-->

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Το δεδικασμένο που δικαιολογεί την Αποκεντρωμένη Διοίκηση!

Σε προηγούμενο δημοσίευμα αναφερθήκαμε στο Νόμο της 21ης Φεβρουαρίου 2016 και συγκεκριμένα στο άρθρο 6, όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα...


Σε προηγούμενο δημοσίευμα αναφερθήκαμε στο Νόμο της 21ης Φεβρουαρίου 2016 και συγκεκριμένα στο άρθρο 6, όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως [διαβάστε εδώ...] με τίτλο, "Θέση αιρετών σε αργία".

Με βάση τον συγκεκριμένο Νόμο, όλοι οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι, συμπεριλαμβανομένου και του δημάρχου θα έπρεπε να έχουν ήδη τεθεί σε αργία, αφού το βούλευμα για παραπομπή τους σε δίκη [Ιούνιος 2018] έχει καταστεί οριστικό και αμετάκλητο.

Όμως... 

Σε συνεδρίαση στις 20 Δεκεμβρίου 2016 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους [Ε' Τμήμα], υπάρχει η γνωμοδότηση υπ' αριθμόν 331/2016, που αφορά σε δίκη για κακούργημα δημάρχου "Κ" κ. Θ.Μ., ο οποίος παραπέμφθηκε για απιστία σε βαθμό κακουργήματος περί την υπηρεσία.

Με το ίδιο βούλευμα αποφασίστηκε η κατάργηση του περιοριστικού όρου της εγγυοδοσίας, η οποία είχε υποβληθεί στον κ. Θ.Μ. κατά το στάδιο της ανάκρισης με την αρ. 13/2015 διάταξη της Ανακρίτριας του 20ου Ειδικού Τμήματος Εγκλημάτων Διαφθοράς, η οποία εκδόθηκε στις 28-04-2015.

Τα ερωτήματα που τέθηκαν και καλέστηκε να δώσει διευκρινιστικές απαντήσεις το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ήταν:

α] Εάν οι προϋποθέσεις της παρ. 2 άρθρου 236 του ν. 3852/2010, όπως ήδη ισχύει, για την επιβολή του διοικητικού μέτρου της αργίας σε αιρετό των ο.τ.α. πρέπει να συντρέχουν ταυτοχρόνως ή αρκεί η διαδοχική πλήρωσή τους.

β] Σε ποιο χρόνο ανατρέχει η επιβολή του διοικητικού μέτρου της αργίας.

γ] Πως ερμηνεύεται ο όρος "μεταγενέστερη" αντικατάσταση ή άρση των περιοριστικών όρων, μεταγενέστερη της επιβολής τους, ή μεταγενέστερη της αμετάκλητης παραπομπής και,

δ] Ειδικώς για την περίπτωση του Δημάρχου "Κ", με βάση τα ανωτέρω και το ιστορικό, εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις επιβολής του διοικητικού μέτρου της αργίας.

Στη συνέχεια το Νομικό Συμβούλιο εξέτασε όλο το ιστορικό της απόφασης καθώς επίσης και το νομοθετικό πλαίσιο και προχώρησε σε ερμηνεία και εφαρμογή διατάξεων.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ: 

Κατ' ακολουθία των προεκτεθέντων, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους [Τμήμα Ε'] γνωμοδοτεί, ομοφώνως, ως εξής:

8.α. Για την θέση αιρετού σε κατάσταση αυτοδίκαιης αργίας, κατά τις διατάξεις της παρ. 2 άρθρου 236 του ν. 3852/2010, όπως ήδη ισχύουν, απαιτείται η συνδρομή και ισχύς, κατά τον χρόνο εκδόσεως του αμετακλήτου βουλεύματος ή της μεταγενέστερης αυτού οικείας πράξεως του αρμοδίου οργάνου και των δύο προϋποθέσεων α] της εκδόσεως αμετακλήτου παραπεμπτικού βουλεύματος για κακούργημα και β] της επιβολής ή ισχύος περιοριστικών όρων ή προσωρινής κρατήσεως. 

β. Η ισχύς του διοικητικού μέτρου της αυτοδίκαιης αργίας, ανατρέχει σε χρόνο προγενέστερο της εκδόσεως της οικείας πράξεως, εφόσον, κατ' αυτόν τον χρόνο, συνέπιπταν και ίσχυαν και οι δύο, ως άνω, προϋποθέσεις και εξακολουθούν να συντρέχουν κατά τον χρόνο εκδόσεως της πράξεως. Περαιτέρω, δεν επηρεάζει την ισχύ του διοικητικού μέτρου, ή σε χρόνο μεταγενέστερο απ αυτόν της συμπτώσεως των δύο προϋποθέσεων, ή τον χρόνο εκδόσεως της οικείας πράξεως, άρση της επιβολής ή ισχύος περιοριστικών μέτρων ή προσωρινής κρατήσεως.

γ. Στην ειδικότερη περίπτωση του τελεσιδίκως για κακούργημα παραπεμφθέντος Δημάρχου "Κ" Θ.Μ., δεν συντρέχει μια εκ των ανωτέρω προϋποθέσεων και, συνεπώς, δεν δύναται αυτός να τεθεί σε κατάσταση αργίας. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 

*Όπως φαίνεται από τα παραπάνω [η σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου του Κράτους ήρθε πριν λίγο στα χέρια μας] η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μάλλον δικαιολογείται στην απόφασή της να μη θέσει σε αργία τον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ, από τη στιγμή που έγινε άρση του περιοριστικού όρου που του είχε επιβληθεί.

*Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχές της επόμενης εβδομάδας θα παρθεί η απόφαση και για τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι έχουν καταθέσει ενστάσεις κατά του περιοριστικού μέτρου.
Πιθανών οι ενστάσεις αυτές να γίνουν δεκτές από το Συμβούλιο που θα τις εξετάσει. Ήδη για τους τρεις κατηγορούμενους, όπως γράψαμε σε προηγούμενο δημοσίευμα [δείτε εδώ...] ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει γνωμοδοτήσει θετικά. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να γίνει άρση του περιοριστικού μέτρου εάν κάποιος από αυτούς δεν έχει καθαρό ποινικό μητρώο.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Το δεδικασμένο που δικαιολογεί την Αποκεντρωμένη Διοίκηση!
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Το δεδικασμένο που δικαιολογεί την Αποκεντρωμένη Διοίκηση!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZms4NduerrsdiaSv8uZ_lLjoczjMvH7ZnAdmTi__pz1mx1CnY1Gu93ZSMva8juH6HQOqeKZJsNFArpTwI0Yu7rRzk5n70CepFJxOl-5iY2oVnjap2_FLsjWi4FGV6RW5Gp401iI6p1AE/s640/lady-justice-2388500_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZms4NduerrsdiaSv8uZ_lLjoczjMvH7ZnAdmTi__pz1mx1CnY1Gu93ZSMva8juH6HQOqeKZJsNFArpTwI0Yu7rRzk5n70CepFJxOl-5iY2oVnjap2_FLsjWi4FGV6RW5Gp401iI6p1AE/s72-c/lady-justice-2388500_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/01/blog-post_8.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/01/blog-post_8.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy