6Dg4q7-0JPzEw9iMEN6aJyi3JghKiAamTEJAecPyho8ymG0V8K1LaZet88HbRq73yS62nOZEOLh7sPiaXQZPDGq8L_UdPuan1BRm9ZbfMqaNATfocrh3C3d0R1xFSFmavPYqzUjbg/s72-c/P1110275.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/12/blog-post_454.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/12/blog-post_454.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy