Παππάς: Είμαστε έτοιμοι για τη μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο

Tι είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών   «Είμαστε έτοιμοι για τη μετάβαση στο ψηφιακό ραδι...


Tι είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών 

«Είμαστε έτοιμοι για τη μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας το πρωί στον ραδιοσταθμό ”Στο Κόκκινο” Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, για το ψηφιακό ραδιόφωνο σημείωσε ότι θα υπάρξει μια σταδιακή μετάβαση και κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί καθώς «όλοι χωρούν στο φάσμα». Ο Ν.Παππάς ανέφερε ότι χθες βγήκε ο χάρτης συχνοτήτων και σήμερα εκδίδεται και η προκήρυξη για τον πάροχο δικτύου.

Είμαστε έτοιμοι για τη μετάβαση είπε, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν με όλους συζητήσεις, ώστε να μην κινδυνεύσει κανένας ραδιοσταθμός και καμία θέση εργασίας. Σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, τόνισε ότι το υπουργείο δεν έχει κάποια αρμοδιότητα, καθώς το ΕΣΡ ολοκληρώνει τη διαδικασία αποσφράγισης των φακέλων. Ωστόσο υπογράμμισε ότι δικαιώθηκαν σε μια σφοδρή αντιπαράθεση για ένα ζήτημα που παρέμενε άλυτο για 30 χρόνια.

Το σενάριο της ΝΔ ότι δεν έπρεπε να υπάρχει τίμημα και ότι το φάσμα είναι απεριόριστο κατέρρευσε, ανέφερε ο Ν. Παππάς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εάν μιλούσαμε για κανάλια ασπρόμαυρα, λειτουργούντα με 20 εργαζομένους μόνο και χωρίς κανέναν έλεγχο στην ποιότητα του προγράμματος, θα είχαμε άπειρα κανάλια.

Τόνισε ότι τώρα μπαίνουν οι προϋποθέσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ότι τηρούνται οι ποιοτικές προϋποθέσεις, ότι εντασσόμαστε στις νέες τεχνολογίες, για να επισημάνει ότι ο σπάνιος πόρος του φάσματος πρέπει να αξιοποιείται ώστε και οι εργαζόμενοι να προστατεύονται και ο τηλεθεατής να απολαμβάνει ποιοτική τηλεόραση. Επανέλαβε ότι για την 7η εναπομείνασα άδεια, ο νόμος προβλέπει ότι εάν δεν υπάρξει έμπρακτο ενδιαφέρον αυτή θα μεταπέσει με τις θεματικές άδειες.

Σχολιάζοντας το συλλαλητήριο που διοργανώνεται την προσεχή Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, για το όνομα της πΓΔΜ, ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι είμαστε μια δημοκρατική χώρα και ο καθένας μπορεί να κάνει ότι νομίζει. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το συλλαλητήριο δεν μπορεί να προστατέψει τα συμφέροντας της χώρας και δεν βοηθάει ουσιαστικά τη συγκεκριμένη στιγμή. Το ζήτημα χρειάζεται ψυχραιμία.

Όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε, συνέχισε ο Ν. Παππάς, ότι μετά την ενδιάμεση συμφωνία, ο όρος Μακεδονία υπάρχει και το έχουμε δεχθεί. Ευχήθηκε να πάνε καλά τα πράγματα στις διαπραγματεύσεις με μια συμφωνία, η οποία θα γίνει αποδεκτή και από την άλλη πλευρά για να ανακτήσει η βόρεια Ελλάδα τον στρατηγικό της ρόλο στην περιοχή. Σχολιάζοντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι πρέπει κάποια στιγμή να γίνει γνωστό τι ακριβώς εννοούν.

Έκανε λόγο για ευθύνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα, την ώρα που στο παρελθόν η Ελλάδα είχε χάσει έδαφος και τώρα χαϊδολογούν ακραίες φωνές. Πρόσθεσε ότι πρέπει να περιμένουμε την επίσημη θέση της ΝΔ, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει μια εσωτερική συζήτηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα. Τέλος, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ μίλησε για την αποψινή εκδήλωση την οποία διοργανώνει το υπουργείο του και αφορά την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Πηλιχού «ΑΟΥΣΒΙΤΣ : ΕΛΛΗΝΕΣ - ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΥ».

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε την έκδοση, την οποία χρηματοδοτούν τα ΕΛΤΑ, συγκλονιστική και έδωσε τα εύσημα στα ελληνικά Ταχυδρομεία για το θέμα. Αναφορικά με την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, είπε ότι με την ολοκλήρωση του προγράμματος δεν θα λυθούν ως εκ θαύματος όλα τα προβλήματα της χώρας, ωστόσο θα περάσουμε σε μία φάση στην οποία θα αποκτήσουμε βαθμούς αυξημένης ελευθερίας άσκησης πολιτικής από μια κυβέρνηση, η οποία έχει αποδείξει ότι στρέφεται εκεί που πρέπει να στραφεί.

Επανέλαβε ότι κανείς δεν πιστεύει τώρα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, σημειώνοντας ότι με το ”μαξιλαράκι” του ESM και την ευρωπαϊκή ομπρέλα, η χώρα μπορεί να λαμβάνει λογικά επιτόκια στις αγορές, κάνοντας λόγο για θετικό κλίμα στην οικονομία. Το βιβλίο στέλνει ακατανίκητο μήνυμα προς όλους για το πόσο πρέπει ο δημοκρατικός κόσμος να έχει τις κεραίες του ανοικτές γιατί το τέρας του φασισμού, πάντα υπάρχουν πρόθυμοι να το ταΐσουν σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Παππάς, προσθέτοντας ότι σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο έχουμε άτομα που έχουν χαραγμένο το ναζιστικό σύμβολο επάνω τους.

Πρέπει να υψωθεί ένα τοίχος απέναντι σε αυτές τις δηλητηριώδεις ιδέες του φασισμού, σαν λαός αναγεννηθήκαμε από τον αγώνα μας ενάντια στον φασισμό και αυτό δεν πρέπει να φύγει ποτέ από τη συλλογική μας συνείδηση, υπογράμμισε. Σημειώνεται ότι στη σημερινή εκδήλωση το βιβλίο θα παρουσιάσουν, μαζί με τον συγγραφέα, ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, ο καθηγητής Εβραϊκής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και επικεφαλής ιστορικός στο Ινστιτούτο Shem Olam για την Έρευνα, Τεκμηρίωση και Διδασκαλία του Ολοκαυτώματος στο Ισραήλ, Δρ. Gideon Greif και ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) και ειδικός γραμματέας Πολιτιστικής και Θρησκευτικής Διπλωματίας Δρ. Ευστάθιος Λιανός Λιάντης.

Στην εκδήλωση θα μεταδοθεί μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαος Βούτσης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο πρόεδρος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, η πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα Irit Ben-Abba, ο αναπληρωτής διευθυντής του Κρατικού Μουσείου ’Αουσβιτς-Μπίρκεναου Andrzej Kacorzyk, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας Δαυίδ Σαλτιέλ, ο τ. πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, Μωυσής Κωνσταντίνης και η πρόεδρος του ΔΣ των ΕΛΤΑ Ευφροσύνη Σταυράκη.

 (Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

  www.huffingtonpost.gr

COMMENTS

.
Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ Βιολέτης ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εκδήλωση ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ Πύργος Ρεπορτάζ Σημεία πώλησης Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Παππάς: Είμαστε έτοιμοι για τη μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο
Παππάς: Είμαστε έτοιμοι για τη μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο
https://3.bp.blogspot.com/-qsYwlnxojOg/WmB4Dzr5BuI/AAAAAAACSmk/r3HP13I0UJ89e7sMsvoYs5gZFmGTWld3QCLcBGAs/s640/5a6064521e000028005ada4d.jpeg
https://3.bp.blogspot.com/-qsYwlnxojOg/WmB4Dzr5BuI/AAAAAAACSmk/r3HP13I0UJ89e7sMsvoYs5gZFmGTWld3QCLcBGAs/s72-c/5a6064521e000028005ada4d.jpeg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/01/blog-post_733.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/01/blog-post_733.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy