Αμαλιάδα: Έκθεση Φωτογραφίας για τον μεγάλο λιμό της Αθήνας και Land Art Cinema Project στο νέο Πολιτιστικό Κέντρο

Η εναρκτήρια εκδήλωση στην Αμαλιάδα  Από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και τον Δήμο Ήλιδας   Εγκαινιάζονται το βράδυ της Κυρι...


Η εναρκτήρια εκδήλωση στην Αμαλιάδα 
Από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας και τον Δήμο Ήλιδας 

Εγκαινιάζονται το βράδυ της Κυριακής, κατά την εναρκτήρια εκδήλωση 20ού Φεστιβάλ Ολυμπίας στην Αμαλιάδα, η έκθεση φωτογραφίας «Ο άγνωστος λιμός, Αθήνα 1941-42», και η εικαστική έκθεση «Land Art Cinema Project». Οι εκθέσεις αυτές είναι οι πρώτες που φιλοξενούνται στο νέο Πολυχώρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του δήμου Ήλιδας, ο οποίος θα ανοίξει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό της πόλης και της περιοχής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στην εναρκτήρια εκδήλωση που θα γίνει στο Cine Cinema και ώρα 20:00, ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος θα καλωσορίσει τους έλληνες και ξένους προσκεκλημένους, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος θα αναφερθεί στην πορεία του θεσμού από το 1997 έως σήμερα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας, Δημήτρης Σπύρου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου θα μιλήσει για το σπάνιο και άγνωστο φωτογραφικό ντοκουμέντο από τη ναζιστική κατοχή που συνέλεξε και έφερε στο φως και ο εικαστικός Τζίμης Ευθυμίου, θα αναφερθεί στην land art και στα έργα που φιλοτεχνήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι σε διάφορους τόπου της Ελλάδας.

Επίσης θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τις ταινίες που λαμβάνουν μέρος στο διαγωνιστικό πρόγραμμα των ταινιών ντοκιμαντέρ (Kids and Docs) του Φεστιβάλ Ολυμπίας, θα παρουσιαστούν η Διεθνής Κριτική Επιτροπή και η Κριτική Επιτροπή των Παιδιών, θα γίνει η ειδική προβολή του ντοκιμαντέρ «Το σύνδρομο του Όμπερντορφ», του Wolfgang Landgreber (προέδρου της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής), ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, παρουσία του σκηνοθέτη. Λίγα λόγια για την έκθεση φωτογραφίας «Ο άγνωστος λιμός, Αθήνα 1941-42»

Θέμα της έκθεσης είναι ο λιμός που έπληξε την Αθήνα στη διάρκεια της ναζιστικής Κατοχής και αποτυπώνει τη μεγάλη πείνα και τις τραγικές συνέπειές της, κατά τον πρώτο χρόνο της γερμανικής Κατοχής στην Αθήνα. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν σκηνές με θύματα του λιμού αμάχους, κυρίως γυναίκες και παιδιά. Η έκθεση που βασίζεται σε πρωτογενές υλικό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, από τον δημοσιογράφο και ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου, γνωρίζοντας συγκινητική αποδοχή.

Μέσα από 40 φωτογραφίες, η έκθεση αποτυπώνει τις δραματικές συνέπειες του λιμού της Αθήνας και είναι ένας φόρος τιμής στους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς της πρωτεύουσας από την πείνα, αλλά και στους εκατοντάδες χιλιάδες που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της Κατοχής. Αποτελεί μια ευκαιρία για τους νέους και τους μαθητές, να έρθουν σε επαφή με αυτή την τραγική σελίδα της σύγχρονης ιστορίας μας που δεν έχει γίνει όσο γνωστή θα έπρεπε.

Λίγα λόγια για την εικαστική έκθεση «Land Art Cinema Project»

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή έκθεση έργων τέχνης που έχουν δημιουργηθεί με την καλλιτεχνική πρακτική της Land Art, που ασχολείται με τη δημιουργία εφήμερων έργων με υλικά της φύσης, με σεβασμό στο τοπίο και τους μετεωρισμούς του.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα γης, ντοκουμέντα από έργα γης σε φωτογραφικές απεικονίσεις και ντοκιμαντέρ των δημιουργικών δράσεων που συνέβησαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, Σύρο, Κόρινθο, Λουτράκι, Τήνο, Ωρωπό, Ζάκυνθο, Αμαλιάδα, Πύργο, Ρόδο, Ερμιόνη, Βραυρώνα, Πεντέλη, Κίμωλο, Σέριφο, Αντικύθηρα, Κρήτη. Όλες οι δράσεις είναι αντικείμενο ενός ντοκιμαντέρ σε εξέλιξη, τα μέρη του οποίου υπογράφουν εν συνεχεία σκηνοθέτες και video artists. Και ενώ οι δράσεις συνεχίζονται και νέα έργα μέλλεται να γίνουν, όσα ανήκουν ήδη στο παρελθόν έχουν καταγραφεί με φωτογραφίες και video θα παρουσιαστούν στην Έκθεση Τεκμηρίων στην Αμαλιάδα.

Διοργανώνεται επίσης καλλιτεχνικό εργαστήριο (worκshop) με real time καταγραφή. Ο «Ορίζοντας Γεγονότων» είναι μια διαρκώς διευρυνόμενη παρέα περισσοτέρων των 300 εικαστικών, φωτογράφων, αρχιτεκτόνων, γλυπτών, λογοτεχνών, μουσικών και πολλών άλλων, μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία που ιδρύθηκε το 2006 στην Ηλεία, με πολιτιστικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αύριο Κυριακή, ημέρα εγκαινίων της έκθεσης, στις 11π.μ, θα γίνει αρχικά θεωρητική προσέγγιση του φαινομένου της Land Art και συζήτηση γύρω από θέμα με εισηγητή τον εικαστικό Τζίμη Ευθυμίου. Επίσης μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο Land Art με την καθοδήγηση της εικαστικού Αφροδίτης Σαρταμπάκου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων δήμου Ήλιδας.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ «Το σύνδρομο του Όμπερντορφ»

Στην ταινία «Το σύνδρομο του Όμπερντορφ» του Wolfgang Landgraeber, στο Όμπερντορφ, μια μικρή πόλη της Γερμανίας, βρίσκονται δύο από τις γνωστότερες βιομηχανίες παραγωγής όπλων. Θα συνεχιστούν οι εξαγωγές όπλων από το Όμπερντορφ σε εμπόλεμες ζώνες (όπως η Συρία, το Ιράκ, η Σομαλία) για πάντα; Για πόσον καιρό ακόμα οι έμποροι όπλων και οι στρατιωτικοί ηγέτες θα πλουτίζουν πουλώντας όπλα και στέλνοντας τα χρήματά τους σε φορολογικούς παραδείσους όπως ο Παναμάς;

Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του 20ου Φεστιβάλ και της Κριτικής Επιτροπής Kids & Docs 

Αναγνωρισμένες προσωπικότητες του Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ Ολυμπίας 

Προσωπικότητες από τον χώρο των MEDIA, των επιστημών, των τεχνών, της εκπαίδευσης, της λογοτεχνίας, αποτελούν και φέτος, κατά το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους , τα μέλη των κριτικών επιτροπών.

Άνθρωποι που, ο καθένας στον τομέα του, έχουν ξεχωρίσει με την δημιουργική τους δράση και την καλλιτεχνική τους ματιά. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο γνωστός σκηνοθέτης εικαστικός και καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Κατζουράκης. Μέλη, ο Μόχσεν Τσινοφορουσάν από το Ιράν, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου, η Εκατερίνα Μπορντάσεβα παραγωγός και υπεύθυνη προγράμματος κινηματογραφικών φεστιβάλ από τη Ρωσία, η Νιένκε Πέλσμα στέλεχος του φεστιβάλ Cinekid του Άμστερνταμ και ο Μίκαελ Χαρμπάουερ, καλλιτεχνικός διευθυντής του γερμανικού φεστιβάλ παιδικού κινηματογράφου Σλίνγκελ. Γραμματέας της κριτικής επιτροπής είναι ο αρχαιολόγος Κώστας Πασχαλίδης.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙDS & DOCS

Πρόεδρος είναι ο Βόλφγκανγκ Λαντγκρέμπερ από τη Γερμανία, διακεκριμένος ντοκιμαντερίστας και επί σειρά ετών διευθυντής της διεύθυνσης ντοκιμαντέρ της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης. Μέλη της επιτροπής είναι ο Αντώνης Παπαδόπουλος, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, η Ροβένα Μαρτίνεζ Ουλαγιάν Τουζκούογλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Universal Kids Film Festival της Κωνσταντινούπολης και ζωγράφος, η Πέτρα Βίντμαρ, κινηματογραφική παραγωγός από τη Σλοβενία και η Γκούντρουν Ζόμερ, διευθύντρια του φεστιβάλ παιδικού ντοκιμαντέρ του Ντούισμπουργκ της Γερμανίας. Γραμματέας αυτής της κριτικής επιτροπής είναι η εκπαιδευτικός Αδαμαντία Ζαφειροπούλου.

Εκτός από τις δύο διεθνείς κριτικές επιτροπές, υπάρχουν και οι κριτικές επιτροπές των παιδιών. Ειδικοί παιδαγωγοί και εμψυχωτές στις κριτικές επιτροπές των παιδιών είναι οι: Φρόσω Σαρλή, Λάζαρος Ασμής, Γκόλφη Γαβρηλιάδη, Λίνα Γιαννοπούλου, Κατερίνα Γείτονα και Σοφία Μάλεση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]

[next]COMMENTS

.
Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ Βιολέτης ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εκδήλωση ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Αμαλιάδα: Έκθεση Φωτογραφίας για τον μεγάλο λιμό της Αθήνας και Land Art Cinema Project στο νέο Πολιτιστικό Κέντρο
Αμαλιάδα: Έκθεση Φωτογραφίας για τον μεγάλο λιμό της Αθήνας και Land Art Cinema Project στο νέο Πολιτιστικό Κέντρο
https://1.bp.blogspot.com/-vlXIDAbUVvk/WiJ9Jdr4t2I/AAAAAAACLrM/CtJbKe064eUJP1Ei4hzzPOWUBY9o6vl3QCLcBGAs/s640/%25CE%259F%2B%25CE%2591%25CE%2593%25CE%259D%25CE%25A9%25CE%25A3%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%25A3%2B%25CE%259B%25CE%2599%25CE%259C%25CE%259F%25CE%25A3.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-vlXIDAbUVvk/WiJ9Jdr4t2I/AAAAAAACLrM/CtJbKe064eUJP1Ei4hzzPOWUBY9o6vl3QCLcBGAs/s72-c/%25CE%259F%2B%25CE%2591%25CE%2593%25CE%259D%25CE%25A9%25CE%25A3%25CE%25A4%25CE%259F%25CE%25A3%2B%25CE%259B%25CE%2599%25CE%259C%25CE%259F%25CE%25A3.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/12/land-art-cinema-project.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/12/land-art-cinema-project.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy