-->

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: "Εκρηξη" Γ. Λέντζα - Αυστηρή προειδοποίηση Α. Κορομηλά

*"Έκρηξη" Γιάννη Λέντζα: "Δεν ξαναψηφίζω θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του αντιδημάρχου Χ. Παλαιολόγου αν...&...


*"Έκρηξη" Γιάννη Λέντζα: "Δεν ξαναψηφίζω θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του αντιδημάρχου Χ. Παλαιολόγου αν..."

*Α. Κορομηλάς: "Θα πάμε στον εισαγγελέα..."

*Το παρόν σε όλη τη συνεδρίαση έδωσε ο Χρήστος Παλαιολόγος"

Με εξαίρεση την "έκρηξη" του δημοτικού συμβούλου και διοικητή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, Γιάννη Λέντζα, σε ήρεμους τόνους κινήθηκε χθες η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης -η πρώτη συνεδρίαση στην ανακαινισμένη αίθουσα.
Υπομονετικός ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Χάρδας, απέναντι σε όποιον ήθελε να μιλήσει, μέχρι τη στιγμή που, απόλυτα δικαιολογημένα, ζήτησε να μη γίνεται κατάχρηση ώστε να μην αναγκαστεί να βάζει συγκεκριμένο χρόνο σε κάθε ομιλητή.
Στη συνεδρίαση μέχρι το τέλος, με μια μικρή καθυστέρηση στην άφιξή του, παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Χρήστος Παλαιολόγος.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με το θέμα των συνεχιζόμενων κλοπών στα αυτοκίνητα του δήμου.

Ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης για το οποίο μίλησε πρώτος ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Ανδρέας Κορομηλάς. 
"Δεν διασφαλίζεται η περιουσία του δήμου", ανέφερε συγκεκριμένα.
"Αν δεν πάρετε απόφαση να γίνει κάτι σε δέκα ημέρες, θα πάμε στον εισαγγελέα. Η συνεχιζόμενη παράβαση σε περιουσία του δήμου συνιστά ποινικό αδίκημα".


Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η Αλέκα Παναγιωτοπούλου, η οποία σε συνέχεια της τοποθετήσεως του κ. Κορομηλά ζήτησε να ενημερωθεί το Σώμα για το οικόπεδο στην Βάρδα.

Αμέσως μετά μίλησε ο Γιάννης Λέντζας, ο οποίος σε έντονο ύφος καυτηρίασε την απουσία του αντιδημάρχου Χρήστου Παλαιολόγου από τα δημοτικά συμβούλια. "Η κωμωδία αυτή επιτέλους πρέπει να σταματήσει", τόνισε εκτός των άλλων. "Δεν ξανασυζητάω ούτε θα ψηφίοσω θέματα της αρμοδιότητάς του εάν δεν είναι παρόν".

Εδώ να σημειωθεί ότι την ώρα που ο κ. Λέντζας αναφερόταν στον κ. Παλαιολόγο, ο τελευταίος δεν είχε ακόμη εμφανιστεί.

Στη συνέχεια και ο ίδιος καυτηρίασε τις συνεχιζόμενες κλοπές στα αυτοκίνητα του δήμου. "Δεν είναι καθόλου τιμητικό για το δήμο τα όσα συμβαίνουν", ανέφερε και μίλησε για τον χώρο στη Βάρδα.

Στο τρίτο σημείο της τοποθετήσεώς του αναφέρθηκε στο παράδοξο που εφαρμόζει ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ να καλεί σε συσκέψεις συνεχώς τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα και όχι όλους τους συμβούλους, όπως είναι το αυτονόητο, φέρνοντας ως παράδειγμα την τελευταία σύσκεψη που έγινε με τον βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα. [σ.σ, Στην σγκεκριμένη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπιλ Ιωσήφ Μοραντ, οι Αντιδήμαρχοι Δημόπουλος Λάμπης, Μίγκος Ανδρέας, Παλαιολόγος Χρήστος, Χαμουζας Ανδρέας, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Λαινας Τάκης, Καρδιανού Αλέκα και ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Σοφιανόπουλος]

Για την σύσκεψη με τον Μάκη Μπαλαούρα, αλλά και για το θέμα του υποθηκοφυλακείου μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Νεόφυτος Παπαδόπουλος.



Στη συνέχεια ζήτησε και πήρε τον λόγο ο Τάκης Λαινάς, ο οποίος επίσης καυτηρίασε το θέμα των συνεχιζόμενων κλοπών στα αυτοκίνητα του δήμου, αλλά μίλησε και για τη σύσκεψη με τον Μάκη Μπαλαούρα, αν και αυτό δεν χρειαζόταν αφού ο κ. Λέντζας δεν τον κατηγόρησε γιατί είναι ο μόνος από την αντιπολίτευση που πηγαίνει στις συσκέψεις.





Μετά τις παραπάνω τοποθετήσεις ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ προσπάθησε να δώσει κάποιες πειστικές απαντήσεις κάνοντας αναφορά στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου.

Ο ίδιος τόνισε ότι μέχρι να βρεθεί άλλος χώρος, υπάρχει η σκέψη στον υπάρχων χώρο να τοποθετηθούν τέσσερις πυλώνες φωτισμού συν τέσσερις κάμερες κι επίσης πόρτα που να κλείνει με λουκέτο αν και παραδέχτηκε πως δεν είναι η καλύτερη λύση.



Στο σημείο αυτό ξαναπήρε τον λόγο ο κ. Κορομηλάς τονίζοντας ότι ο χώρος δεν είναι του δήμου και ο δήμος δεν έχει δικαίωμα να κάνει παρεμβάσεις. "Είναι ιδιώτη το οικόπεδο".
Ο δήμαρχος απάντησε ότι υπάρχει χαρτί παραχώρησης του οικοπέδου και πως την Δευτέρα θα το φέρει στο δημοτικό συμβούλιο για έγκριση.

Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ζαφειρόπουλος επεσήμανε πόσο λάθος ήταν η μη αγορά ακινήτου που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή επί θητείας Δημήτρη Αρβανίτη.

Ο Χρήστος Παλαιολόγος πήρε το λόγο λέγοντας πως αν υπάρχει καλύτερη πρόταση για διασφάλιση από κλοπές να τη φέρει όποιος θέλει την Δευτέρα.

Και αυτή ήταν τελικά η απόφαση που επικράτησε: Την Δευτέρα που θα πραγματοποιηθεί νέο δημοτικό συμβούλιο, οι παρατάξεις να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Μια μικρή ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ του Δημήτρη Χάρδα και του κ. Λευκαδίτη, όταν ο τελευταίος είπε πως η συζήτηση είναι χαμηλού επιπέδου, σαν να διεξάγεται σε καφενείο. Ο πρόεδρος ζήτησε να ανακαλέσει αλλά ο κ. Λευκαδίτης αρνήθηκε αφού όπως είπα δεν έθιξε το συμβούλιο.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Λευκαδίτης, για τις κλοπές εύλογα αναρωτήθηκε τι έκανε η δημοτική αρχή τόσα χρόνια για να μη πάει φυλακή.
Απάντηση, βέβαια, δεν πήρε...

Στη συνέχεια συζητήθηκε το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, "Έγκριση τιμήματος για την απευθείας εκμίσθωση Δημοτικού Ακινήτου στην Δημοσυνεταιριστική Ιχθυοτροφική Εταιρεία Λεχαινών Ηλείας " ΚΟΤΥΧΙ ΑΕ", το οποίο τελικά πέρασε με 14 ψήφους.
Μετά την τοποθέτηση του εισηγητή, μίλησε ο Πρόεδρος του Κοτυχίου, Διονύσης Μάλιαρης, ο οποίος έδωσε διευκρινιστικές εξηγήσεις, ενώ δέχτηκε και τα συγχαρητήρια που έχει καταφέρει το Κοτύχι να μην έχει παθητικό.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ: 

Ανδρέας Κορομηλάς:


"Έχω ζητήσει με αίτημά μου να μου δοθούν από το 2014 μέχρι σήμερα όλες οι κλοπές κατά ημερομηνία και κατά λίτρα πετρελαίου που έχουν κλαπεί. Είναι έξι απ' ότι γνωρίζω ανεπίσημα. Θεωρώ ότι έχει υπερβεί τα εσκαμμένα πλέον αυτό το θέμα.

Εάν δεν υπάρξει ασφαλής χώρος  που να έχει τον φωτισμό, την καταγραφή, την περίφραξη κ.λ.π. και δεν είναι οικόπεδο του δήμου, γιατί το παρόν είναι ιδιώτη, θα πάμε στον εισαγγελέα.

Το βασικό θέμα είναι το οικόπεδο. Ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός που ανέφερα νωρίτερα είναι για όλα τα οικόπεδα ο ίδιος. Έχουμε κάτι υπόψη μας που θα έρθω σε επαφή με τον ιδιοκτήτη και θα καταθέσουμε την πρότασή μας την Δευτέρα"


Διονύσης Μάλιαρης:


"Πρόκειται για ένα τυποποιητήριο το οποίο υπάρχει σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ το οποίο είναι επιδοτούμενο κατά 70%. Ο σκοπός αυτού του συσκευαστηρίου είναι η τυποποίηση του αυγοτάραχου με άδεια και η τυποποίηση ψαριών. Θέλουμε να είμαστε νόμιμοι για να μπορούμε να δουλέψουμε διότι αν αυτή την επιχείρηση δεν μπορέσουμε να την νομιμοποιήσουμε δεν θα δουλέψει. Είναι θέμα χρόνου.

Παραλάβαμε μα επιχείρηση με 380 χιλιάδες παθητικό. Εδώ και χρόνια είχε ζημιά αν δείτε τους ισολογισμούς. Αυτή τη στιγμή όμως καταφέραμε να κάνουμε απόσβεση χρόνο με το χρόνο με τα κέρδη".


Νεόφυτος Παπαδόπουλος:


"Είναι μείζον ηθικό θέμα αυτό που συμβαίνει με τις κλοπές. Θέλω να πιστεύω ότι θα λύσουν πολύ σύντομα το πρόβλημα. Αν δεν το λύσουν σημαίνει ότι υπάρχει υπόβαθρο και υποβόσκει.

Από τον Οκτώβριο του 2016 μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 έχουν σημειωθεί 6 κλοπές, όπως αναφέρθηκε στον τύπο και με την πρόσφατη είναι η 7η ή η 8η.

Έχουμε χάσει τον έλεγχο, είναι θέμα ηθικό, είναι θέμα πως η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τα θέματα που αφορούν την δημόσια περιουσία που σημαίνει πως αν δεν το λύσουν εμείς ως παράταξη θα κάνουμε τα νόμιμα και τα δέοντα. Εντός 10ημέρου θα πάμε στον εισαγγελέα".





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 


Για πρώτη φορά στο προεδρείο κάθισε ο Γενικός Γραμματέας του δήμου

Με μια μικρή καθυστέρηση προσήλθε στη συνεδρίαση ο
αντιδήμαρχος Χ. Παλαιολόγος και... παρέμεινε μέχρι τέλος

Πηγαδάκι μεταξύ Γιάννη Λέντζα και Παναγιώτη Καραδήμα.
Άραγε ποιο να ήταν το θέμα συζήτησής τους;

Μια μικρή ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ Δ. Μάλιαρη και Λευκαδίτη για το θέμα του Κοτυχίου

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λεχαινών Χαράλαμπος Παλλαδινός,
παρευρίσκεται σε όλα τα δημοτικά συμβούλια. Εδώ ο φακός του newsgf.net τον
"έπιασε" ν' ασχολείται με την... τεχνολογία.
Σημείωση: Ο Εμπορικός Σύλλογος Λεχαινών ποτέ δεν καλέστηκε από τον
δήμαρχο Ναμπίλ Μοράντ σε κάποια σύσκεψη ή ποτέ δεν του ζητήθηκε
η κατάθεση προτάσεων για θέματα που άπτονται των Λεχαινών

Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος άνετος, χαλαρός και με spor εμφάνιση 

Η εντυπωσιακή ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αλεξάνδρα Αλτούνη με ... γαλλικό ντύσιμο!

Η Πρόεδρος της Τ.Κ. Κυλλήνης Δήμητρα Φιτσάλου αφοσιωμένη στο κινητό της.
Δίπλα της ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λευκαδίτης ιδιαίτερα σκεπτικός

Ο γεωπόνος Παναγιώτης Καραδήμας φωτογραφίζει τους αναρτημένους σε τοίχο χάρτες

Στην αρχή της συνεδρίασης κάθισαν μαζί οι Παναγιώτης Καραδήμας και Νίκος Δημάκης.
Και οι δύο, με αναρτήσεις τους στο facebook έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να
διεκδικήσουν την δημαρχία στον δήμο
Την ώρα της συνεδρίασης και υπό καταρρακτώδη βροχή πέρασε με ταχύτητα αυτοκίνητο
της Πυροσβεστικής, προφανώς λόγω κάποιου έκτακτου περιστατικού

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: "Εκρηξη" Γ. Λέντζα - Αυστηρή προειδοποίηση Α. Κορομηλά
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: "Εκρηξη" Γ. Λέντζα - Αυστηρή προειδοποίηση Α. Κορομηλά
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCgxnnf-_dlx6EdGRfyIZ1GWpcGeSRTs76KhWfkmQ-ptiXNdh9A-M0EYh7m6InY5-SXuY8BBZXCTtbHlh9UXiszrK_ktzP61lv0O365m4DhDycgx8qlW3T4lDg1RfCue6ODM2Ke6YKKoR8/s640/P1110374.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCgxnnf-_dlx6EdGRfyIZ1GWpcGeSRTs76KhWfkmQ-ptiXNdh9A-M0EYh7m6InY5-SXuY8BBZXCTtbHlh9UXiszrK_ktzP61lv0O365m4DhDycgx8qlW3T4lDg1RfCue6ODM2Ke6YKKoR8/s72-c/P1110374.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/01/blog-post_340.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/01/blog-post_340.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy