-->

Ηλιδα: Η ομιλία του Δημάρχου στην εκδήλωση για την Εκεχειρία

Η ομιλία του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε στο αμφιθέταρο του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγά...


Η ομιλία του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε στο αμφιθέταρο του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου Αμαλιάδας το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 το Κυπριακό Ίδρυμα «Μνημείο των Αθανάτων», με θέμα την Ιερά Εκεχειρία έχει ως εξής:

«Κυρίες και κύριοι,

Σήμερα έχουμε την χαρά και την τιμή να υποδεχόμαστε στην γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, στη γενέθλια γη των υψηλότερων Αξιών της ανθρωπότητας, τους αδελφούς Κυπρίους. Μια αποστολή Εκεχειρίας, μια ομάδα ανθρώπων αποφασισμένων να ενωθούν με την Ολυμπιακή Γη, να αποδώσουν τιμή στην Ήλιδα, να δείξουν σεβασμό σε όσα επί δεκαετίες επιμένει να αγνοεί η Ελληνική Πολιτεία.

Η τακτική της διάσπασης του Ολυμπιακού Χώρου και η μετατροπή του σε επισκέψιμο τουριστικό προορισμό με μοναδικό προβαλλόμενο σημείο ενδιαφέροντος την Αρχαία Ολυμπία, ωφέλησε μόνο όσους ξένους επιβουλεύονται την Ολυμπιακή παρακαταθήκη. Εμείς, σα Δημοτική Αρχή, έχουμε θέσει ως κεντρικό στόχο μας, την ανατροπή αυτής της απαράδεκτης, ανιστόρητης και Εθνικά επιβλαβούς λογικής.

Ο Ενιαίος Ολυμπιακός Χώρος ΞΕΚΙΝΑ από την Αρχαία Ήλιδα και καταλήγει στην Αρχαία Ολυμπία και αντιστρόφως. Εκτείνεται ως τις αποικίες των Ελλήνων σε όλο τον αρχαίο κόσμο και ακουμπά με αυτοπεποίθηση στη μαρτυρική Μεγαλόνησο, την Κύπρο μας. Την Κύπρο που βιώνει από το 1974 την τραγικότητα της στρατηγικής διαίρεσής της και μπορεί, περισσότερο από τον καθένα, να κατανοήσει την αδικία που συντελείται με την διαίρεση του Ενιαίου Ολυμπιακού Χώρου. Όταν κάτι το διαιρείς, τον αποδυναμώνεις.

Όταν αγνοείς την πηγή και εκμεταλλεύεσαι το «δέλτα» ενός ποταμού, τότε δε μπορείς να κατανοήσεις το μεγαλείο της φύσης που γέννησε αυτό τον ποταμό. Έτσι κάποιοι επιτήδειοι, διαιρούν τους τόπους και μετατρέπουν σε αξιοθέατα, τα αιώνια σχολεία των Ολυμπιακών Αξιών. Η Ιερή Εκεχειρία, το «Ευ Αγωνίζεσθαι», όλα γεννήθηκαν στον Ενιαίο Ολυμπιακό Χώρο. Όποιος αγνοεί την Ήλιδα, αγνοεί την ιστορία γιατί φοβάται τη δύναμη της ενότητας. Η Ήλιδα, ως διοργανώτρια Πόλη των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων και ως τόπος προετοιμασίας αθλητών και Ελλανοδικών, διεκδικεί το αυτονόητο. Την επανένωση.

Την Αξιακή αντεπίθεση. Την εκπομπή του μηνύματος, στο εσωτερικό και εξωτερικό της Πατρίδας μας, ότι η Ολυμπιακή Γη είμαι ΜΙΑ, ΕΝΙΑΙΑ και ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ και δεν είναι τουριστικό αξιοθέατο, αλλά διαρκής παρακαταθήκη και τόπος αναβάπτισης του ανθρώπου στα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Κύπριοι αδελφοί μας, Αγαπητοί συμπολίτες, Θεωρώ τη σημερινή μέρα σηματοδοτική μιας εποχής εξωστρέφειας, σηματοδοτική της έναρξης ενός μεγάλου πολιτισμικού εγχειρήματος γύρω από την Ιερή Εκεχειρία, σε συνεργασία με κάθε αρμόδιο Εθνικό και Διεθνή φορέα.

Θα ξανασυναντηθούμε μετά το πέρας των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά, το πιο βασικό, θα σχεδιάσουμε και θα προχωρήσουμε, με όλους τους εταίρους μας, ένα στρατηγικό σχέδιο ανάδειξης της Εκεχειρίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο. Αποδεχόμαστε με τιμή την παραδοχή των Κυπρίων αδελφών, ότι η Εκεχειρία γεννήθηκε στην Ήλιδα και υψώθηκε στην Ολυμπία, ώστε να γίνει κανόνας του κόσμου. Είμαστε η ψυχή και το σώμα του Ενιαίου Ολυμπιακού Χώρου, της Ολυμπιακής Γης και όλοι μαζί θα ξαναδώσουμε λάμψη και περιεχόμενο στο «είναι» και όχι μόνο στο «φαίνεσθαι» των Ολυμπιακών Αγώνων. Σας ευχαριστώ.» 

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ

Αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Ήλιδας και τα μέλη της Δημοτικής αρχής ξενάγησαν τα μέλη του Ιδρύματος που βρέθηκαν στην περιοχή μας ειδικά για την εκδήλωση, αλλά και την καλεσμένη τους Ελληνίδα ηθοποιό Μιμή Ντενίση, στο νέο πολυχώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου Ήλιδας. Όλοι τους μίλησαν με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον πολυχώρο, χαρακτηρίζοντάς τον ως μία σύγχρονη και πρωτόγνωρη υποδομή για την Ελληνική Περιφέρεια.

Η κυρία Ντενίση μάλιστα επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αμφιθέατρο των 285 θέσεων, αλλά και για τις ανέσεις που έχει προβλεφτεί να παρέχουν στους ηθοποιούς οι βοηθητικοί του χώροι. Στην ξενάγηση συμμετείχε και η αδελφή της Ελληνίδας ηθοποιού, Σοφία Ντενίση η οποία είναι αντιπρύτανης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Η αντιπρύτανης ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Ήλιδας για τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν να κάνουν με την τελική διαμόρφωση της πινακοθήκης εν όψει των επίσημων εγκαινίων όλων των υποδομών του πολυχώρου που προγραμματίζονται για το τέλος της Άνοιξης, αφού αυτές θα γίνουν υπό την καθοδήγηση επιστημονικής ομάδας του εν λόγω Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ηλιδα: Η ομιλία του Δημάρχου στην εκδήλωση για την Εκεχειρία
Ηλιδα: Η ομιλία του Δημάρχου στην εκδήλωση για την Εκεχειρία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1mEqNtTCjWA_lPbzXUKpT0Kwb1jamSHGwv6xppjLe8bODQ1rmhDmmyDiPpsnOrZQRtE8gKLoAeu74YU9vsH-AJfQ0Xi6vSYZnqQMrHrCT5yZKbco8q2NIbW8_YNS4dbPEOfd7Zj_stE03/s640/IMG_4427.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1mEqNtTCjWA_lPbzXUKpT0Kwb1jamSHGwv6xppjLe8bODQ1rmhDmmyDiPpsnOrZQRtE8gKLoAeu74YU9vsH-AJfQ0Xi6vSYZnqQMrHrCT5yZKbco8q2NIbW8_YNS4dbPEOfd7Zj_stE03/s72-c/IMG_4427.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/01/blog-post_323.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/01/blog-post_323.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy