-->

2018: Μια χρονιά μ' έντονο πολιτικό και αυτοδιοικητικό χρώμα...

Το 2018 θα είναι μια έντονη χρονιά σε επίπεδο πολιτικής. Δεν είναι μόνο ότι, πιθανότατα, θα έχουμε εθνικές εκλογές [όσο και αν το Μαξίμ...


Το 2018 θα είναι μια έντονη χρονιά σε επίπεδο πολιτικής. Δεν είναι μόνο ότι, πιθανότατα, θα έχουμε εθνικές εκλογές [όσο και αν το Μαξίμου το διαψεύδει] οπότε τα στελέχη των κομμάτων που έχουν πάρει την δέσμευση ότι θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια θα ξεκινήσουν την προεκλογική τους εκστρατεία [κάποιοι ήδη ξεκίνησαν από την περίοδο των Χριστουγέννων με μηνύματα ευχών], είναι και τα διάφορα αυτοδιοικητικά πρόσωπα που θα διεκδικήσουν το 2019 μια θέση στους δήμους τους. Ήδη κάποια από αυτά άρχισαν να εμφανίζονται, ενώ οι περισσότεροι περιμένουν την ψήφιση της απλής αναλογικής για να επισημοποιήσουν τις προθέσεις τους.

Το σενάριο της απλής αναλογικής "έπαιξε" πολύ το 2017, όμως παρά τις διαβεβαιώσεις του Πάνου Σκουρλέτη για ψήφιση του σχετικού νόμου μέχρι τέλος του 2017, τίποτα δεν έγινε.
Αξίζει όμως εδώ να σημειώσουμε ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει διατρανώσει με όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα την καταργήσει μόλις έρθει στην εξουσία.

Με δεδομένου, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις εκλογές, όποτε γίνουν αυτές, ενδεχομένως να μη προχωρήσει στην ψήφιση ενός νομοσχεδίου που αμέσως θα καταργηθεί. Αλλά και να το περάσει, κανείς δεν ξέρει από πότε μπορεί να ισχύσει.

Σε ότι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν το 2019, σιγά-σιγά αρχίζουν να εμφανίζονται διάφορα πρόσωπα, τα οποία ξεκίνησαν τον αγώνα τους, έστω και αν δεν έχουν ακόμα κάνει κάποια επίσημη δήλωση. Ένα από αυτά τα πρόσωπα πρόσφατα εμφανίστηκαν στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
Πρόκειται για τον γνωστό γεωπόνο, Παναγιώτη Καραδήμα, ο οποίος με δύο ξεκάθαρες τοποθετήσεις έδωσε το στίγμα των προθέσεών του. Απλά τώρα αναμένουμε την επίσημη δήλωσή του, φυσικά όταν ο ίδιος κρίνει πότε θα είναι ο κατάλληλος χρόνος.
Για όσους αναρωτιούνται ποιες ήταν οι δύο τοποθετήσεις του κυρίου Καραδήμα και που έγιναν, θα αναφέρω πως ήταν και οι δύο στο κοινωνικό δίκτυο facebook. Η πρώτη, σε μια συνάντηση φίλων όπου ο ίδιος έγραψε πως τα άτομα που συμμετείχαν στο τραπέζι στηρίζουν την υποψηφιότητα Καραδήμα και η δεύτερη ήταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όπου στο γιορτινό μήνυμά του προς τους συνδημότες του της Ανδραβίδας-Κυλλήνης επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά του. Ένα μήνυμα που δημοσίευσε και το newsgf.net, [δείτε εδώ...].

Όπως έχω ξαναγράψει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, θα είναι ένας από τους δήμους που θα μας... απασχολήσει έντονα το 2018.
Ας μη ξεχνάμε άλλωστε πως τον Ιούνιο του ιδίου έτους ξεκινάει η δίκη των 14 συμβούλων.
Αλλά θα μας απασχολήσουν και τα πρόσωπα που θα κατέλθουν στις εκλογές, όπως και οι συμμαχίες που θα γίνουν. Διότι είναι σίγουρο πως οι παρατάξεις που σήμερα υπάρχουν θα έχουν αλλάξει ριζικά. Νέα πρόσωπα θα εμφανιστούν, κάποια άλλα πρόσωπα θα ... μετακινηθούν, κ.λ.π. Εξάλλου, στον συγκεκριμένο Δήμο υπάρχει ένα μεγάλο κενό που επιτρέπει την είσοδο και νέων προσώπων. Ένα κενό που δημιούργησε ο ίδιος ο νυν δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, [σε άλλο άρθρο θα αναφερθούμε σε αυτό], του οποίου βεβαίως αναμένουμε τις όποιες διορθωτικές κινήσεις έχει σκοπό, αν έχει, να κάνει.
Το γεγονός ότι κατάφερε να πετύχει την άρση της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, του δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Θα δούμε εάν και πως θα το εκμεταλλευτεί.

Ο Ανδραβιδαίος, Νίκος Δημάκης, είναι ένα πρόσωπο που δείχνει ότι θέλει να διεκδικήσει την δημαρχία στις επόμενες εκλογές. Ο ίδιος έχει αναπτύξει μια έντονη δραστηριότητα στην προσωπική του σελίδα στο facebook, μιλώντας για παντός επιστητού και ακολουθούμενος από.. συγκεκριμένα άτομα, τα οποία σίγουρα θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιό του εάν κι εφόσον τελικά κατέλθει στις εκλογές.

Ένα πρόσωπο το οποίο μας έχει μπερδέψει κάπως είναι αυτό του πετυχημένου διοικητή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και δημοτικού συμβούλου, Γιάννη Λέντζα.
Μέχρι σήμερα αποφεύγει να τοποθετηθεί επί του συγκεκριμένου θέματος, ενώ οι διάφορες δηλώσεις του, που πάντα είναι μετρημένες και σοβαρές, κυρίως αφορούν την δράση του νοσηλευτικού ιδρύματος Αμαλιάδας.
Ελάχιστες φορές ο ίδιος έκανε το 2017 κάποια τοποθέτηση επί διαφόρων θεμάτων του δήμου και όσες φορές το έκανε, μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, ήταν πολύ προσεκτικές χωρίς να προκαλεί. Φυσικά ο ίδιος παρευρίσκεται σε όλα τα δημοτικά συμβούλια του δήμου, πάντα τοποθετείται επί όλων των σοβαρών θεμάτων, όμως το ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει, δημιουργεί κάποια ερωτηματικά.

Εδώ θα αναφέρω και κάτι ακόμη: Υπάρχει ακόμη ένα πρόσωπο το οποίο στα μέσα σχεδόν του 2017 εκδήλωσε την επιθυμία του για τον Δήμο και μάλιστα έκανε κι επαφές για να ανιχνεύσει προθέσεις κι εκτιμήσεις. Το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι πάρα πολύ προσεκτικό στις κινήσεις του και μέχρι στιγμής ελάχιστοι τις γνωρίζουν !!!

Φυσικά, το ενδιαφέρον στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης στρέφεται και σε άλλα πρόσωπα. Όπως αυτό του Ανδρέα Κορομηλά, ο οποίος επίσης δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα πράξει. 'Η ο Νεόφυτος Παπαδόπουλος. Αναμφισβήτητα, δύο έμπειροι αυτοδιοικητικοί παράγοντες. Η ακόμη και ο πετυχημένος επιχειρηματίας και αναπληρωτής δημάρχου, Διονύσης Μάλλιαρης. Προφανώς όμως οι όποιες αποφάσεις τους θα έχουν άμεση σχέση με τα αποτέλεσμα των ενστάσεων που έχουν καταθέσει για την άρση της ποινής που τους έχει επιβληθεί [και οι τρεις είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση των 14 συμβούλων] και αφορά την απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Οι ίδιοι, πάντως, συνεχίζουν να έχουν μια έντονη παρουσία στα δημοτικά συμβούλια.

Θα κλείσω όμως με αυτό: Στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται!!!

Και μια γρήγορη ματιά στους άλλους δήμους...

Δήμος Ήλιδας: 

Αν και ο πρώην δήμαρχος, Γιάννης Λυμπέρης, είχε δηλώσει σε φίλους του ότι την περίοδο των Χριστουγέννων θα έκανε επίσημη δήλωση, παρουσιάζοντας μάλιστα και υποψήφιούς του, εντούτοις το απέφυγε για λόγους βέβαια που μόνο ο ίδιος γνωρίζει. Αυτή η αποφυγή δεν πρέπει να συνδέεται με την πιθανότητα ότι ... μετάνιωσε. Ο Λυμπέρης θα είναι ξανά υποψήφιος κι αυτό είναι απόλυτα σίγουρο. Ο ίδιος κάνεις τις κινήσεις που πρέπει και όπως λένε οι πληροφορίες το ψηφοδέλτιό του θα είναι ένα κράμα παλαιών και νέων υποψηφίων.

Αλλαγές στο σχήμα θα κάνει και ο νυν δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Αν και ο ίδιος κρατάει ερμητικά κλειστά τα χαρτιά του, το σίγουρο είναι ότι έχει δει κάποια... κενά, τα οποία θα προσπαθήσει να καλύψει. Εξάλλου, στη παράταξή του έχει δημιουργηθεί ρήγμα. Τουλάχιστον ένας εκ των συμβούλων περιμένει την ψήφιση της απλής αναλογικής για να εκδηλώσει το .. ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό του ενδιαφέρον, ενώ δύο άλλοι φαίνεται να μην έχουν σκοπό να ξαναείναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές!!!

Σίγουρα όμως οι δύο κουμπάροι θα "κονταροκτυπηθούν" ενώ θα έχουν περισότερο ενδιαφέρον τα δημοτικά συμβούλια Ηλιδας του 2018, που θα χαρακτηρίζονται από την εκρηκτικότητα και τις πολύ υψηλές αντιπαραθέσεις.

Την πρόθεσή του να κατέλθει στις εκλογές έχει εκφράσει και ο πρώην βουλευτής Ηλείας, Παναγιώτης Αδρακτάς. Αν τελικά το πράξει θα το μάθουμε σύντομα.

Δήμος Πύργου:

Εδώ υπάρχει ένα παράδοξο που έχει σχέση με τον νυν δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή. Μάλλον είναι ο μόνος δήμαρχος, όσα χρόνια παρακολουθώ τα τεκταινόμενα του δήμου, που κυρίως η αντιπολιτευτική κριτική εναντίον του εστιάζεται στα... δικαστήρια και σε διάφορα πορίσματα που κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί. Οπως το περιβόητο πόρισμα Σύρου που κάποιοι περιέφεραν στα καφενεία ως... αντιπολιτευτική τακτική!!!

Τον Λιατσή δύσκολα μπορεί κάποιος να τον κριτικάρει για έλλειψη έργων. Εξάλλου στο παρελθόν και ο πρώην δήμαρχος, Μάκης Παρασκευόπουλος παραδέχτηκε σε εκπομπή μου πως είχε αντίπαλο έναν δήμαρχο με μεγάλο έργο όταν ο Πύργος είχε πολλά χρόνια να δει έργα!

Ο Γαβρίλης Λιατσής παρουσιάζει ένα μειονέκτημα. Οτι έχει εκρηκτικό χαρακτήρα. Φαίνεται αυτό ιδιαίτερα στα δημοτικά συμβούλια, όπου πολλές φορές εκρυγνήεται όταν νιώθει ότι αδικείται ο ίδιος ή η παράταξή του. Είναι κάτι που το εκμεταλλεύεται δεόντως ο Τάκης Αντωνακόπουλος, οι συνομιλίες των οποίων και οι φραστικές τους αντιπαραθέσεις αφήνουν εποχή!

Σε πρόσφατη δήλωσή του, μετά από ερώτηση του newsgf.net, ο κ. Λιατσής δεν ξεκαθάρισε τι θα κάνει στις επόμενες εκλογές τονίζοντας ότι, "δύο χρόνια είναι πολύ καιρός για να αποφασίσει κάποιος".
Προσωπική μου εκτίμηση: Ο Γαβρίλης Λιατσής θα είναι πάλι υποψήφιος δήμαρχος. Αλλωστε, ο ίδιος ζει και αναπνέει γι' αυτό. Το δημαρχείο και η δημιουργικότητα είναι το οξυγόγο του!

Δήμος Πηνειού: 

Εδώ και αν τα πράγματα δεν μπερδεύονται!!! Και δεν μπερδεύονται σχετικά με τις προθέσεις του νυν δημάρχου Αλέξη Καστρινού, ο οποίος εδώ και πολλούς μήνες έχει ξεκαθαρίσει ότι θα διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο, όσο στο ότι φαίνεται πως δεν υπάρχει αντίπαλος να τον αντιμετωπίσει.
Κάποιες φωνές που... ακούγονται, αρχίζουν και τελειώνουν μέσα στο ... facebook.

Ξέρω ότι έχει απασχολήσει σοβαρά τον ΣΥΡΙΖΑ η περίπτωση του δήμου Πηνειού και ο ίδιος ο δήμαρχος. Κάποια σενάρια που εξύφαιναν όμως έπεσαν στο κενό. Αλλωστε μιλάμε για έναν απόλυτα δημιουργικό δήμαρχο, που μπορεί να προκλήθηκαν εναντίον του τελευταία κάποιες αντιδράσεις για την αύξηση στα δημοτικά τέλη, κατάφερε όμως κάτι ιδιαίτερα σπουδαίο για τον δήμο του [το τελευταίο σπουδαίο επίτευγμά του] και όπως λέγεται, "οι άλλοι δήμαρχοι έφαγαν την σκόνη του". Πέτυχε να ξεκινήσει η κατασκευή του παραλιακού δρόμου από τον δήμο του. Δηλαδή από την μέση του μεγάλου αυτού έργου!
Θα δούμε πάντως ποιος θα πάρει το ρίσκο να... σταθεί απέναντί του!!!

Η χρονιά αναμισβήτητα θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα.... και φυσικά θα παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις είτε στο προσκήνιο είτε στο παρασκήνιο!

Καλή Χρονιά!!

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 2018: Μια χρονιά μ' έντονο πολιτικό και αυτοδιοικητικό χρώμα...
2018: Μια χρονιά μ' έντονο πολιτικό και αυτοδιοικητικό χρώμα...
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgiJsc4zm7jX7MuBJU73fYN7-XjIYLTyHyqlSmpM6AjgJHUsjlxjoW9kxwergw13SYcqdy3gBs_oNTy99e8vGCdaM0Jld-_8Ia842OvnCHaWxGnLKbgDvlmAyVfmpp1TLRcFkOrPzrhB3g/s640/%25CE%25BB%25CE%25AE%25CF%2588%25CE%25B7.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgiJsc4zm7jX7MuBJU73fYN7-XjIYLTyHyqlSmpM6AjgJHUsjlxjoW9kxwergw13SYcqdy3gBs_oNTy99e8vGCdaM0Jld-_8Ia842OvnCHaWxGnLKbgDvlmAyVfmpp1TLRcFkOrPzrhB3g/s72-c/%25CE%25BB%25CE%25AE%25CF%2588%25CE%25B7.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/01/2018.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/01/2018.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy