Τρένο και Πατρών - Πύργου: Οι εργολαβίες που μένουν να προκηρυχθούν

Μετά την παράδοση των μεγάλων αυτοκινητόδρομων που άλλαξαν τα δεδομένα του οδικού δικτύου στη Δυτική Ελλάδα, μένει να προχωρήσουν και να...


Μετά την παράδοση των μεγάλων αυτοκινητόδρομων που άλλαξαν τα δεδομένα του οδικού δικτύου στη Δυτική Ελλάδα, μένει να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν κι άλλες υποδομές. Μία σειρά από νέα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι το 2019-2020 και να δημιουργήσει τη νέα γενιά υποδομών της χώρας που θα συμπληρώσουν τις ήδη υπάρχουσες.

Το ypodomes.com παρουσιάζει τα 10 σημαντικότερα projects που πρόκειται να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια. Σημαντικό στοιχείο είναι πως για πρώτη φορά, τρεις από τις δέκα θέσεις αφορούν σιδηροδρομικά έργα που δείχνουν να έχουν δυναμική. Από την παρακάτων δεκάδα μόλις δύο έργα έχουν υπογραφεί ενώ έχουμε και κάποια που είναι ήδη σε δημοπράτηση. Πέρα από αυτά τα projects περιμένουμε και άλλα όπως τις επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης (200 και 180εκατ.ευρώ αντίστοιχα), τις επενδύσεις στο Θριάσιο Πεδίο (180εκατ.ευρώ), τα έργα για την επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου (300εκατ.ευρώ) κ.α. Ας ξεκινήσουμε την αντίστροφη μέτρηση:

10. Ηλεκτροκίνηση Θεσσαλικού Σιδηρόδρομου 105εκατ.ευρώ (2 εργολαβίες)
Πρόκειται για 2 έργα που θα δημοπρατηθούν σύντομα, πιθανότατα εντός της Άνοιξης. Το Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα με 45εκατ.ευρώ είναι πιο ώριμο και έχει ήδη αποσταλεί πρόσκληση ένταξης στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Θεσσαλίας).
Το Λάρισα-Βόλος 60εκατ.ευρώ πρόκειται να ενταχθεί στο Ε.Π. ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ. Είναι έργα που αφορούν κυρίως την εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης.

9. Ανάπλαση Φαληρικού Όρμου 220εκατ.ευρώ (3 εργολαβίες) Το πρώτο έργο κόστους 150εκατ. ευρώ υπεγράφη και ξεκινά. Αφορά την μετατόπιση και βύθιση της Λ.Ποσειδώνος κατά 90 μέτρα προς της θάλασσα, αντιπλημμυρικά έργα. Πρόκειται για το πρώτο από τρία έργα καθώς θα δούμε και νέες εργολαβίες που τελικά θα αποκαλύψουν το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο για την Αθήνα. Τα έργα θα ολοκληρωθούν σταδιακά από το 2019 μέχρι το 2021. Κατασκευαστής: ΑΚΤΩΡ

8. Αναβάθμιση 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων 340εκατ.ευρώ Το δεύτερο έργο που έχει υπογραφεί και ξεκινήσει από πέρυσι, αφορά την αναβάθμιση των υποδομών σε 14 από τα σημαντικότερα αεροδρόμια της χώρας μεταξύ των οποίων της Θεσσαλονίκης, των Χανίων, της Κέρκυρας, της Ρόδου κ.α. Με την ολοκλήρωση των έργων η εικόνα τους θα βελτιωθεί σημαντικά ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει και μεγάλη αύξηση τόσο εμπορικά όσο και σε επιβατική κίνηση. Τα έργα θα ολοκληρωθούν το 2021. Κατασκευαστής: ΙΝΤΡΑΚΑΤ

7. Σιδηροδρομικά έργα Αθήνα-Προμαχώνας 370εκατ.ευρώ (4 εργολαβίες) Τέσσερα μεγάλα έργα για τον διάδρομο Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας που θα ξεκινήσουν σταδιακά από το 2018 μέχρι το 2020. Είναι τα έργα Β`φάσης του Σταθμού της Αθήνας (45εκατ.ευρώ-δημοπράτηση 2018), η Σήραγγα Σεπολίων (110εκατ.ευρώ-δημοπρατήθηκε στο τέλος του 2017), το τμήμα ΣΚΑ-Οινόη (100εκατ.ευρώ-δημοπράτηση 2019) και η εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης-σηματοδότησης στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας (125εκατ.ευρώ-δημοπράτηση 2019). Ολοκλήρωση σταδιακά μέχρι το 2022.

6. Σιδηροδρομικά έργα Κιάτο-Πάτρα 450εκατ.ευρώ (5 εργολαβίες) Πέντε μεγάλες εργολαβίες για την ολοκλήρωση του διαδρόμου Κιάτο-Πάτρα. Είναι η ηλεκτροκίνηση στο Κιάτο-Αίγιο (83εκατ.ευρώ-δημοπράτηση Φεβρουάριος 2017), η επιδομή-ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Αίγιο-Ψαθόπυργος (60εκατ.ευρώ-δημοπράτηση 2018), η υποδομή στο Ψαθόπυργος-Ρίο (215εκατ.ευρώ-ξεκίνησε να κατασκευάζεται από Αύγουστο 2017), η επιδομή-ηλεκτροκίνηση στο Ψαθόπυργος-Ρίο (30εκατ.ευρώ-δημοπράτηση 2019) και η υποδομή-επιδομή-ηλεκτροκίνηση στο Ριο-Πάτρα. Σταδιακή ολοκλήρωση μέχρι το 2022.

5. Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος 450εκατ.ευρώ (8 εργολαβίες) Είναι το γνωστό οδικό έργο που έχει σπάσει σε 8 εργολαβίες. Έχουν γίνει 7 διαγωνισμοί και αναμένεται ο τελευταίος. Ανάδοχοι μέχρι τώρα: Όμιλος Καλογρίτσα (εργολαβίες 1-4), Κ/Ξ Ξανθάκης-Ιντερκάτ (εργολαβία 5), GD Infrastrutture (εργολαβία 6) και Ιντερκάτ (εργολαβία 7). Σταδιακή ολοκλήρωση μέχρι το 2023.

4. Βόρειο και Νότιο Άκρο Αυτοκινητόδρομου Ε65 700εκατ.ευρώ (2 εργολαβίες) Πρόκειται για δύο εργολαβίες. Η πρώτη αφορά το τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα μήκους 32,5χλμ με 300εκατ.ευρώ που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2018. Η δεύτερη αφορά το τμήμα Τρίκαλα-Καλαμπάκα-Εγνατία μήκους 62χλμ με 400εκατ.ευρώ που προς το παρόν αναζητά πόρους. Με την ολοκλήρωση των έργων ο Αυτοκινητόδρομος Ε65 θα εκτείνεται από τη Λαμία (σύνδεση με ΠΑΘΕ) μέχρι τα Γρεβενά (σύνδεση με Εγνατία). Κατασκευαστής θα είναι η ΤΕΡΝΑ.

3. Αεροδρομίο Καστέλι Ηρακλείου 700εκατ.ευρώ Το έργο είναι σε προσυμβατική περίοδο και τα έργα αν δεν έχουμε καθυστερήσεις θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2018 και θα διαρκέσουν μέχρι το 2023. Είναι ένα από τα δύο μεγάλα αναπτυξιακά έργα για την Κρήτη και αφορά εκτός από την κατασκευή Νέου Διεθνούς Αερολιμένα, την κατασκευή αυτοκινητόδρομου 18χλμ που θα το ενώνει με τον ΒΟΑΚ και τον ΝΟΑΚ. Επίσης προβλέπεται η κατασκευή εμπορικών χρήσεων. Κατασκευαστής Κ/Ξ ΤΕΡΝΑ-GMR.

2. ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης) 1,5 δισ ευρώ Πρόκειται για την αναβάμιση και κατασκευή του πυρηνικού τμήματος του αυτοκινητόδρομου ΒΟΑΚ από τα Χανιά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο μήκους 172χλμ. Θα είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο όλων των εποχών για την Κρήτη που θα εξυπηρετεί τα μεγαλύτερα αστικά και τουριστικά κέντρα του νησιού. Προς το παρόν αναζητούνται πόροι.

1. Γραμμή 4 Μετρό Αθήνας 1,8 δισ ευρώ Είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο υπό δημοπράτηση έργο Μετρό στην Ευρώπη (και την Ελλάδα), ενώ είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο όλων των εποχών για τη χώρα με 13χλμ μήκος και 14 σταθμούς. Είμαστε στην φάση ολοκλήρωσης της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και η Β`φάση θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το 2019. Με την ολοκλήρωση του αναμένεται να το χρησιμοποιούν 400.000 επιβάτες ενώ θα μεταμορφώσει τις αστικές μεταφορές στην Μητροπολιτική Αθήνα, δίνοντας μεγάλη ανάσα στον καθημερινό φόρτο. Ολοκλήρωση 2026-2027.

  www.thebest.gr

COMMENTS

.
Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ Βιολέτης ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εκδήλωση ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Τρένο και Πατρών - Πύργου: Οι εργολαβίες που μένουν να προκηρυχθούν
Τρένο και Πατρών - Πύργου: Οι εργολαβίες που μένουν να προκηρυχθούν
https://2.bp.blogspot.com/-rzliXai82eQ/WmyVWba46HI/AAAAAAACURU/zNBjPh3hwAsobPNt5OTFTCDkXEkuodAKgCLcBGAs/s640/bldlyphrwt5a6b45b132a89.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-rzliXai82eQ/WmyVWba46HI/AAAAAAACURU/zNBjPh3hwAsobPNt5OTFTCDkXEkuodAKgCLcBGAs/s72-c/bldlyphrwt5a6b45b132a89.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/01/blog-post_404.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/01/blog-post_404.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy