-->

Στην Ηλεία ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Επί Ηλειακού εδάφους αναμένεται να βρεθεί σύντομα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β`. Την είδηση του ερχομού του επικεφαλής της Ορθόδ...


Επί Ηλειακού εδάφους αναμένεται να βρεθεί σύντομα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β`. Την είδηση του ερχομού του επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου ανακοίνωσε ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του στην δεξίωση που παρατέθηκε στο Μουσείο Λάτση, στο Κατακόλο, ανήμερα των Θεοφανείων. «Θα απονείμουμε στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, το χρυσό κλειδί της πόλης, την ανώτερη τιμητική διάκριση που μπορεί να λάβει κάποιος από τον Δήμο Πύργου.

Αυτό θα γίνει σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πιθανότατα στις 18 Ιανουαρίου, κάτι που θα επισημοποιηθεί σε συνεργασία με τον Μητροπλίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό» ανέφερε ο δήμαρχος του Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΑΤΡΙΣ η επίσκεψη στην Ηλεία του Αρχιεπίσκοπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου θα είναι 3ημερη. Το επίσημο πρόγραμμα δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί, όμως, εκτός της ειδικής συνεδρίασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, αναμένεται να περιλαμβάνει επίσκεψη στην πόλη της Αμαλιάδας, που θα γιορτάζει τον πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο.

Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σταθμό της επίσκεψης του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου αναμένεται να αποτελέσει και το Καράτουλα… αυτό γιατί είναι γνωστό ότι η Εκκλησία της Κύπρου είχε –μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007- αναλάβει την δημιουργία δυο κτιρίων που δώρισε στην τοπική Κοινότητα. Αυτό ιατρείου και αυτό του κτιρίου που σήμερα στεγάζει τον Παιδικό Σταθμό και το νηπιαγωγείο.

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄

Ο Μακαριώτατος Χρυσόστομος Β΄ είναι ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου και Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου από τις 5 Νοεμβρίου 2006. Ο κατά κόσμον Ηρόδοτος Δημητρίου γεννήθηκε στις 10 Aπριλίου 1941 στο χωριό Τάλα της Πάφου. Το 1968 ξεκίνησε τις σπουδές του στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 1972. Στις 25 Φεβρουαρίου 1978 εξελέγη δια βοής Μητροπολίτης Πάφου.

Μετά από μακροχρόνια, μη αναστρέψιμη ασθένεια του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α΄, συνήλθε Διευρυμένη Σύνοδος υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Σαμπεζύ της Γενεύης το Μάιο του 2006, η οποία κήρυξε τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της Κύπρου σε χηρεία. Έτσι, ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου, οι οποίες ολοκληρώθηκαν στις 5 Νοεμβρίου του ίδιου έτους με την εκλογή του Χρυσοστόμου Β΄.

Η ενθρόνισή του έγινε στις 12 Νοεμβρίου και όπως αναφέρθηκε από τα ΜΜΕ είναι ο μοναδικός αρχιεπίσκοπος Κύπρου που τέλεσε την κηδεία αρχιεπισκόπου Κύπρου. Με την ανάληψη των καθηκόντων του ως Αρχιεπίσκοπος έθεσε στόχους για καλύτερη λειτουργία της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ανέθεσε καταρχάς σε νομικούς, ακαδημαϊκούς και κληρικούς να συντάξουν αναθεωρημένο καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου. Επίσης, πρότεινε και πέτυχε κατόπιν διαβουλεύσεων με την Κυπριακή Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών την δημιουργία Ενιαίου Φορέα Μισθοδοσίας Εφημεριακού Κλήρου. Με αυτό τον τρόπο πέτυχε την ανεξάρτητη μισθοδοσία του κλήρου και εξασφάλισε την αξιοπρεπή διαβίωση γηραιών και επαρχιακών κληρικών χωρίς να επιβαρύνεται το κράτος. Ακόμη, προώθησε διεύρυνση της Ιεράς Συνόδου με την ανασύσταση μετά από οκτακόσια χρόνια παλαιών επισκοπών που είχαν καταργηθεί κατά την διάρκεια της Φραγκοκρατίας από τους Λατίνους το 1222.

Έτσι, η Εκκλησία της Κύπρου, ως Αυτοκέφαλος, πέτυχε να έχει πλήρη Σύνοδο (με τουλάχιστον 13 μέλη) το οποίο σημαίνει ότι πλέον μπορεί να συγκαλέσει Μείζονα και Υπερτελή Σύνοδο χωρίς να χρειάζεται η συμμετοχή άλλων Επισκόπων από άλλες Εκκλησίες. Δηλαδή διάφορα ζητήματα μπορούν πλέον να λύνονται εσωτερικά και γρηγορότερα. Προώθησε ακόμη αλλαγές στις επισκοπικές εκλογές με την εισαγωγή νέου συστήματος σύμφωνα με το οποίο ο λαός μπορεί να εκλέξει κατευθείαν τους κληρικούς της αρεσκείας του.

Τέλος, το 2015, πέτυχε την ίδρυση της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου, ένα σχέδιο το οποίο είχε οραματιστεί ο προκάτοχός του Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄ αλλά δεν κατάφερε να υλοποιήσει λόγω της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.

 patrisnews

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Στην Ηλεία ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Στην Ηλεία ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjss-zqG_oggEloNUMOGoXkbwcfi-s8qKzJKoJv20NPUrIfJf-MhsDK015btiKdi_HOyuUR5QGwhfdISUxQySaQHaxyfFn37V0YswLwYumd17aCTdQOLNdjTR56f5T18SizsqAGZa_1dM4/s640/Chrysostomos-Cyprus.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjss-zqG_oggEloNUMOGoXkbwcfi-s8qKzJKoJv20NPUrIfJf-MhsDK015btiKdi_HOyuUR5QGwhfdISUxQySaQHaxyfFn37V0YswLwYumd17aCTdQOLNdjTR56f5T18SizsqAGZa_1dM4/s72-c/Chrysostomos-Cyprus.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/01/blog-post_143.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/01/blog-post_143.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy