-->

Οι 20 πιο συγκλονιστικές εξαφανίσεις στην ιστορία του κόσμου

Το να εξαφανιστείς από το πρόσωπο της Γης χωρίς να αφήσεις κανένα ίχνος πίσω σου μοιάζει αδύνατο, αλλά η ιστορία μας έχει αποδείξει ότι ...


Το να εξαφανιστείς από το πρόσωπο της Γης χωρίς να αφήσεις κανένα ίχνος πίσω σου μοιάζει αδύνατο, αλλά η ιστορία μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να συμβεί, ακόμη κι εάν πρόκειται για ένα στρατό 250 οπλιτών.

Διαβάστε τις 20 πιο συγκλονιστικές και απίστευτες εξαφανίσεις που συνέβησαν ποτέ.


Οι αποικοι του Ροανοκ που δεν αφησαν καν ιχνη

Κατά τον 16ο αιώνα 100 Βρετανοί άποικοι εξαφανίστηκαν από το νησί Ροανόκ της Βόρειας Καρολίνας. Το γεγονός αυτό συνέβη όταν ο ηγέτης της αποικίας John White, έφυγε για την Αγγλία για να φέρει προμήθειες. Σήμερα φημολογείται ότι οι άποικοι πήγαν στο νησί Χατέρας για να ζήσουν με τη φυλή του τόπου.


Το πληρωμα του Mary Celeste που εγινε καπνος

Το 1872, ένα μήνα αφότου το Mary Celeste απέπλευσε από τη Νέα Υόρκη, ο καπετάνιος David Morehouse είδε το καράβι να πλέει ακυβέρνητο και έστειλε κάποιους άνδρες από το πλήρωμά του για να εξετάσουν τι είχε συμβεί. Οι άνδρες ανακάλυψαν έκπληκτοι ότι δεν υπήρχε ψυχή στο πλοίο, δεν υπήρχαν σημάδια μάχης αλλά παρόλα αυτά υπήρχε αρκετό φαγητό και νερό για έξι μήνες. Πολλές θεωρίες ακούστηκαν από τότε, για πειρατές, φαντάσματα και θαλάσσια τέρατα αλλά εξήγηση δεν βρέθηκε ποτέ.


Ο Benjamin Bathurst, ο Βρετανος απεσταλμενος που εγινε αφαντος

Το 1809, ο απεσταλμένος της Βρετανικής αυτοκρατορίας εξαφανίστηκε από τη Βιέννη μόλις κλήθηκε να επιστρέψει στο Λονδίνο. Ένα απόγευμα, όταν ο βαλές του πήγε να τον ειδοποιήσει, ανακάλυψε ότι είχε γίνει άφαντος. Μερικές εβδομάδες αργότερα δύο γυναίκες βρήκαν ένα παντελόνι του με τρύπες από σφαίρες αλλά χωρίς ίχνη αίματος.


Ο Ambrose Bierce, ο επαναστατης συγγραφεας που δεν τα καταφερε

Ο Ambrose Bierce ήταν ένας συγγραφέας ο ο οποίος εξαφανίστηκε σε ηλικία 70 ετών. Στις 26 Δεκεμβρίου του 1913, λίγες ημέρες πριν τη μάχη της Οτζινάγκα στο Μεξικό, ο Bierce έγραψε στην τελευταία του επιστολή ότι θα πήγαινε με τον Πάντσο Βίλα στην επανάσταση του Μεξικού. Από τότε κανείς δεν είχε νέα του. Το περίεργο επίσης ήταν ότι κανείς από τους Αμερικανούς δημοσιογράφους που κάλυπταν τη μάχη δεν ανέφερε να τον είδε. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο Bierce δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στο Μεξικό κι άλλοι ότι αυτοκτόνησε στο Γκραν Κάνυον.


Ο Percy Harrison Fawcett, ο αυθεντικος Ιντιανα Τζοουνς και ο γιος του

Ο γνωστός στις μέρες μας χαρακτήρας του Indiana Jones βασίστηκε στις περιπέτειες του Fawcett ο οποίος εξαφανίστηκε με το γιο του το 1925, αναζητώντας το τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Χρόνια αργότερα βρέθηκε ένας ηλικιωμένος λευκός άνδρας ο οποίος διηγείτο μια ιστορία και επέμενε ότι επρόκειτο για τον Fawcett. Παρά τις απελπισμένες προσπάθειες ανεύρεσης, δεν βρέθηκε ποτέ κανένα ίχνος του.


Ο Jimmy Hoffa και η μαφια

Στις 30 Ιουλίου του 1975, ο αδίστακτος εργατοπατέρας πήγε να συναντήσει δύο μάλλον μαφιόζους στο πάρκινγκ ενός εστιατορίου στο Μίτσιγκαν και από τότε δεν τον είδε ξανά κανείς. Παρόλα αυτά οι αντίπαλοι του Hoffa παρουσίασαν ακλόνητα άλλοθι και δήλωσαν πως η συνάντηση δεν έγινε ποτέ. Το πτώμα του δεν βρέθηκε ποτέ.


Ο Harry Holt, ο πρωθυπουργος που πηγε για μπανιο και δεν γυρισε ποτε

Στις 17 Δεκεμβρίου του 1967, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας πήγε στην παραλία για μπάνιο και δεν γύρισε ποτέ. Παρόλο που κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις της χώρας ο άνδρας δεν βρέθηκε. Ο 59χρονος υπέφερε μεν από την καρδιά του αλλά η σωρός του δεν βρέθηκε, γεγονός που έδωσε τροφή σε πολλές εικασίες. Σύμφωνα με μια θεωρία, τον πρωθυπουργό απήγαγε κάποιο κινεζικό ή σοβιετικό υποβρύχιο και σύμφωνα με μια άλλη τον απήγαγαν εξωγήινοι.


Ο Λορδος Lucan που σκοτωσε τη νταντα

Το 1973, ο Λόρδος Lucan χώρισε από τη γυναίκα του, την Veronica Duncan, έγινε αλκοολικός και ξεκίνησε μια δικαστική διαμάχη για να πάρει την κηδεμονία των τριών παιδιών του. Τον Νοέμβριο του 1974, η Veronica εμφανίστηκε σε ένα μπαρ γεμάτη αίματα. Η αστυνομία βρήκε τη νταντά νεκρή από ξυλοδαρμό στο σπίτι της Veronica. Εκείνη κατηγόρησε τον Lucan για το φόνο της νταντάς. Εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Lucan, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ. Την εποχή εκείνη υπήρχαν μαρτυρίες ανθρώπων που έλεγαν ότι τον είδαν να περιφέρεται στην Αίτνα, να παίζει χαρτιά στη Μποτσουάνα και να αλλάζει ρούχα σε ένα αποδυτήριο στο Βανκούβερ.


Τα 5 παιδια της οικογενειας Sodder που χαθηκαν πριν την πυρκαγια

Τη νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων του 1945, η Jenny και ο George Sodder πίστεψαν ότι έχασαν τα πέντε παιδιά τους στη φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι τους. Παρόλα αυτά δεν βρέθηκε τίποτα στα αποκαίδια και το γεγονός αυτό καθώς και το ότι η τηλεφωνική γραμμή ήταν κομμένη οδήγησε τις αρχές στο συμπερασμα ότι τα παιδιά χάθηκαν πριν την πυρκαγιά. Η υπόθεση δεν διαλευκάνθηκε ποτέ.


O κατασκοπος Jim Thompson που χαθηκε απο το προσωπο της Γης

O Jim Thompson, ένας Αμερικανός κατάσκοπος κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, μετακόμισε στην Ταιλάνδη και ίδρυσε μια εταιρεία παραγωγής και εξαγωγής μεταξιού. Το Μάρτιο του 1967, πήγε βόλτα στο βουνό αλλά δεν ξαναγύρισε. Παρόλες τις προσπάθειες δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του. Το παρελθόν του έκανε πολλούς να σκεφτούν ότι έπεσε θύμα απαγωγής. Μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή του το σπίτι του έγινε τουριστικό αξιοθέατο.


Η πτηση 19 στο τριγωνο των Βερμουδων

Η πτήση 19 αποτελείτο από πέντε πολεμικά αεροσκάφη του Αμερικανικού Ναυτικού. Τον Δεκέμβριο του 1945 εξαφανίστηκαν κάπου ανάμεσα στην Φλόριντα και στις Μπαχάμες. Οι ΗΠΑ έστειλαν υδροπλάνο προς αναζήτηση των αεροσκαφών αλλά δεν βρέθηκε κανένα ίχνος. Μετά την ιστορία αυτή ξεκίνησε και η γνωστή φήμη του τριγώνου των Βερμούδων.


Η Amelia Earhart που δεν βρεθηκε ποτε

Η Amelia Earhart ήταν η πρώτη γυναίκα που διέσχισε τον Ατλαντικό το 1928. Εξαφανίστηκε καθώς επιχειρούσε να καταρρίψει ένα νέο ρεκόρ το 1937. Δεν κατάφερε όμως ποτέ να φθάσει στο σημείο τροφοδοσίας στο νησί Χάουλαντ στον Ειρηνικό, γεγονός που υποδεικνύει ότι έμεινε από καύσιμα και έπεσε στη θάλασσα. Ωστόσο, φήμες ανέφεραν την εποχή εκείνη ότι κατέφυγε σε αναγκαστική προσγείωση σε κάποιο μικρό νησί όπου αιχμαλωτίστηκε από τον ιαπωνικό στρατό.


Ο ανταγωνιστης του Τομας Εντισον, Γαλλος εφευρετης Louis Aimé Augustin Le Prince

Ο Γάλλος εφευρέτης Louis Aimé πήρε το τρένο για το Παρίσι το 1890. Όταν το τρένο έφθασε στον προορισμό του εκείνος δεν βρισκόταν στο τρένο, ακόμη και οι αποσκευές του είχαν εξαφανιστεί. Ξεκίνησε έρευνα στην οποία συμμετείχε ακόμη και η Scotland Yard, αλλά δυστυχώς δεν βρέθηκε ποτέ. Σύμφωνα με μια θεωρία αυτός που είναι υπεύθυνος για την εξαφάνιση του Γάλλου ήταν ο Αμερικανός εφευρέτης Τόμας Έντισον καθώς οι δύο άνδρες ανταγωνίζονταν για την κατοχύρωση κάποιας ευρεσιτεχνίας.


Ο νεαρος πιλοτος Frederick Valentich που ειδε το αγνωστο ιπταμενο αντικειμενο

Στις 21 Οκτωβρίου του 1978, ο νεαρός πιλότος του Cessna 182 ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου της Μελβούρνης ότι τον ακολουθούσε ένα άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο. Σύμφωνα με όσα είπε, το αντικείμενο αυτό εξέπεμπε ένα πράσινο μεταλλικό φως. Η συνομιλία διακόπηκε απότομα και ο Valentich και το αεροπλάνο του δεν βρέθηκαν ποτέ. Υπήρξαν κάποιοι που ισχυρίστηκαν ότι τον απήγαγαν εξωγήινοι.


Η γραμματεας Cynthia Anderson που δεν εφθασε ποτε στη δουλεια της

Το 1981, η νεαρή αυτή γραμματέας εξαφανίστηκε καθώς πήγαινε στη δουλειά της. Όταν οι προϊστάμενοί της έφθασαν στο γραφείο η Cynthia δεν ήταν εκεί παρόλο που το αυτοκίνητό της βρισκόταν στο πάρκινγκ. Αυτό που ήταν πολύ παράξενο ήταν το γεγονός ότι πάνω στο γραφείο της βρέθηκε ένα μυθιστόρημα που μιλούσε για την απαγωγή μιας γυναίκας.


Ο αεροπειρατης D. B. Cooper που "πέταξε"

Ο διαβόητος αεροπειρατής D. B. Cooper εξαφανίστηκε στις 24 Νοεμβρίου του 1979, αμέσως μόλις κατάφερε να πάρει 200.000 σε λύτρα με αντάλλαγμα την ελευθερία των επιβατών ενός Boeing 727. Στη συνέχεια έπεσε με αλεξίπτωτο ενώ το αεροσκάφος ήταν στον αέρα και έγινε άφαντος.


Το συννεφο που "σηκωσε" 267 ανδρες

Το 1915, ένα τάγμα 267 ανδρών προστάτευε τις θέσεις των Άγγλων και των Γάλλων εναντίον των Γερμανών στη Μαύρη Θάλασσα στα Δαρδανέλια. Καθώς προχώρησαν για να προσφέρουν βοήθεια σε ένα σώμα Νεοζηλανδών, ένας Βρετανός αξιωματικός που παρακολουθούσε από μακριά είδε ένα γιγάντιο σύννεφο να κατεβαίνει στο πεδίο της μάχης. Μόλις το σύννεφο έφυγε και οι 267 άνδρες είχαν εξαφανιστεί.


Η αδεια πτηση προς τη Σιβηρια

Το 1961, τέσσερεις άνδρες που ήταν υπεύθυνοι για την αεροπορική μεταφορά του ταχυδρομείου παρέκαμψαν της καθορισμένης πορείας τους. Δύο ημέρες αργότερα το αεροπλάνο τους βρέθηκε, σε καλή κατάσταση και γεμάτο καύσιμα. Εκατό μέτρα πιο πέρα ανακαλύφθηκε ένας ευδιάκριτος κύκλος και στη μέση του κύκλου το γρασίδι ήταν καμένο και το έδαφος είχε υποχωρήσει, κάνοντας κάποιους να μιλούν για εξωγήινους.


Το πλοιο φαντασμα της παραλιας Easton

Μια μέρα του 1850, οι ψαράδες που βρίσκονταν στην παραλία Ίστον στο Ρόουντ Άιλαντ, αντίκρυσαν έκπληκτοι ένα πλοίο που κατευθυνόταν προς την ακτή. Όταν το καράβι προσάραξε ανακάλυψαν ότι ήταν άδειο. Παρόλο αυτά κάποιος είχε ετοιμάσει να φτιάξει καφέ, το ημερολόγιο ήταν ενημερωμένο, όλα τα όργανα λειτουργούσαν κανονικά, υπήρχε μυρωδιά καπνού από τσιγάρο στην ατμόσφαιρα και ένα σκυλί καθόταν μόνο του στο κατάστρωμα. Κανείς ωστόσο δεν εμφανίστηκε τις επόμενες εβδομάδες και κανένα πτώμα δεν ξεβράστηκε στην ξηρά.


Ο Richey Edwards των Manic Street Preachers

Τον Φεβρουάριο του 1995, ο κιθαρίστας των Manic Street Preachers, μιας ουαλικής πανκ μπάντας εξαφανίστηκε. Την τελευταία φορά που τον είδαν ήταν στο πάρκινγκ ενός βενζινάδικου. Μετά από 13 χρόνια που δεν είχε δώσει σημεία ζωής, οι γονείς του τον κήρυξαν νεκρό. Η εξαφάνισή του παραμένει ανεξήγητη μέχρι σήμερα αλλά οι θαυμαστές του πιστεύουν φυσικά ότι ζει ακόμη.

  Espresso

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Οι 20 πιο συγκλονιστικές εξαφανίσεις στην ιστορία του κόσμου
Οι 20 πιο συγκλονιστικές εξαφανίσεις στην ιστορία του κόσμου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZdRVAeo5cGYxUuCBZOj9xvr04Zog8ZRdf_qKD-oxTNVpFisBz20FzdlkVFYQXG3AgrzS3PAgEata1Q-i0wazLGWDNNmfRAKDtuHo5MaYt8V1zcUx99FSatmy6bhyphenhyphenzuROuZR7bcTir4As/s640/untitled.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZdRVAeo5cGYxUuCBZOj9xvr04Zog8ZRdf_qKD-oxTNVpFisBz20FzdlkVFYQXG3AgrzS3PAgEata1Q-i0wazLGWDNNmfRAKDtuHo5MaYt8V1zcUx99FSatmy6bhyphenhyphenzuROuZR7bcTir4As/s72-c/untitled.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/02/20.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/02/20.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy