-->

Χρήστος Βαλλιανάτος: "Με υπόμνημα θέσαμε όλα τα αγροτικά ζητήματα στον Τσίπρα"

Μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τον αγροτικό κόσμο έχει θ΄ςεσει η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας και προσωπικά ο Πρόεδρος Χρήστος Βαλλιανάτος...


Μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τον αγροτικό κόσμο έχει θ΄ςεσει η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας και προσωπικά ο Πρόεδρος Χρήστος Βαλλιανάτος. Πρόκειται για προβλήματα που χρονίζουν και που ποτέ κανένας μέχρι σήμερα δεν τα επίλυσε.

Ο κος Βαλλιανάτος, σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο newsgf.net, εκτός των άλλων τόνισε πως από το 2007 μέχρι σήμερα μόνο φιλολογικές συζητήσεις γίνονται, αφού τόσο οι υπουργοί όσο και οι βουλευτές κοιτάνε πρώτα απ' όλα το πολιτικό κόστος.

Ο ίδιος, επίσης, μίλησε και για τις επικε΄θιμενες αγροτικές κινητοποιήσεις, αναφέροντας πως πρέπει να γίνει μια συγκέντρωση και να μην εμφανιστούν οι αγρότες πάλι διασπασμένοι.

"Με αφορμή την επίσκεψη του Τσίπρα, έχω θέσει όλα τα ζητήματα με υπόμνημα στον σύμβουλο του πρωθυπουργού ο οποίος ήταν στην πρώην Νομαρχία την προηγούμενη εβδομάδα. Το πρώτο θέμα που θέτουμε στον πρωθυπουργό είναι ότι πρέπει να παρθούν διαρθρωτικά μέτρα για τον αγροτικό τομέα εδώ και τώρα.

Ο αγροτικός τομέας, για να δώσω ένα παράδειγμα, θέλει 15 ρίχτερ για να συνέλθει. Εάν δεν παρθούν διαρθρωτικά μέτρα, αυτό το έχω τονίσει και στον υπουργό Αποστόλου και θα το τονίσω και στον κ. Κόκκαλη που θα συναντηθούμε στις 30 Ιανουαρίου στο γραφείο του, σε κανά δυο χρόνια θα ψάχνουν να βρουν αγροτικό εισόδημα να φορολογήσουν. Δεν θα βρίσκουν γιατί οι αγρότες θα έχουν σταματήσει να καλλιεργούν επειδή δεν θα τους συμφέρει.

Όταν λέω διαρθρωτικά μέτρα εννοώ, δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων. Αυτό το είχε εξαγγείλει ο Γεώργιος Ράλλης το 1980 και από τότε μέχρι σήμερα έχει εξαγγελθεί καμιά 20αριά φορές και δεν έχει γίνει τίποτα,

Το ινστιτούτο Κοροίβου, το έχω πει και δεν θα βαρεθώ να το λέω, πρέπει να λειτουργήσει για να κατευθύνει τους Ηλείους παραγωγούς σε σύγχρονες καλλιέργειες, έτσι ώστε να μη μπαίνουν κάθε χρόνο μέσα και να μην έχουν μόνο τις παραδοσιακές καλλιέργειες όπως καρπούζια και πατάτες. Πρέπει να βρούμε νέες καλλιέργειες για να στρέψουμε το κόσμο προς αυτές και να παραμείνει στην γη. Άλλωστε ο νομός Ηλείας είναι αγροτικός νομός και το εισόδημα του νομού εξαρτάται από τους αγρότες.

Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί: Το παράδοξο είναι ότι κάθε υπουργός που έρχεται αλλάζει ο νόμος και δεν εφαρμόζεται ποτέ. Ήδη με τον 43/84 έχει δώσει τρεις φορές παράταση. 31/12 ήταν η καταλυτική ημερομηνία αλλά απ’ ότι βλέπομε ο υπουργός δεν έχει κάνει τίποτα. Και αυτό θα το θέσουμε στον κ. Κόκκαλη.

Τροποποίηση κανονισμού ΕΛΓΑ: Μας το έχουν πει τόσες φορές ότι θα τροποποιηθεί. Δεν μπορεί να μην καλύπτει την σταφίδα όπως έγινε το 2016 με τις πλημμύρες και να πηγαίνει ο κόσμος στα ΠΣΕΑ. Ποια ΠΣΕΑ; Οι μισοί θα έχουν πεθάνει και μετά θα πάρουν χρήματα. Επίσης θα θέσω, όπως το έχω κάνει κι εγγράφως, και στους υπουργούς και στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ότι βάζει μια προθεσμία να πληρώνουν εισφορές οι αγρότες. Σωστά. Να βάλει όμως και μια προθεσμία πότε θα αποζημιώνονται οι αγρότες. Δεν μπορεί να περιμένει ο αγρότης δύο χρόνια ή ένα χρόνο για να αποζημιώνεται. Πως θα ζήσει αυτός ο άνθρωπος;

Κάτι άλλο που θα θέσουμε και στον κ. Κόκκαλη, όπως θα προσπαθήσουμε να το θέσουμε και στον κ. Τσίπρα, είναι ότι οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι του δήμου Ήλιδας με τις φωτιές έπαθαν πολύ μεγάλη ζημιά. Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία αποζημίωση. Στο νομό Αττικής μέσα σε 10 ημέρες μετά τις φωτιές πληρώθηκαν όλοι.

Υπάρχουν κι άλλα θέματα, όπως τα χωράφια των λιμνών της Αγουλινίτσας. Τώρα πρέπει να παρθεί απόφαση να ξέρει ο κόσμος ποιο αγροτεμάχιο καλλιεργεί και όχι κάθε χρόνο να έχει αγωνία αν θα καλλιεργήσει ή όχι. Φυσικά μιλάω για τους πραγματικούς αγρότες, για τους νέους αγρότες και όχι για αυτούς που εκμεταλλεύονται και παίρνουν χωράφια. Αυτοί να μείνουν απ’ έξω.

Βιομηχανική ντομάτα: είναι προϊόν που στηρίζει την Ηλεία. Τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση από το υπουργείο. Μας άφησε έρμαιους στους βιομηχάνους. Με καλούσαν τρεις μέρες πριν ανοίξουν τα εργοστάσια να υπογράψουμε σύμβαση. Ότι τιμή κι αν μου έλεγαν ήμουν υποχρεωμένος να υπογράψω διότι η ντομάτα δεν αποθηκεύεται όπως η σταφίδα και το αραποσίτι και λόγω των βροχών όταν άνοιγαν τα εργοστάσια η ντομάτα σάπιζε. Δεν μπορούσα λοιπόν να πω όχι σε ότι τιμή έδιναν.

Ο κόσμος είχε καλλιεργήσει, είχε κάνει έξοδα. Εμείς πηγαίναμε να περισώσουμε ότι μπορούσαμε κι ερχόταν το υπουργείο τρεις μέρες πριν ανοίξουν τα εργοστάσια να βγάζει εγκύκλιο που κάλυπτε τους βιομηχάνους. Είναι απαράδεκτο.

Ένα άλλο σοβαρό θέμα είναι η αναδιάρθρωση της κορινθιακής σταφίδας. Αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα σε λίγο την σταφίδα θα την βλέπουμε όνο από φωτογραφίες.

Φιλολογική συζήτηση 

Το 2007 έδωσα υπόμνημα στον Κώστα Καραμανλή τρεις μέρες πριν γίνει πρωθυπουργός. Το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου ήρθε με κλιμάκιο στην αρχαία Ολυμπία. Τα ίδια προβλήματα που έδωσα στον Καραμανλή, αλλάζοντας την ημερομηνία, τα έδωσα και σε εκείνον, Τρεις μέρες πριν γίνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς του τα έδωσα στο Επιμελητήριο Ηλείας.

Τα ίδια προβλήματα με αλλαγή ημερομηνίας τον Γενάρη του 29015 τα έδωσα σε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που μετά από μια εβδομάδα έγιναν κυβέρνηση. Τα ίδια προβλήματα παραμένουν και σήμερα.

Γίνεται μια φιλολογική συζήτηση, δεν παίρνουν αποφάσεις και ο αγροτικός τομέας παραμένει στην τύχη του. κοιτάνε μόνο το πολιτικό κόστος που θα έχει κάθε υπουργός ή κάθε βουλευτής. Αυτή είναι η αλήθεια.

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Και πέρυσι είχα πει ότι υποστηρίζω μια συγκέντρωση στο νομό Ηλείας. Τα αγροτικά προβλήματα δεν έχουν χρώμα και κόμμα. πρέπει όλοι μαζί να βγουν και να διεκδικήσουν την λύση των προβλημάτων.

Εμείς ως ομάδα παραγωγών στηρίζουμε τους αγροτικούς συλλόγους γιατί αυτοί είναι το συνδικαλιστικό όργανο. Θα συμπαρασταθώ, θα βρίσκομαι κοντά τους στα συλλαλητήρια και ότι ζητήσουν από την ομάδα παραγωγών θα το έχουν. Αλλά μια συγκέντρωση στο νομό. Όχι διασπασμένοι.

 Διαβάστε κι εδώ...

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Χρήστος Βαλλιανάτος: "Με υπόμνημα θέσαμε όλα τα αγροτικά ζητήματα στον Τσίπρα"
Χρήστος Βαλλιανάτος: "Με υπόμνημα θέσαμε όλα τα αγροτικά ζητήματα στον Τσίπρα"
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTNjVjYtpDPsnsjG4t58mCoIUVVbsPIh-F9XVyps3o73FG-ZIYj5DxuR34Mzqk98fVl74KbA1AWrTF4THQ_976vYXb8ukZyh3X5N_eovfroiUaxgPn-VUST08iWThis_t60Ic58UQ4kP3q/s640/34.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTNjVjYtpDPsnsjG4t58mCoIUVVbsPIh-F9XVyps3o73FG-ZIYj5DxuR34Mzqk98fVl74KbA1AWrTF4THQ_976vYXb8ukZyh3X5N_eovfroiUaxgPn-VUST08iWThis_t60Ic58UQ4kP3q/s72-c/34.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/01/blog-post_811.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/01/blog-post_811.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy