Δήμος Ανδραβίδας-Κυλληνης: Συνεδρίαση με αιχμές, υπονούμενα και... νέα ερωτηματικά!

Πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ανδραβίδας-Λεχαινών, στην ανακαινισμένη αίθουσα συνεδριάσεων, στον δεύτερο ό...


Πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ανδραβίδας-Λεχαινών, στην ανακαινισμένη αίθουσα συνεδριάσεων, στον δεύτερο όροφο του δημαρχείου στα Λεχαινά.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης που αφορούσε το Κοτύχι. Ένα θέμα που απασχόλησε το δ.σ. για περίπου μιάμιση ώρα και με τον αναπληρωτή δημάρχου, Διονύση Μάλλιαρη να ενημερώνει ότι το ΚΟΤΥΧΙ ΑΕ ενώ το παρέλαβε με χρέη σήμερα έχει καταφέρει να μη χρωστάει. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ Δημήτρης Χάρδας, δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα το ΚΟΤΥΧΙ Α.Ε.

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η συμμετοχή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ENI CBC Med 2014-2020.
Το θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Ανδρέας Μίγκος, [διαβάστε εδώ...]
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα όπου ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης έχει προσκληθεί να συμμετάσχει ως εταίρος στην πρόταση Water Harvesting for Developing Agricultural and Pastoral areas (WH-DAP), που πρόκειται να υποβληθεί στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος: ENI CBC Med 2014-2020 με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων 24 Ιανουαρίου 2018. Ο επικεφαλής εταίρος της πρότασης είναι το Πανεπιστήμιο Al-Balqa (Al-Balqa Applied University) από Ιορδανία.
Αν η πρόταση που κατατίθεται από τον δήμο αύριο τελικά εγκριθεί θα λάβει ένα σημαντικό ποσό, της τάξης των 480 χιλιάδων ευρώ, το οποίο θα βοηθήσει στο να κάνει κάποια σημαντικά έργα υποδομής.
Όμως, το θέμα αυτό δέχθηκε την αρνητική ψήφο όλης της αντιπολίτευσης [απουσίαζε ο Γιάννης Λέντζας, ο οποίος αποχώρησε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων μετά τη συζήτηση του προηγούμενου θέματος] με τον κίνδυνο να μην εγκριθεί. Τελικά η θετική ψήφος της ανεξαρτοποιημένης συμβούλου Αλεξάνδρας Αλτούνη έφερε την ισοψηφία [9-9] και τελικά εγκρίθηκε με την θετική ψήφο του προέδρου Δημήτρη Χάρδα.

Το προηγούμενο θέμα που συζητήθηκε ήταν  η αξιοποίηση της δωρεάς ασθενοφόρου από την εθελοντική ομάδα των Γάλλων φαρμακοποιών το οποίο επίσης εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος.

Η πρόταση του Γιάννη Λέντζα ήταν το ασθενοφόρο να πάει στο Κ.Υ. Βάρδας και φυσικά να χρησιμοποιείται όπου παραστεί ανάγκη στον δήμο, όμως η πρόταση που τελικά πέρασε [και δεν ψήφισαν οι Λέντζας-Δημητρόπουλος] ήταν πως όταν ωριμάσουν οι συνθήκες και γίνει η κατάλληλη επάνδρωση να πάει στο Πολυδύναμο Λεχαινών.

Συγκεκριμένα, ο κος Λέντζας που είναι ως γνωστό και ο διοικητής του νοσοκομείου Αμαλιάδας, έχει την άποψη ότι το ασθενοφόρο να διατεθεί στην μεγαλύτερη υγειονομική δομή του δήμου που είναι το ΚΥ Βάρδας. Ο διευθυντής του Κ.Υ. να συγκροτήσει μια επιτροπή με τους γιατρούς που υπηρετούν στα Π.Ι. Ανδραβίδας, Λεχαινών και Κάστρου-Κυλλήνης και να υπάρχει μια συνεργασία για την καλύτερη αξιοποίηση και μεταφορά των ασθενών από όλο το δήμο στα νοσοκομεία Αμαλιάδας, Πύργου και Πάτρας.
Ο ίδιος επίσης τονίζει ότι η βασική υγειονομική μονάδα του δήμου είναι το ΚΥ Βάρδας ενώ οι υπόλοιπες δομές είναι Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία ή απλά περιφερειακά ιατρεία. Επομένως δεν μπορεί την ευθύνη του να την έχει το πολυδύναμο και όχι το ΚΥ Βάρδας. "Δεν συνάδει με τους ιατρικούς κανόνες", ανέφερε.

Ο Νεόφυτος Παπαδόπουλος τον κατηγόρησε για τοπικιστική αντίληψη για α του απαντήσει ο κος Λέντζας ότι ο ίδιος έχει ψηφίσει πολλά θέματα που αφορούν τα Λεχαινά ή άλλες περιοχές του δήμου, ενώ ρώτησε τον ίδιο να πει ποιο θέμα ψήφισε που να μην έχει σχέση μόνο με τα Λεχαινά.

Η δημοτική σύμβουλος κα Καραγιάννη η οποία, επίσης, έχει ανεξαρτοποιηθεί από την παράταξη Ναμπίλ Μοράντ ανέφερε ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Αμαλιάδας Γιάννης Λέντζας έδωσε δύο νοσοκομειακά κρεβάτια που δώρισαν οι Γάλλοι παράνομα και ρουσφετολογικά σε συγγενικό πρόσωπο δημάρχου της Ηλείας και σε οικογένειά του διευθυντή της ορθοπεδικής .
O Γιάννης Λέντζας απάντησε πως έγινε αντικατάσταση σε κάποια κρεβάτια και τα υπόλοιπα βρίσκονται στην αποθήκη. Επίσης, ανέφερε ότι δόθηκαν σε δύο αναξιοπαθούντες κρεβάτια, που έφεραν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και η επιτροπή ελέγχου έκρινε ότι έπρεπε να τους δοθούν ενώ μετά το πέρας της νοσηλείας θα επιστραφούν.
Ο ίδιος, επίσης, τόνισε ότι είναι "υποχρέωση" του νοσοκομείου να βοηθάει ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και προέτρεψε τον οποιονδήποτε έχει την παραμικρή αμφιβολία να πάει στο νοσοκομείο και να ελέγξει όλες τις νόμιμες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και που προβλέπει ο νόμος.

Λίγο νωρίτερα η δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων του Δήμου, Αναστασία Οικονομοπούλου εισηγήθηκε τα κάτωθι θέματα:

Έγκριση πρακτικών επιτροπής επίλυσης Φορολογικών ∆ιαφορών και αμφισβητήσεων που αφορά τη επιχείρηση Α.Σ. ΕΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΗΛΕΙΑΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥ

Έγκριση πρακτικών επιτροπής επίλυσης Φορολογικών ∆ιαφορών και αμφισβητήσεων που αφορά τη επιχείρηση Κ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ- Α.ΤΟΜΑΡΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥΡΣΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Λήψη απόφασης για έγκριση πρακτικών επιτροπής επίλυσης Φορολογικών ∆ιαφορών και αμφισβητήσεων που αφορά τη επιχείρηση ΦΑΙΑΞ Α.Ε.Τ.Α.

Έγκριση πρακτικών επιτροπής επίλυσης Φορολογικών ∆ιαφορών και αμφισβητήσεων που αφορά τη επιχείρηση ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΕΟΛΕΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε

Έγκριση πρακτικών επιτροπής επίλυσης Φορολογικών ∆ιαφορών και αμφισβητήσεων που αφορά τη επιχείρηση ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΦΡΟΥΤΑ Α.Ε.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την ίδια, μας ανέφερε τα εξής:
"Δεν χάρισε χρήματα  η Επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών και αμφισβητήσεων στην οποία είμαι Πρόεδρος. Κάναμε μείωση στο 50% προκειμένου ο Δήμος να εισπράξει επιτέλους , κάτι που δεν γινόταν μέχρι σήμερα. 

Για την Φαιαξ, παράδειγμα, υπήρχε θέμα με τα τετραγωνικά που αφορούσαν τους μη στεγασμένους χώρους καθώς και η εποχικότητα. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις υπήρχε θέμα με τα εκτός σχεδίου πόλεως και δεν τηρήθηκε ποτέ η αρχή της ανταποδοτικότητας δηλαδή ως προς την καθαριότητα και το φωτισμό με αποδεικτικά στοιχεία από την περιφέρεια με το τμήμα περιβάλλοντος υγιεινής καθώς και με βεβαίωση του νυν Δημάρχου που το πιστοποιούσε".

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουμε στην κατοχή μας, η Επιτροπή Συμβιβαστικής Επίλυσης φορολογικών διαφορών έχει δικαίωμα να προβεί στη μείωση του επιβληθέντος προστίμου και μέχρι του ποσοστού 50%.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η κα Οικονομοπούλου κινήθηκε νόμιμα ως προς τις διαδικασίες που προβλέπονται [σύσταση και απόφαση της επιτροπής, επικοινωνία με δικηγόρο κ.λ.π.] πριν εισηγηθεί τις μειώσεις στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.
Όμως προκύπτουν [που δεν αφορούν την ίδια] θέματα όπως γιατί δεν δεν εισπράττονταν τα χρήματα μέχρι τώρα κ.λ.π. [θέματα που όμως θα τα δούμε λίαν συντόμως μαζί με άλλα].

__________________
Περισσότερα διαβάστε αύριο: 

*Ποιος αποχώρησε όταν συζητούνταν τα θέματα που εισηγήθηκε η κα Οικονομοπούλου... για να επιστρέψει αμέσως μετά;

*Νέα δυναμική εμφάνιση Γιάννη Λέντζα: Τι μήνυμα θέλει να δώσει ο διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας;


*Και πάλι παρουσία του Παναγιώτη Καραδήμα στο δημοτικό συμβούλιο. Τι αναμένεται από τον γνωστό γεωπόνο;

*Επιστρατεύει... "εφεδρείες" ο Ναμπίλ Μοράντ;

*Κι ένα ερώτημα προς τον Πρόεδρο Δημήτρη Χάρδα...

COMMENTS

.
Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ Βιολέτης ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εκδήλωση ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ Πύργος Ρεπορτάζ Σημεία πώλησης Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Δήμος Ανδραβίδας-Κυλληνης: Συνεδρίαση με αιχμές, υπονούμενα και... νέα ερωτηματικά!
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλληνης: Συνεδρίαση με αιχμές, υπονούμενα και... νέα ερωτηματικά!
https://3.bp.blogspot.com/-WFGwntuU1wo/Wme0KfmskwI/AAAAAAACTlw/YHqq-iLcUVUgpze8oZ07WlBr00u4i_k_wCLcBGAs/s640/27140184_523854451319730_1154686921_o.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-WFGwntuU1wo/Wme0KfmskwI/AAAAAAACTlw/YHqq-iLcUVUgpze8oZ07WlBr00u4i_k_wCLcBGAs/s72-c/27140184_523854451319730_1154686921_o.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/01/blog-post_154.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/01/blog-post_154.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy