Π. Σατολιάς: Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί της χώρας αποτελούν κυρίαρχο πυλώνα στήριξης του εμπορίου και των εξαγωγών

Στο Μέγαρο Μουσικής παρουσιάστηκε, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, η ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπ...


Στο Μέγαρο Μουσικής παρουσιάστηκε, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, η ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου, από την τριτοβάθμια οργάνωση του κλάδου, την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Τη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ εκπροσώπησε ο πρόεδρος κ. Παύλος Σατολιάς, ο οποίος και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις τόσο με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κροκίδη, όσο και με εκπροσώπους του κλάδου, αναζητώντας περαιτέρω δυνατότητες ισχυροποίησης της συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων.

Άλλωστε, όπως με έμφαση επεσήμανε ο κ. Σατολιάς σε σχετική δήλωσή του «οι αγροτικοί συνεταιρισμοί της χώρας αποτελούν κυρίαρχο πυλώνα στήριξης του εμπορίου και των εξαγωγών». Σχολιάζοντας, μάλιστα ένα από τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας που παρουσίασε η ΕΣΕΕ, από την οποία προκύπτει ισχυροποίηση της θέσης των Ασιατικών προϊόντων, είτε ως πρώτες ύλες είτε ως τελικό προϊόν, και εξασθένιση της θέσης των ελληνικών προϊόντων, ο κ. Σατολιάς τόνισε ότι «αυτό είναι το αποτέλεσμα εσφαλμένων πολιτικών, και κυρίως της υπερφορολόγησης των παραγωγών, των συνεταιρισμών και των επιχειρήσεων, που περιορίζουν την ίδια την παραγωγή και που υπονομεύουν τις προσπάθειες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τον χαιρετισμό του σημείωσε ότι: «Δυστυχώς, χρόνια ολόκληρα υπάρχει η αίσθηση ότι ο επιχειρηματίας και το επιχειρείν είναι κατά τεκμήριο ύποπτοι από τη στιγμή που ξεκινά και όπως πορεύονται μέχρι να αποδείξουν την αθωότητα τους, ας το πω έτσι, απέναντι στις κρατικές αρχές ιδίως απέναντι στις ελεγκτικές αρχές. Έτσι είναι δομημένο το μοντέλο του Κράτους έτσι είναι δομημένοι και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Η πραγματική οικονομία της αγοράς προϋποθέτει αντιστροφή αυτού του τεκμηρίου.

Πρέπει να καθιερώσουμε την αντίληψη και τους αντίθετους κανόνες ότι ο επιχειρηματίας και το επιχειρείν είναι κατά τεκμήριο αθώοι μέχρις αποδείξεως, με δική τους ευθύνη βεβαίως, της ενοχής τους απέναντι στην εμπιστοσύνη που τους έδειξε το Κράτος. Και αν επέλθει αυτή η ρήξη, αν αποδειχθεί αυτού του είδους η παραβίαση της εμπιστοσύνης, τότε από ‘κει και πέρα ας είναι οι κυρώσεις οι αυστηρότερες δυνατές». Η καθιερωμένη ετήσια συμβολή του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ περιλαμβάνει στοιχεία σχετικά με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση, την καταγραφή της εικόνας στο χώρο του ελληνικού εμπορίου, τις προβλέψεις των ελλήνων εμπόρων για το μέλλον των επιχειρήσεών τους, αλλά και την αποτύπωση της κινητικότητας των ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων σε επιλεγμένες εμπορικές αγορές.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης, κατέθεσε τις απόψεις της Συνομοσπονδίας για τη σημερινή κατάσταση στην αγορά όπως και για τις εξελίξεις του άμεσου αλλά και του μακροπρόθεσμου μέλλοντος. Ανέφερε ότι τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης είναι πράγματι εδώ και ότι η τάση θα συνεχιστεί. Ταυτόχρονα, όμως, επεσήμανε ότι η ανάκαμψη που διαγράφεται στον ορίζοντα δεν είναι αυτονόητο ότι θα είναι ανθεκτική, ότι θα έλθει γρήγορα και ότι θα είναι βιώσιμη. Για τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ, η επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη συνδέεται με τη βελτίωση των δημοσιονομικών, την ομαλή ολοκλήρωση του προγράμματος, τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, τη ρύθμιση του χρέους και την παγίωση ενός κλίματος πολιτικής σταθερότητας το οποίο είναι και προϋπόθεση της όποιας αναπτυξιακής προσπάθειας.

Προειδοποίησε για το «σιωπηλό εφησυχασμό», ο οποίος θα είναι επιζήμιος για την εθνική προσπάθεια και υποστήριξε ότι η μετα-μνημονιακή περίοδος απαιτεί εθνικό διάλογο και εθνική συνεννόηση. Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ αναφέρθηκε στο αίτημα της «εξόφλησης» πέντε «μεταχρονολογημένων» επιταγών της κυβέρνησης, που έχουν εκδοθεί από πέρυσι και κινδυνεύουν να σφραγιστούν από την αγορά ως «ακάλυπτες». Η πρώτη επιταγή αφορά στη θέσπιση ενός απλοποιημένου, δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος, με βασικά χαρακτηριστικά την υιοθέτηση χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών ξεκινώντας με τους συνεπείς φορολογούμενους και εργοδότες.

Η δεύτερη επιταγή σχετίζεται με την εφαρμογή του επιχειρηματικού λογαριασμού με παράλληλη ισχύ του ακατάσχετου ορίου και του «κτισίματός» του, μέσω της καθολικής χρήσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών και αποδείξεων, για αποπληρωμή υποχρεώσεων της επιχείρησης σε Δημόσιο, ΕΦΚΑ, μισθοδοσία, τράπεζες, ΔΕΚΟ, προμηθευτές.

Η τρίτη επιταγή περιλαμβάνει τη διοχέτευση πόρων στην πραγματική οικονομία, με έμφαση τα «μικροδάνεια» στις μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις, αρκετές εκ των οποίων έχουν και τηρούν τις προϋποθέσεις για να αποκτήσουν προσανατολισμό ευκαιρίας και εξωστρέφειας. Με την τέταρτη επιταγή ζητείται η απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας με την άρση των capital controls και ο αποκλεισμός σεναρίων ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με κίνδυνο κουρέματος των καταθέσεων.
Και τέλος η πέμπτη επιταγή, η προώθηση βελτιωτικών ρυθμίσεων, στο πλαίσιο του Εξωδικαστικού Μηχανισμού για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων αλλά και της ρύθμισης των 120 δόσεων για οφειλές των επιχειρήσεων σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, με ελαστικοποίηση των κριτηρίων ένταξης, είναι όρος για να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις που είναι μεν βιώσιμες, αλλά αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

  www.agrotypos.gr

COMMENTS

.
Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ Βιολέτης ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εκδήλωση ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ Πύργος Ρεπορτάζ Σημεία πώλησης Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Π. Σατολιάς: Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί της χώρας αποτελούν κυρίαρχο πυλώνα στήριξης του εμπορίου και των εξαγωγών
Π. Σατολιάς: Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί της χώρας αποτελούν κυρίαρχο πυλώνα στήριξης του εμπορίου και των εξαγωγών
https://4.bp.blogspot.com/-HztOf5k1Asc/Wln_C6GlowI/AAAAAAACSF8/1kQJtH9ZcI0Vm_kVqpQlRZsIehvQlMKbwCLcBGAs/s640/satolias_pavlopoulos.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-HztOf5k1Asc/Wln_C6GlowI/AAAAAAACSF8/1kQJtH9ZcI0Vm_kVqpQlRZsIehvQlMKbwCLcBGAs/s72-c/satolias_pavlopoulos.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/01/blog-post_934.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/01/blog-post_934.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy