-->

20 θεωρίες για τη μεταθανάτια ζωή

Εκεινη του βιοκεντρισμου Σύμφωνα με κάποιους κβαντικούς φυσικούς η ζωή δημιούργησε το σύμπαν κι όχι το αντίθετο. Σύμφωνα με αυτή τη θ...


Εκεινη του βιοκεντρισμου

Σύμφωνα με κάποιους κβαντικούς φυσικούς η ζωή δημιούργησε το σύμπαν κι όχι το αντίθετο. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, το σώμα πεθαίνει αλλά οι συνειδήσεις εξακολουθούν να υπάρχουν.


Εκεινη του Σκαθαροζουμη

Σύμφωνα με τη φαντασία του δημιουργού της ταινίας Tim Burton, όταν πεθαίνουμε συνεχίζουμε να ζούμε υπό μορφή φαντάσματος σε μια παράλληλη διάσταση στην οποία κινδυνεύουμε μόνο από έναν εξορκιστή εικονοκλάστη.


Η θεωρια των βουδιστων

Έξι είναι οι "προορισμοί" σύμφωνα με τους βουδιστές μετά το θάνατο. Ή θα μετενσαρκωθούν σε θεούς, ή σε ημίθεους, ή σε ανθρώπους, σε ζώα, σε κατάσταση ατέρμονης πείνας ή στην κόλαση. Εάν είστε καλοί άνθρωποι σε αυτή τη ζωή έχετε πιθανότητες να βρεθείτε σε κάποια από τις τρεις πρώτες κατηγορίες.


Η χριστιανικη θεωρια

Σύμφωνα με τη Χριστιανική θρησκεία η ψυχή είναι αιώνια κι εάν είστε καλοί άνθρωποι θα πάτε στον παράδεισο. Η κόλαση πάντως παραμονεύει για εκείνους που αμάρτησαν. Παρόλα αυτά έχετε μόνο μια ευκαιρία σε αυτόν τον κόσμο.


Η θεωρια των Ινδουιστων

Οι Ινδουιστές πιστεύουν στην μετεμψύχωση. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή θα πρέπει να μετενσαρκωθεί κάποιος 52 φορές, σε φυτό, σε ζώο κλπ., πριν μετενσαρκωθεί σε άνθρωπο.


Αυτη της σεχτας του Ραελ

Οι Ραελιανοί πιστεύουν ότι θα έχουν το δικαίωμα της αιώνιας ζωής εάν είναι καλοί σε αυτή τη ζωή κι εάν φυσικά δεν διακόψουν τους δεσμούς τους με την σέχτα.


Η θεωρια της Καναδης Chantal Lacroix

Σύμφωνα με την γνωστή Καναδή τηλεπαρουσιάστρια πολλών λαϊκών τηλεοπτικών εκπομπών μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τους οικείους μας που έχουν πεθάνει με τη βοήθεια ενός μέντιουμ που κουνά τραπεζάκια.


Η θεωρια των εγωκεντρικων

Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της θεωρίας της "αυτοκρατορίας" εμείς είμαστε τα μόνα πλάσματα που υπάρχουν πραγματικά και όλο το σύμπαν είναι αποκύημα της φαντασίας μας. Μόλις πεθάνουμε, λογικά, το σύμπαν θα παύσει να υφίσταται.


Ξανα απο την αρχη

Σύμφωνα με κάποιους η ζωή ξεκινά πάλι αμέσως μετά το θάνατο, σαν κασέτα που παίζει αέναα. Η συγκεκριμένη θεωρία εξηγεί για πολλούς και τα ντεζά-βου που βιώνουμε στη ζωή μας.


Η πλατωνικη θεωρια

Ο Πλάτωνας πίστευε ότι η ψυχή είναι αθάνατη. Η μία απόδειξη της αθανασίας της ψυχής στηρίζεται στον ισχυρισμό ότι η ψυχή συγγενεύει με τις ιδέες. Ιδέες και ψυχή ανταποκρίνονται το ένα στο άλλο. Άρα η ψυχή συγγενεύει με το θείο, το αθάνατο, το αόρατο, ενώ το σώμα συγγενεύει με το γήινο, το ορατό και το φθαρτό. Συνάμα η ψυχή είναι προορισμένη να άρχει, ενώ το σώμα είναι προορισμένο να υπακούει και να υπηρετεί. Η άλλη απόδειξη στηρίζεται στην προϋπόθεση ότι ο κόσμος όπως τον γνωρίζουμε συνίσταται από αντιθέσεις και ότι η μία αντίθεση προκύπτει από την άλλη. Για παράδειγμα, το μεγαλύτερο γίνεται από το μικρότερο, το ασθενέστερο από το ισχυρότερο και τανάπαλιν. Έτσι και η ζωή με τον θάνατο είναι αντίθετα. Και αφού από την ζωή προκύπτει ο θάνατος θα πρέπει να δεχτούμε και ότι από τον θάνατο προκύπτει ζωή.


Η θεωρια των Αζτεκων

Σύμφωνα με τους Αζτέκους οι στρατιώτες που έπεφταν στη μάχη μετενσαρκώνονται σε πεταλούδες ή σε κολιμπρί τέσσερα χρόνια μετά το θάνατό τους. Οι νεκροί που πνίγονταν πήγαιναν στον παράδεισο. Και οι υπόλοιποι έκαναν μια τετραετή θητεία στην κόλαση.


Η θεωρια των ραστα

Οι ράστα έχουν μια περίεργη εικόνα για τον παράδεισο. Για εκείνους το μέρος αυτό είναι η Αιθιοπία. Με άλλα λόγια εάν είσαστε καλός άνθρωπος μετά το θάνατό σας θα βρεθείτε σε μια χώρα που η παιδική θνησιμότητα αγγίζει το 68%.


Αυτη των φαραω

Για τους φαραώ της Αιγύπτου ο θάνατος ήταν μια προσωρινή κατάσταση και για αυτό το λόγο έπρεπε να διατηρηθεί το σώμα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για την επόμενη ζωή.


Αυτη της σειρας Stranger Things

Στη δημοφιλή αυτή σειρά οι πεθαμένοι δεν είναι πάντα πραγματικά πεθαμένοι. Κάποιοι από αυτούς έχουν περάσει στον "ανάποδο κόσμο", έναν παράλληλο κόσμο από όπου μπορούμε να επικοινωνήσουμε μέσω ηλεκτρικών λαμπτήρων.


Η θεωρια των τρομοκρατων

Κάποιοι τρομοκράτες εμπνέονται από την πίστη ότι εάν υπηρετήσουν τον Αλλάχ τους περιμένουν 72 παρθένες στον παράδεισο. Κάποιοι μελετητές ωστόσο πιστεύουν ότι η ιστορία με τις παρθένες δεν είναι παρά ένα τραγικό μεταφραστικό λάθος όπου μπερδεύτηκαν οι "ρόγες σταφύλι" με τις "παρθένες". Ουπς!


Η θεωρια των μηδενιστων

Ο Albert Camus πίστευε ότι η αυτοκτονία ήταν το "μόνο πραγματικά σοβαρό φιλοσοφικό πρόβλημα", καθώς σύμφωνα με τον μηδενισμό δεν υπάρχει ζωή μετά το θάνατο. Ο Camus αρνείτο να πιστέψει πάντως ότι η αυτοκτονία ήταν η μόνη λύση στο παράλογο της ζωής.


Η θεωρια της κρυογενικης

Εάν έχετε να διαθέσετε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, μπορείτε να συντηρήσετε το σώμα σας σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες (στους 190 oC) με σκοπό να μπορέσετε να επωφεληθείτε στο μέλλον από την πρόοδο της ιατρικής η οποία θα έχει ανακαλύψει το φάρμακο για την ασθένεια που πάσχετε και θα σας ξαναφέρει στη ζωή.


Εμεις ειμαστε που βρισκομαστε στη φαντασια των αλλων

Κι εάν όλα αυτά δεν ήταν παρά ένα όνειρο; Όχι δεν πρόκειται για σαπουνόπερα αλλά έτσι βλέπουν κάποιοι τη ζωή μετά το θάνατο. Σύμφωνα με εκείνους στην πραγματικότητα είμαστε το όνειρο κάποιων ανώτερων όντων που υπερβαίνουν κατά πολύ τη δική μας νοημοσύνη.


Αυτη των geeks

Μήπως είμαστε προϊόν μιας μαζικής προσομοίωσης μέσω υπολογιστή; Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι η συνείδησή μας έχει προγραμματιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο θάνατός μας να σημαίνει και το τέλος του πρόγράμματος αλλά ευτυχώς, όπως και ο Super Mario μπορούμε να ξαναζήσουμε όσες ζωές θέλουμε.


Η θεωρια των απαισιοδοξων

Υπάρχουν και κάποιοι που πιστεύουν ότι είμαστε ήδη νεκροί. Δεν είμαστε σίγουροι εάν θα έπρεπε να χαρούμε ή να λυπηθούμε με το νέο αυτό.

  Espresso

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 20 θεωρίες για τη μεταθανάτια ζωή
20 θεωρίες για τη μεταθανάτια ζωή
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJTF6J_n74m3bOsMww8kzLIJFFhqny4bNGPw_VSfIADflIpxXeoL9a9IavTBZkZs6Gd65G3v941hR9FMgP3HyNpwTVnGD-O1zziEPAyzNRS_Z6HS1Lhk8LFmRsc66ZDS1H3UGgclgLoEk/s640/BBwap9G.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJTF6J_n74m3bOsMww8kzLIJFFhqny4bNGPw_VSfIADflIpxXeoL9a9IavTBZkZs6Gd65G3v941hR9FMgP3HyNpwTVnGD-O1zziEPAyzNRS_Z6HS1Lhk8LFmRsc66ZDS1H3UGgclgLoEk/s72-c/BBwap9G.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/01/20_11.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/01/20_11.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy